Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB-directeur Nigel de Jong reageert op keuze van toptalent Dean Huijsen

Laatste update:

Nigel de Jong respecteert de keuze van Dean Huijsen om de nationale ploeg van Spanje te vertegenwoordigen, zo laat de KNVB-directeur weten tegenover het Algemeen Dagblad. Huijsen, die opgroeide in Spanje, heeft de nationaliteit van dat land aangenomen. Het lijkt daardoor een kwestie van tijd voor hij zijn eerste (jeugd)interlands voor Spanje gaat spelen.

Huijsen maakte op zijn zestiende de overstap naar Juventus, nadat hij tussen 2015 en 2021 in de jeugdopleiding van Málaga speelde. De nog altijd pas achttienjarige Huijsen is voor de rest van het seizoen door Juventus verhuurd aan AS Roma. De geboren Amsterdammer, die op vijfjarige leeftijd naar het zuiden van Spanje verhuisde, maakt indruk in de hoofdstad van Italië. Afgelopen weekend produceerde hij nog een prachtig doelpunt tegen Frosinone, de club waar hij in eerste instantie aan verhuurd leek te worden.

De stormachtige ontwikkeling van Huijsen is ook in Spanje en Nederland niet onopgemerkt gebleven. De KNVB heeft geprobeerd Huijsen te overtuigen van een interlandcarrière bij het grote Oranje, maar die inspanningen bleken tevergeefs. Marca meldde eerder deze week dat Huijsen voor Spanje zou kiezen en nu heeft de krant ook het officiële document in handen waaruit blijkt dat de verdediger de Spaanse nationaliteit heeft aangenomen.

Een interlandcarrière bij het Nederlands elftal lijkt dus verleden tijd, al is dat nog niet helemáál zeker. In principe verliest iemand bij het aannemen van een andere nationaliteit de Nederlandse nationaliteit, maar er zijn uitzonderingen op die regel. Eén van die regels schrijft voor dat als iemand minstens vijf jaar in het land van de andere nationaliteit heeft gewoond, diegene de Nederlandse mag behouden.

Toch lijkt het gezien de procedure die Huijsen is gestart een kwestie van tijd voordat hij uit gaat komen voor la Furia Roja. De verwachting is dat hij volgende maand wordt opgeroepen voor Spanje Onder 21. "Het staat alle spelers met een dubbel paspoort natuurlijk vrij hun eigen keuze te maken", reageert De Jong. "Wij zullen die keuze altijd respecteren. De afgelopen jaren hebben we bij onze nationale teams met plezier met Dean gewerkt en we wensen hem alle succes voor de toekomst.”

De keuze van Huijsen mag vrij opvallend genoemd worden. De tweebenige mandekker verklaarde toen hij jonger was een interlandcarrière bij Nederland te ambiëren. Bovendien vertegenwoordigde hij al meerdere verschillende jeugdelftallen van Oranje. Namens Nederland Onder 17 speelde hij elf wedstrijden. Daarnaast verscheen hij viermaal op het veld bij de Onder 18 en driemaal bij de Onder 19. Zijn meest recente jeugdinterland voor Nederland speelde hij op 17 oktober vorig jaar.

De Rossi


Huijsen is er donderdagavond in de Europa League niet bij wanneer Roma het opneemt tegen Feyenoord. De verdediger is namelijk niet ingeschreven voor de Europa League, waardoor hij vanaf de tribune in Stadio Olimpico moet toezien hoe zijn ploeggenoten gaan proberen door te bekeren na het 1-1 gelijkspel in Rotterdam-Zuid.

Trainer Daniele De Rossi is bijzonder lovend over Huijsen, zo laat de wereldkampioen van 2006 weten tegenover ESPN. "Hij is aan het opgroeien. Hij is heel slim en weet al veel dingen. Hij lijkt niet op een achttienjarige op het veld met de bal aan zijn voeten. Hij voelt zich zeer comfortabel en is zeker van zijn zaak. Soms is hij iets te zeker en te kalm. Hij moet zijn ritme zien te vinden in de zestien. Als hij wat Italiaanse trucjes leert in zijn eigen zestien", zegt De Rossi met een knipoog, "wordt hij één van de beste spelers ter wereld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja. Het is niet dat we in nood dreigen te geraken als het gaat om cv’s. Juist wel leuk om dan ook wat van ‘onze’ geweldige cbs internationaal te mogen aanschouwen. Kunnen er zelf toch maar 3 opstellen.

21 februari 2024 om 16:02

Naast dat hij jarenlang in Spanje heeft gewoond en duidelijk binding heeft met het land, lijkt het mij ook wel dat hij gekeken heeft naar potentiële speeltijd bij beide nationale elftallen, zowel voor nu als in de toekomst. Zoals je al zegt, dreigen wij de komende tijd niet in nood te raken met de centrale verdedigers. Bij ons is de concurrentie moordend. Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij is er bij Spanje een stuk minder grote concurrentie centraal in de verdediging.

21 februari 2024 om 17:45

Van Dijk en De Vrij gaan richting de herfst van hun carrière. Aké is ook al bijna 30. We hebben talentvolle verdedigers maar of die over 5 jaar hun niveau hebben? Geen idee. Het kan zomaar zijn dat we over een jaar of 5, 7, heel anders tegen onze verdediging aankijken. Zeker met een De Ligt die nooit onomstreden is in het Nederlands Elftal.

21 februari 2024 om 17:51

Inderdaad. Welke topverdedigers van rond de 18 hebben we precies? Hato? Maatsen, Goes? Ik zou het niet weten hoor. Zo veel toch niet? Maar ik volg weinig spelers buiten Ajax en ook niet de Jong oranje teams.

21 februari 2024 om 17:55

Op dit moment lijken we voor de komende jaren Geertruida, Timber, Botman, De Ligt en vd Ven te hebben. Die kunnen allemaal nog wel 10 jaar mee. Natuurlijk is het afwachten hoe het zal gaan, maar op dit moment is dat toch wel flinke concurrentie voor een lange tijd.

Waarom heeft deze jongen wel de titel van toptalent en had die jeugdspeler van Ajax enkel 'de status van toptalent'? Wat maakt het verschil tussen beide spelers?

21 februari 2024 om 16:15

Als je het verschil niet ziet tussen mee kunnen draaien in de Serie A en meedraaien in een jeugdcompetitie dan is het wel begrijpelijk dat je daar inderdaad vragen over hebt.

21 februari 2024 om 16:57

Nee, ik heb vraagtekens bij de woordkeuze die VZ voor allerlei onbewezen spelers gebruikt. Iedereen wordt te pas en te onpas een toptalent genoemd. Door iedereen toptalent te noemen is niemand een toptalent.

Op vijf jarige vertrokken naar spanje. Is wat mij betreft de grens om voor dat land uit te komen.

You win some, you lose some. Ben blij dat Xavi Simons precies de tegenovergestelde keuze heeft gemaakt.

Godsamme wat balen, dit is echt een generationeel talent. Ik heb me sinds zijn goal afgelopen weekend in gedachten lekker gemaakt met een centraal duo van Van de Ven - Huijsen voor op het WK 2030. Huijsen als inschuivende Koeman en Van de Ven om op snelheid alles op te lossen. Nu moet Jurriën Timber het gaan doen. Ik heb een visioen dat Huijsen Oranje met een afstandsschot of kopgoal uit een eindtoernooi knikkert. Nigel overtuig die jongen man, bel hem plat

21 februari 2024 om 16:17

Generational talent? Dat lijkt mij wel mee te vallen. Omdat hij (mede uit nood geboren) een aantal keer heeft gespeeld nu en een poeier erin werkt? Ken je medic uit Amsterdam? 🤣😅

Lekker naar Spanje gaan zou ik zeggen. Wij zitten wel goed komende jaren

21 februari 2024 om 16:19

Die poeiers heeft ie vaker gedaan en gaan technisch verfijnde rushes vooraf. Medic haalde gewoon lomp uit

21 februari 2024 om 18:26

Uit nood?

21 februari 2024 om 16:44

Beelen en Hato komen er ook aan.

21 februari 2024 om 17:47

Ach laat hem toch scoren met een afstandschot dat wordt dan een doekje voor het bloeden aangezien het dan al 4-0 staat voor Oranje door een 2 goals van Xavi en 2 van Rijkhof. Tenminste zo zag ik het in mijn visioen.

21 februari 2024 om 17:51

Ik hoop voor Xavi dat hij tegen de tijd al 2 goals heeft gemaakt, tot nu toe wel de grootste tegenvaller bij het NL elftal

Slappe keuze, zegt genoeg. Er is teveel concurrentie in zijn ogen en daarom maar de makkelijkere keuze. Helemaal als je z’n interview eerder ziet…. Ja de concurrentie is nu toch ff moordend

21 februari 2024 om 16:17

Valt toch ook wel mee met die concurrentie als je ziet hoe matig de Ligt presteert en hoe Van Dijk en de Vrij ook op pensioen afstevenen. Dan heb je De Ligt en Timber.. bij Spanje zal er ook echt wel iets soortgelijks rondlopen de komende 15 jaar.

21 februari 2024 om 16:20

Van de ven, Hato, Geertruida, Maxim Dekker en uit zijn jaar spelen meerdere grote talenten bij de drie topclubs

21 februari 2024 om 16:24

Naast De Ligt en Timber hebben we ook nog Geertruida, Botman, vd Ven. Daaronder zit bijvoorbeeld ook nog een groep met iemand als Beelen. Als hij zich doorontwikkeld zoals hij nu doet, kan dat ook een international worden. Al deze gasten kunnen voor de komende 10-12 jaar in Oranje staan. En in die tijd zullen er ook weer gasten gaan doorbreken, die nu nog maar in de jeugd spelen. Achterin hebben wij bij Oranje echt flink wat goede opties.

21 februari 2024 om 16:26

@zeeburg

Waarom is dat een slappe keuze? Qua niveau is Spanje en Nederland maar om het even, dus dan kies je toch voor waar je de meeste mogelijkheden hebt?

Als dit zou gaan om een clubkeuze dan is het vast een hele slimme keuze, zoals Xavi die zichzelf liet verhuren bij PSG door de concurrentie op zijn positie, maar nu is het een slappe keuze?

21 februari 2024 om 16:54

Van Dijk heeft wat foutjes gemaakt die uitvergroot worden. Kijk eens een wedstrijd van Liverpool ajb. Van Dijk is echt in topvorm als aanvoerder van de huidige nr1 in PM

21 februari 2024 om 16:54

potentioneel is de kans op het winnen van een ek en wk groter bij spanje. Hij moet keuzen maken op wat hij zich het meeste voelt. ik vind eigenlijk alleen wel dat landen een opleiding/ schade vergoeding moeten betalen aan het andere land als hij alle jeugd interlands hier heeft gedaan. op zijn plek heeft nu voor niets iemand thuis moeten blijven al die jaren. dan gaan landen ook eerst goed overwegen of ze dat wel waard vinden ipv lukraak elke speler bedelen om voor je ui te komen en die in de toekomst als hij niet bevalt aan de kant te schuiven.

21 februari 2024 om 17:50

Waarom is het potentieel gezien dan groter? Nederland heeft 3 wk finales gespeeld en Spanje volgens mij maar 1. Ok die verloren ze dan wel van uitgerekend Spanje maar blijkbaar is de kans dat je met Oranje een finale speelt historisch gezien groter dan met Spanje. En als je meer finales speelt is de kans op winnen ook groter 😉

21 februari 2024 om 18:27

Dat blijkt toch niet burdy. Kijk maar naar de prijzen. En hoeveel toernooien heeft spanje daarnaast nog gemist, minder dan nederland

21 februari 2024 om 18:27

Niet voor een juventino haha

Logische stap.
Hij heeft immers zijn hele leven genoten van de faciliteiten die Spanje hem geboden heeft.

21 februari 2024 om 16:29

@tinus45

Ik vind dit altijd grappig. Zonder zijn eigen talent en harde werk, hadden die faciliteiten dus geen moer uitgemaakt, maar als iemand het op eigen talent en harde werk wel haalt, dan maken de faciliteiten opeens uit?

De meeste gemixte mensen maken echt totaal niet op basis van dit een keuze en is het is ook onzin dat het er iets mee te maken zou moeten hebben.

21 februari 2024 om 16:50

Lees dit eens met een kleine knipoog richting ons grootste voetbalpraat programma en je snapt dd humor in mijn post😉

21 februari 2024 om 17:33

Heeft hij niet gespeeld voor de oranje jeugdelftallen?

Is zijn eigen keuze, maar ben toch wel benieuwd naar de reden. Vooral ook omdat hij wel voor de Nederlandse jeugdelftallen is uitgekomen.

Ik vind het niet meer dan normaal dat Dean Huijsen voor een interlandcarrière in het Spaanse team kiest. Hij woont al sinds zijn vijfde jaar in Spanje en heeft dus nauwelijks nog herinneringen aan Nederland. Evenzo vind ik dat Nederlandse voetballers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond die feitelijk zijn opgegroeid in Nederland voor Oranje zouden moeten kiezen tenzij ze denken geen of heel weinig kans te maken op speeltijd in Oranje. In dat kader denk ik dan bijvoorbeeld aan Hakim Ziyech, die had natuurlijk net zoals Ibrahim Afellay gewoon voor Oranje moeten voetballen. Op het sportieve vlak is de keuze van Ziyech niet zo slecht uitgepakt gezien de prestatie van Marokko op het WK maar dat was eigenlijk niet te voorzien.

21 februari 2024 om 22:44

Ik vind t toch raar dat je, ondanks dat je sinds je 5e in Spanje woont, toch voor de Nederlandse jeugdelftallen uit komt en je dan plotseling op een ochtend wakker wordt met het idee dat je je toch meer Spanjaard voelt. Dat lijkt op een crises d’identico

Ik had toch gehoopt dat Nigel de koning zou aanschrijven met de vraag de oorlog te verklaren aan Spanje om hem zo kwaadschriks bij Oranje te halen. Hebben we Pedri en Gavi enzo ook meteen.

Logische keuze verder. Spanje is beter, maar heeft minder goede verdedigers, win-win voor Dean. Hoeft zn pa ook niet naar Amsterdam als we daar spelen, je weet nooit wie er nog wrok koestert uit die tijd.

22 februari 2024 om 10:07

Krijg je die Alva ook weer op je dak waarschijnlijk. Vermoeiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren