Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Joshua Zirkzee is persoonlijk rond met Milan, maar er is nog één struikelblok’

Laatste update:

Joshua Zirkzee heeft een persoonlijk akkoord bereikt met AC Milan, zo meldt Calciomercato. De 23-jarige spits van Bologna gaat naar verluidt vier miljoen euro (inclusief bonussen) per jaar verdienen en een vijfjarig contract tekenen als de deal definitief rondkomt. Er is echter nog wel één struikelblok wat betreft een overgang naar i Rossoneri: de commissie van zijn zaakwaarnemer.

Zirkzee heeft een geweldig seizoen achter de rug met Bologna, voor wie hij in 37 wedstrijden 12 keer trefzeker was. De in Schiedam geboren spits kon de afgelopen periode op ontzettend veel belangstelling rekenen van Europese topclubs waardoor het niet de vraag was óf hij zou vertrekken, maar waar naartoe.

Milan lijkt de beste papieren te hebben en heeft nu dus ook een persoonlijk akkoord bereikt met Zirkzee. Er waren geen onderhandelingen nodig met Bologna, aangezien de negentienvoudig jeugdinternational een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract heeft staan. Daardoor zijn i Rossoblù kansloos als een club dat bedrag op tafel legt.

De commissie die zijn zaakwaarnemer verlangt vormt momenteel nog een (laatste) struikelblok. Volgens Calciomercato zou Kia Joorabchian namelijk vijftien miljoen euro willen verdienen aan de deal. Dat is de clubleiding van Milan te gortig. De verwachting is wel dat er een akkoord zal worden bereikt. Mogelijk is dat deze week al, zo klinkt het.

Arsenal en Manchester United


Arsenal en Manchester United zouden de onderhandelingen tussen Milan en het kamp van Zirkzee volgens Sky Sport goed in de gaten houden. De Engelsen hebben vooralsnog geen actie ondernomen, omdat beide clubs nog niet weten voor welke spelers zij deze zomer willen gaan.

Daarnaast is zowel Arsenal als Manchester United ervan op de hoogte dat Milan héél dicht bij de handtekening van Zirkzee is. De clubs komen alleen in actie als de deal tussen i Rossoneri en de Nederlander nog afketst, zo klinkt het. Zirkzee heeft wel duidelijk zijn voorkeur uitgesproken voor Milan en wenst het liefst in de Serie A te blijven, aldus Calciomercato.

Zirkzee speelt sinds de zomer van 2022 voor Bologna, dat hem voor 8,5 miljoen euro overnam van Bayern München. Der Rekordmeister kan de spits voor twintig miljoen euro terughalen wegens een speciale clausule, maar besluit dat dus niet te doen. De club uit Beieren ontvangt in ieder geval een fors doorverkooppercentage als Zirkzee verkocht wordt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Laat het tot je doordringen dat de zaakwaarnemer met deze deal voor belastingen dus 75% van het totale salaris van Zirkzee zelf wilt ontvangen. Dat percentage ligt zelfs nog hoger als de bonussen niet gehaald worden.
Dat Zirkzee niet al een andere heeft gezocht verbaast me.

10 juni 2024 om 13:25

Het verbaast mij dat dit nog steeds via clubs gespeeld wordt.
Ik dacht dat de zaakwaarnemer eigenlijk door de speler betaald moet worden, om belangen verstrengeling te voorkomen.

10 juni 2024 om 16:11

Maar als een speler zegt dat hij je niet gaat betalen en dat je het geld maar ophaalt bij de lopende club krijg je dus dit soort situaties. Hier is Zirkzee zelf medeschuldig aan

10 juni 2024 om 16:45

Ik was er van overtuigd dat dit niet meer mocht.
Misschien vergis ik me.

Dus de wolf die jouw zaakwaarnemer heet helpt je met transfers maar kan juist het struikelblok opleveren... ik heb werkelijk nooit begrepen waarom zaakwaarnemers miljonairs zouden moeten zijn.Verder, mits het doorgaat, prachtige transfer. Hoop dat het goed uitpakt voor hem. Erg jammer dat ie er niet kan bij zijn in Duitsland.

10 juni 2024 om 14:26

Inderdaad, is echt belachelijk.. pff is gewoon 37,5% van het transfer bedrag.. holyshit vanwaar halen deze zaakwaarnemers hun bedragen vandaag. En stel hij wisselt nu van zaakwaarnemer, zou dat kunnen? Ik bedoel, als ik in deze situatie zat wist ik het wel. Kan gewoon een prachtige stap zjjn voor zijn carrière, zou nu NOG niet nr premier league gaan.

10 juni 2024 om 14:26

Ik heb geen problemen met een zaakwaarnemer die miljonair wordt. Alleen vervelend dat de club ervoor opdraait. Spelers moeten hem gaan betalen. Dan komt dat vast in de prijs terug. Maar misschien overschatten spelers zich dan en maken ze zelf ruzie met hun makelaar.

10 juni 2024 om 19:34

Dat gaat niet zomaar. Spelers hebben al zaakwaarnemers nodig vanaf hun 15de. Ze hebben dan niet het geld om de betere te betalen. Ter vergelijking, een gewone contractadvocaat rekent al snel 350 per uur excl. kantoor kosten. Een contract kan dan al snel tienduizenden euros gaan kosten.
Dus nemen spelers gratis zaakwaarnemers die een fee in rekening brengen bij transfers.
Mislukte spelers leveren dan niets op maar die paar pareltjes leveren dan miljoenen op.
Hier gaat het om dat ene pareltje die de kosten van de mislukte spelers moet dekken.

1 struikelblok? Ronald Koeman natuurlijk haha ... On topic: goed dat Zirkzee naar Milan verkast. Dit is toch echt de meest complete 9 die Oranje heeft. Snelheid, techniek, kop en duel sterk, goede loopacties ... Het is te hopen dat hij zijn Bologna lijn voortzet.

Ik kan me dit niet voorstellen. Een zaakwaarnemer die 15 mln wil verdienen op een deal van 40 mln. Ik weet dat het geldwolven zijn, maar dit lijkt me wat al te gortig.

10 juni 2024 om 13:30

Pakte Raiola niet 49,5 miljoen op de transfer van Pogba naar United?

10 juni 2024 om 13:33

@pedri16 Ik weet niet wat Raiola precies met die deal heeft verdiend, maar dat was wel een vrij unieke transfer, omdat hij alle partijen bijstond. Dat is doorgaans niet het geval (en vanwege recente regelgeving zelfs niet meer toegestaan).

10 juni 2024 om 13:39

Jorge Mendes pakt bij elke transfer zulke percentages, dat is ook echt bizar. Toen Fabio Silva verlengde bij Porto, heeft de club een deel van de transferrechten afgestaan aan Mendes. Kreeg uit mijn hoofd €15mln bij die transfer.

10 juni 2024 om 20:04

Als club zijnde moet je dit eigenlijk gewoon weigeren. Als iemand met zulke eisen komt, deur dicht gooien.
Tegen je speler zeggen dat die zaakwaarnemer je geen betere voetballer heeft gemaakt maar je medespelers en de technische staf.
Aju paraplu , dan blijf je nog maar een jaar of je komt met een andere geldwolf/makelaar.

Op een transfer van 40 miljoen met een vrij simpele afkoopconstructie is het vragen van 15 miljoen echt idioterie wat mij betreft. Ik zou als Milan hier ook niet aan meewerken.

Normaal gesproken zou ik zeggen, laat hem dan maar niet komen. Echter is Zirkzee zo'n groot talent, dat ik dit als enige optie zie die goed genoeg is om Milan weer naar een hoger niveau tillen. Hij is technisch zo bizar goed, zijn statistieken zeggen nog niet eens de helft van de speler die hij is en de kansen die hij creëren kan voor zijn teamgenoten met no look passes etc. is echt bizar.

De Engelsen hebben vooralsnog geen actie ondernomen, omdat beide clubs nog niet weten voor welke spelers zij deze zomer willen gaan.

Ik denk dat dit niet voor beide clubs opgaat.

Geweldige transfer voor Zirkzee, de ideale stap denk ik.

Nu nog weg bij deze zaakwaarnemer, lijkt me niet de juiste persoon om je belangen te behartigen, daar hij vooral aan zijn eigen belangen denkt!


Absurd dat een zaakwaarnemer dit vraagt. Uiteindelijk zal de commissie rond de tien miljoen liggen, maar dat is nog steeds absurd veel. Terecht dat Milan daar niet in meegaat. Zirkzee moet maar laten zien hoe graag die naar Milan wil.

Zou toch bizar zijn als je transfer niet doorgaat door de gortige eisen van een zaakwaarnemer... Man man man.

Vind die Joorabchian sowieso geen hele fijne meneer, maar dat terzijde.

Verder hoop ik voor Joshua dat het doorgaat. Toch een niveautje hoger en mooie opvolger voor Giroud bij Milan.

Arsenal had ook lichte interesse, maar Zirkzee lijkt iets te veel op een ''niet scorende'' spits. Een voetballende spits die zo nu en dan zijn goaltje maakt, maar geen bijzonder hoog rendement heeft. Hij is ook vaker niet dan wel in de 16 te vinden. Zo'n type heeft Arsenal natuurlijk al met Jesus.

Arsenal zal beter een Nketiah verkopen en voor een spits ala Sesko/gyokeres/osimhen kunnen gaan of wellicht zelfs Rashford (gezien die ook op de zijkanten kan).

Deze zaakwaarnemer had ook al eens zo'n constructie bij Kaka. Toen van Milan naar City voor 92m pond.
Uiteindelijk door dit soort acties mislukte deals.
Zonde!

Zou natuurlijk een geweldige stap zijn voor Zirkzee en ben ervan overtuigd dat hij het daar wel succesvol zal doen. Kijken of Koemand dan wel Zirkzee zal gaan selecteren of nog steeds de voorkeur geeft bij een in de Eredivisie spelende spits.

Geloof er niks van dat Arsenal nog niet weet voor welke spelers ze willen gaan. Zij hebben de afgelopen jaren alles netjes uitgestippeld al lang voor de transferperiode en houden dit op een of andere manier toch ook altijd buiten de media.. Milan overigens de beste stap voor Zirkzee, kent de competitie, Giroud vertrekt en aanvallende speelstijl!

Ik begrijp niet precies hoe dit werkt. Ik neem toch aan dat zirkzee vrij is om van zaakwaarnemer te wisselen, of zelfs zonder zaakwaarnemer zaken kan doen met de club. Ik hoor eigenlijk altijd dat spelers niet echt vast zitten aan hun zaakwaarnemer, en we lezen hier ook vaak over spelers die zomaar ineens weggaan bij hun zaakwaarnemers. .

10 juni 2024 om 19:47

Dat ligt aan de overeenkomst. Spelers betalen vaak hun zaakwaarnemers niet maar accepteren een fee die ze bij transfers in rekening mogen brengen.
Dat soort overeenkomsten bevatten ongetwijfeld boete clausules die Zirkzee dan zelf mag betalen.
Een nieuwe zaakwaarnemer zal ook fees in rekening willen brengen.
Dus of Zirkzee dan uiteindelijk goedkoper uit is, is maar de vraag.

10 juni 2024 om 20:20

Speedyafc ik begrijp volledig dat een zaakwaarnemer graag een fee ontvangt. En ik begrijp ook dat een speler daar ook akkoord mee gaat. Maar begrijp niet waarom een speler akkoord zou gaan met zo'n enorme fee dat dat zowel invloed heeft op of een transfer doorgaat, als wel grote invloed op het salaris dat een club eventueel aan je kan bieden.

Dit zou wel echt een mega vette transfer zijn! Hopelijk gaat hij komend jaar knallen bij de mooiste club van Milaan (vanuit mijn perspectief gezien )

Ik hoef maar een miljoen en dan regel ik het Joshua. Dus bij interesse, neem maar contact op! (Vragen we 6m aan Milan, mag jij die andere 5m 😉)

10 juni 2024 om 19:50

Zeker maar jij hebt niet tientallen jonge talenten jarenlang praktisch gratis bijgestaan. Jij wil na een doorbraak wel eventjes makkelijk geld verdienen terwijl je er niet bijstilstaat wat er juridisch allemaal komt kijken bij internationaal voetbal contracten inclusief zaken als portretrechen e.d.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren