Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keihard oordeel na charge op Stengs: ‘Zó schandalig, Peersman deed het expres’

Laatste update:

Anco Jansen heeft geen goed woord over voor de charge van Marvin Peersman op Calvin Stengs in het duel tussen Feyenoord en FC Groningen (2-1) in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De middenvelder annex aanvaller van de Rotterdammers had zichtbaar veel pijn aan zijn knie en verliet het veld per brancard.

"Ik vind dit zó schandalig", opent Jansen in De Voetbalkantine van ESPN. "Hij (Peersman, red.) schaart hem. Als je hem schaart, dan weet je dat je gewicht vol op zijn eerste been komt. Hierdoor breekt of knapt dat been."

"Ik kan het ook niet los zien van de tijd", vervolgt Jansen zijn analyse over de keiharde charge op Stengs. "Groningen heeft lang voor gestaan en het is de negentigste minuut. Je kan mij niet vertellen dat als het 1-1 staat, Peersman deze overtreding maakt. Ik denk dat het expres is."

"Het is onbegrijpelijk dat de VAR niet heeft ingegrepen. Want ik denk dat Stengs zijn kruisband gescheurd heeft. Ik hoop het niet, maar zo ziet het er wel uit. En er wordt gewoon niks aan gedaan", aldus de zeer verbaasde oud-speler van onder meer Groningen, Roda JC Kerkrade en FC Emmen.

"We hebben allemaal gevoetbald. En je weet als je dit doet, je iemand heel ernstig kan blesseren. Als het van voren komt, kun je nog opspringen. Maar dit komt ook nog van achteren", is Jansen zeer ontevreden over de tackle van Peersman.

Geen rood


Arbiter Danny Makkelie bestrafte Peersman met een gele kaart, waar een rode kaart wellicht logischer was geweest. Stengs voelde meteen dat het mis was na de tackle van de Groningen-speler en greep onmiddellijk naar zijn knie. De technicus kermde het uit van de pijn en verliet al huilend per brancard het veld onder luid applaus van Het Legioen.

"Dat is verschrikkelijk om te zien", reageerde Arne Slot na afloop bij ESPN. "We hebben allemaal naar de tackle zitten kijken na de tijd. Je houdt je hart vast. Dat hij pijn heeft is helder, maar de exacte diagnose kunnen we nog niet stellen." Het lijkt uitgesloten dat Stengs zondag in actie komt tegen PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit schreef ik gisteren of was het vanochtend? ook al.
Het was zo overduidelijk. Een walgelijke actie, meer iets voor een speler die zijn frustraties niet de baas kan zijn, zoals dani de wit

Mijn eerste reactie na de walgingwekkende overtreding van Marvin Peersman was: Maak van FC Groningen maar een klaverjasclub. En noem die 'schoppen is troef'. Voor de duidelijkheid: Ik ben noch aanhanger van Feyenoord, en ook niet van FC Groningen. Ik moest gisteren direct terugdenken aan de extreem zware overtreding die Rachid Bouaouzan van Sparta Rotterdam op 17 december 2004 maakte op Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles. Waarbij Kokmeijer zijn been zodanig brak dat hij zijn voetballoopbaan moest beeindigen. Het gebeurde vlak voor mijn neus op de lange zijde van Het Kasteel.

1 maart 2024 om 20:57

Moest er ook aan denken, schandalige actie. Met rood krijgen we Stengs ook niet terug maar je zou bijna een strafrechtelijke procedure overwegen, want het is gewoon moedwillig iemand willen verwonden.

1 maart 2024 om 21:03

Het was echt een hele smerige overtreding, maar dit komt toch niet in de buurt van die ongelofelijke doodschop van Bouaouzan? De snelheid waarmee het gebeurde is ook totaal verschillend.

Waar is iedereen met de grote mond over de knjb. Soms zit het een club mee en soms tegen. De ene keer helpt die Feijenoord dan Psv en Ajax en vooral als ze thuis spelen. Ze moeten de scheidsrechters eens normaal laten fluiten zonder zoveel instructies . Laat ze hun eigen wedstrijd fluiten en als het niet goed is is er de var nog.

1 maart 2024 om 21:53

Zelfs met een rode kaart draai je de gevolgen voor Stengs niet terug.
Natuurlijk hoor je de trollen nu niet ...

Nog steeds kan ik me er niet bij dat noch de scheids, noch de VAR Peersman niet bestrafte met een vuurrode kaart. Want die aanslag kun je toch moeilijk met geel afdoen?? Ongelooflijk....

Meer zorgwekkend vind ik dat 1 van de beste scheidsrechters van de wereld dit ziet gebeuren, geen rood geeft en vervolgens niet word gecorrigeerd. Begreep dat die Peersman dit vaker heeft gedaan. Dan misgaat een lange schorsing niet.

Wat een smeerzak is die Peersman, niet de eerste keer ook. Moet je gewoon voor de rest van het seizoen schorsen

Hier was niet veel aan de hand. Gewoon ongelukkig.

2 maart 2024 om 04:23

Nee, niets aan hand. Business as usual voor een slager

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren