Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongere broer Bobson staat in Wereldfinale van The Chance

Laatste update:
/

Zijn broer speelde onder meer bij Ajax, NAC Breda, Espanyol, Willem II en Red Bull Salzburg. Zelf kan de achttienjarige Darryl Bobson, broertje van Kevin, er ook wat van. De verdediger annex middenvelder, die bekend staat om zijn aanvallende acties langs de rechterkant, mag Nederland vertegenwoordigen in de wereldfinale van The Chance. Bobson, die zich in de kijker speelde van Nike-scouts en vervolgens de Noord-Europese finale in Zeist overleefde, heeft geen last van de vergelijking met zijn broer.

“Het is alleen maar mooi als mensen mij met mijn broer gaan vergelijken”, laat hij optekenen. Waar zijn bekende familielid met een aantal grote namen heeft mogen werken, was het onlangs de beurt aan Darryl. Hij mocht meetrainen met PSV A1, dat onder leiding staat van Phillip Cocu en Chris van der Weerden. “Een leuke ervaring. Het is toch een grote man die veel bereikt heeft”, klinkt het met ontzag voor de coach. “Hoe het ging? Wel lekker.”

/

Bobson is bescheiden en dat siert hem, maar voetballen kan hij als geen ander. In Nederland speelde hij al voor Telstar en Almere City FC. Bij laatstgenoemde club stond hij op de nominatie voor een contract, maar moest hij vertrekken omdat Ajax een handvol spelers op huurbasis naar de polder stuurde. Via The Chance wil hij alsnog zijn kans om in het profvoetbal terecht te komen pakken: als hij zich in de finale in Barcelona bij de beste zestien spelers speelt, mag hij met het Nike-team op wereldreis.

“Ik ben volop in training, anders wordt het niks”, zegt hij. En dat hebben we geweten: bij de Noord-Europese finales nestelde hij zich in de top drie van de fitste spelers, zo wees de door Nike ontwikkelde SparQ-test uit. Bravoure is er sowieso bij de jonge Bobson. “Ik heb er vertrouwen in.” We houden hem in de gaten.

Wanneer een voetballer achttien is heeft hij nog steeds kans om gescout te worden door een profclub

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor die jongen! Beide benen op de grond en je droom najagen. Ik wens je het allerbeste!

16 augustus 2012 om 12:19

"de verdediger annex middenvelder, die bekend staat om zijn aanvallende acties langs de rechterkant,..."

Kom maar naar Breda, net als je oudere broer !!! Kunnen we mooi Jens Janse verkopen!

16 augustus 2012 om 13:07

Is er soms iets verkeerd aan die zin?

Een voorbeeld: Dani Alves, een verdediger annex middenvelder die bekend staat om zijn aanvallende acties langs de rechterflank

16 augustus 2012 om 13:16

Tim,

Het kan niet zo zijn dat je de vroege ochtend de schuld geeft, dus neem ik aan dat je echt niet zo slim bent. Hij citeert iets uit de tekst om vervolgens duidelijk te maken dat hij hem daarvoor juist in een Nac-shirt zou willen zien. Is het echt zo moeilijk om te begrijpen?

16 augustus 2012 om 21:51

Ja kunnen jullie die geweldige linksbuiten van Ijsselmeer vogels wel gebruiken?

Triest niveau dit seizoen bij nak

Snap nog steeds niet waarom dit een talentenjacht op reeds al gescoute spelers zijn.
Als zelfs jupiler teams je niet oppikken zal er wel iets niet kloppen lijkt mij?
Zodra je een beetje boven de rest uitsteekt en op een redelijk niveau speelt vinden ze je wel.
Zelf heb ik in de jeugd van Heereveen gevoetbald en destijds vanuit een hoofdklasse team gescout te zijn in overijssel. Maar 2 andere jongens zijn naar Pec Zwolle en oa Eagles en Vitesse Emmen keken regelmatig. Als al die scouts je niet scouten waarom zal de Change je dan in 1 keer wel prof maken?

Ik snap
Dat erbuiten gelaten leuk voor hem maar echte goede voetballers komen altijd wel boven drijven.

16 augustus 2012 om 13:12

Dit is gewoon een initiatief van Nike. Voor jou informatie: Nike een bedrijf dat handelt uit een commercieel oogpunt. Door zo'n actie op te zetten komen ze in aanraking met de jeugd en komen door deze actie veel in de publiciteit.
Veel jongens houden van voetbal en veel jongens willen een carierre als profvoetballer. Niet alleen jongens die bij hoofdklasse teams spelen, maar ook jongens van de plaatselijk C2 dromen daar van.
Het is dus logisch dat mensen meedoen en het is logisch dat dit georganiseerd is.

Uiteraard is het wel zo dat scouts altijd wel komen kijken. Echter kunnen scouts er ook makkelijk naast zitten, of kunnen jongens plotseling flinke stappen maken. (bv Elia of Michel Bastos).

Uiteraard de beste van de beste zullen altijd boven komen drijven. Zeg echter nooit nooit.

17 augustus 2012 om 11:59

Met je eerste zin bevestigd je mijn punt en ontkracht je alles wat je daarna zegt..

Nike doet dit dus voor hunzelf en de publiciteit daarbuiten geven ze valse hoop aan die jongens omdat hun kans op slagen erg klein is bij een profclub? Ik weet hoe het daar aantoe gaat en het is een afvalrace met elk jaar weer nieuwe talenten die net komen kijken. Natuurlijk zijn er spelers als Dirk Kuyt die pas op een latere leeftijd zijn talend bevestigd maar ook hij had Nike of soortgelijke acties niet nodig, hij werd ook gewoon gescout op zijn 20ste!

Ik vindt het sneu omdat je bijna zeker weet dat hier geen nieuwe profspelers vandaan komen. Maar vooral zakkevullers die er baat bij hebben

17 augustus 2012 om 12:15

Ik ontkracht helemaal niets. Ik vertel alleen waarom deze talentenjacht bestaat.
Jij zegt namelijk in je eerste zin dat je niet snap dat deze talentenjacht gehouden wordt.

Nou ik zal je vertellen: Misschien zijn de jongens niet goed genoeg om prof te worden. (uiteraard is die kans zeer gering). Echter hebben ze nu wel lekker met PSV A1 mee mogen trainen, onder leiding van Philip Cocu. Dat is ook niet misselijk. Daarnaast mogen ze nu lekker naar Barcelona, waar ze naast voetballen vast ook nog andere dingen zullen doen. Zoals stadion bezoek ofzo. Dit is een hele ervaring voor de gemiddelde Nederlandse jongen.

16 augustus 2012 om 15:17

@ blikker

Ik vind dat je er hier helemaal naast zit.
Ik ken zat jongens die nog niet gescout zijn en wel klassen beter zijn dan de spelers die bijvoorbeeld nu in de jeugd van FC Twente spelen.
Van heel veel jongens begrijp ik niet dat ze nog niet gescout zijn omdat als ik sommige profs zie voetballen denk ik toch echt dat de jongens die ik ken veel beter zijn. Neem afgelopen weekend, die aanname van Fernandez was echt om te huilen en dit gebeurt niet een keer maar meerdere keren. Als je nou prof bent hé dan kun je toch wel verwachten dat een prof 'n bal normaal kan aannemen of niet? Maar dit gaat al niet goed bij een aantal.
Er zijn zat jongens die nog niet gescout zijn en waar nog nooit scouts zijn komen kijken en misschien zijn ze wel gekomen maar zien ze het om een of andere manier niet.
Want bij mijn eigen club worden de redelijke spelers gescout en de toppers die zien ze gewoon niet en dit vindt ik zeer kwalijk want het zijn gewoon betere voetballers dan wat er in de jeugd van profclubs loopt en die worden dan jammer genoeg niet gescout.

16 augustus 2012 om 16:49

Ik zou jezelf aanmelden als scout bij Fct. Of sterker nog, waarom wordt je geen zaakwaarnemer voor die jongens als ze zo goed zijn?

16 augustus 2012 om 23:35

Kerel probeer je grappig te zijn ofzo?
Hoe kan ik een van die jongens bij een topclub krijgen als ik zelf nog maar 16 ben. Ik zie ze alleen om me heen en met zulke activiteiten zoals The Chance kunnen die jongens die nog niet gescout zijn nog worden gescout.

17 augustus 2012 om 12:04

Ik zelf speelde linkshalf, ik werd gescout voor die positie.
Stel je voor een 14 jarige messi speeld op de spits.
en Bouma speeld CV. De scout kijkt in jouwn team waar Luuk de Jong de beste speler is. Maar waar het team vd scout al Messi heeft staan. Dan gaat hij kijken naar bijv een cv..
Stefan de Vrij staat daar. Dan scout hij nog de Vrij ipv De Jong?

Wat ik ook weet is dat een scout vaak kijkt naar de ontwikkeling van een speler.
Ik werd gescout op mijn ontwikkelijk ik werd op de E1 al gevolgt maar niet gescout pas in de C1 werd ik wel gescout omdat ik er mentaal klaar voor zou zijn. Dit was achteraf iov met de trainers, voorzitter en mijn ouders zonder dat ik het zelf wist.

Vragen als school, thuis situatie en mentaliteit komen meer aan bod dan jezelf denkt.

17 augustus 2012 om 12:20

Jij en je team worden zeker jaarlijks kampioen?
Hou toch op zeg. Er spelen bij jouw amateurclub betere spelers dan Fernandez of niet?
Je moet het niet verkeerd inschatten. Als je op zo'n niveau speelt zijn de ruimtes ontzettend klein, en krijg je weinig tijd, dat is op amateur niveau heel anders.

De afgelopen winnaars van de Change hebben het verder ook niet geschopt.
De meeste eindigen ergens in de 3e of 4e competitie van hun land. Erg veel hebben de goede scouts dus niet gemist. Behalve jouw team dan.

17 augustus 2012 om 14:24

Ach, de ruimtes zijn helemaal niet klein man..
Ik had het over een paar momenten waar Fernandez gewoon alle tijd had op zo'n bal aan te nemen uit de lucht en het lukt hem gewoon niet.
Ik denk juist dat je bij de amateurs weinig tijd krijgt, vooral in de opbouw wordt je gelijk onder druk gezet en bij de profs krijg je daar meestal wel de tijd en ruimte om een aanval op te zetten ofniet? Het veld is ook nog eens kleiner, vooral op kunstgras. We moeten niet doen alsof die profs allemaal zo goed zijn hoor, je hebt er een paar goede bijlopen maar ook echt hele slechte.
En ik heb het niet alleen over mijn team hé, ook gewoon als ik buiten een balletje ga trappen en we spelen partijtjes zie ik ook gewoon fantastische voetballers die naar mijn mening gescout horen te worden. Ik denk als je meer naar de amateurwedstrijden gaat kijken van 2e divisie niveau dan zie je echt wel goede voetballers lopen hoor die het ver zouden kunnen schoppen maar gewoon de kans niet krijgen.

Zijn broer Kevin was altijd een talentvolle jongen, echter heeft hij het op veel plekken door randzaken niet gered. Hopen dat zijn broer niet te snel naast zijn schoenen gaat lopen.

Overigens vind ik dit gebeuren wel iets aparts; een speler die het niet redde bij Telstar en Almere City... Natuurlijk zijn er voorbeelden van spelers die het dan alsnog redden, nadat ze weggestuurd zijn bij een club; maar als je al helemaal onderaan het profvoetbal weggestuurd wordt; zie ik het weinig hoopgevend in.

Maar goed ze zijn nu sowieso nog bij de laatste 100.

De 8 winnaars van vorige editie,
Tim Rogic. Die speelt in een middenmotor van de Australische competitie (is ook een Australiër). Maar heeft wel 1 wedstrijd in mogen vallen op de Olympische spelen.
Toni Amokeodo heeft getekend op amateur basis bij Hayes & Yeading Utd in de Conference South in Engeland, dat is daar de 6de divisie. (pl, L1, L2, L3, Conf Prem, Conf Sth/nrth)
Jonathan King heeft een Facebook pagina met 5 likes overgehouden aan The Chance.
Seon-min Moon speelt bij een Zweedse club die jojo't tussen de Zweedse 3de en 4de klasse.
Fabio Tonini, speelde al bij Standard Luik en heeft sinds kort een profcontract bij FC Brussels.
Titi Accam speelt bij Seon-min Moon bij de Zweedse club Östersunds Fk.
Reyaad Pieterse speelt bij Shamrock Rovers in Ierland.
Mustapha Taline, naar eigen zeggen duurt het niet lang meer voordat hij bij een topclub in Engeland speelt; vooralsnog heeft hij nog geen club gevonden. Taline was de oudste spelers en is inmiddels al net 23.

Uiteindelijk zijn er nog niet echt veel imposante spelers ontstaan uit dit project

16 augustus 2012 om 13:19

League 3 bestaat niet. PL, Championship, League 1, League 2.. etc.

Maar goed. Je hebt helemaal gelijk dat dit niet zo veel nut heeft. Net zoiets als Idols, Popstars, X-factor en al die meuk. Tis leuk. Je hebt even aandacht, want je komt op tv enzo. Maar daarna heb je dd'r niks aan. Kan me geen mensen herinneren die écht zijn doorgebroken op Jim en Jamai na.

16 augustus 2012 om 14:22

Klopt je hebt gelijk, dat is enkele jaren geleden veranderd.

En zelfs Jim en Jamai hebben amper wat met hun muziek carriere gedaan. Jamai is de musical wereld in gegaan, nadat hij depressief geworden was omdat hij bij world idol uitgeroepen was tot slechtste idol winnaar van de wereld. De kritieken waren spijkerhard van de internationale jury.

Jim heeft wat langer geprobeerd om een zang carriere op te bouwen, maar kwam er later toch achter dat er maar weinig mensen op hem stemden voor zijn zang talent. Hij richt zich nu ook meer op acteren en presenteren.

Dit experiment toonde aan dat er bij zo'n jacht vaak niet oplevert wat er gezocht wordt. Zo ook bij the chance. Het levert spelers op die goed zijn in die specifieke testjes die ze doen bij the Chance; maar zeker niet de beste (team) voetballers.

Zou wel heel wat zijn als hij bij Barcelona terecht komt. Dan heeft Almere City hem wel heel slecht beoordeeld. Maar oke, nadat ik Ahmedhossam's reactie zag had ik er ook nog weinig hoop in voor deze jongen, wens ze het allerbeste natuurlijk.

16 augustus 2012 om 13:16

Of het niveau van de talentenjacht ligt simpelweg niet hoog genoeg?

16 augustus 2012 om 14:27

Lijkt me inderdaad eerder het geval.

Als je al bij een profclub speelt, dan ga je niet mee doen aan zo een talentenjacht?

16 augustus 2012 om 16:29

Of er wordt door de profclubs gewoon prima gescout, zodat de vijver leeg is en er alleen nog derderangsspelers worden ontdekt.

Leuk zo een initiatief maar laten we eerlijk wezen, als je bij Cocu mag meetrainen en je kan echt wel wat dan had Cocu direct contact met je opgenomen.

@googlelt

Dat klopt helemaal wat je zegt, Als hij echt goed was dan had Cocu allang contact opgenomen met zijn ouders enzovoort, Het is beter als hij gewoon Topklasse in gaat en zich daar laat zien want dat is de enige manier om hogerop te geraken

Speaking of Kevin Bobson?

Is daar qua voetbal nog wel eens wat van vernomen de laatste jaren?
Wat mislukte stages in 2010 met als laatste bij Ijsselmeervogels is het laatste wat ik over hem tegenkom en hij is ook nog geen 32 dus zou toch nog wel kunnen spelen.

Kevin Bobson heeft een paar leuke jaren gedraaid bij Willem II maar is daarna snel berg af gegaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren