Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez: ‘Is hij al verkozen tot slechtste scheidsrechter ooit?’

Laatste update:

Kenneth Perez is niet onder de indruk van scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter liet tijdens het duel FC Utrecht - PSV (1-1) na een vrije trap te geven aan de Domstedelingen na een duidelijk ogende overtreding van André Ramalho op Sam Lammers. "Is hij al verkozen tot slechtste scheidsrechter ooit?", is Perez niet mild in zijn oordeel.

In de twintigste minuut van het duel bediende Nick Viergever Lammers, die zich leek te ontdoen van Ramalho en vrije doortocht richting doel zou hebben gehad. De Braziliaan hing zeer nadrukkelijk aan de Nederlandse spits, die onderuitgehaald werd en tot zijn ontsteltenis geen vrije trap mee kreeg.

"Hij krijgt niks!", spreekt presentator Jan Joost van Gangelen zijn verbazing uit over het niet geven van een vrije trap. Perez haakt daarop in: "Is hij al uitgeroepen tot slechtste scheidsrechter ooit?" Ook collega-analist Karim El Ahmadi snapt er weinig van. "Dit is echt... Hij staat er ook nog bovenop, hè!" Kooij stond op het moment van de overtreding een meter of vijf van Lammers en Ramalho vandaan.

Het moment tussen André Ramalho en Sam Lammers.

Kooij gaf aan er geen overtreding in te zien en wuifde het voorval weg, waarop Lammers zijn handen in zijn haar sloeg. "Maar goed", vervolgt Perez, "Joey Kooij is helaas niet de enige slechte van al die scheidsrechters. Goh, oeh", vertelt de Deen met een lach op zijn gezicht, zonder namen van arbiters te noemen.

"Maar weet je wat het is? Het maakt mij niet uit wie er wint of verliest, en toch kan ik me er een beetje over opwinden. Alleen, wij moeten er naartoe dat we de scheidsrechter helemaal geen factor laten worden. In de zin van: de scheidsrechter en voetballers maken zoveel fouten als ze willen, maar laat de scheidsrechter met rust."

"Ik weet wel dat het populair is om te zeggen dat we naar rugby-taferelen moeten gaan, maar als ik naar rugby kijk en hoe ze er daar mee omgaan... Daar zullen scheidsrechters toch ook veel fouten maken, neem ik aan. Maar daar wordt nooit iets over gezegd."

"Ik was verschrikkelijk toen ik voetbalde en nu kan ik me nog steeds opwinden over die slechte scheidsrechters, maar ja, je moet ze met rust laten", besluit Perez. Door het gelijkspel is PSV er niet in geslaagd om zijn eigen Eredivisie-record uit 1987/88, 17 zeges op rij sinds de start van een seizoen, te verbeteren. Het team dat in '88 de Europacup I veroverde en het huidige PSV delen daardoor het record.

Luuk de Jong
Eerder op de dag was ook Luuk de Jong niet te spreken over het optreden van Kooij. Volgens de aanvoerder van PSV had de gelijkmaker van de thuisclub afgekeurd moeten worden wegens een vermeende overtreding op Sergiño Dest en was het tevens vreemd dat niet zijn bewaker Mike van der Hoorn, maar hij een gele kaart ontving.

ESPN-verslaggever Cristian Willaert constateerde dat De Jong een paar keer boos was op Kooij en wilde van de spits weten hoe hij het ervaren heeft. "Vind je dat nou lekker, zulke duels? Want normaal gesproken kom je een halve meter hoger dan je tegenstander."

"Nou ja, als hij (Van der Hoorn, red.) al zijn arm op mijn hoofd legt voordat ik wil springen, dan kan je moeilijk omhoog komen. Door het mindere veld gingen we sneller de lange bal zoeken", vertelde De Jong, die geel kreeg toen hij in een duel zijn bewaker raakte.

"Ik denk dat ik hier gewoon hoger spring dan hij, waardoor hij tegen mijn arm aankomt. Maar dan is het wel een beetje kinderachtig dat ik hier dan geel voor krijg. Dat hoort er ook bij, maar los daarvan, het was zonde vandaag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Kooij, Gozubuyuk of Higler 1 van die 3 zou het dan wel moeten worden

21 januari 2024 om 21:54

Kooij steekt er voor mij wel bovenuit, andere 2 zijn overigens ook drama, maar die Kooij is ook gewoon een arrogant ventje. Als die nou nog floot zoals Collina, dan was de arrogantie nog terecht haha

21 januari 2024 om 22:02

Ik zou Nijhuis ook zeker noemen gezien die gewoon regels negeert en zelf maar wat erbij verzint.

21 januari 2024 om 22:15

Nijhuis is ook een drama inderdaad. Is bij hem altijd onduidelijk wat wel en niet mag. Denk je het op gegeven moment door te hebben en dan fluit die vervolgens voor iets wat al 10x is gebeurd opeens wel af.

Echt een verschrikkelijk slechte scheidsrechter. En om de slechtste scheidsrechter te kunnen zijn van ons toch al armoedige scheidsrechterkorps is best knap.

Is Kenneth al verkozen tot slechtste analist van Nederland?

21 januari 2024 om 22:24

Juist een van de beste

21 januari 2024 om 22:36

Het is een beetje een zuurpruim maar kan wel waarderen dat hij geen blad voor de mond neemt

21 januari 2024 om 22:55

Ach hou op zeg, m.i. echt met afstand de beste analist die we hier rond hebben lopen. Maarja hij is wel kritisch en supporters zouden supporters niet zijn als ze daar heel slecht tegen kunnen.

21 januari 2024 om 23:05

Hier heeft hij wel gewoon een punt. Kooij floot een vreselijke wedstrijd en was totaal niet consequent.

21 januari 2024 om 23:53

Bij Real zijn gewend aan slechte scheidsrechter s. Het levert namelijk altijd drie punten op.

Vanmiddag dacht ik precies hetzelfde al moet ik zeggen dat ik andere scheidsrechters te weinig daarvoor zie fluiten.Edit: in Spanje kunnen ze er trouwens ook wat van

Wat is dit toch voor vreemde trend dat al die analisten van die overdreven statements moet maken...

Kooij maakt een foutje bij vermeende overtreding... 'Allerslechtste scheids ooit! bla bla bla'

Daarnaast floot Kooij vandaan een prima partij. Ben ook niet helemaal weg van 'm, maar kan zich nog ontwikkelen uiteraard.

21 januari 2024 om 22:01

Kooij floot helemaal niet daarnaast een prima partij. Zijn fluiten is echt een en al willekeur. Helaas is dit niet de enige wedstrijd, want zo waardeloos fluit hij de helft van zijn wedstrijden.

21 januari 2024 om 22:13

Eens wat betreft dat populistische gedoe met allemaal overdreven statements, maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat hij vandaag een prima partij floot.

21 januari 2024 om 22:40

Haha, een foutje bij een vermeende overtreding?!

Dat is op zichzelf al een enorm overdreven statement, maar dan met de reverse uno kaart. Hou toch op, het leek echt Nergens op wat hij deed.

Vond het hem vooral in het voordeel van PSV fluiten, maar tegelijk wel de Jong een kaart geven voor eenzelfde duel als waar vd Hoorn 2x niks kreeg (ik vond het overigens ook niks, maar de Jong dan geel geven is wel weer heel raar).

Verder op meer foute dan goede beslissingen kunnen betrappen.

Dat kan niet, dat is Nijhuis al. Maar ja die mag morgen weer populair gaan doen bij Derksen.

21 januari 2024 om 22:20

Op zich was ik verbaasd dat Nijhuis een strafschop gaf vanmiddag. Het liefste verzint hij zijn eigen regels en negeert hij de VAR als het kan

21 januari 2024 om 22:41

Ja heerlijk dat scheidsrechters buiten hun werk om, ook gewoon mogen bepalen wat ze doen in hun leven.

Tja, het is ook wat. Zo'n scheids moet veel momenten beoordelen zonder slomo's, zonder herhalingen, zonder beeldscherm. Ik snap dat het frustrerend is en er zijn verschillen, maar feit is dat geen enkele scheids tegenwoordig buiten schot blijft.

Het is gewoon onmogelijk om zo goed te fluiten dat de camera's niet na verloop van tijd grote fouten gaan opmerken. We moeten eens een beetje leren chillen tegen scheidsrechters.

21 januari 2024 om 22:13

Makkelijk praten, Kooij mag Feyenoord niet fluiten. Je zou als club toch overwegen om Stengs te kopen of Frank de Boer aan te stellen puur om die Kooij te ontlopen.

21 januari 2024 om 22:26

Elke ploeg heeft er voordelen bij dat wij Stengs hebben. Je weet zeker dat je in 2 van de 34 wedstrijden geen Kooij als scheidsrechter hebt.

Als scheidsrechter heb je vaak één echte taak en dat is niet opvallen. Meneer Kooij valt werkelijk waar in elke wedstrijd op, door zijn rare beslissingen. In mijn ogen geen thuisfluiter, maar iemand die het totaal niet onder controle heeft. Volgens mij ook vaak geen wedstrijden gekregen vanwege belachelijke beslissing.

Laat deze man lekker hoofdklasse voetballen, ook zijn houding vind ik verschikkelijk.

21 januari 2024 om 22:22

Ben benieuwd of jij ooit een wedstrijd hebt gefloten. Zo makkelijk tegenwoordig iemand afkijken op je telefoontje



Als Feyenoorder is het dan wel weer een hele grote opluchting dat hij onze wedstrijden niet mag fluiten. De wedstrijd Feyenoord-Groningen van vorig seizoen floot hij wel. Als Feyenoorder snap ik nog steeds niet waarom die linksback van groningen rood kreeg

21 januari 2024 om 23:36

Komt voornamelijk omdat Kooij iets tegen Groningen heeft, gemiddelde van 0.7 rode kaarten per wedstrijd voor Groningen van de wedstrijden die hij fluit, of waar hij Var was, en vaak genoeg zwaardere overtredingen/handsballen van tegenstanders van Groningen niet beoordelen, en ook nooit uitleg durven te geven, schandalig corrupt ventje dat het is

Kooij heeft overigens als 4de man bij een wissel een keer het verkeerde rugnummer op het bord laten zien. Hij faalt dus niet alleen als scheidsrechter

Kooij is een kut scheids maar Dest gleed uit en de Jong had rood moeten krijgen, dus stop je jankhoofd maar terug in je tas Luuk!

Ik zat ook aan zo'n betoog te denken. En wilde nog cynisch de grap maken dat de KNVB het niveau van La Liga nastreeft, en daarom begonnen is bij de scheidsrechters... maar toen was daar Real Madrid - Almeria. Zo zie je maar, het kan altijd erger.

Weet niet wie hem de hand boven het hoofd houdt bij de Knvb, maar deze rancuneuze, eigenwijze
kwast, is nog te slecht om een amateur wedstrijd te fluiten. Tal van verkeerde beslissingen op zijn conto in het verleden, en hij kan maar rustig zijn gang blijven gaan. Hoop hem bij FC Groningen nooit meer te zien.

De trend is gezet bij Nijhuis die arrogant is en nagenoeg niet fluit voor soms overduidelijke overtredingen. Het hangen aan en het trappen van spitsen is gewoon geworden en moet worden afgefloten. De PSV verdedigers hebben dit tot kunst verheven. De Jong is een goede speler maar zeer irritant en mag blij zijn dat hij niet regelmatig rood krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren