Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kevin Strootman emotioneel: ‘De leegte blijft altijd, maar dit vergeet ik niet’

Laatste update:

Kevin Strootman heeft de supporters van Genoa maandag uitgebreid bedankt. De middenvelder kwam in januari op huurbasis over van Olympique Marseille en maakte het seizoen af in de Serie A. Met zijn tijdelijke werkgever sloot Strootman het seizoen zaterdag af met een 0-1 overwinning op Cagliari, waardoor Genoa op de elfde plaats eindigde. Strootman heeft een roerig seizoen achter de rug, waarin hij ook op persoonlijk vlak met leed te maken kreeg. In een bericht op Instagram vertelt hij over de steun die hij voelde van Genoa na het overlijden van zijn moeder.

"Het was een seizoen met ups en downs op sportief gebied. Ik speelde weinig bij Olympique Marseille en daarom kozen we ervoor om terug te keren naar Italië, bij Genoa", begint Strootman zijn bericht op Instagram. "Vanaf het moment dat ik op het vliegveld arriveerde en bij de club binnenkwam, voelde ik de warmte en het vertrouwen. Vanaf het eerste moment in de kleedkamer had ik door dat we de juiste keuze hadden gemaakt." De middenvelder, niet opgenomen in de EK-selectie van Frank de Boer, vertelt dat hij in het afgelopen jaar 'zijn grootste supporter' is kwijtgeraakt. "Mijn trouwste fan: mijn lieve moeder. Voor haar verdween al het andere naar de achtergrond als ik een wedstrijd had." Diana van der Hoek-Berkelouw, de moeder van Strootman, overleed in februari aan de gevolgen van een hartstilstand.

"Het maakte haar niet uit of ik als basisspeler begon of vanaf de bank. Ze bekeek de hele wedstrijd om een invalbeurt niet te hoeven missen. Na de wedstrijd stuurde ze een berichtje of belde ze. Ze klonk droevig als ik niet had gespeeld; ze was altijd veel te positief als ze vond dat ik goed had gespeeld. Wat had ze graag naar Marassi (het stadion van Genoa, red.) willen komen om me te zien spelen bij mijn nieuwe ploeg! Het was een zware en lastige tijd voor ons gezin en dat is het nog steeds, maar dankzij de onvoorwaardelijke steun van teamgenoten, de technische staf, het management en mijn vrienden die me door deze moeilijke tijd hielpen, bleef ik overeind. De leegte zal er altijd zijn, maar deze steun zal ik nooit vergeten", vervolgt de ex-speler van onder meer FC Utrecht en PSV.

"Ik ben erg dankbaar voor de kans die ik hier heb gekregen om weer regelmatig te kunnen spelen, toen niemand anders in mij geloofde. Het is jammer dat ik nooit in een vol Stadio Luigi Ferraris heb kunnen spelen voor il Grifone, zodat ik jullie steun kon voelen, maar ik hoop dat jullie snel weer naar het stadion kunnen terugkeren om dit fantastische team toe te juichen. Bedankt voor alles!", concludeert Strootman, die over een doorlopend contract beschikt bij Olympique Marseille. Hij ligt tot medio 2023 vast bij de nummer vijf van het voorbije Ligue 1-seizoen. Het is nog de vraag wat de club met hem van plan is. Strootman speelde sinds zijn komst achttien competitieduels voor Genoa. Hij deed zaterdag negentig minuten mee tegen Cagliari.

Denk je dat er voor Kevin Strootman een toekomst is bij Olympique Marseille?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow je moeder kwijtraken op 31e is niet bepaald normale gang van zaken, sterkte! Gelukkig weet je moeder dat je als voetballer goed terecht bent gekomen op de wereld! En mooi dat hij in een warm bad stapte in Italië!

24 mei 2021 om 18:12

Die van mij ook toen ik 32 was, het word dit jaar (augustus) 3jaar geleden..
Ik weet hoe hij zich heeft gevoeld net als een adriano toendertijd.
Je gaat er niet beter van spelen ofzo...

24 mei 2021 om 23:48

Man, dat lijkt me echt verschrikkelijk. Als ik eraan denk voel ik de pijn al bijna. Vooral als je een hechte band met je ouders koestert lijkt het me een gigantisch gemis. Ik wens je veel sterkte!

Lijkt me ook een mooie club om bij te spelen. Genua sowieso een prachtige stad. La Superba!

18 wedstrijden sinds zijn komst in Januari, dat is toch een behoorlijk aantal. Toen hij daarvoor minder speelde werd ie wel geselecteerd voor het Nederlands elftal en nu hij genoeg speelt niet, apart.

24 mei 2021 om 16:12

Toen was het de man voor de sfeer en coaching volgens mij. Tenminste, dat was de insteek van Koeman. De middenvelders die nu zijn gekozen en Riedewald, Schouten, en zelfs een Vormer (toch een prima seizoen gedraaid) zal ik hoger scharen dan Strootman op dit moment. Maar inderdaad veel gespeeld dit seizoen. Vraag me af wat hij hierna gaat doen, want bij Marseille gaat hij denk ik niet aan de bak komen. Mits dat Sampaoli een master plan met hem heeft, want daarmee heeft hij nog niet mee samengewerkt. En bij Genoa speelde hij best goed ook, dus misschien kan hij die vorm nog meenemen. Maar men moet weten dat hij niet meer de "middencirkel" uitkomt, en echt controlerend speelt. In plaats van de Strootman voor zijn blessure bij Roma die nog overal te vinden was op het middenveld.

24 mei 2021 om 17:03

Misschien dat Genoa hem definitief wil overnemen, of een andere mooie Italiaanse club (zoals Cagliari, Fiorentina of Sassuolo) om nog een beetje op niveau af te kunnen bouwen en dan over een jaar of drie/vier richting de VS of de zandbak te verkassen. Heerlijk leven man.

24 mei 2021 om 18:59

Het beleid van Frank de Boer is volkomen onnavolgbaar. Babel is steeds geselecteerd al wist niemand waarom. Nu komt hij uit een sterke periode in Turkije en wordt hij niet geselecteert. Bijlow niet, stekelenburg wel (die is binnenkort 104) voor de plek van 3e keeper etc etc.

Strootman is enorm belangrijk geweest voor Genoa die tweede seizoenshelft. Zorgde voor balans op het middenveld waardoor Badelj eindelijk als spelverdeler kan fungeren in plaats van steeds overlopen te worden. Denk niet dat hij na de zomer weer terugkomt in het Marassi. Bij Genoa is het altijd een komen en gaan van technisch directeuren en managers, en ieder wil zijn eigen stempel weer drukken. Ballardini zal deze zomer weer de laan uitgestuurd wordt (onterecht), en zijn opvolger zal zijn eigen paradepaardjes wel meer aantrekken.

Ik zou het niet snel zeggen, want ik was afgelopen jaren alles behalve een fan, maar dit afgelopen half jaar was Strootman geweldig. Misschien wel de beste versie van zichzelf sinds 2014. Waarschijnlijk heb ik hem toch jaren een beetje onderschat. Mijn hart heeft hij in ieder geval terug veroverd.

Salaris inleveren en hij kan nog een paar jaar mee daar.

Maand geleden mijn moeder bijna kwijtgeraakt door een mislukte operatie. Ze heeft het gelukkig gered, maar op dat moment werd het echt zwart voor mijn ogen. Moet echt verschrikkelijk geweest zijn voor Strootman, daarna je terug opladen voor profvoetbal...niet evident.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren