Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus haalt zoon van voormalig Ballon d'Or-winnaar definitief in huis

Laatste update:

Timothy Weah is de nieuwste zomeraanwinst van Juventus. Dat heeft de club uit Turijn zaterdag wereldkundig gemaakt. Donderdagochtend deelde Juve al dat Weah in Turijn was voor zijn medische keuring. De 29-voudig international van de Verenigde Staten komt volgens Italiaanse media voor twaalf miljoen euro over van Lille OSC en tekent tot medio 2028. Met zijn transfer treedt Timothy in de voetsporen van zijn legendarische vader, George Weah.

Weah senior verliet Paris Saint-Germain in 1995 voor AC Milan, waar hij furore maakte door de Ballon d'Or te winnen. Nu stapt zoon Timothy ook over van de Ligue 1 naar de Serie A, alleen zijn de betreffende clubs dus anders. Tevens is er nog een verschil tussen beiden. Waar George zijn interlands speelde voor Liberia, het land waar hij momenteel president is, komt Timothy uit voor Team USA. De rechtsbuiten, die ook als vleugelverdediger uit de voeten kan, werd dan ook geboren in New York.

Voor zijn overstap naar Lille speelde Weah in de jeugdopleiding van PSG, waar hij uiteindelijk zes wedstrijden in de hoofdmacht speelde en twee keer scoorde. Na een half seizoen op huurbasis bij Celtic werd Weah voor een bedrag van tien miljoen euro definitief verkocht aan Lille, dat nu een bescheiden winst overhoudt aan zijn vertrek. Weah beschikte in het Stade Pierre-Mauroy over een contract tot medio 2024, dat hij weigerde te verlengen. Zodoende voelde Lille zich gedwongen om de pijlsnelle aanvaller te verkopen.

Met Weah haalt Juventus niet de meest productieve rechtsbuiten in huis. In de afgelopen vier seizoenen speelde de Amerikaan 107 wedstrijden voor les Dogues, waarin hij goed was voor slechts acht doelpunten en hetzelfde aantal assists. Weah gaat officieel de boeken in als de vierde zomeraanwinst van Juventus in het seizoen 2023/24. De nummer zeven van het afgelopen Serie A seizoen rekent nu pas de transfersommen van Moise Kean (Everton) en Manuel Locatelli (Sassuolo) af. Beide spelers komen voor dertig miljoen euro over van hun vorige werkgever en werden de afgelopen twee seizoenen gehuurd. Ook de permanente transfer van voormalig Ajacied Arkadiusz Milik is reeds afgerond. Hij komt voor zes miljoen euro over van Olympique Marseille na een eerdere uitleenbeurt.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Is Timothy Weah een aanwinst voor Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer. “Hoort” hij Milan waar zijn vader geschiedenis schreef. Leuke speler verder. Wel nog wisselvallig dus zie hem niet gelijk basis staan. Hopelijk voor juve is dit niet voorsorteren van vertrek Chiesa..

1 juli 2023 om 15:36

Ik denk dat een speler ‘hoort’ op het niveau dat hij minimaal aan kan. Deze jongen ken ik niet heel goed, maar van wat ik heb gezien lijkt hij me niet het niveau van de top Serie A.

De statistieken boezemen niet bepaald angst in, maar een gokje waard?

29 juni 2023 om 23:54

13 mil en pas 23, is inderdaad gewoon gokje waard. Hij moet nu wel stappen gaan maken wilt hij ambities hebben. Zeker als je al 4 jaar prof bent op het hoogste niveau in een topcompetitie als Ligue1

29 juni 2023 om 23:55

Hij is een vrij matige speler die beter past in de middenmoot maar misschien wilt Juventus hem wel omturnen tot rechtsback zoals ze ook met Cuardado deden dan kan het misschien iets worden.

30 juni 2023 om 00:00

Of een wingback, dat zou nog eens goed kunnen uitpakken. Met z’n 185 cm niet de kleinste, dus zal ook niet zwak zijn. Wel benieuwd of hij beetje kan koppen

30 juni 2023 om 00:15

nee hij kan niet koppen en ondanks dat die lang is is die fysiek niet sterk, het is een magere speler die wel wat meer krachttraining kan gebruiken. Daarnaast komt hij techniek te kort om in de kleine ruimte iets te kunnen doen, hij heeft helaas niets van zijn vader gezien het gebrek aan kwaliteiten. Het is dat die jongen aardig hard kan rennen maar ook weer niet zo denderend snel, als wingback met veel ruimte kan die misschien nog wat betekenen als hij zijn voorzetten zal verbeteren want dat kan die helaas ook niet.

30 juni 2023 om 08:59

Speelt bij usa altijd goed en bij Lille ook als wingback gewoon prima. We zullen zien hoe die het gaat doen. Hij heeft niet 40 miljoen gekost

Geen exciting aankoop maar ook niet te duur. Hij is een Amerikaan en dus veel hype rond. Zijn waarde zal nooit veel zakken. Ik denk wel dat Juve hem zal gebruiken als RWB/RB op termijn. Laten we zeggen dat hij Cuadrado vervangt. Achja Serie a moet nu terug naar de basis en spelers opleiden voor de PL. Spijtig dat het zo ver is gekomen maar eigen schuld van de serie A en klasse van de PL.

Wat een slechte aankoop. Weah moet het vooral van z’n snelheid hebben en heeft niet veel te bieden in de kleine ruimte. Dan hadden ze veel beter achter een andere Noord Amerikaan van Lille moeten gaan, Jonathan David. Beter voor een team dat echt op de counter hoort te spelen. Weah is niet een talent als zijn vader en het zou mij enorm verbazen als hij het laat zien bij Juve, maar ik gun het hem wel.

30 juni 2023 om 09:57

Ja kan er ook niet heel warm van worden. Denk ook dat het een gok is. En hij tot rechtsback / rechterwinger zal gaan fungeren. Gezien cuadrado eindelijk vertrekt.

30 juni 2023 om 10:55

Had liever Cuadrado gehouden en Alex Sandro zien vertrekken, maar goed Weah is jong en snel en zit dus nog veel potentie in. Vanwaar die haat van fans naar Cuadrado toe, is in zijn jaren vaak belangerijk geweest, maar werd wel tijd dat er een keer wat anders kwam, voor de links achter hoop ik op Parisi van Empoli, dat Juve nog voor Zaniolo en Savic-Milinkovic gaat en nog een centrale verdediger en dat uiteraad Chiesa, Vlahovic en Bremer blijven!

30 juni 2023 om 13:32

Haat naar Cuadrado? Op twitter ofzo? Daar haten ze iedereen.

1 juli 2023 om 16:10

Niks met haat te maken. Ben hem erg dankbaar. Maar zijn spel werd steeds slechter. En hij was niet mee de oude.

1 juli 2023 om 15:38

Speelt bij Amerika gewoon goed en bij Lille ook prima als back. Snap niet waarom het een slechte aankoop is voor 12 mil?

2 juli 2023 om 02:31

Bij Amerika speelt hij niet in de verste als wingback en heeft altijd als winger/spits gespeeld. Vind het gewoon een typische Juve aanwinst van de laatste jaren, degelijke speler die je niet slechte maakt, maar ook niet echt beter.

2 juli 2023 om 15:06

Nee daar staat die gewoon rechtsbuiten. We zullen zien hoe die het gaat doen, het is geen Vini, maar ik laat me graag verassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren