Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kimmich laat Bayern optimaal profiteren van veelbesproken uitglijder Dortmund

Laatste update:

Bayern München heeft zondagmiddag geprofiteerd van het puntenverlies van Borussia Dortmund op vrijdag. Der Rekordmeister kwam lang niet door de muur van Hertha BSC heen, totdat Serge Gnabry en Kingsley Coman in de tweede helft voor het verschil zorgden: 2-0. Joshua Kimmich was met twee prachtige assists de motor achter die goals. Dankzij de overwinning neemt Bayern weer de koppositie over van Dortmund. Het verschil tussen de twee ploegen, met nog vier wedstrijden te spelen, bedraagt één punt. Hertha moet in die resterende duels minimaal zes punten zien goed te maken op zijn concurrenten om degradatie te voorkomen.

Bayern-trainer Thomas Tuchel had naast Matthijs de Ligt ook een basisplaats in huis voor Noussair Mazraoui. De Marokkaans international kreeg mede door de afwezigheid van Dayot Upamecano en Alphonso Davies de kans zich te laten zien. Daley Blind bleef de hele wedstrijd op de bank zitten, terwijl Ryan Gravenberch na een uur zijn entree maakte. Bij afwezigheid van Eric Maxim Choupo-Moting bekleedde Sadio Mané de spitspositie. Bij Hertha stond Jean-Paul Boëtius aan de aftrap.

Bayern was als vanzelfsprekend vanaf het begin de dominante partij tegen de hekkensluiter. Het leidde onder meer tot een schot van Gnabry en kopballen van Mané en Benjamin Pavard. Zij zagen hun inzetten echter geen doel treffen. Namens Hertha probeerde Boëtius het uit een vrije trap, die doelman Yann Sommer niet tot zorgen baarde. In de fase voor rust onderscheidde Hertha-doelman Oliver Christensen zich meermaals. Eerst stuitte Coman op de goalie en ogenblikken later vond ook Gnabry de Deense uitblinker op zijn pad. Langzaam maar zeker werd het duidelijk dat Christensen zich voor rust niet meer zou laten passeren.

Ook na de onderbreking bleef Bayern drukken, al kwam het in eerste instantie maar niet tot de bevrijdende openingstreffer. Zo waren dit keer Mané en Pavard net niet gelukkig genoeg in de afronding. Tot grote opluchting van de supporters in de Allianz Arena kwam de 1-0 er alsnog. Kimmich had een uitstekende voorzet in huis op Gnabry, die zijn kopbal in de verre hoek deed belanden: 1-0. Kimmich liet zich even later weer van zijn beste kant zien. Opnieuw verstuurde hij vanaf vanaf het middenveld een heerlijke pass, die dit keer voor de voeten van Coman belandde. De Fransman schoot vervolgens van dichtbij raak: 2-0. In de slotfase probeerden Sané en Gravenberch tevergeefs om de marge naar drie te tillen, maar de voorsprong kwam nooit meer in gevaar.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3025505580
2Bayern München3021365066
3VfB Stuttgart3020373263
4RB Leipzig3018573559
5Borussia Dortmund3016952357
6Eintracht Frankfurt3011127645
7Freiburg3011712-1140
8Augsburg3010911-139
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3081012-934
11Werder Bremen309714-1234
12Borussia Mönchengladbach3071013-731
13Wolfsburg308715-1531
14Bochum3161213-2530
151. FC union Berlin 308517-2429
16Mainz 053051213-1727
171. FC Köln3041016-3022
18Darmstadt303819-4217

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff hij doet het gewoon weer die Thomas Tuchel. Hij weet de situatie bij Bayern Munchen om te draaien en de Zuid-Duitsers weer naar de koppositie van de Bundesliga te leiden. Veel respect voor Thomas Tuchel wat hij hier tot nu toe voor elkaar heeft weten te boksen. Je hoort wel vaak dat trainers die midden in het seizoen komen echt een nadeel hebben, omdat ze weer op nul moeten beginnen. Maar voor Thomas Tuchel was de situatie nog veel erger, hij moest op min 1 beginnen.
Onder Nagelmans was het echt een puinhoop bij Bayern, veel spelers hadden ruzie en zagen het niet meer zitten om met elkaar te voetballen. Daarnaast is er na het vertrek van Lewandowski ook een spitsenprobleem bij Bayern Muchen. Dit zijn allemaal dingen waar Thomas Tuchel mee moet dealen. Naast dat Thomas Tuchel een voetbaltovenaar is, is het ook een zeer integer en sociaal persoon. Thomas Tuchel zal waarschijnlijk veel gepraat hebben met de spelers waardoor hij ervoor heeft gezorgd dat alle koppies weer de juiste kant op komen te staan.

Ik zie sommige experts hier op Voetbalzone twijfels hebben over Thomas Tuchel en Bayern Munchen. Het klopt inderdaad dat er bij Bayern Muncen geen goed beleid is gevoerd. Maar het aanstellen van Thomas Tuchel als hoofdtrainer is een schot in de roos! Thomas Tuchel heeft Bayern weer naar de koppositie geleid en wellicht kan Bayern Munchen volgend seizoen ook weer om de Europese prijzen spelen. Je ziet toch wel echt duidelijk de hand van Thomas Tuchel bij clubs. Zie bijvoorbeeld waar Chelsea stond voor de komst van Thomas Tuchel. Na een aantal maanden wist Thomas Tuchel met Chesea de Champions League te winnen. Nu is Thomas Tuchel weer weg en staat Chelsea weer erg laag in de Premier League. Het is dat Chelsea in het begin van het seizoen nog onder het bewind van Thomas Tuchel stond, toen hebben ze nog de nodige punten gepakt waardoor ze nu niet om degradatie spelen.

Iedereen een hele fijne avond gewenst en voor wie de bekerfinale zo meteen gaat kijken, veel plezier ik kijk met jullie mee!

30 april 2023 om 17:31

Wtf lul jij gozer de eerste 70 minuten leek helemaal nergens op. Tegen de zwakste ploeg van de liga. 0 kansen gecreëerd.

30 april 2023 om 17:37

Beste Derkaiser123,

Ik moet toegeven dat ik vanwege andere verplichtingen alleen de tweede helft heb kunnen aanschouwen. Daarom ben ik in mijn bijdrage niet veel ingegaan op het spel dat Bayern Munchen heeft gespeeld. Maar als het zegt dat er in de eerste helft geen kansen zijn gecreëerd vind ik dat Thomas Tuchel het dan goed heeft omgezet. Ook dat is een kwaliteit van Thomas Tuchel. Hij kan wanneer het niet loopt het spelsysteem omzetten zodat alsnog een overwinning wordt behaald. Veel ploegen onder het bewind van Thomas Tuchel spelen ook meerdere systemen. Een erg groot voordeel van het kunnen spelen met meerdere systemen is dus dat je gemakkelijker een wedstrijd naar je eigen hand kan omzetten.

30 april 2023 om 17:42

Hahaha, ik moet toegeven; soms ben je best een leuk trolletje. Niet te vaak doen, dan wordt het irritant.

30 april 2023 om 17:32

Ahah hij doet het weer. Onder nagelsmann deden ze op drie fronten nog mee en nu is het nog maar hopen dat je de bundesliga wint. Wat een masterclass weer gezien van tuchel. Gewoon uit de cl en de beker om te focussen op de competitie!

30 april 2023 om 17:34

Haha echt he Tuchel the special fail one.

30 april 2023 om 17:37

@ Kieftenbeld
Nagelsmann verloor echter 23 punten dit seizoen in de Bundesliga, waarvan een voorsprong van 10 punten op Dortmund. Nooit had Nagelsmann kunnen winnen van City met De Bruyne en Haaland in topvorm.

30 april 2023 om 17:42

Beste Kieftenbeld,

Bedankt voor je bijdrage, je maakt een begrijpelijk punt die meer mensen maken. City is misschien wel de beste ploeg van de wereld op dit moment. Het is daarom niet gek dat Thomas Tuchel niet van City kan winnen. Verder is Pep Guardiola al 7 jaar bezig bij City terwijl Tuchel er toen nog geen maand zat. Dat is toch geen eerlijke vergelijking? Verder heeft Thomas Tuchel bewezen dat hij City kan verslaan. Hij heeft met ze namelijk met Chelsea drie keer verslagen in zijn eerste halve seizoen. Als Thomas Tuchel wat meer tijd had gehad dan denk ik dat hij City wel had kunnen verslaan. Je zag overigens wat een week extra tijd wel niet kan doen. Van 0-3 verlies naar een 1-1 gelijkspel. Zo zie je maar hoe snel Thomas Tuchel Bayern Munchen al aan het verbeteren is.

30 april 2023 om 17:33

7 wedstrijden onder Tuchel: 2 winst, 2 gelijk, 3 nederlagen.

Nou, poeh poeh, wat heeft hij het op de rit gekregen zeg. Kansloos uitgeschakeld in de CL, in de beker onderuit. Alleen in de competitie staan ze bovenaan. En weet je waarom? Niet omdat Tuchel het zo geweldig doet. Maar omdat Nagelsmann het zelf prima deed, Bayern een goede uitgangspositie had, maar hem er absurd genoeg uit gooiden.

Tuchel krijgt het ondanks zijn tot nu toe matige prestatie hij Bayern, echter nog niet voor elkaar die uitgangspositie om zeep te helpen. Niet dat het veel scheelt..

30 april 2023 om 17:40

Nagelsmann verspeelde 10 punten op Dortmund. Na de nederlaag tegen Leverkusen stond Bayern opeens 1 punt achter op Dortmund.
Tuchel kan de problemen niet eenklaps oplossen. Hij moest al zaken corrigeren op training en hij moet het doen zonder een diepe spits en zonder een defensieve middenveldpartner voor Kimmich.
Die kortetermijn-statistieken zijn gewoon nietszeggend. Nagelsmann ging zeker de maand april hebben verkloot. De maand april was vorig seizoen al vervloekt geweest voor Bayern.

30 april 2023 om 18:15

Je kan toch niet echt met droge ogen beweren dat Nagelsmann het prima deed?! In September al op 5 punten achterstand op Union Berlin. In de Bundesliga is dit een Bayern-onwaardig seizoen en dat was al onder Nagelsmann zo. In de CL ging het goed maar in de Bundesliga was het heel stroef over het hele seizoen. Daarbuiten heeft hij met Salihamidzic een onevenwichtige selectie samengesteld en de belangrijkste spelers (Lewandowski, Neuer, Müller) tegen zich in opstand gebracht. Hij is gewoon veel te laat ontslagen en deze stelling hoor je steeds vaker - bijvoorbeeld ook door een insider als Hermann “Tiger” Gerland.

30 april 2023 om 18:31

Ik was al aan het wachten op jouw reactie. Ik kan er de humor wel van inzien joh

30 april 2023 om 18:58

@ heinazijn.,
Dat is toch niet heel bijzonder bayeren naar de nr 1 plek brengen? Bayeren door laten gaan tegen city was veel bijzondere geweest

30 april 2023 om 21:16

Zodra ik jouw naam zie onder een artikel weet ik drie dingen:

1. Thomas Tuchel
2. Thomas Tuchel
3. Thomas Tuchel

14x deze keer! Volgens mij hebben we een record te pakken! Ik kan niet meer hahahaha

Bayern net op tijd wakker geworden om richting het kampioenschap af te streven. Aangezien Dortmund nog wel het een en ander laat liggen verwacht ik niet dat Bayern dit gezien het programma nog weggeeft.

Dortmund mag zich aanrekenen dat ze dit jaar gefaald hebben op het moment suprême.

30 april 2023 om 17:33

Bayern gaat nog 2x punten laten liggen. Het restprogtwmma is veel zwaarder dan dat van Dortmund. Op tijd wakker zegt die ook nog. Heb je uberhaupt gekeken. Bayern speelde bar slecht zeg man.

30 april 2023 om 17:43

Het was inderdaad drama.

30 april 2023 om 18:25

Ik zie iedere dag jouw “Durchhalteparolen” voor Dortmund. Jij vertelt steeds iets over het veel makkelijkere restprogramma van Dortmund maar in de tussentijd lijden zij puntverlies tegen Schalke, Stuttgart (met tien man!) en Bochum. Het was niet te verwachten dat Bayern nu ineens een geweldige wedstrijd speelt tegen een extreem defensief Hertha. Nu was het zaak het tij te keren en na vier wedstrijden zonder overwinning eens weer te winnen. Nu kunnen ze de hele week door werken. De geluiden vanuit Bayern - ook uit de cabine - over Tuchel zijn in ieder geval heel positief.

30 april 2023 om 18:41

Schalke is nooit een makkelijke pot voor Dortmund. Is een wedstrijd op zich.

30 april 2023 om 18:55

Geen enkele ploeg is op dit moment makkelijk voor de chokers uit Dortmund

30 april 2023 om 19:18

Geld voor Bayern net zo op dit moment. Ga je nog wat nuttigs doen ipv domweg provoceren?

Tuchel kan niet meer veel doen dit seizoen. Het is schade beperken na de veroorzaakte problemen door het bestuur en de vorige betweterige coach.

Maar die gegeven penalty aan Dortmund kan nu wel een dingetje worden

30 april 2023 om 17:51

Niet gegeven penalty bedoel ik

30 april 2023 om 18:00

Je bedoelt die vele kansen die ze zelf verkwanseld hebben? Als ze die gemaakt hadden, dan hadden ze die penalty niet nodig gehad. En hadden ze hem wel gekregen, Dortmund kennende, dan hadden ze die ook nog gemist.

30 april 2023 om 17:55

moet ik het aantal wedstrijden van Dortmund waarin deze club werd bevoordeeld door de falende referees? 1 match en het kot begint te branden. Triestige reactie van heel slechte verliezers wat typisch BVB is.

Wedstrijd niet gezien, ben benieuwd of mazraoui het een beetje heeft kunnen laten zien na zijn laatste interview?

Bayern heeft echt weer enorm veel klasse.
Vandaag geen moment gedacht dat ze niet zouden winnen. Wat wel opvallend is.. De gunfactor is een stuk minder dan de afgelopen jaren. Ach ik kan er wel selectief verontwaardigd over doen.. Maar het is klip en klaar.. De selectie heeft buitengewoon veel onsympathieke spelers, geleid door een coach die af en toe als een bezetene langs de kant staat..

30 april 2023 om 20:09

Nagelsmann was niet bezeten?
Wat denk je van Reus, Hummels, Can, Bellingham, Adeyemi bij Dortmund? Dat heet pas onsympathie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren