Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft verbaasd over Janssen-circus: ‘Waar komt die onzin vandaan?’

Laatste update:
/

De toekomst van Vincent Janssen wordt de laatste weken breeduit besproken. De spits van AZ sloot zijn debuutseizoen in de Eredivisie af als topscorer van Nederland en lijkt nu niet meer te houden voor zijn club. Hij wordt genoemd als doelwit van onder meer Tottenham Hotspur en de analytici lijken het erover eens dat Janssen de stap naar het buitenland moet maken. Wim Kieft sluit zich daarbij aan.

Kieft vindt dat Janssen het in zijn eerste interlands bij Oranje prima deed, maar zegt in De Telegraaf dat het koffiedik kijken is of Janssen zich nu echt ontwikkelt of gewoon in een flow zit. “Los daarvan vind ik dat hij moet kiezen voor een vervolg van zijn loopbaan op een zo’n hoog mogelijk niveau. Al die papegaaien en ex-spelers zoals Arnold Bruggink die zeggen dat Janssen een tussenstap moet maken; waar komt die onzin vandaan?”, aldus Kieft.

De oud-aanvaller vindt dat Janssen naar Tottenham moet gaan, als hij zou moeten kiezen tussen bijvoorbeeld die club en Ajax. In Londen is Harry Kane weliswaar de onbetwiste eerste keus, maar Kieft denkt dat het mooi zou zijn als Janssen de Engelsman zenuwachtig kan maken. “Los van het avontuur, de ervaring en de financiële klapper kan Janssen alleen maar beter worden door iedere dag met betere spelers te trainen.”

Wim Kieft heeft gelijk: Vincent Janssen moet naar een buitenlandse topclub gaan als de kans komt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'..als Janssen die Engelsman (Kane) zenuwachtig kan maken..'

Waar komt DIE onzin vandaan? Die jongen moet gewoon spelen. Met alleen maar trainen, met betere spelers om je heen of niet, schiet je weinig op

11 juni 2016 om 08:23

Eens als ik Janssen was zou ik zeker niet naar Tottenham gaan maar naar een mooie club waar die echt kansen krijgt.
Misschien Everton als Lukaku weg gaat.

11 juni 2016 om 08:59

Nou ik wel. Prachtige club en financieel binnen.

11 juni 2016 om 09:33

Dat en zie hem het niveau ook aan kunnen

11 juni 2016 om 08:48

Ben ik het niet helemaal mee eens. Kijk naar iemand als Pogba. Op vroege leeftijd naar een ander land gegaan. Constant met de beste getraind, op een hoger niveau dan in zijn thuisland. En behoort nu tot 1 van de beste van de wereld.

Bruma, bij Chelsea met Terry etc. getraind. Is nu 1 van de beste van de eredivisie, en ook toe aan een stap hoger.

Ik denk dat je wel redelijk wat opschiet met trainen met spelers van een hoger kaliber.
Ik bedoel wat schiet je er mee op, om te spelen met alle respect tegen clubs als de Graafschap en Excelsior? De enige wedstrijden waar hij bij AZ nog wat bij gaat leren, zijn de wedstrijden in Europa. That's it. Njaa daar heb je bij Tottenham meer kans op, dan bij AZ.

11 juni 2016 om 09:26

Pogba is een slechte vergelijking want dat was gewoon al een natuur talent. Pogba speelde gewoon in de jeugd van Man U. Hij heeft zich juist sterk ontwikkeld toen hij naar Juventus ging en aan het spelen toekwam.

Bruma heeft zich in Nederland pas ontwikkeld. Bij HSV was hij erg matig en zijn eerste twee seizoenen bij PSV ook. Toen kon je niks merken van zijn training van Terry.

11 juni 2016 om 10:36

En Kieft zal vast niet weten hoe het moet. Is toch een hele goede spits geweest..

11 juni 2016 om 10:53

Hij heeft ook 20 jaar lang in zn uppie coke gesnoven en aangegeven dat hij het voetbalwereldje en de druk helemaal niets aan vond. Niks mis mee, maar niet het ideale schoolvoorbeeld.

Wat een onzin...

Overhyped deze speler...

Zou hem max de nederlandse top 3 aanbevelen

11 juni 2016 om 08:25

Nou ik denk dat hij wel meer aan kan dan alleen de top van Nederland (Ajax - PSV) Anders gewoon clubs als Southampton- Everton.

11 juni 2016 om 10:19

Overhyped speler nou daar ben ik het niet mee eens, Janssen heeft alles om een goede spits te worden
2 benig
Sterk aan de bal
Kan een actie maken (eigen kans creëren )
Niet in de wedstrijd zitten en dan toch die belangrijke goal maken
Wat is er dan zo overhyped?
Omdat hij niet bij ajax speelt?
Janssen wordt de nieuwe oranje spitsen gaat ook slagen in het buitenland

11 juni 2016 om 10:28

Omdat? Ben het niet vaak eens met Kieft maar hierin heeft hij 100% gelijk.
Meteen omhoog het niveau, ontwikkeling zo snel mogelijk. Onze spits moet er klaar voor zijn over 2 jaar.

11 juni 2016 om 14:25

Top 3? Sinds wanneer staat Feyenoord zo ver boven AZ dan?

11 juni 2016 om 18:17

Als de Nederlandse top 3 zijn max is, dan is het juist verstandig om voor een club als Tottenham te kiezen. Is hij gelijk binnen en hoger zal hij toch nooit komen volgens jullie.

De kans dat het volgend seizoen minder gaat en hij bijvoorbeeld maar 15 of 20 goals maakt, is best wel groot. Het gevolg daarvan zou kunnen zijn dat hij niet meer naar een Tottenham kan, maar nog wel naar een Swansea of Crystal Palace. Nu de kans zich voordoet, moet hij gewoon lekker naar Tottenham gaan. Speelminuten krijgt hij sowieso, want zelfs als Kane het hele seizoen fit blijft zal hij niet alles kunnen spelen. Er zijn altijd wedstrijden in de 2 bekertoernooien waarin Janssen kan spelen, en hij zal ook zeker zijn minuten krijgen in de Premier League. Tottenham is niet zo'n koopclub als Chelsea en Manchester City, dus als zij 15 miljoen voor je willen betalen, zal je zeker het vertrouwen krijgen.

11 juni 2016 om 09:53

Hoe het er in de toekomst aan toe zal gaan dat weet niemand. Als zien we natuurlijk wel dat de kloof van de Eredivisie naar het buitenland wel erg groot is. Daarom kan ik mij goed verplaatsen in het advies van o.a. Brugink om Janssen eerst de stap naar Ajax of PSV te laten maken. Daar leren omgaan met de druk van het moeten presteren. Bij AZ was het, met alle respect, mogen presteren. Daar kan je en mag je een kans missen of enkele wedstrijden droog blijven staan. Luuk de Jong had het moeilijk in het buitenland, Bas Dost is ook verre van de onbetwiste spits bij Wolffsburg, Siem de Jong zit ook op de bank. Waren hier ook vrij goede spelers. Ik denk dat Janssen met zijn keus ook serieus rekening moet houden met zijn interland carrière. Nu kan hij naar alle waarschijnlijkheid de absolute nummer één worden. Bij het plaatsnemen op de bank in het buitenland is dat nog maar de vraag.

Deze man moet komend seizoen wederom zo presteren in Nederland en dan neem ik mijn woorden gelijk terug.

Ik persoonlijk vind het een beetje te snel gaan allemaal

Kieft praat onzin, hij moet spelen voor zijn ontwikkeling en mogelijke carriere als Nederlandse nummer 1 spits.

Op den duur houdt het op als je alleen maar hard werkt, je best doet maar geen talent hebt, je zal nooit de back van Real voorbij komen.

Jansen moet uitzoeken waar zijn limiet ligt, ala Kuyt.. die een vaste basisspeler werd bij Liverpool.

11 juni 2016 om 10:36

A.madrid zou het ideale plaatje zijn, samen met de coach geweldig. Maar die stap is voor nu wel inmens, aan de ander kant kan hij rustig gebracht worden en wennen aan alles.

Hij moet spelen, dus naar een club gaan die geen absolute nr 1 spits heeft.
Hij moet worden binnegehaald als nr 1.

Gun hem echt het beste maar speelt pas vanaf de winterstop goed en hoe vaak gebeurd het dat een speler na een goed jaar even in een dip raakt en als hij dan naar het buitenland zou gaan en raakt dus in die dip wat dan, carriere misschien verpest? Ik zou zeggen eerst 1 a 2 jaar psv of ajax of een subtopper in engeland

11 juni 2016 om 10:39

Geef voor de rest niks, zie dat je voor een andere club bent. Maar dat je beweerd dat Janssen pas een half jaar presteert is echt onzin.

11 juni 2016 om 10:50

Ruud_az dat ik voor een andere club ben heeft er niets mee te maken, zeg alleen dat ik het hem gun want verdient en hij speelt goed ja maar knalt er echt nu ver boven uit vanaf januari en hij is de toekomst voor het nederlands voetbal en zou het zonde vinden als hij nu al naar het buitenland gaat en gelijk een top club ipv subtopper, misschien te vroeg? Ik weet het niet maar kijk naar het verleden bij bv Elia, Drenthe en nu ook Depay

De experts papegaaien elkaar alleen maar na. Ze henben hoogstens alleen de samenvattingen van hem gezien en de laatste wedstrijden in het nl elftal. Anders hadden ze kunnen zien dat hij eigenlijk aldoor een goed niveau haalt en iedere keer groeit. Wordt een grote. Hij moet juist veel tegenstand krijgen dus naar een grote club.

Kieft lult onzin, je gaat trainen met de beste, ja en? Voor de rest lekker bankzitten, daar wordt je niet beter van. Je moet elke week spelen, dan ontwikkel je je. En iedereen die de stap maakt naar de NL top zegt dat het toch een stap hoger is, het net wat sneller gaat, en de druk van het moeten winnen erbij komt.

11 juni 2016 om 10:34

Nou heb weinig spelers gehoord van Az die naar Ajax zijn gegaan. Nou phoe wat een verschil, alles is hier beter dan bij Az.
De druk zal hoger zijn, maar verder? En als ze wat zeggen zijn het van die standaard praatje opm de sup. te pleasen.

Nee, Persoonlijk hoop ik dat Janssen gewoon blijft maar dat lijkt een beetje een utopie. Hij heeft zich ook laten zien bij Jong-Oranje en doet het nu bij het grote Oranje. Nee, het buitenland is zijn volgende stap. Nu hoop ik dat hij wel een bewuste keuze maakt.

Alsof er in Engeland op erg hoog niveau getraind wordt. Door het belachelijk drukke programma daar zijn de trainingen veel minder intensief dan elders.

11 juni 2016 om 10:22

Maar door wedstrijd ritme kan hij alleen maar beter worden
Bijv als Keane rust krijgt

11 juni 2016 om 10:23

*Kane

Trainen maakt je wel degelijk beter. Vergelijk het met boksen. Trainen met de allerbesten maakt je heel veel sterker voor de volgende wedstrijd.
Dus Kieft heeft hier wel degelijk een punt.
Jansen is een type Kuyt 2.0, dus net als Kuyt komt hij er wel omdat hij bereid is om keihard te werken.
Dat heeft bv Depay niet. Die wordt ondanks zijn start bij PSV een Drenthe 2.0.............

11 juni 2016 om 12:08

Je hoeft alleen maar te kijken naar spelers zoals Drenthe, Elia, Depay, Braafheid, Booy en waar zijn die nu terecht gekomen? Het argument dat met betere spelers trainen je beter maakt is voor de bovengenoemde spelers niet het geval. Wedstrijden spelen is voor spelers in ontwikkeling nog steeds het belangrijkste.

11 juni 2016 om 13:24

Kieft heeft hier gelijk en laat meteen zien waar een gedeelte van het probleem in Nederland ligt. Wij kijken niet meer naar capaciteit maar naar de clubs waar ze spelen en de competitie. Soms heb je van die talenten die een stap over kunnen slaan en Jansen is er volgens mij een van. Altijd dat gezeik van eerst maar eerst bewijzen hier en bewijzen daar. Nee je moet kijken naar iemands ontwikkeling en capaciteiten en dat kunnen wij niet goed meer.

Wij zijn in Nederland van het fenomeen achteraf weten we het beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren