Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jörgensen is Feyenoord-fans dankbaar: ‘Ik speelde niet goed en miste kansen’

Laatste update:

Nicolai Jörgensen hoopt dat 2020 hem sportief gezien meer succes zal brengen dan vorig jaar. De spits van Feyenoord kampte vanaf het begin van de voorbereiding op het huidige seizoen met een knieblessure en wist mede daardoor pas twee keer te scoren in de Eredivisie. "Maar ik zit nu goed in mijn vel", zegt de Deen tegenover Voetbal International.

Jörgensen weet wat er van hem wordt verwacht bij Feyenoord. "Nu de doelpunten nog, maar ik ben ervan overtuigd dat die gaan komen. Ik kijk uit naar 18 januari, sc Heerenveen-thuis in De Kuip. Dan wil ik er weer écht staan." De 28-jarige aanvaller liep in de zomer bij de nationale ploeg van Denemarken een mysterieuze knieblessure op. "Ik heb er een tik tegen gekregen, maar de schade viel mee. Leek het."

Transferprofiel - Aleksandr Kokorin

"Tijdens de vakantie had ik geen last, heb ik rustig aan gedaan en veel voor mezelf getraind. So far, so good, tot een paar dagen voordat ik me zou melden bij Feyenoord, er ineens vocht in die knie zat. Ik had nooit wat aan dat gewricht, dus dat zorgde wel voor paniek. Opnieuw kostte me dat enkele weken." Jörgensen maakte in september zijn rentree, maar kreeg een terugval en was toen opnieuw een maand uitgeschakeld.

De targetman beseft dat hij dit seizoen nog weinig heeft laten zien. "Daarna moet je weer in je ritme zien te komen, dat kost tijd. Gelukkig liet de trainer me staan, ook in de fase dat ik niet goed speelde en kansen miste. Ook de supporters van Feyenoord hebben me nooit laten vallen. Ben ik ze dankbaar voor en het motiveert me echt die mensen iets terug te geven."

In december werd Jörgensen vader van zoon Vincent. "Het mooiste dat er is, maar dat betekent niet dat ik voetbal nu ineens heel anders zie. Er komt een EK aan en ik heb bij Feyenoord nog veel te bewijzen. Alle pech van de afgelopen jaren, heb ik nu definitief achter me gelaten. Ik kijk alleen nog vooruit. Ik wil weer belangrijk zijn voor Feyenoord en met Denemarken EURO 2020 meemaken, met drie thuiswedstrijden in Kopenhagen. Dat zijn mijn doelen en ik brand van de ambitie ze waar te maken."

Gaat Nicolai Jörgensen zich waarmaken in 2020?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort uitspraken lees ik inmiddels al jaren van Jörgensen. Gewoon een eendagsvlieg die het echt niet meer gaat maken bij Feyenoord. Zijn statistieken zijn al seizoenenlang lachwekkend voor een spits.

10 januari 2020 om 18:33

Hij heeft ook erg veel blessures gehad, dat speelt natuurlijk wel echt een rol. Van persie heeft ook een lange tijd in de spits gestaan, een transfer die niet doorging en de miskraam van zijn vrouw. Dat zijn toch redenen waarom het misschien minder ging.

10 januari 2020 om 18:36

Ik dacht dat de statistieken wel mee zouden vallen maar het is inderdaad dramatisch. 17-18 (28 wedstrijden en 10 goals) 18-19 (24 wedstrijden en 7 goals) en dit seizoen in 10 wedstrijden maar 2 keer het net gevonden. Dit is allemaal in de eredivisie en als spits van een top 3 club is het echt zwaar onder de maat.

10 januari 2020 om 18:50

Toch vind ik dat we in het geval van Jorgensen ook door die statistieken heen moeten kijken. Ik heb zelden een speler gezien die zo gevoelig is voor ritme en daardoor na een blessure (die nogal eens voorkomt) echt lang nodig heeft om op niveau te komen. Dit is al het derde seizoen waarin het tegenvalt, maar in al die seizoenen zie je hem uitstekende wedstrijden spelen (los van dit seizoen, tot dusver). Ook in de CL was hij een van de weinigen die het niveau aankon. Ik blijf het een goede spits vinden en hoop dat hij nu gewoon lange tijd fit blijft

10 januari 2020 om 22:07

@bobiku29. Volkomen met je eens. Vorig jaar bij PSV was hij bijvoorbeeld nog de beste man van het veld.

Ben benieuwd wanneer de Feyenoord-fans Jorgensen weer eens dankbaar zijn. Hij schopt toch geen deuk meer in een pakje boter!! Echt tijd voor een betere spits maar ja, wie o wie???

Bijzonder dat Jørgensen doet alsof die slechte periode voorbij is en in een nieuwe fase zit. In december speelde hij nog steeds slecht en mistte hij nog steeds veel kansen. Ik zie niet wat er veranderd is, behalve dat het 2020 is. Hij geeft zelf al aan dat hij door de geboorte van zijn kind niet anders naar voetbal kijkt. Dus dat is ook geen verschil.

10 januari 2020 om 21:40

Wel bijzonder dat jij nu al kan concluderen dat de geboorte van zijn kind, geen effect heeft op zijn spel. Wacht het gewoon af in plaats van dat popie jopie geleuter.

10 januari 2020 om 22:20

Ik herhaal precies wat Jorgensen zegt over de geboorte van zijn kind, dus hoezo bekritiseer jij mij daarop? We kunnen het effect niet meten, want inderdaad er is nog geen wedstrijd gespeeld. Toch doet hij al alsof die mindere periode al voorbij is. Dat blijkt ook nergens uit. Overigens zijn de teksten van Jorgensen in dit bericht ook een hoop popie jopie geleuter met zijn "ook de supporters van Feyenoord hebben me nooit laten vallen. Ben ik ze dankbaar voor en het motiveert me echt die mensen iets terug te geven." Dat vindt je dan weer wel te pruimen.

10 januari 2020 om 22:32

Popie jopie? Ik zit iedere thuiswedstrijd in De Kuip en de steun voor Jorgensen valt enorm op na iedere gemiste kans. Je merkt dat supporters echt achter hem staan. Dat heb ik maar bij weinig andere spelers meegemaakt die zo slecht presteerde. Maar goed, jij zal het weer weten. Jij bent natuurlijk altijd zo goed op de hoogte.

Snap de kritiek op Jörgensen eigenlijk niet zo goed. Wanneer hij een langere periode fit was heeft hij eigenlijk altijd geleverd. Niet alleen met goals maar ook met zijn aandeel in de aanvalsopzet. Gewoon een prima spits voor Feyenoord.

10 januari 2020 om 22:57

Vandaar (waarschijnlijk) de onvoorwaardelijke voor Jorgensen. We weten als supporter waar hij toe in staat is en hoe ongelukkig hij is geweest met blessures en een persoonlijk drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren