Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Als hij een heel seizoen mag spelen bij Ajax, maakt hij er twintig’

Laatste update:

Wim Kieft gelooft dat Klaas-Jan Huntelaar ook komend seizoen nog van toegevoegde waarde zal zijn voor Ajax. De analist begrijpt dat Huntelaar maandag zijn contract in Amsterdam met een jaar verlengd heeft, vooral omdat de 36-jarige spits nog altijd gretig genoeg is om de concurrentie met onder meer Dusan Tadic, Lassina Traoré en Brian Brobbey aan te gaan.

Een van de taken van Huntelaar wordt om de jongelingen Traoré en Brobbey te begeleiden, maar Kieft verwacht meer van de ervaren spits. "Wat je altijd moet houden, is dat je niet op de bank gaat zitten en denkt: ik ben hier om mijn ervaring over te brengen en de boel te begeleiden", zegt Kieft in een video-item voor Veronica Inside. "Ik heb veel liever een spits die de concurrentiestrijd aangaat, zoals hij met Kasper Dolberg deed. Toen was hij nog wel een paar jaar jonger natuurlijk, maar je moet de spits wel onder druk zetten. Dat zit wel in Klaas-Jan. Hij blijft enorm ambitieus. Dat is heel erg leuk, dat is wat je wil."

Kieft signaleert een verschil tussen Huntelaar en Ibrahim Afellay, die vorig jaar terugkeerde naar PSV. "Jammer dat het niet is gelukt met die jongen, hij kon zijn concurrenten niet onder druk zetten", ziet Kieft. PSV maakte onlangs bekend het contract van Afellay niet te verlengen. "Je hebt als coach het liefst dat je elke keer moet denken: zal ik hem een keer proberen, of die ander? Dat vind ik het leuke aan Huntelaar: als hij een heel seizoen in de spits mag spelen bij Ajax, maakt hij er twintig."

Dat Huntelaar niet de best meevoetballende centrumspits is, maakt volgens Kieft in de meeste wedstrijden bij Ajax niet uit. "Met de manier waarop Ajax speelt zou je ook genoeg hebben aan een spits die ze er inschiet, want je kunt ze er vaak gewoon inlopen", zegt de voormalig spits. "Dusan Tadic vult dat natuurlijk op een andere manier in, maar die kan ook ergens anders spelen. Ik vind het wel heel leuk (dat Huntelaar doorgaat, red.) en het kan ook makkelijk in Nederland." In het afgebroken seizoen 2019/20 kwam Huntelaar tot 32 officiële duels voor Ajax, waarin hij 10 keer het net vond.

Is het verstandig van Klaas-Jan Huntelaar om een jaar langer door te gaan bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou zomaar kunnen, maar dan vooral goals, intikkers, tegen de Rkc's van deze competitie. In Europa en de bovenkant in de ED heb je helaas niks meer aan Huntelaar. Wel leuk dat hij nog een jaar doorgaat en de jonge jongens kan helpen.

18 juni 2020 om 22:52

Mee eens alhoewel je hem Europees hem er ook kan inbrengen het laatste kwartier als je bv achter staat want hij is wel een type wat onrust kan maken in het strafschopgebied.

Toch ook gewoon een hele goede man om erbij te hebben als super sub: ervaren, geslepen en staat op de juiste plek. Als je in de slotfase wat moet forceren zullen de Eredivisie verdedigers eerder bang zijn voor Huntelaar dan voor een jeugdspeler.

Huntelaar oogt vrij fit en kan het fysiek ook wel aan. In de eredivisie kun je hem gerust opstellen en in Europa kan het ook wel. De Huntelaar van vroeger en nu is qua voetballer niet zoveel veranderd behalve dat Huntelaar ouder is geworden maar zijn manier van voetballen is dusdanig dat hij nog gewoon kan spelen. Het is alleen de vraag hoe snel hij hersteld is na een wedstrijd en hoe je hem dan laat trainen.

Ben van mening dat hij vanwege zijn ervaring voor een lage prijs nog van waarde kan zijn. Voetballend en fysiek vind ik wel dat hij zienderogend minder wordt. Vond zijn verval dit seizoen eerlijk gezegd groter dan verwacht. Tempo kan niet meer aan, en hij is in principe gewoon klaar na 50 minuten, eigenlijk na een half uur al. 20 maakt hij er denk ik ook niet, in ieder geval niet op een manier dat Ajax het beste resultaat haalt uit hun team, en daar gaat het natuurlijk om.

Huntelaar brengt strijd, body en ervaring, maar aan de bal merk je echt dat ie oud wordt. Heerlijk voor in de 16 of als aanspeelpunt maar anders speel je met 10 man. Past niet bij het spel van Ter Hag maar als stormram en mentor vast bruikbaar.

Het is juist handig dat hij erbij zit. Dat maakt die jonge jongens alleen maar harder. Niets zal vanzelf meer gaan. Dat moeten ze leren. Strijden om je plek. Dan zullen we zelf zien als ze Ajax1 waardig zijn of toch niet. Huntelaar heeft zich al bewezen maar is nog steeds gretig. Wel, nu wacht op Traore en Brobbey hun antwoord.

Ik denk dat Huntelaar nog zeer bruikbaar kan zijn komend seizoen. Stel de situatie voor dat Tadic geblesseerd raakt, dan kun je makkelijk 1 helft met Huntelaar spelen en de andere helft Brobbey of Traore combineren.

Prima oplossing voor beide partijen. Hij schikt zich in deze rol en geeft zichtbaar alles op het moment dat hij mag spelen. Lees hierboven dat hij alleen tegen de 'kleine' clubs wat kan betekenen maar ik ben het daar niet mee eens. Zijn staat van dienst moet wat doen met de tegenstander op het moment van inbrengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren