Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Juventus krijgt alsnog flinke puntenstraf; mislopen Europees voetbal dreigt’

Laatste update:

Juventus moet alsnog elf punten inleveren vanwege financiële malversaties, zo meldt persbureau Reuters. De beroepscommissie heeft maandagochtend tijdens een nieuwe hoorzitting alsnog elf punten in mindering geëist tegen de Italiaanse topclub, terwijl eerder een straf van vijftien punten werd opgeschort. Maandag zal het nieuws waarschijnlijk al wereldkundig worden gemaakt. Juventus zou door de nieuwe straf van de tweede naar de zevende plaats in de Serie A zakken.

Het sportsgerechthof is de afgelopen maanden opnieuw naar de zaak gaan kijken om Juventus van een meer passende straf en betere onderbouwing van de maatregelen te voorzien. Een mindering van de puntenstraf is daaruit voortgekomen, maar ook elf punten aftrek is een flinke klap voor de Oude Dame. Juventus zakt bij een definitieve straf naar de zevende plek in Italië, waardoor het halen van de Champions League onwaarschijnlijk lijkt. Juve mag in dat geval in de handjes knijpen met een ticket voor de Europa League of Conference League.

De verwachting is dat het nieuws maandagmiddag bekrachtigd wordt, maar de clubleiding van Juventus merkt reeds de gevolgen. Het aandeel van Juve op de Italiaanse beurs in Milaan is al met vijf procent gedaald. De enkelvoudig winnaar van de Champions League wordt gestraft voor meerdere zaken. Juventus zou in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers, terwijl tijdens de coronacrisis spelers in het geheim werden uitbetaald. Juventus meldde destijds nog dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd, wat achteraf een leugen bleek te zijn.

Juventus komt maandagavond zelf in actie tegen Empoli, maar in Italië is vooral het onbevestigde nieuws van Reuters het gesprek van de dag. Op bezoek bij de nummer veertien van de Serie A moet Juventus winnen om, met de puntenstraf meegerekend, op de zesde plaats te komen. Momenteel staat Juve nog tweede. Met een zesde plaats zou de club alsnog de Conference League ingaan, terwijl het gat met nummer vijf AC Milan dan twee punten zou bedragen. De vijfde positie geeft in Italië recht op de groepsfase van de Europa League, terwijl de eerste vier clubs zich direct plaatsen voor de Champions League. Indien de straf per direct ingaat staat Juventus bij een overwinning op Empoli nog vier punten achter op Internazionale, waardoor kwalificatie voor het miljardenbal in de laatste twee wedstrijden onwaarschijnlijk is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie niet leren wil moet maar voelen.

22 mei 2023 om 13:26

Met zo'n punten aftrek is t toch wel fijn als er meteen duidelijkheid is. Laatst zijn er punten afgehaald, daarna toch weer er bij. De andere teams hebben ook het recht waar ze aan toe zijn

22 mei 2023 om 14:08

11 punten vind ik dan nog veel te weinig. Hardleers, denken dat ze boven de wet staan; er moet een duidelijk hard statement gemaakt worden.

22 mei 2023 om 14:27

Dat geldt dan ook voor de andere clubs? Weet je eigenlijk echt wel alles? Zoja, leg dan eens uitgebreid uit waarover dit gaat. Benieuwd naar je uitleg

23 mei 2023 om 08:01

Ironisch

Is dit verassend? Juve staat bekend om hun schandalen het zal ook zo door blijven gaan.
gaat straks even goed en dan begint het weer eens, ze leren het nooit daar.

22 mei 2023 om 14:07

Of het verassend is weet ik niet, maar lijkt me dat er daar zeker wat kantoorpersoneel vuurieus heeft gereageerd op dit nieuws.

22 mei 2023 om 14:22

Snel en vuurieus.. opzich wel een grappige titel voor een Nederlands talige versie van fast and furious in een soort Cars achtig tekenfilm jasje

Zat er alsnog in al die tijd. Vind dat deze selectie optimaal gepresteerd heeft dit seizoen. Zonder zouden ze gewoon 2de zijn geworden achter een ongenaakbaar Napoli.

Wat een gedoe. Gebruik de zomer om tot een definitieve straf te komen en laat ze het seizoen met punten in mindering beginnen. Nu weet niemand waar die aan toe is. Straks is het seizoen klaar en veranderd de stand nog. Clubs moeten tijdens de opening van de transfermarkt toch wel weten of ze europees voetbal spelen of niet

Zijn er hier ook echt die de zaak volgen of alleen maar reageren zonder ook maar iets te volgen? Ik denk het laatste.

Laatst zeiden ze dat -15 ongegrond is en er gegrond misschien -6 tot -9 kan volgen. En nu spreken ze van -11 en rara wie dan net buiten de cl valt? (Tenzij ze 9/9 halen en Milan 1/6; volgende week is het Juve - Milan btw).

Ze halen transfermarkt aan voor waardes van de spelers te bepalen, hoe lachwekkend is dat zelfs. Dit is trouwens pas zaak 1, zaak 2 is voor Juni en zal voor volgend seizoen zijn. Het is sowieso een zooitje. Maar k hoop dat Allegri voor t leven geband wordt bij Juve, samen met die andere kneus.

22 mei 2023 om 13:21

Juventus staat er bekend om dat zij flikflooien met allerlei zaken als het om voetbal gaat, dat mensen er zo op reageren is begrijpelijk, gelukkig hebben we jou als insider die ons beter kan inlichten, frappant dat er altijd maar halve topics komen met weinig informatie.

22 mei 2023 om 14:04

Ze haken transfermarkt aan om waardes te bepalen, hoe lachwekkend is dit? Alsof die site een officieel orgaan is qua waardes van spelers. Natuurlijk zijn deals lachwekkend hoog zoals die van Pjanic met Arthur en bv Cancelo-Danilo. Maar hoezo dan Juve alleen en niet bv City en Barca onder de loep? En zo zijn er zoveel deals in Italië en de Serie A waar men vragen bij kan stellen. Ook bij Juventus ja maar zeker ook bij andere clubs waaronder Napoli en Inter.

22 mei 2023 om 13:24

Ach man. Schandaal op schandaal stapelen ze op daar in Turijn. Het heeft echter geen zin om er met Juve supporters over in gesprek te gaan. Ze zullen toch alles ontkennen.

Blijft bijzonder hoe vaak Juve al schuldig is bevonden, en hoe Juve supporters al deze uitspraken (lees: rechterlijke uitspraken) als onzin afdoen.

Ik denk dat Juve vooral blij mag zijn dat het ondanks al haar schandalen, nog steeds een licentie heeft.

22 mei 2023 om 13:40

Hahahah Inter is in 2006 schuldig bevonden aan contacten met scheidsrechters en kreeg 90.000 boete. Juventus kreeg degradatie. Ook Milan ontsprong de dans en was schuldig verklaard maar kreeg slechts een boete.

22 mei 2023 om 13:51

Ik weet niet zo goed wat Inter haar rol met de Calciopoli te maken heeft. Maar goed.

Contact hebben met scheidsrechters (op deze manier) mag inderdaad niet. Daar heeft Inter een boete voor gekregen. Milan heeft punten in mindering gekregen voor dat seizoen. Juve werd schuldig bevonden aan omkoping. Verschillende vergrijpen, verschillende straffen. Het is ook niet zo dat voor elk ‘type’ mishandeling een zelfde strafmaat geld…

22 mei 2023 om 13:52

Ooit gehoord van verschillende gradaties?

22 mei 2023 om 14:08

Enkele maanden geleden de zaak van calciopoli eens herbekeken vriend? Dat Juve niet de zuiverste handen heeft ga k mee akkoord. Maar er stinkt zoveel in het voetbal en in Italië, niet alleen bij Juve. En de gradaties zoals ene hier denkt aan te halen klopt niet. Want de gradaties zijn voor bepaalde clubs lager gevallen dan verantwoord lijkt.

Over deze zaak: Transfermarkt als orgaan om je zaak op te baseren, hoe lachwekkend is dat? Natuurlijk zijn het boekhoudkundige trucjes om waardes hoger in te schatten maar hoe meet je een waarde? Is die Oekraïner van Chelsea dat bedrag waard?? Is Grealish die mega transfersom waard?? Zolang er geen officieel en neutraal instrument is vind ik dit maar behoorlijk lachwekkend. Italië is sowieso al een grap qua aangrijpen van zaken btw

22 mei 2023 om 14:17

@bianconeri
Milan kreeg 20 punten in mindering, check je feiten.

22 mei 2023 om 13:25

Ik volg de zaak niet echt dus reageer dan ook eigenlijk niet, wel verbaas ik mij erover dat het gewoon weer gebeurd bij Juve. Zeker nadat ze verplicht terug gezet waren naar de serie B.
Het imago van Juve wordt keer op keer beschadigd.

22 mei 2023 om 13:42

Hoe is het mogelijk dat de officier van justitie vroeg voor -9 en de rechter -15 gaf. Daarnaast stond het social media account van die rechter vol met pro-Napoli posts. Gelukkig is hij nu geschorst. Nu gaat de officier ineens -11 eisen omdat dat ons precies uit de CL plaatsen houdt. Lol.

22 mei 2023 om 13:52

Dus een rechter mag, in jouw beredenering, nooit een hoger straf opleggen dan de officier van justitie eist? Goed om te weten.

22 mei 2023 om 13:57

Dat mag zeker wel, maar 6 punten verschil is wel erg fors. Daarnaast is er geen bekende strafmaat bekend over dit soort zaken. Sowieso vind ik het buitengewoon vreemd dat Juventus sportief wordt gestraft voor een financieel vergrijp. Voor financiële vergrijpen moet de rechtspersoon zelf bestraft worden (en eventueel bestuurders bij persoonlijke verwijten). Nu wordt de club sportief gestraft en dat houdt geen enkel verband met het financiële vergrijp (verdoezelen van geld in de jaarrekening waardoor ze 'minder rood' op de jaarrekening konden eindigen).

22 mei 2023 om 14:04

Het is natuurlijk niet helemaal waar dat Juve door financieel gesjoemel géén sportief voordeel heeft gehaald. Door de FFP regels, door creatief te boekhouden, te omzeilen konden er spelers aangekocht worden waar, volgens de FFP, helemaal geen ruimte voor was. Anders gezegd; had Juve zich aan de financiële ‘regels’ gehouden, konden bepaalde aankopen niet worden gedaan en had de samenstelling van de selectie er anders uit gezien. Wat natuurlijk van invloed is op de prestaties op het veld.

22 mei 2023 om 14:06

Houdt geen enkel verband met financiële vergrijp? lekker makkelijk ja als de rest van de competitie jaren lang geld problemen hadden, en jullie de enige waren die spelers konden betalen en halen.

22 mei 2023 om 14:45

@Bianconeri, daar ben ik t wel met je eens. Zet net zoals in Duitsland de boeven vast zoals Hoeness ipv de club en vooral haar fans te straffen

Gerechtigheid is geschied al is er nog veel werk om dit soort taferelen te voorkomen

22 mei 2023 om 13:20

Kan je me eventjes uitleggen wat Juve verkeerd heeft gedaan? Ik ben benieuwd als je de zaak begrijpt want niemand begrijpt in Italië eigenlijk waarom Juve hiervoor puntenaftrek krijgt, dus ik hoor het graag van jou.

22 mei 2023 om 13:37

Niemand begrijpt het in Italië ja?

22 mei 2023 om 14:41

Klopt, aangezien Juve gestraft wordt voor iets waar geen regels voor bestaan?

22 mei 2023 om 15:00

Er zijn echt genoeg mensen die snappen dat die straf uitgevoerd wordt hoor.

22 mei 2023 om 18:18

Ik volg de zaak op de voet, begrijp het nog steeds niet hoor. Transfers doe je trouwens met 2, hoezo wordt alleen Juve dan gestraft? En wie bepaald nu eigenlijk hoeveel een speler daadwerkelijk waard is? Ze wijzen naar de site transfermarkt, is dat een legit bron? Is een speler als grealish 100mil waard? Enzo Fernandez 120? Eerst dien je hiervoor regels op te stellen vooraleer je een fout kan maken. De straf is nergens op gebaseerd.

Wat meer details. Dit is de derde zaak die tegen Juve geopend is in één jaar tijd, allemaal gelinkt aan die plusvalenza. Eerste zaak was ongegrond verklaart, tweede zaak de straf tijdelijk teruggedraaid, en nu komen ze weer aan. Dat terwijl er meer clubs betrokken zijn met dit hele gedoe. Begint een total hetze van de Italiaanse bond tegen Juve te worden. De club moet aangepakt worden als er misstanden zijn ja, meer deze totale fixatie op maar één club is buiten proportioneel.

22 mei 2023 om 14:28

Dit is niet de derde zaak. Er is eerst een onderzoek geweest, met te weinig bewijs uiteindelijk, dat onderzoek is daarom gestopt. Vervolgens is er een zaak geopend omdat een nieuw ondrzoek/kijk op zaken wel genoeg bewijslast op leverde. Juventus is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van die zaak. Nu hebben ze de straf weten te verlagen in het hoger beroep.is allemaal niet zo heel bijzonder hoor.

Mag hopen dat dit nog voor dit seizoen geld, en totaal niet omdat het Milan toevallig goed uitkomt😉

Mooi, aanpakken die fraudeurs. Nou Man City nog.

ik vind het beetje apart dat er destijds punten af zijn gehaald al, daarna weer bij zijn gekomen en dan misschien nu weer eraf...
straffen voor dingen die fout zijn gegaan vind ik prima, maar dit is een beetje vaag en lamlendig.

Als je je zo vaak misdraagt gezien alle schandalen, dan verdien je het om onderaan, in de Serie D te beginnen.

Poh, je zou maar helemaal het schompes trainen voor de best mogelijke prestaties, en dan zo iets voor je kiezen krijgen

Buiten de discussie of het terecht is of niet. Ik vind de gang van zaken wel erg rommelig en slordig. Doe een uitspraak, geef Juve de kans om in beroep te gaan. Weer een uitslag, Juve mag nog eenmaal de zaak voorleggen bij een hogere macht. Die doet de beslissende uitspraak die onomkeerbaar is en laat dan pas de straf van kracht zijn. Nu is het puntenmindering, teruggedraaid, weer puntenaftrek. Je maakt toch als club in de competitie tactische keuzes op basis van de op dat moment geldende ranglijst. Het heeft wel een beetje wat weg van competitievervalsing. En daar is dan Juve een keer niet de schuldige van, maar de Italiaanse voetbalbond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren