Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kamp rond Sneijder stapt naar de rechter: ‘Dit is een belachelijke straf’

Laatste update:

Wesley Sneijder lijkt door Galatasaray richting de uitgang te worden gepest. De Nederlander heeft een boete van 2,3 miljoen euro gekregen vanwege ‘gemeen spel’ in het vorige seizoen. Daar is natuurlijk geen sprake van en het kamp rond Sneijder bereidt zich voor op juridische stappen. Zaakwaarnemer Guido Albers heeft het volgens Sporx over een ‘belachelijke straf’.

/

“Dit is een belachelijke straf. Wesley is absoluut niet van plan te betalen en we ondernemen juridische stappen”, kondigt Albers aan. De zaakwaarnemer heeft het over een ‘onterechte en buitenproportionele straf’. Sneijder zelf laat zich niet uit over de situatie; van hem wordt verwacht dat hij ‘gewoon’ traint en doet of er niets aan de hand is.

Het is goed mogelijk dat Sneijder vertrekt bij Galatasaray, al valt het momenteel wat tegen qua interesse. Manchester United en Everton werden genoemd, maar die clubs lijken te zijn afgehaakt. Zo werd Henrikh Mkhitaryan al door Manchester United naar Old Trafford gehaald.

Het is logisch dat het kamp rond Wesley Sneijder stappen onderneemt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan blijft er nog wel een mooie club voor hem in Amsterdam over... kan ie mooi heen.

20 juli 2016 om 12:31

Droooooom lekker verder joh met het huidige bestuur van Ajax komt er net niemand terug (Huntelaar, Sneijder)

20 juli 2016 om 12:35

Na het aantrekken van Jeroen Verhoeven, heeft ASV De Dijk echt geen geld meer over voor Wes hoor.

20 juli 2016 om 12:45

Haha wacht denk je nou serieus dat Ajax Klaassen op de bank gaat zetten.. Sneijder gaat namelijk niet genoegen nemen met een plek op de bank bij jullie.

20 juli 2016 om 13:01

Vent als sneijder komt speelt hij sws basis en worden we fluitend kampioen. Dan verkopen we klaassen toch aan napoli ofzo voor 20 miljoen als ze hem nog willen

20 juli 2016 om 15:12

Waarom wordt Galatasaray niet fluitend kampioen dan? Niveau in NL is zeker niet lager dan in Turkije.

Kom je nu wel te laat mee Sneijder, er zijn net 3000 eerlijke rechters ontslagen

Overig staat in het contract dat je boete krijgt als je een onnodige gele kaart pakt. Maar de definitie van onnodig is breed. Dus denk dat Sneijder een goede kans heeft om het te winnen.

20 juli 2016 om 12:31

Ik wilde net zeggen, benieuwd of er een rechter beschikbaar is. Ik zou het als Sneijder zijnde nog groter aanpakken, stap naar de Uefa of naar Cas, dit kan nooit kloppen en dat weten ze bij Galatasaray ook. Wat doen ze volgend seizoen, voor elke keer balverlies moet je een nier afstaan? Schandalig om met zo'n grote speler zo om te gaan.

20 juli 2016 om 12:42

Dan hoop ik dat ze nog even fors investeren op de transfermarkt, anders zie ik het somber voor ze in. Iets met een hoop verplichte drie-nulletjes.

20 juli 2016 om 12:57

Eens en sterker nog je werkt dan als club in de hand dat de belangen van de speler niet meer in lijn zijn met de club (of nog minder). Sta je 1-1 5 minuten voor tijd breekt speler door, ja laat maar lopen risico op geel kosten 3 ton. en je verliest de wedstrijd. Het slaat echt nergens op en het is schandalig dat je je als club zo opstelt. Daarmee maak je je toch ook onaantrekkelijk nieuwe grote namen aan je te binden? Bedoel welke speler zou dat accepteren?

20 juli 2016 om 12:40

Staat er ook in hoeveel die boete dan zou bedragen?

20 juli 2016 om 12:44

3 ton per kaart

20 juli 2016 om 12:53

Soccerroos,

Hij heeft er gewoon voor getekend dus aftikken dat geld, ook al had er een miljoen per kaart gestaan. Bij omissie geef je dat direct aan en niet wanneer de nota in de bus ligt.

20 juli 2016 om 13:02

Gabriel, je weet dat er in het contract staat dat het wel om terechte gele kaarten moet gaan en niet bijv. gele kaarten wegens protesteren op de scheids of shirt uittrekken, dus onnodige gele kaarten. Daarnaast kan je wel een contract tekenen, maar je hoeft het niet altijd eens te zijn met een beslissing. Ik bedoel, als jij een vast contract bij je werkgever hebt en je word onterecht ontslagen, dan kan je hiervoor naar de kantonrechter stappen om het ongelijk te bewijzen. Deze beslissing kan dan teruggedraaid worden.
Dit is gewoon wegpesten, dat lijkt mij vrij duidelijk en nergens anders zijn deze boetes zo hoog, anders gaat niemand meer voor Galatasaray spelen

20 juli 2016 om 13:04

@gabriel1905,

Ik hoop zo dat je een grap probeert te maken!! Soccerroos geeft al netjes aan bij onnodige gele kaarten. Jij zegt gelijk heeft getekend dus aftikken. Wat is dan de definitie van een onnodige gele kaart? Kun je dan voor alle gele kaarten die hij dit seizoen heeft gehad aangeven of die onnodig waren en wat er da gebeurde?

Volgens mij heeft Soccerroos een punt dat Wesley een goede case heeft richting de rechter. Het is een schande dat de club dit doet en daarmee maak je jezelf zo onaantrekkelijk voor andere voetballers om naar je club te komen!

20 juli 2016 om 13:12

Anlista,
Hij heeft een boete gehad voor zeven van de 11 kaarten. De voorzitter heeft verteld dat het systeem is uitgelegd aan alle spelers en iedereen heeft hiermee ingestemd.

Ajaxglobal,
Mijn laatste zin is het antwoord op jouw reactie.

20 juli 2016 om 13:53

Ja deze voorzitter zegt en beloofd wel meer, maar wettelijk kan dit niet eens... De voorzitter zal moeten bewijzen dat het onterechte gele kaarten zijn geweest en dat beslist niet de voorzitter, maar de rechter.

20 juli 2016 om 13:58

@gabriel: stop alsjeblieft met het verdedigen van deze achterlijke maatregel van jouw club. Het is lachwekkend en schandalig.

20 juli 2016 om 14:34

@ Gabriel1905

Zo makkelijk is het natuurlijk niet. De voorzitter zei in een reactie:

'“ik heb onze spelers voor het seizoen ons boetesysteem uitgelegd. We hebben gezegd dat als er heel onnodig een gele kaart wordt gepakt of wanneer de scheidsrechter wordt beledigd, die boete wordt verhaald op de speler. Iedereen was daarvan op de hoogte, dus vanwaar deze protesten? Wij staan achter ons boetesysteem en wijken daar niet van af, om welke spelersnaam het ook gaat.”

Het lijkt me ten eerste niet dat een boete van de Turkse voetbalbond 300.000 euro zal zijn, dus de hoogte van de boete per kaart is al absurd hoog en daar zal Sneijder vast niet voor hebben getekend. Daarnaast, en dat zeggen de mensen hierboven (terecht) ook; wat is heel onnodig? Galatasaray zal duidelijk moeten maken dat Sneijder 7 van die kaarten 'heel onnodig' heeft gepakt, en dat wordt juridisch natuurlijk lastig want dat is geen objectief te bepalen feit. Dat verhaal over bij de scheids door blijven praten van je is natuurlijk onzin, want wie zegt dat dat onnodig is en of dat bij die 7 kaarten allemaal gebeurd is. Kortom Galatasaray gaat dit nooit winnen.

20 juli 2016 om 15:23

Jm87,

Als Sneijder dat een absurd hoog bedrag had gevonden, had hij niet moeten tekenen. Simpel zat, geen gelul. Iets met mosterd na de maaltijd...

20 juli 2016 om 15:27

Anlista,

Wat heeft Dursun Özbek wel beloofd en niet gedaan, maar wel kon doen?
En dan heb ik liever niet dat je het over de transfers gaat hebben, anders krijgt dit verhaal nog een lang staartje..

20 juli 2016 om 15:37

@ Gabriel 1905

Volgens mij lees je niet helemaal goed.. dat bedrag stond niet in het contract o.i.d., want de voorzitter zegt zelf dat de boete voor de gele kaart wordt doorberekend. Je denkt toch niet dat de boetes van de Turkse bond 3 ton zijn of wel? Hij heeft dus niet getekend voor zulke bedragen, en nogmaals, wie zegt wat heel onnodig is, en of die kaarten heel onnodig waren?

Zo simpel is het dus absoluut niet en als dit naar de rechter gaat zal Galatasaray moeten bewijzen dat die 7 kaarten allemaal 'heel onnodig' zijn en dat 3 ton een redelijk bedrag was. Dus mosterd na de maaltijd is onzin, want Galatasaray verzint juist opeens extra regels na afloop van het seizoen.

22 juli 2016 om 10:21

jm87,
Maar die boete van de bond is niet alleen wat doorberekend wordt...
Je riskeert rood en moet voorzichtiger spelen, bij vier gele kaarten sta je aan de kant, etc. etc.
In het stukje daaronder geeft de voorzitter aan dat iedereen op de hoogte was van de boetes en de hoogte daarvan.
Dan is het voor mij afgelopen al vind jij of Sneijder 300.000,00 een hoog bedrag.

20 juli 2016 om 18:28

Wat weet jij nou weer van de situatie in Turkije? Je krijgt gewoon weer foutieve berichten voorgeschoteld van de Nederlandse media, die weer natuurlijk de tegenstanders van Erdogan interviewt en dit als objectieve nieuws naar buiten brengt. Grappig om te zien hoe de niet-Turken reageren, zonder enige kennis van wat er in het land afspeelt. 3000 eerlijke rechters? 3000 terroristen die het land Turkije willen vernietigen zul je bedoelen. Dat waren allemaal aanhangers van de grootste terrorist ter wereld. Ja, ook groter dan IS met meer dan 10 miljoen aanhangers. Fetullah Gulen. Doe meer research aub.

het slaat gewoon nergens op, denk dat ze gewoon van hem af willen.

20 juli 2016 om 12:39

Captain Obvious heeft gesproken

Lijkt me wanneer dit contractueel is afgesproken, dat de Sneijder kamp het lastig voor elkaar krijgt om hier onderuit te komen. Maar mocht het zover komen, dan zal de rechter hoogstwaarschijnlijk kijken naar de redelijkheid, waarna beide partijen naar 'de gang' worden gestuurd om te schikken. Of Sneijder moet deze zomer nog verkassen, zodat Galatasaray hem als kostenpost kwijt is.

20 juli 2016 om 12:49

als het in het contract staat, heeft sneijder weinig kans maar vind het absurd. Ik zou als speler wel twee keer nadenken bij een kansrijke positie om een gele kaart te pakken. je verwacht als club dat de spelers hun kleuren verdedigen en dan ga je boetes geven per gele kaart. ik vind het tegenstrijdig.

20 juli 2016 om 12:55

Twente,

Hij heeft 11 gele kaarten gepakt, waarvan zeven onnodig. Deze zeven kaarten zijn ook omgezet in een boete. Dus even twee keer nadenken bij een kansrijke positie is niet nodig.

20 juli 2016 om 13:04

En wie besluit dat de 7 kaarten onnodig zijn? Probeer dat maar als Galatasaray te bewijzen, dat gaat erg moeilijk worden.

20 juli 2016 om 13:07

@gabriel1905

Wat is je definitie van onnodig dan? En hoe ga je om met zaken dat een andere speler zijn afspraken niet nakwam waardoor sneijder bijv in een overtal situatie komt en aan e rem moest trekken. wie is er dan verantwoordelijk? Moeten ze dat dan onderling bij elkaar gaan verhalen of de trainer aanklagen? Wat er ook in het contract staat ik geef Gala weinig kans en dat is een goede zaak in deze.

20 juli 2016 om 13:15

Wat we bij Sneijder hebben gemerkt afgelopen jaar is dat hij door blijft gaan met een discussie terwijl de scheids hem al een paar keer heeft gewaarschuwd. Dat lijkt mij onnodig. Tevens is het systeem uitgelegd aan alle spelers. Zij weten dondergoed wat terecht en onterecht is.

20 juli 2016 om 13:56

Onzin man, je bent niet eens bij de gesprekken geweest. Dit is gewoon wegpesten van een speler waar ze vanaf willen... Denk jij dat er dan nog ooit een speler voor Galatasaray wilt spelen? Overigens, als de voetballer van de club een gele kaart krijgt wat betaald moet worden aan de voetbalbond, dan is dat echt niet zoveel geld, haha...

20 juli 2016 om 15:32

Anlista,

Nee, ik was er niet bij.
Ik citeer de voorzitter.
Dan maar geen Sneijder of een speler van zijn kaliber, maar wel oprechte spelers. Ik heb liever dat we een middenmotor zijn met een Umut Bulut dan koploper met sterspelers die zulke taferelen uithalen.
En als antwoord op je laatste zin, zie mijn eerdere reactie hierboven.
'' Hij heeft er gewoon voor getekend dus aftikken dat geld, ook al had er een miljoen per kaart gestaan. Bij omissie geef je dat direct aan en niet wanneer de nota in de bus ligt. ''

20 juli 2016 om 15:55

@ Gabriel 1905

Wat een onzin...wat voor taferelen heb je het over?? Net alsof Sneijder constant onnodige gele kaarten pakt of de boel loopt te verzieken.

Volgens mij weet je ook niet wat omissie betekent of wel? Want 'bij omissie geef je dat direct aan' Een omissie is wanneer je iets nalaat te doen.. wat bedoel je hier dan dat je het direct moet aangeven? Dat hij hiervoor heeft getekend is ook niet waar, 3 ton stond niet in het contract, en nogmaals wie bepaalt wat heel onnodig is?

20 juli 2016 om 16:02

Oprechte spelers???haha... dat hele Galatasaray is niet oprecht, man! Als ik hier commentaar lees van de eigen fans van Galatasaray, dan zijn de meeste het niet eens met deze voorzitter en dan heb ik het niet alleen over de kwestie van Sneijder en de boete.
Daarnaast slaat je laatste reactie ook gewoon nergens op, want je tekent niet voor boete's van 300.000 euro per gele kaart. Dit staat niet in het contract en dat kan je niet eens eisen van je eigen spelers. De club betaald normaal gesproken de boete van gele en rode kaarten aan de Turkse bond en je gaat mij echt niet vertellen dat een gele of rode kaart zoveel geld kost. Anders ben jij echt een heel naïeve jongen.
Leg jij mij dan eens uit waar hierin Galatasaray wordt beschadigd? Er zijn spelers die minder verdienen dan Sneijder, hoe gaan zij 300.000 euro per kaart betalen?? Die 7 gele kaarten van Sneijder is voor de meeste spelers van Galatasaray een jaarsalaris.... oftewel droom lekker verder, vriend!

20 juli 2016 om 16:04

@jm87, laten we maar ophouden onze mening te geven aan deze naieve jongen ( Gabriel). Hij gelooft zijn eigen waarheid en snapt werkelijk waar niets wat wij bedoelen.

21 juli 2016 om 12:33

Jm87,
Dan heb jij duidelijk niet naar de wedstrijden van het vorige jaar gekeken.
Bij elke wedstrijd liep hij wel op tegen de scheids. Dit zou kunnen komen, omdat meneer altijd gewend is om te winnen en het vorig jaar wat minder ging.
Maar dit zijn dus onnodige domme kaarten.
Met omissie bedoelde ik dat er volgens bepaalde leden iets ''niet helemaal duidelijk of helemaal niet in het contract stond''. Dan teken je gewoon niet.

Anlista,
Heel simpel, dan ga je niet akkoord met het voorstel.
Overigens betaalt een Cenk Gönen veel minder als Sneijder, omdat zijn salaris ook lager ligt. Blijkbaar mis jij wat informatie hierover, even googlen helpt.

Dit is DE kans voor Ajax om een ervaren speler met kwaliteit en ook nog is kennis van de club te halen. Nu weet ik niet hoe Sneijder er tegen over staat, maar duidelijk is dat dit soort zaken bijdragen aan het niet langer welkom voelen bij een club. Wat mij betreft geeft Ajax hem 2.5 miljoen euro per seizoen.

Hij heeft bewezen een stap hoger te kunnen dan Galatasaray en dat is voor Ajax dus ook een stap hoger. Ideaal dus. Overmars, niet gierig zijn, maar investeren. Het geld zal je misschien niet in de directe opbrengstwaarde van Sneijder terug krijgen, maar wel door middel van de indirecte opbrengstwaarde (shirteverkoop, gewonnen wedstrijden, extra kaartverkoop en misschien het vertrouwen van andere spelers dat Ajax het goed gaat doen, waardoor zij langer blijven of dat nieuwe spelers makkelijker naar Ajax komen, etc.).

20 juli 2016 om 21:41

Galatasaray is de laatste jaren veel beter dan ajax

Stiekem hoop ik dat hij naar Ajax komt. Kan met zijn ervaring en creativiteit toch het nodige brengen op het middenveld van Ajax. Kunnen de jongere spelers ook wat vaker rust krijgen omdat zij toch vaak wat grilliger zijn.

Als het daadwerkelijk in zijn contract staat dat hij voor kaarten die hij gekregen heeft moet betalen dan moet hij ook gewoon betalen?? Hij heeft met zijn volle verstand dat contract getekend.. En ik weet dat veel mensen van VZ het niet mij eens zijn. Maar als het in zijn contract staat moet hij gewoon die boete betalen.

20 juli 2016 om 13:03

De hoogte van de boete lijkt me disproportioneel en ik denk niet dat de hoogte van de boete in het contrsct staat, dan was er nooit getekent. Waarschijnlijk staat er iets over een boete, en wordt dit aangegrepen om hem weg te krijgen. Ongelofelijk sneu om zaken op deze manier af te handelen, er wik toch geen kip meer naar die club straks.

Hij is te goed voor Ajax! Zou hem met open armen ontvangen. Als hij een beetje ambitieus is dan voetbalt hij nog twee jaar elders en dan naar Ajax.

Die man is top fit!

Persoonlijk wil ik zo lang mogelijk in het 1e spelen en zelf de keuze maken om naar het derde te gaan.

Als er geen bedrag afgesproken is in het contract kan Galatasaray weinig lijkt me maar als die 3 ton schriftelijk vastgelegd is ben je ontzettend lomp als je tekent.
Maar was de voorzitter van Galatasaray ook niet opgepakt vanwege de coup?

Je mag niet zomaar alles in een contract opnemen. Als zij zeggen 3 ton is dat buiten alle proporties. Dit gaat Sneijder makkelijk winnen. Wat een manier om om te gaan met een speler die zo veel voor de club heeft betekend.

Wesley kom aub terug naar Amsterdam! Je kan uitgroeien tot een Ajax icoon en met jou erbij kunnen er mooie dingen ontstaan met deze jonge-talentvolle ploeg!

Als Ajacied denk ik uiteraard aan Ajax, maar dat is te mooi mooi waar te zijn. Maar een mens mag dromen

Nazifoglu (bestuurslid Galatasaray) heeft aangegeven dat Sneijder, Bruma en Muslera deze zomer geen transfer zullen maken. (ligtv)

Tja, dat krijg je bij clubs buiten de EU

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren