Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joël Zwarts kan na sterk seizoen grote stap voorwaarts zetten naar Eredivisie

Laatste update:

Als Chidera Ejuke vertrekt bij sc Heerenveen, komt de club mogelijk uit bij Excelsior in de zoektocht naar een vervanger. Volgens het Algemeen Dagblad ziet de club uit Friesland in Joël Zwarts een potentiële versterking voor de selectie. Zwarts beleefde een sterk seizoen met Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie en mag daarom hopen op een stap hogerop.

Zwarts, wiens contract in Kralingen nog twee jaar doorloopt, wordt daarnaast al 'geruime tijd' gevolgd door een club uit de Championship. De krant concludeert zodoende dat Zwarts zijn laatste wedstrijd voor Excelsior vermoedelijk al heeft gespeeld. De twintigjarige aanvaller, die als centrumspits en linksbuiten uit de voeten kan, was dit seizoen goed voor 9 doelpunten en 7 assists in 28 competitiewedstrijden.

De linkspoot werd in 2017 door Feyenoord overgenomen uit de jeugdopleiding van Excelsior. Hij zou echter nooit debuteren in het eerste elftal van Feyenoord; de club verhuurde hem in januari 2019 voor een halfjaar aan FC Dordrecht, waarvoor hij tot veertien duels en zes doelpunten kwam. Vervolgens maakte Zwarts, die geen nieuw contract aangeboden kreeg in Rotterdam-Zuid, transfervrij de overstap naar Excelsior.

Of Ejuke in Friesland blijft, is voorlopig nog de vraag. Hij maakte vorig jaar de oversteek van Vålerenga IF naar de Eredivisie en was sindsdien goed voor negen doelpunten en vier assists. Volgens buitenlandse media kan de publiekslieveling inmiddels rekenen op belangstelling van Lazio en Olympique Marseille; die clubs zullen in ieder geval meer moeten betalen dan de twee miljoen euro die Heerenveen neertelde. Door Nigeriaanse media werd Ejuke in de voorbije weken ook in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord.

Zou Joël Zwarts een goede aanwinst zijn voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het echt heel vreemd dat hij geen kans kreeg bij Feyenoord en Vente wel. Vreemd beleid daar

17 mei 2020 om 19:23

Is een beetje appels met peren vergelijken. Op de flanken heeft feyenoord al jaren een prima bezetting. Spits positie is juist al jaren dun bezaaid. Neemt niet weg dat vente inderdaad te kort komt en dat Zwarts bij een vertrek van een bepalende speler best een kans had kunnen krijgen.

17 mei 2020 om 19:26

Zwarts speelt toch ook gwn in de spits? Hoezo appels met peren vergelijken?

17 mei 2020 om 20:10

Zwarte speelt dit seizoen bijna al zijn wedstrijden als linksbuiten. Jammer, want mijn inziens is hij veel meer een spits. Talentvolle speler!

Vond hem altijd een heel behoorlijk talent bij Feyenoord. Hij kan zowel op de vleugel spelen als in de spits en is fysiek gezien een beest. Heb dan ook nooit begrepen dat Feyenoord hem heeft laten gaan. Ik denk dat hij via een omweg alsnog in de Nederlandse top zal belanden.

17 mei 2020 om 19:44

Dat denk ik ook! Volgens mij zag ook elke Feyenoorder meer in hem dan in Vente, Vente is wel meer technisch maar zo traag in zijn handelen en fysiek zo zwak. Terwijl Zwarts echt een beest is, dat is veel makkelijker slagen in Nederlands want wij hebben geen beesten als verdedigers. Dus ik denk ook dat hij het gaat halen, hij moet alleen juist niet naar de championship in mijn ogen. Daar zal hij niet opvallen! Denk juist dat hij idd naar een Heerenveen ofzo moet en dan opvallen en dan weer klein stapje omhoog. Ben heel benieuwd waar zijn plafond ligt. Ik denk met de juiste keuzes heel erg hoog

17 mei 2020 om 21:06

Vente moet denk ik voor een andere positie gaan. Lijkt me meer een '9,5', zoals dat dan zo mooi heet. Hij kan aardig combineren, maar heeft vooral ook een goed gevoel voor ruimte. Ik zie hem wel in zo'n Tomasson rol achter een spits spelen

Zwarts is mijn inziens veel meer een spits dan een linksbuiten, daar waar hij dit seizoen voornamelijk zijn wedstrijden speelt bij Excelsior. Hij is fysiek sterk, redelijk balvaardig, kan met de rug naar het doel spelen. En heeft een bepaalde air over zich. Hij doet mij ergens wat denken aan Arnautovic in jongere jaren. Wel een stuk minder getalenteerd natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren