Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB geeft gehoor aan wens ADO: 'Goed voor verstandhouding met vrouw'

Laatste update:

ADO Den Haag speelt komend seizoen negen van de zeventien thuisduels op een zaterdagavond. Dat verzoek legde de club expliciet neer bij de KNVB, die daar gehoor aan gaf. “Het is de wens van veel supporters en sponsors”, legt interim-directeur Mattijs Manders uit in het Algemeen Dagblad.

/

Clubs mogen maximaal negen thuisduels op zaterdag spelen en daarmee zit ADO dus ook meteen aan de limiet. “En uit polls is gebleken dat er dan meer mensen naar het stadion komen”, licht Manders die voorkeur verder toe. Jacco van Leeuwen, voorzitter van de supportersvereniging Haagse Bluf, is tevreden met de indeling.

“Op zaterdag heb je vaak toch al je bezigheden. Je gaat naar sportwedstrijden van je kinderen, doet boodschappen en pakt dan 's avonds je wedstrijd van ADO Den Haag mee”, legt hij uit. “Bovendien creëer je dan meteen een vrije zondag. Goed voor je gezinsleven én de verstandhouding met je vrouw.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties
15 juni 2016 om 12:24

zo idd zeg, wil toch iedereen?

15 juni 2016 om 12:38

Wil altijd me club zien zaterdag vrijdag of zondag ....
sinds wanneer pleast de knvb een club qua favoriete speeldagen

15 juni 2016 om 12:50

Het is toch al jaren zo dat clubs voorkeuren op kunnen geven voor hun thuiswedstrijden? Neem Nac; die speelden in de ED ook vaak op zaterdagavond vanwege 'het avondje Nac'. Andere clubs spelen weer vaker op zondag hun thuiswedstrijden

15 juni 2016 om 12:55

Voorkeur wel maar schik je gewoon in wat je krijgt wees is creatief met supporters in je stadion te hebben als dat al lastig is ... als iedereen dat zou doen kan je geen eens een fatsoenlijk speelschama opstellen

15 juni 2016 om 13:28

Je mag je voorkeur toch opgeven en vervolgens blij zijn wanneer de Knvb dat honoreert? Ik snap werkelijk niet waarom je hier zo'n probleem van maakt. ADO doet toch niets raars en het is de Knvb die uiteindelijk het schema maakt.....

Van mij mogen alle wedstrijden op zaterdagavond. Lekker met een biertje in de hand in een sfeervol stadion staan in plaats van vroeg m'n nest en met een kater overeind blijven.

15 juni 2016 om 12:13

Precies! Vrijdag of zaterdagavond wedstrijden zijn heerlijk!

15 juni 2016 om 12:19

Absoluut! De enige reden waarom ik de Jupiler League ook heerlijk vind: bijna alles op vrijdagavond. Werkweek achter de rug, even thuis eten en dan met de vrienden aan het bier in het stadion. Stukken beter dan die gare zondagmiddag waarbij je de hele dag meteen kwijt bent..

15 juni 2016 om 12:22

Klopt en bij Go Ahead is het dan helemaal genieten weet ik uit eigen ervaring. Erg gezellig dicht op het veld en toegankelijk voor jong en oud. De sfeer die daar op vrijdag of zaterdagavond ontstaat, is moeilijk te evenaren op een zondagmiddag.

15 juni 2016 om 12:22

Ook inderdaad het enige wat ik mis aan de JL, vrijdagavondwedstrijden. Mooier kan het gewoon niet. Lekker je weekend beginnen in het stadion.

15 juni 2016 om 12:46

Voor thuiswedstrijden ben ik het helemaal met je eens, alleen uitwedstrijden op vrijdag zijn minder fijn, kost je iedere keer een paar vrije uren van werk.

15 juni 2016 om 13:05

De sfeer is inderdaad een stuk uitbundiger op zaterdagavond, maar dat zal bij meer verenigingen het geval zijn verwacht ik..

@renken95: dat dus.. :D

15 juni 2016 om 12:25

Helemaal mee eens! Lekker die zondagwedstrijden naar de vrijdag verplaatsen!

In Groningen is altijd een duidelijke voorkeur voor de zondagmiddag 14.30u en gelukkig wordt daar dan ook wel grotendeels gehoor aan gegeven. Bij Ajax is dat bijvoorbeeld 12.30u op de zondag.

Edit: Avond wedstrijden zijn wel altijd een stuk gezelliger moet ik toegeven. Sfeertje er lekker in, biertje erbij en daarna even snel de kroeg in.

15 juni 2016 om 12:21

Wie heeft jou aan Ajaxs zijde wijsgemaakt dat 12.30 uur een voorkeurstijd is?

De enige relevante reden is natuurlijke de bezoekersaantallen. Die hele laayste alinea had niet gehoeven. Maargoed ben zelf erg blij met de zaterdagavonden! Toch altijd een tikkie gezelliger! Heb er zin in

Ik heb persoonlijk liever wedstrijden op zondag of vrijdag (Grappen over volgend jaar sowieso vrijdag hoef je niet in te koppen). De wedstrijden om half 7 kan ik niet redden en met wedstrijden om kwart voor 9 ben je de hele avond al kwijt. Zondagmiddag een biertje drinken in het stadion om half 3 na 's morgens om 10 uur te hebben gevoetbald zijn de perfecte zondagen.

15 juni 2016 om 12:39

Ik vind avond wedstrijden ook leuk hoor, maar nu ik niet meer in Groningen woon ben ik blij dat ze doorgaans op de zondag spelen. Lekker met je brakke kop voetbal kijken. Ook voor het overgrote deel dat uit de provincie komt kun je toch niet drinken in het stadion als je met de auto bent of daarna niet de kroeg in als je met het OV bent want treinen rijden maar tot 00u.

Vond het wat dat betreft vroeger ook leuker, 1 wedstrijd op de vrijdag, 1 op de zaterdag en de andere 7 op de zondag om 14.30u. Het is al fox zijn schuld dat er nu 4 wedstrijden op de zaterdag zijn, en dat alle wedstrijden op verschillende tijden beginnen (de 18.30u op de zaterdag en 13.30u op de zondag zijn echt verschrikkelijk). Jou redenatie wie betaald bepaald klopt al niet helemaal want anders werd er bijna helemaal niet op de zaterdag gevoetbald.

15 juni 2016 om 13:29

Maar waarom is het dan raar dat je nu maar maximaal 9 wedstrijden op de zaterdagavond mag? Als FOX niet met die commerciele rommel was begonnen, was die hele zaterdagavond niet aan de orde geweest (op die ene wedstrijd na dan).

Vreemd dat clubs maar max negen wedstrijden op zaterdag mogen spelen? Geldt die limiet ook voor de zondag?

15 juni 2016 om 13:10

In theorie wel lijkt me, volgens mij is het doel om alle zeven timeslots te vullen per speelronde. Even ervan uitgaande dat de meeste clubs hun wedstrijden op zaterdag willen spelen is het logisch dat die limiet er is. Voor een club die altijd op zondag wil spelen zal ongetwijfeld ook wel eens voorkomen dat die op een andere dag moet optreden.

Overigens vind ik het wel prima hoe ze het nu doen, als je een weekend echt een keer wil vegeteren voor de tv met voetbal kun je op deze manier het gros van de wedstrijden zien. Zolang het maar niet richting de Premier League gaat qua tijden, daar lopen zelfs hele speelrondes door elkaar. Zit je in ronde 36 en hebben sommige teams er maar 34 gespeeld, neemt voor mij een deel van de spanning weg.

15 juni 2016 om 13:26

In de Pl komt dat voornamelijk door extra FA cup wedstrijden (replays) en dat vaak in combinatie met de de topploegen die nog CL spelen. Daardoor is er soms geen ruimte om die wedstrijden meteen in te halen en dan laten ze de FA cup voor gaan op de competitie.

15 juni 2016 om 17:52

Is natuurlijk wel op grond van de commercie, ze laten niet voor niets wedstrijden praktisch door de hele week spelen, dat is niet alleen vanwege FA en CL, dat is omdat ze er zoveel mogelijk aan willen verdienen, als ze alles op dezelfde twee dagen zouden laten doen zou je dat niet hebben.

Mark Manders is zo'n heerlijk persoon. Of het een juiste is, dat moet nog blijken maar tot op heden goed werk en hoe hij het dan naar buiten brengt, erg sympathiek. Chapeau!

Edit: genant, het is natuurlijk Matthijs Manders en niet de kunstenaar Mark Manders!!

Zouden meer clubs moeten doen. Veel voetballiefhebber spelen op zondag zelf nog bij de amateurs. Door op zaterdag te spelen heb je meer kans op grotere aantallen supporters

15 juni 2016 om 13:03

heb al jaren een SK met mijn zoontje maar ik sla dan juist vaak de zaterdagavonden over.
Nu is hij weliswaar wat ouder en zou het kunnen maar je kan niet met een ventje van 7 om 20:45 zaterdagavond een voetbalwedstrijd gaan kijken.
incl reistijd ligt zo'n ventje dan pas om 12 uur op bed. dat is niet te doen om de 2 weken.

gewoon zondegmiddag 14:30 ideale tijd.

15 juni 2016 om 13:29

In Zuid-Holland (west 2) is het zondags voetbal bij de amateurs juist aan het uitsterven. Steeds meer clubs stappen over naar de zaterdag. Daarnaast weet ik dat bijvoorbeeld Feyenoord een duidelijke voorkeur heeft voor Zondag middag en dat vind ik zelf eerlijk gezegd ook het prettigst.

Zeker omdat ik op zaterdag avond vaak andere sociale activiteiten heb en daardoor het voetbal dan vaak mis.

Voor de sfeer komt dit erg goed van pas. Afgelopen seizoen vielen we in slaap op zondag met als hoogtepunt tegen NEC, 90 minuten lang saai droog voetbal waar je als supporter van het sfeer gewoon in slaap valt.

Op zaterdagavond zijn bij ons de wedstrijden het leukst.

Zodat je op zondag met vrouw en kinderen naar fox sport kan kijken

Waarom mag je maar 9 keer op zaterdag spelen? Wat is dat voor onzin?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren