Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kiest Driouech voor Nederland of Marokko? Speler wil niets kwijt over gesprek

Laatste update:

Couhaib Driouech bevestigt te hebben gesproken met technisch directeur van de KNVB Nigel de Jong. Over de inhoud van het gesprek wil de aanvaller van Excelsior echter niets kwijt. “Daar wil ik verder niet op ingaan.”

“Het klopt dat ik met Nigel de Jong heb gesproken”, aldus Driouech na afloop van het met 3-0 verloren duel met Go Ahead Eagles. Over de inhoud van het gesprek wil de smaakmaker van Excelsior helemaal niets kwijt.

“Wat we hebben besproken, daar wil ik niet op ingaan”, vervolgt Driouech. “Dat is niet omdat het gevoelig ligt of niet mag, maar omdat ik het niet interessant vind om het er op dit moment over te hebben. Ik heb nog helemaal geen keuze gemaakt en laat alles in het midden. Ik heb een missie en dat is Excelsior in de Eredivisie houden.”

Wel voelt Driouech zich gevleid dat De Jong met hem wilde spreken. “Het geeft je het gevoel dat je goed bezig bent, maar verder is er niks geks gebeurd en eigenlijk is er ook nog niets veranderd.”

De in Haarlem geboren Driouech, die als smaakmaker van Excelsior afgelopen winter hevig werd gelinkt aan Feyenoord en PSV, kwam tot dusver enkel uit voor Marokko Onder 23. Met het hoogste beloftenelftal van de Atlasleeuwen won de buitenspeler afgelopen zomer de jeugdeditie van de Afrika Cup.

Inmiddels staat de teller voor Driouech op negen jeugdinterlands namens Marokko Onder 23, waarin hij eenmaal fungeerde als aangever. Mike Verweij, journalist bij De Telegraaf, stelde eerder deze week al dat de rechtsbenige buitenspeler contact had met De Jong. “Hij schijnt een gesprek te hebben gehad.” Ook Verweij kon niet met specifieke details komen.

Driouech, die volgens Transfermarkt 3 miljoen euro waard is, lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Excelsior. Sinds augustus 2021 speelde de watervlugge vleugelspits 94 wedstrijden namens de Kralingers, waarin hij goed was voor 12 doelpunten en 13 assists. In het Van Donge & De Roo Stadion ligt Driouech nog tot medio 2025 vast. Na Feyenoord en PSV, lijkt ook de KNVB hem dus inmiddels op de korrel te hebben.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo’n typische speler die 4x het Nl elftal kan halen en wordt opgegroepen om opgeroepen te worden. Voor de lange termijn is t niks

31 maart 2024 om 08:30

Als je hem gisteren weer ziet stuntelen tegen Go Ahead is hij voor geen van de twee landen een aanwinst.

Laat deze jongen lekker voor Marokko kiezen. Dit zijn toch geen spelers waar Nederland nu al moeite voor moet doen…

31 maart 2024 om 10:23

Wat een onzin. Als deze jongen voor NL wilt uitkomen, dan kun je daar toch best beetje moeite voor doen? Je weet toch nooit hoe spelers zich ontwikkelen? Wat dacht je van Bouhlarouz of in mindere mate Ziyech.

Daarnaast gaat ook om de precedent werking. Nu zijn alleen bouhlarouz en afellay mooie voorbeelden, maar bashen frusten als een Dries boussata dat ze altijd een andere keuze zouden hebben gemaakt…

Tja, laatste marokkaanse nederlander die zijn debuut maakte in het Nederlands elftal was el ghazi. En dat is al inmiddels 9 jaar geleden (10 oktober 2015). En de laatste marokkaanse nederlander die werd opgeroepen bij de definitieve selectie is Ihattaren. Wat ook al bijna 4 jaar geleden is (4 september 2020). In de tussentijd hebben Amrabat, Mazraoui, Ziyech, El Azzouzi, Tissoudali, Aboukhlal, etc. allemaal voor het Marokkaans elftal gekozen. Als ze allemaal iets zouden toevoegen voor het Nederlands elftal valt nog te discussieren. Daarnaast hebben meeste van die jongens al voor Marokko gekozen op jonge leeftijd. Maar tussen El Ghazi en Ihattaren zouden een Mazraoui, Amrabat en Ziyech zeker iets hebben bijgedragen. En ik vind het opzich geen slechte ontwikkeling om Nederlanders met een migratieachtergrond die tussen twee landen kunnen kiezen, dat De Jong even bij ze langskomt om te bespreken hoe en wat. Ook voor zo’n jongen als Driouech. Want het blijft toch een Nederlander.

31 maart 2024 om 10:34

Los van de discussie of Driouch goed genoeg is voor Marokko of Nederland. Nederlanders met Marokkaanse origine gaan voorlopig niet meer voor oranje kiezen.

Om 3 redenen:
-Rondom het Marokkaans team is het tegenwoordig ook allemaal goed geregeld, itt vroeger
-Marokkaans team is een stuk beter geworden en vooral het wk 2022 heeft zich in de harten van iedere Marokkaan genesteld. Er is minimaal goed uitzicht op kwalificatie voor het wk en goede prestaties op de Afrika cup.
-De belangrijkste: het (politieke) klimaat in Nederland. 1/3 stemt op een partij die discriminatie hoog in het vaandel heeft staan en bekend is om de slogan 'minder minder minder Marokkanen'. Vroeger een partij waarvan de stemmers bestonden uit asociaal dom volk die men niet zo serieus nam en weglachte. Tegenwoordig kun je zeggen dat ze stemmers hebben onder alle lagen van de bevolking. Dus als je als Marokkaan speelt voor oranje is het allemaal leuk als het lekker loopt met het team en je af en toe belangrijk bent, maar als het minder draait ben jij voor 17.000 mensen in de Arena of de Kuip de eerste pispaal. Het is geen fijn gevoel als 1/3 van het stadion je niet moet.


Redenen om wel voor oranje te gaan:
-Beter voor je cv en marktwaarde
-In een druk en gejaagd leven rondom interlands dichter in de buurt van je familie en vrienden kunnen zijn.

31 maart 2024 om 12:31

El Ahmadi had destijds een goeie geweest voor het Nederlands elftal, verder hebben we er geen 1 gemist in het Nederlands elftal.

31 maart 2024 om 14:20

Ziyech was vanaf 2016 zeker een paar jaar een goede versterking voor oranje geweest.

Leuke speler hoor, maar wordt sinds die PSV saga wel enorm gehyped zeg. Gezien het aantal interviews en artikelen leken ze Di Maria mis te lopen en nu deze soap. Grappig dat jongens als Sahraoui en Moussa hier vaak neergezet worden als pleintjesvoetballers etc, maar deze jongen daarentegen erg overschat wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren