Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joshua Brenet pakt Joey Kooij aan op Instagram; twee PSV'ers reageren direct

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor FC Twente-verdediger Joshua Brenet, die geen goed woord over heeft voor scheidsrechter Joey Kooij.

De Tukkers gingen zondagavond tijdens het competitieduel met PSV (1-0 nederlaag) in extremis ten onder door een treffer van Ricardo Pepi. Brenet uitte een dag na de nederlaag zijn onvrede over het optreden van scheidsrechter Kooij.

De 32-jarige arbiter keurde direct na rust een doelpunt van de ploeg van trainer Joseph Oosting af en gaf Twente-verdediger Gijs Smal in blessuretijd bij een 0-0 tussenstand nog geel voor tijdrekken.

"Damn deze was pijnlijk. 12 tegen 11. Tja, dan wordt het moeilijk... Prima pot gefloten. Geweldig. Ongekend”, postte Brenet cynisch. “Ondanks dat trots op het team en supporters."

De post van Brenet kan op lof van een deel van zijn ploeggenoten rekenen. Myron Boadu, Sem Steijn, Daan Rots en Mitchell van Bergen reageren allemaal met een hartje. Steijn en Rots noemen de verdediger van Twente tevens ‘een legend’.

Patrick van Aanholt en Boy Waterman lieten vanuit het kamp van PSV van zich horen met een aantal lach-emoji's.

De Instagram-post van Joshua Brenet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dit zijn volwassen mensen? Kleutergedrag op social media, grow up aub.

18 maart 2024 om 23:21

Weet niet wat ik aparter vind. De post van Brenet zelf of het feit dat hij legend wordt genoemd door Rots en Steijn.

18 maart 2024 om 23:26

Dat soort dingen zeiden we toen we 14 waren, haha.

18 maart 2024 om 23:59

Legend wordt echt overal gebruikt hoor....

19 maart 2024 om 09:24

En nu ben je een lid op VZ met je naam in het rood, het gaat nog steeds niet erg lekker of wel?

19 maart 2024 om 10:21

Haha, als dat een afspiegeling moet zijn voor hoe het persoonlijk zou gaan denk ik dat je iets te veel op je zolderkamer zit.

Misschien een idee voor FC Twente om de volgende keer geen goal in de laatste seconde tegen te krijgen, kunnen ze wellicht nog 3e blijven.

19 maart 2024 om 12:43

Het zegt in mijn ogen zeker wel iets over je, dat je zelden normale reacties hier kunt posten. Twente blijft gewoon 3e, want AZ en Ajax laten zien niet beter te zijn dan Twente. Bij overduidelijk de beste club van Nederland met erg veel pech verliezen, zegt veel over dit Twente. Legend of legende is gewoon een woord dat erg veel wordt gebruikt in de sport, dan maakt het vrij weinig uit of je 14 of 30 jaar bent.

19 maart 2024 om 13:17

Aha, dus de rode naam komt omdat ik zelden fatsoenlijke reactie kan leveren? Als je het mij vraagt is 't een beetje vreemd dat jij al mijn 500+ berichten leest, anders kom je denk ik niet met die conclusie. Waar haal je de tijd vandaan, joh.

Ik zie FC Twente niet "zomaar" 3e worden, en helemaal niet als je naar de afgelopen 5 wedstijden kijkt, daar zit AZ zelfs toch licht in het voordeel.

Ik hoor die termen vaker inderdaad, in mijn ogen een beetje goedkoop en puberaal, maar voor jou blijkbaar redelijk normaal. Prima.

19 maart 2024 om 13:46

Laten we die rode naam maar vergeten, je komt ze in ieder geval zelden tegen hier op VZ. Ik denk serieus dat AZ hooguit nog 1 keer mag verliezen, als ze nog boven Twente willen komen. Ze spelen nog uit bij PSV, NEC en GAE en op het vervelende kunstgras van Heracles. Daarnaast nog thuis tegen Twente en Utrecht.

19 maart 2024 om 10:55

Niet handig van Brenet. Maar Boy Waterman? Die man is 40 en derde keeper. Met z'n lach emoji.

Objectiviteit is altijd ver te zoeken onder voetballers en supporters ... wat verwacht je ?

Natuurlijk maakt ie fouten, die man is 32 jaar wat wil je nou nog meer. Geef ie man eens wat adem, het is niet leuk ja begrijp ik maar om te zeggen 12de man gaat wel een beetje te ver. Voor je het weet is het een ervaren scheids die van ze fouten leert.

19 maart 2024 om 08:03

Ik weet niet of je zelf voetbalt of hebt gevoetbald? Maar er is niets zo frustrerend als een waardeloze scheidsrechter die er niets van snapt. Nagenoeg alle twijfelgevallen waren in het voordeel van Psv met als uitschieter dat doelpunt van Boadu. Hij kan natuurlijk zijn dag niet hebben maar het is onbegrijpelijk op de manier waarop hij dan fluit. Hij neemt foutieve beslissingen, maar je mag er niets van zeggen. Hij keurt goal af, maar gaat niet even zelf kijken. Dan zal de VAR vast gezegd hebben dat er contact is geweest tussen Boadu en Benitez, maar laat dan na zo'n beslissing wel ruimte voor emotie.

Wij spelen kelderklasse, lekker zondag ochtend, hopelijk zonnetje lekker voetballen. We speelden laatst een wedstrijd, komt tijdens de warming up de scheidsrechter een praatje maken. Vind ik altijd heel positief. Hij bleek een knvb scheids te zijn. Heel gesprek gehad en de wedstrijd begint. 2 penaltys tegen, een speler van ons wordt 3x van achter neergetrapt. Na de 3e keer wordt er van de bank iets gezegd dat ie wel eens op mag treden. Komt ie meteen naar de bank gerend dat we niks mogen zeggen. Roept er nog een dat we elkaar op mogen komen, iets waar we voor de wedstrijd over gehad hadden. Bam geel. Scheld een tegenstander met k*nker, iets wat hij voor de wedstrijd aangegeven heeft niet te willen horen. Zegt iemand van ons er wat van, bam geel. Ja dan ben je gefrustreerd, zelfs op ons niveau. Fouten maken mag, doet iedereen, maar als er dan wat van gezegd wordt meteen zo optreden dan ben je gewoon een slechte scheidsrechter en kun je op kritiek rekenen. Ik snap dit volledig. En anders moet je Kooij niet aanstellen voor zo'n wedstrijd. Lekker 2e of 3e divisie.

Er is al genoeg over gezegd en geschreven. De goal blijft nog steeds afgekeurd. Al las is ik dat er niet eens een regel is dat keepers een beschermig heeft in de 5 meter gebied.

19 maart 2024 om 07:39

Er wordt nu wel gedaan alsof het alleen om het afgekeurde doelpunt zou gaan. Kooy vloot over de gehele wedstrijd in het voordeel van PSV. Ieder gelijkwaardig duel werd in het voordeel van PSV uitgelegd.

19 maart 2024 om 08:05

Idd op een gegeven moment gingen in korte tijd 3 ballen over de zijlijn. Dacht zelf dat er minstens 2 voor Twente waren, maar ingooi ging 3x naar Psv. En zo waren er wel meer dingen.

19 maart 2024 om 15:04

Maar besliste de scheidsrechter dit zelf of deed hij dit op advies van de assistent scheidsrechter.

19 maart 2024 om 15:29

@superfarmers, de rol van de assistenten wordt vaak vergeten te benoemen idd. Ik ben geen fan van Kooij, maar bij dat Boadu/Benitez moment leek het affluiten echt op advies van de grensrechter. Het zou ook aansluiten op het verhaal van de spelers na afloop en waarom Boadu reageerde op de grensrechter.







19 maart 2024 om 15:41

Maakt niet uit. Scheids bepaald uiteindelijk. Tuurlijk gaat hij vaak mee in de beslissing van de grens maar toch.

19 maart 2024 om 17:32

Het maakt mij niet zoveel uit als iemand een fout maakt. Maar je hebt ook nog een var die op basis van beelden een conclusie kan trekken…

Het meest belachelijke is nog dat hij Feyenoord niet mag fluiten omdat hij zijn zwager kan matsen. Maar hij mag we de concurrentie naaien.

19 maart 2024 om 07:02

Wel weer creatief gevonden dat het dan uiteindelijk Feyenoord is die gematst is. Dus dan gaan we er vanuit dat Kooij wel netjes aan Stengs heeft gevraagd wie van de 2 hij liever zag verliezen?

19 maart 2024 om 07:37

Ik zou er niet van verschieten als hij met al zijn goede bedoelingen Psv niet wilde benadelen om partijdig gevonden te worden. Maar in plaats daarvan iets te veel voor Psv te hebben gefloten. Ik zou zeggen: stoppen met die jongen, te veel connecties met clubs.

19 maart 2024 om 07:50

Gewoon beoordelen op basis van prestaties. Zou het jou wat kennen schelen voor wie je zwager speelt of voor welke club je schoonvader is? Er zullen ook scheidsrechters zijn die als kind regelmatig op de tribune hebben gezeten bij hun favoriete club, welke ze nu mogen fluiten. Dat lijkt me nog kwalijker, maar daar gaan we toch ook maar vanuit dat ze het eerlijk doen. Anders kan je nergens meer een neutrale scheidsrechter vinden.

19 maart 2024 om 08:11

Je krijgt alleen maar gezeik als je duidelijke connecties hebt, en zeker als je dan een matige scheids bent. Begin bijna te hopen dat Ajax de Boer aanstelt als trainer.

Bij ons is een keer de scheidsrechter niet op komen dagen, mochten we een clubscheidsrechter de wedstrijd laten fluiten. De enige die aanwezig was, was een vader van een speler. Hebben we toen niet gedaan, simpelweg om gezeik te voorkomen. Maakt hij een beslissing in ons voordeel dan is het een thuisfluiter, maakt hij een beslissing in het nadeel van ons dan probeert hij juist geen thuisfluiter te zijn. Moet je allemaal niet willen.

Kooij gewoon niet laten fluiten in de eredivisie of iig geen topwedstrijden.

19 maart 2024 om 08:30

Maar een Bas Nijhuis dan die in Enschede woont? Hij mag Twente niet fluiten maar kan wel de concurrentie benadelen? Uitzoeken waar scheidsrechters vroeger op de tribune zaten en die club en diens concurrenten mogen niet meer gefloten worden. Je moet er toch vanuit gaan dat scheidsrechters aan hun eigen carriere denken en zelf zo goed mogelijk willen presteren. Als we achter elke fout een complot gaan zoeken dan houden we geen scheidsrechter meer over.

19 maart 2024 om 09:36

Sorry maar ik had liever dat PSV verloor hoor. Als sporter en als supporter moet je het hoogste willen halen.
Met 8 wedstrijden en 7 punten had Feyenoord nog kansen op het kampioenschap. Het was een hele hele hele kleine kans, maar met nog een slippertje zou er toch een bepaalde druk a la Arsenal kunnen ontstaan.
Leuk dat we nu steviger op de tweede plek staan, maar je moet van eigen kracht uit gaan, dus er ook vanuit gaan dat je Twente achter je kunt houden.

Joey is gewoon een aanfluiting man...zou bij mijn zoon in de JO14 selectie niet serieus genomen worden door die jongens.

Wat het is: als je zo'n jong broekie laat fluiten straalt hij toch niets uit? Loopt daar ook maar mede door zijn connecties (en zeg maar niet dat dat niet zo is, want zo werkt de wereld)

Na zoveel commotie lekker de eer aan jezelf houden, is het beste dat je kunt doen.

19 maart 2024 om 08:16

Ja goed verhaal verder hoor. Maar feit blijft dat elke scheidsrechter (zeker na ingrijpen van de VAR) dit doelpunt had afgekeurd. Als je dit door laat gaan dan zijn keepers vogelvrij verklaard in hun eigen 5 meter.. vind ik prima, want ze hebben al een voordeel dat ze hun handen mogen gebruiken, maar dan moet je de regels eerst wijzigen. Niet naderhand massaal huilen dat een scheidsrechter de regels hanteert.

Ja we zijn hier genaaid. Net als tegen Feyenoord in de kuip met die belachelijke penalty. Toch moet Twente vooral naar zichzelf kijken. Net als tegen Feyenoord met die idiote buitenspel van Vlap doet Twente vooral zichzelf namelijk heel erg te kort. Van Bergen had Twente tegen PSV de winst kunnen bezorgen en Bruns had die laatste bal natuurlijk de tribune in moeten pegelen. Het is gebeurd nu, de volgende keer hebben wij weer geluk met de scheids.

19 maart 2024 om 15:02

Maar thuis tegen Feyenoord had je juist weer de scheidsrechter mee.

Ik vind dit juist een twijfelgeval. Je ziet dat keepers in het 5 meter gebied heel erg beschermd worden. Als je tegen een keeper opspringt wordt er 99 van de 100 keer gefloten. Net zoals nu het geval was. Ik heb grotere fouten gezien dan dit moment.

Voor mij was het afkeuren door Joey Kooij van het doelpunt van Miron Boadu een gevalletje 'diefstal met voorbedachte rade'. Voor de duidelijkheid: Ik ben geen aanhanger van FC Twente of PSV. En evenmin supporter van clubs als Feyenoord, Ajax of AZ.

En daar komt een schorsing aan.. of gebeurt dat niet bij de eredivisie? In andere competities meteen een schorsing.. hij floot ook super slecht hoe kan je die goal afkeuren..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren