Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay jr. broedt op Eredivisie-rentree van Oranje-international: ‘Aan de orde’

Laatste update:

Donderdag werd bekend dat Jean-Paul Boëtius meetraint bij Sparta Rotterdam. De 29-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder is sinds deze zomer clubloos en houdt zijn conditie op peil bij de Rotterdammers. Boëtius acht de kans op een dienstverband echter klein, zo zegt hij zelf bij Goedemorgen Eredivisie. Vaste tafelgast Hans Kraay junior gelooft daar niets van.

Boëtius ging vorige zomer een avontuur aan bij Hertha BSC, waar hij in één jaar 21 wedstrijden bijeensprokkelde. De enkelvoudig Oranje-international kon echter niet voorkomen dat de Berlijnse club afdaalde naar het tweede niveau.

Wel had Boëtius een ontsnappingsclausule in zijn contract laten opnemen. Daardoor kon hij in het geval van degradatie transfervrij vertrekken uit Berlijn. AEK Athene, Panathinaikos en een onbekende Bundesliga-club wilden Boëtius oppikken, zo schreef Voetbal International al. Vooralsnog heeft de rechtspoot echter nog nergens zijn handtekening gezet.

Ook een contract bij Sparta is volgens het jeugdproduct van Feyenoord 'nul procent'. "Het is puur conditie op peil houden, ik kan daar in groepsverband trainen. En ik breng toch een stukje creativiteit en ervaring in een toch vrij jonge Sparta-ploeg. Maar op dit moment is er nog geen sprake van", zegt Boëtius zondag bij Goedemorgen Eredivisie.

Kraay jr., de avond daarvoor aanwezig bij Sparta - RKC (2-0), proefde echter een ander sentiment op Het Kasteel. "Spelers gaan nooit zomaar bij een club meetrainen. Jean-Paul ook niet", aldus de presentator annex verslaggever.

"Trainers zeggen altijd 'op dit moment is het niet aan de orde'. Maar het is totaal wel aan de orde. Want als hij een goede indruk maakt, en hij is fit, gaan ze hem er wel bij nemen. Dat proefde ik ook een klein beetje bij de woorden van Jeroen Rijsdijk (trainer Sparta, red.)."

Boëtius, een schat aan ervaring
Met het vastleggen van Boëtius zou Sparta flink wat Eredivisie-vlieguren kunnen bijschrijven. In twee periodes bij Feyenoord kwam de geboren Rotterdammer al tot 109 wedstrijden, 24 doelpunten en 22 assists. Vorige zomer leek er nog even sprake van een terugkeer, maar Boëtius besloot toch om het avontuur bij Hertha aan te gaan. Hij kwam ook nog uit voor FC Basel, KRC Genk en FSV Mainz 05.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor zover ik weet is het idd puur conditie op peil houden.

Al zouden we willen, denk niet dat we zijn salaris op kunnen hoesten.

Ex-international neem ik aan?

29 oktober 2023 om 11:15

Nope, ‘International’ hij heeft interlands voor Oranje gespeeld en hij is nog niet gestopt met voetbal dus deze omschrijving klopt.

29 oktober 2023 om 12:38

Het klopt misschien wel, maar vind het een vreemde titel voor iemand die in 2014 zijn enige interland speelde.

Dat gebekvecht tussen Aad en Hans was behoorlijk tenenkrommend overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren