Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Kijk eens naar hun bank, wat ze kosten, kijk eens naar de basiself…’

Laatste update:

Het is eenzaam aan de top in de Ligue 1. Paris Saint-Germain werd in 2011 overgenomen en finishte het seizoen 2011/12 als tweede; een seizoen later werd de eerste landstitel sinds 1994 gepakt. Ook dit seizoen zijn de Parijzenaars hard op weg naar het kampioenschap: AS Monaco verloor zaterdag van Saint-Étienne en een dag later wonnen les Parisiens zelf van Olympique Marseille. De voorsprong aan kop is nu nog groter.

Paris Saint-Germain staat eerste en op acht punten volgt AS Monaco, met zeven punten daar achter nog Lille. De spanning is volledig verdwenen op de Franse velden en Olympique Marseille, dat vier jaar geleden de titel pakte, moet keihard vechten om nog op een nette plaats te eindigen. Trainer José Anigo schaamt zich echter niet voor het 2-0 verlies van zondag in het Parc des Princes.

Hij benadrukt dat er simpelweg geen maat staat op hetgeen PSG presteert. “Er was geen wereld van verschil tussen ons, voor rust althans niet”, zegt hij tegen L’Équipe. “We hebben gegeven wat we konden geven. Als je ziet dat Yohan Cabaye, Javier Pastore en Edinson Cavani als invallers gebracht kunnen worden, zie je dat de competitie in een hele andere dimensie terechtgekomen is.”

“De kracht van Paris Saint-Germain is voor iedereen zwaar. En die anderen, in Monaco, hebben het daar zelfs moeilijk mee. Kijk eens naar hun bank, kijk eens wat de spelers die daar zitten hebben gekost, kijk eens naar wat ze op het veld hebben staan in hun basiself… Paris Saint-Germain is een team dat gecreëerd is voor deelname aan de Champions League”, zegt Anigo geïmponeerd.

Paris Saint-Germain blijft nog jaren de meest dominante club in de Ligue 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is inderdaad een alleenheerschappij aan het worden.

Zoals we allemaal weten, maakt geld in de maatschappij meer kapot dan je lief is en dat geldt ook voor het voetbal.

Ook even Cassillas kopen!

gelijjk heeft ie, slaat allemaal helemaal nergens meer op

beter de rijkste 20 landen in een competitie gooien, en de kampioenen uit de regionale competities spelen dan playoff tegen de degradanten elk jaar ofzo. Dit schiet iig niet op zo

Hij heeft gelijk. Binnen nu en een paar jaar zullen ze de cl winnen

Je kon ook niet van Monaco verwachten dat ze direct mee zouden doen om de titel na 4 goede versterkingen en voor de rest een selectie die totaal niet kan concurreren met die van PSG. Het zou volgend jaar nog leuk kunnen worden mocht Monaco zich deze zomer weer goed versterken.

Het is wachten op de übercommerciële supercompetitie waarin de rijkste 20 ploegen strijden om de eer.
Hoe het nu met alle nationale competities gaat is het een kwestie van tijd voor we richting dit NBA achtige systeem gaan, ik denk dat ik er dan echt helemaal klaar mee ben.

3 maart 2014 om 13:47

Daar lijkt het idd wel op, soort van Masters-competitie.

3 maart 2014 om 14:28

Nba achtig systeem? Waar de ploegen die meer uitgeven dan afgesproken daarover een boete moeten betalen naar teams die dat niet doen? Of waar teams die minder presteren de eerste keuze krijgen voor toptalenten? Ik weet niet maar voor mijn gevoel is de nba veel fairer dan de voetbalwereld. Natuurlijk hebben de rijke teams daar meer mogelijkheden maar als je kijkt dat kleine markt teams als spurs, pacers en okc veel beter presteren dan de rijke knicks, nets en lakers is het daar veel eerlijker geregeld. Goed voorbeeld zijn de nets waar net als chelsea een rus zit die er mega veel geld tegen aangooit maar in tegenstelling tot chelsea de top 10 niet eens haalt

Gewoon eeuwig zonde.

Tuurlijk praat ik met een gekleurd hart en zullen le parisiens hier dolgelukkig mee zijn, maar dit is gewoon niet leuk meer.

Een aantal jaar terug was de ligue 1 gewoon één van de meest spannende competieties van europa, met veel verschillende kampioenen (op de imposante periode van Lyon na) en was le Classique ook gewoon een spannende strijd die door zowel PSG als L'om gewonnen kon worden. Het verschil nu is gewoon niet leuk meer. Veel meer dan wat L'om gister liet zien hebben we met die materiaal ook gewoon niet te bieden, terwijl het leek dat PSG nog lang geen 100% speelde.

Ik vind het gewoon jammer voor de competitie en de spanning. Over een paar jaar of misschien wel eerder zal Monaco ook wel een imposant team te voorschijn toveren waar ook geen enkele franse club tegen opgewassen is en dan zijn de plekken 1 en 2 wel vergeven.

Het grote geld is niet meer te stoppen in het voetbal, maar wat verlang ik naar de tijd dat die geldschieters wat anders deden met hun geld, in plaats van een hele competite om zeep te helpen.

Maar ik geeft niet op, ik blijf fan van deze magische club,

Allez L'om.

3 maart 2014 om 13:59

Persoonlijk vind ik het leuk dat investeerders ook hun geld stoppen in de Franse competitie. Ik denk alleen dat het net wat overdreven is geworden. De kloof zou iets kleiner moeten zijn, want PSG bereikte niks voor hun overname, vindt het daarom leuk dat ze er opnieuw staan. Enkel clubs als Marseille en Lyon hinken achterop en dat is dan weer jammer

3 maart 2014 om 14:33

Ja natuurlijk is het goed voor het niveau van de competitie, maar dan zouden er veel meer clubs in de Ligue 1 moeten zijn met geldschieters, ookal zou dat Marseille niet worden, maar zo is er niks aan

3 maart 2014 om 15:05

Absoluut. Ik heb respect voor Psg,lyon,monaco en Marseille. Ik vind dat deze 4 moeten strijden voor de titel in Frankrijk.

3 maart 2014 om 20:20

En waarom moet je respect hebben voor OL? Jaren meer geld uitgegeven dat er binnenkwam en nu in zware geldproblemen. Die club gaat een aantal jaartjes meedraaien in de middenmoot/subtop. Alhoewel ik ze het liefst nog lager ziet staan. Marseille doet volgend seizoen mee in de titelstrijd, let maar op!
Jammer dat je geen respect heb voor een prachtige volksclub als Asse. Dat is een club om respect voor te hebben.

Allez LES Verts!

3 maart 2014 om 14:34

Het is gewoon pijnlijk dat we als een stel figuranten worden weg gezet gisteren en ook de wedstrijd in marseille. Dan te bedenken dat onze eigenaar een vermogen heeft van ongeveer 9miljard maar weigert om te investeren en alleen bijspringt als er geen sluitende begroting is. Enige manier om psg en monaco bij te benen is zelf te investeren...
Zolang niemand investeert in marseille zullen we met lyon, saint etienne en lille blijven vechten voor de 3e plek. Zelfs dat is niet zeker als die man uit azerbeijdjan echt geld gaat pompen in lens volgend jaar.

Sowieso blijf ik trouw aan deze mooie club, daar is geen twijfel over.

3 maart 2014 om 15:04

Ik begrijp het maar al te goed, bij Inter hetzelfde verhaal. Succes is gwn de allerbeste spelers halen. In dit geval hebben onze clubs iets gemeen. Die Thohir heeft geld genoeg maar hij wil structureel groeien. Alle begrip voor maar je selectie moet er wel staan

3 maart 2014 om 15:08

Klopt, het is vreselijk, maar ook gewoon logisch.

We hebben een paar prima spelers in de selectie, maar van deze Verdedigers van ons kun je nooit verwachten dat ze PSG afstoppen, en in de spits missen we ook behoorlijk kwaliteit.

En wat die investeerder van ons betreft, die heeft totaal geen binding met OM. Haar overleden man was een echte Marseille man maar voor haar is OM niks meer dan gewoon een club die ze heeft.

3 maart 2014 om 15:10

Wat houdt jullie dan tegen om ook te gaan investeren in jullie selectie?
Begrijp me niet verkeerd, het zal toch veel leuker zijn als er meerdere ploegen in Frankrijk weer echt kunnen gaan concurreren met elkaar. Momenteel is de competitie na een wedstrijd of 26/27 al beslist. Daar is ook niks meer aan.

3 maart 2014 om 16:02

Ons houd niks tegen, maar zoals ik al zij, mevrouw Dreyfus heeft totaal geen binding met L'om, dus zij wil simpel weg niet teveel geld erin stoppen, idd alleen genoeg om ons draaiende te houden maar dat is het ook wel. Ik zou niets liever willen dat er ook in Marseille veel meer geld gepompt word, maar ik zie het nog niet zo snel gebeuren

3 maart 2014 om 16:03

Southwinners, ik denk dat je vergeten bent dat jullie in begin jaren negentig ook een geldschieter hadden by Olympique Marseille: Bernard Tapie, en Marseille met zijn geld de Europa Cup 1 won. Dat deze man later problemen met de belastingdienst kreeg en niet meer in Marseille investeerde betekende een teruggang qua sportieve mogelijkheden.

Mijn punt is dat competities altijd saai worden, behalve de Premier League, als er een team is met veel meer financiele mogelijkheden en dat Marseille deze tijd ook heeft gekend. Hoewel de hegemonie van PSG nu oneindig lijkt te kunnen duren, zal ook deze weer ten onder gaan als de tijd daar is.

3 maart 2014 om 17:32

Daar heb je gelijk in en zal ik ook zeker niet ontkennen, maar toen was er in de ligue 1 geen sprake van een enorme dominantie.

Ja je hebt ook gelijk, clubs komen en gaan maar dit is op zo'n drastische manier en ik vind dat gewoon erg jammer, ik zal eerlijk zijn, als het Marseille was die nu over de selectie van PSG zou bezitten zou ik ook blij zijn, maar ergens ook niet, want zo is het niet leuk meer, dat je het geluk hebt dat een bepaald persoon jou kiest om te kopen en onverslaanbaar te maken. Dat vind ik niks meer met sport te maken hebben, maar daar zal ik aan moeten wennen vrees ik.

Net als bij Bayer Munchen nu is de competitie niet meer zoo leuk.

3 maart 2014 om 18:29

Alleen doet Bayern het op een eerlijke manier. Clubs als Chelsea, Manchester City & Paris Saint-Germain worden gefinancierd door olie geld van de rijke sjeiks.

3 maart 2014 om 18:56

Ja inderdaad Bayern doet het eerlijk.

4 maart 2014 om 13:50

'eerlijk' ja dat Bayern

Tja hoewel ik over het algemeen tegen clubs ben die een suikeroom krijgen vind ik dat PSG wel zeer goede aankopen heeft gedaan en vind ik het minder lijken dat ze kopen om het kopen van dure spelers.

Ook in Nederland is de competitie kapotstuk. Ajax is eind februari al kampioen en vele andere clubs vechten tegen een faillissement.

Vroeg of laat zal er een geheel andere opzet of bond (zie het darten) komen, dat is onvermijdelijk.

Anigo moet niet zeveren.
100.000 jaar geleden was het al zo.de sterkste (de rijkste) zullen Altijd overwinnen.
Toen nu en in de toekomst blijft die wet gelden.

Dat psg is gewoon en zielig club . Voor de overname waren ze niks vaak slechte klasseringen en nu vaak kampioen in de lique 1 door die overname . Ik vind het ook jammer dat clubs als Marseille Lyon Lille en saint Etienne dat hun nu achter psg en Monaco staan want in mij ogen zijn Lille Marseille Lyon en saint ettiene veel mooiere clubs .

Ik krijg het gevoel dat de spelers van vroeger een stuk beter waren. De zogenaamde topspelers van nu zou ik vergeleken met de bovengemiddelde spelers van pak n beetje 10/15 jaar geleden.

Sorry hoor maar de eigenaar is met Psg aan een project bezig, natuurlijk is het landskampioenschap leuk, maar het gaat meer bij de eigenaar om, om de Champions league te winnen daarom heeft hij zoveel geld geinvesteerd mede om de cup met de grote oren te winnen en de wereld beker voor clubs.
Dat is zijn doel! Het kampioenschap is mooi meegenomen, en waarom de rijke investeerders in clubs investeren is ook omdat het makkelijker witwassen is.

Kijk alleen maar naar het Nederlands elftal. Vergelijk de boertjes, kluivert, bergkamp, Seedorf, davids, Jonk, Stam, van bronckhorst met de spelers van nu (met uitzondering van Robben) Het niveau ligt gewoon lager waardoor een team als PSG met een paar aankopen van grote spelers direct de ultieme favoriet is.

hopelijk komt er geen sheik de competitie in Nederland vergallen. Vitesse is dan al overgenomen een paar jaar geleden maar die smijten nog niet zo met geld als de buitenlandse clubs doen. Hopelijk blijft dat zo

De Franse competitie is ook niet spannend meer, wij steken er met kop en schouders boven uit.
Wedstrijd tegen Marseille, Lyon en Saint-Etienne worden gewonnen op 60 a 70%, enkel wedstrijden in de Champions League worden benaderd als echte krachtmetingen.
De competitie was vorig jaar en begin dit jaar nog enigszins spannend doordat wij de eerste 3/4 speelronden altijd punten laten liggen.
Het is te hopen dat Monaco aankomende zomer extra gaat investeren en dat ook Lens wanneer het promoveerd de selectie gaat versterken, anders zie ik PSG de komende 5 a 10 ieder jaar kampioen worden, en dat is ook niet leuk meer.

3 maart 2014 om 20:14

Ehm, hoe vaak heeft heeft PSG na de overname van de sjeiks gewonnen van Saint Etienne? Juist ja, 1 keer maar.

Geloof me, ik wil niks liever. Of mevr. Dreyfus gaat investeren of ze moet de club verkopen. Op deze manier gaat het niet langer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren