Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB maakt tweede oefentegenstander van Oranje in aanloop naar EK bekend

Laatste update:

Het Nederlands elftal oefent in maart in aanloop naar het EK 2024 ook tegen Schotland, zo maakt de KNVB bekend middels een persbericht. Eerder verklapte bondscoach Ronald Koeman al dat er in aanloop naar het EK ook tegen gastland Duitsland geoefend wordt. Beide tegenstanders zijn tijdens het komende eindtoernooi ingedeeld in Groep A en verzorgen vrijdag 14 juni in de Munich Football Arena de openingswedstrijd van het EK.

Het treffen met de Schotten staat vrijdag 22 maart 2024 op de agenda. Locatie en tijdstip van het thuisduel van Oranje worden later bekendgemaakt. In aanloop naar het vorige Europees kampioenschap was Schotland in juni 2021 ook al de eerste oefentegenstander van Nederland. In het Portugese Faro eindigde het duel destijds onbeslist: 2-2.

Dinsdag 26 maart treedt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman aan tegen Duitsland. Het treffen met de gastheer van het EK 2024 vindt plaats in de Frankfurter Arena en begint om 20.45 uur. De thuishaven van Eintracht Frankfurt host tijdens het EK vier groepswedstrijden en een achtste finale.

In aanloop naar het EK worden in juni nog twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Ook hiervoor geldt dat in een later stadium de details door de KNVB worden bekendgemaakt

Begin deze maand werd tijdens de loting in Hamburg bepaald dat Oranje het in de groepsfase op moet nemen tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van play-off A. Dat laatste land zal Polen, Wales, Finland of Estland zijn.

Bij de NOS reageerde Koeman vervolgens op de loting. “Op zich denk ik dat we niet ongunstig geloot hebben”, aldus de bondscoach. “Van Oostenrijk weten we niet zoveel. En je krijgt natuurlijk in maart het derde land. Maar al met al denk ik dat we niet slecht geloot hebben. Het had slechter gekund.”

Voorafgaand aan de loting leek de bondscoach van Oranje er nog op te hinten niet te hopen dat Nederland bij Frankrijk in de poule zou komen. "Misschien moet je het niet denken. Want als je erover nadenkt, gebeurt het uiteindelijk ook", zei hij daar lachend over. ”De landen in Pot 1 zijn allemaal sterk, maar de laatste jaren hebben we al zo vaak tegen Frankrijk gespeeld... Maar ja, we kunnen er niets aan veranderen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd leuk potjes tegen Duitsland. Zijn altijd veel goals te zien. Ook benieuwd hoe we tegen een wat zwakkere Duitsland spelen vergeleken met 10 jaar geleden. Kunnen we ook zien hoe ver we zijn als team. Zou ook mooi zijn als er dan niemand geblesseerd zou zijn. Dan kan je een keer het beste team opstellen.

Hopelijk dat er tegen die tijd wel wat schot zit in het spel van Nederland. Want om op het EK een beetje resultaat te kunnen behalen moet het echt een stuk consistenter worden

Duitsland wil aan het vertrouwen werken lijkt het

11 december 2023 om 11:47

Naja of wij. Duitsland presteert nog slechter.

11 december 2023 om 12:35

Weet je dat Duitsland de slechtste reeks ooit heeft? Totaal niet in goede doen en denk dat Oranje daar zelfs van gaat winnen, met moeite dat wel.

11 december 2023 om 13:06

Vanaf 2019 heeft Nederland een keer van Duitsland gewonnen met 4-2, een keer verloren met 3-2 en een keer 1-1 gelijk gespeeld. Dus qua statistieken heeft Nederland het beter gedaan met 1 goal meer gescoord.

Zo'n Schotland moet je zeker niet onderschatten, veel spelers die in Engeland spelen en een aantal goeie spelers zoals Robertson, Mc Ginn, Tierney, Mc Tominay en Gilmore.

11 december 2023 om 12:00

Wie weet komt Anthony Gordon er nog bij. Zeker een goed ploegske

11 december 2023 om 12:31

Het zou toch heel vreemd zijn als Gordon niet mee gaat met Schotland? Is denk 1 van hun beste spelers, zo niet de beste.

11 december 2023 om 12:39

De jeugdteams van Engeland doorlopen en geboren in Liverpool, dus of hij voor Schotland kiest, is nog maar de vraag.

Ook is hij natuurlijk niet de beste als hij al zou kiezen voor Schotland. Mctominay en Robertson zijn op het moment beter. Robertson als speler sowieso en Mctominay vooral door zijn waarde en spel voor Schotland, waarin hij echt geweldig speelt.

11 december 2023 om 12:19

Tsja. Aardig ploegje, maar niet meer dan dat hoor.

Defensie hebben ze met Tierney, Robertson en Patterson aardige backs. Mckenna is nog degelijk als Cv.
Middenvelders hebben ze aardige spelers, met fysiek, maar ook geen wonders hoor. Mctominay, Mcginn, Gilmour en Ferguson.

Voorin is het wel pover met eigenlijk alleen Che Adams en Jacob Brown...

Mits compleet en fit moet je hier gewoon van winnen als Oranje zijnde hoor.

precies de wedstrijden die dit Nederlands elftal nodig heeft voor dit EK. Schotland dat heel stug is met redelijke kwaliteiten en Duitsland dat eigenlijk hetzelfde heeft als NL, de vorm vinden voor dit EK om de kwaliteit die ze hebben er echt uit te laten komen. Dit zijn de wedstrijden die ze niet echt gespeeld hebben afgelopen jaren, dus een uitstekende zet van de Knvb/koeman.

11 december 2023 om 13:49

Duitsland heeft inderdaad dezelfde problemen als Nederland, namelijk te veel dezelfde smaken op cruciale posities en talenten die veel te snel omhoog worden geschreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren