Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongste doelpuntenmaker ooit stelt halve finale EFL Cup veilig voor Liverpool

Laatste update:

Liverpool heeft zich dinsdagavond geschaard bij de laatste vier in de EFL Cup. De ploeg van Jürgen Klopp kende aanvankelijk de nodige moeite met Leeds United, maar richtte zich in de slotfase op. Doelpunten van Divock Origi en Ben Woodburn leverden Liverpool een 2-0 overwinning op. Woodburn werd en passant de jongste doelpuntenmaker van de grootmacht ooit: met zijn 17 jaar en 45 dagen troefde hij Michael Owen (17 jaar en 145 dagen) af.

/

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense het leven liet. De oude Engelse rivalen, die in de jaren zestig en zeventig beide aan de top van het Engels voetbal stonden, troffen elkaar voor het eerst sinds 2009. Destijds had Liverpool op Elland Road de nodige moeite met Leeds (0-1 zege) in de toenmalige League Cup en ook ditmaal ging het niet eenvoudig. De kansen waren schaars en Leeds beet zo nu en dan serieus van zich af.

Geen enkele ploeg scoorde dit seizoen vaker in de EFL Cup dan Liverpool (voor dinsdag tien doelpunten), maar daar was aanvankelijk dus weinig van te merken. De eerste mogelijkheid was voor Leeds: doelman Simon Mignolet, die in het tweede bekertoernooi de voorkeur krijgt boven Loris Karius, verwerkte een vroege inzet van Hadi Sacko tot hoekschop. Georginio Wijnaldum was na tien minuten verantwoordelijk voor de eerste serieuze kans voor Liverpool. Hij nam de bal in één keer op de slof en zag keeper Marco Silvestri stijlvol duiken om de volley te pareren.

/

Wijnaldum was een van de vaste basiskrachten die mocht opdraven. Hetzelfde gold voor Emre Can en Sadio Mané, maar verder speelde de nummer twee van Engeland met een veredeld B-elftal. Een schot van Emre was een van de laatste wapenfeiten van het eerste bedrijf. Het publiek moest genoegen nemen met een doelpuntloze ruststand en vlak na de onderbreking kreeg Leeds verreweg de grootste mogelijkheid tot dan toe. Na slordig balverlies van Kevin Stewart kon Kemar Roofe van afstand fraai op de paal krullen.

Leeds rook bloed, want Liverpool kwam totaal niet in het spel. De eerstvolgende mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers. Toch wisten the Reds zich in de slotfase van de tweede helft op te richten. Wijnaldum verzorgde de beste kans tot dan toe van de thuisploeg, door negentien minuten voor tijd op de paal te schieten op aangeven van Mané, en even later maakte Origi de eerste treffer van de avond. De vervanger van de geblesseerde Philippe Coutinho kwam voor zijn bewaker en tikte een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen. Origi speelde ook een hoofdrol bij de 2-0: na een heerlijke combinatie met Mané bediende de Belg Wijnaldum, die fraai doorspeelde en Woodburn in staat stelde het duel te beslissen.

Wint Liverpool de EFL Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Saaie pot, eigenlijk verdiende Leeds wel een goal paar grote kansen gehad. Mooi dat Woodburn scoort. Een groot talent.

Leeds maakte het Liverpool lastig, maar de grootste kansen waren toch voor The Reds en daarom een verdiende overwinning. Twee fraaie doelpunten. Alexander-Arnold is sowieso een talentje en mooi dat hij zichzelf liet gelden met een fraaie assist op Origi. De 2-0 was uiteraard nog mooier met als kers op de taart Woodburn die hem binnen knalt. Groot talent, pas 17 jaar, dus rustig brengen in dit soort potjes.

Geen goede wedstrijd, maar ben blij dat ze het met dit B elftal het voor elkaar konden krijgen. Wat zal die Woodburn toch een fantastische avond hebben! Ik hoop dat er weer zon speler komt die in de voetsporen van Owen of Fowler kan treden.

Mooie pot om de bankspelers weer eens in actie te zien. Geen hele slechte dingen gezien en weer een goede pot voor origi om in het spel te komen voor de komende maand. Niet zo aanwezig als firmino, maar origi is wel een echte spits aan het worden, want vind hem erg klinisch in de afronding over het algemeen. Beetje meer lewandowski achtig.

Even off... Hoe doet Harry Wilson het eigelijk?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren