Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen geeft Jasper Cillessen veeg uit de pan na heldenrol tegen PSV

Laatste update:

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Jasper Cillessen. De 34-jarige sluitpost van NEC groeide zaterdagavond tegen PSV (3-1 winst) uit tot matchwinner door tien minuten voor tijd een strafschop van Luuk de Jong te keren, waarna er enorm veel ontlading bij de doelman loskwam. Na afloop had Cillessen ook nog een appeltje te schillen met ESPN-verslaggever Milan van Dongen.

NEC was zaterdag de eerste ploeg in het huidige Eredivisie-seizoen die PSV op een nederlaag wist te trakteren. Voor Cillessen was de gestopte strafschop van De Jong extra bijzonder, want hij keerde nog niet eerder een penalty in de Eredivisie. Zodoende kwam er de nodige ontlading los bij de ervaren keeper, die na afloop in een interview besloot om Van Dongen te confronteren.

Volgens Cillessen had de verslaggever van ESPN hem in een podcast uitgelachen nadat de doelman van NEC vorige maand een strafschop tegen RKC Waalwijk had gepakt. Omdat Cillessen te vroeg van zijn lijn was gekomen, moest die penalty echter opnieuw worden genomen.

Kritiek op Cillessen


De heldenrol van Cillessen wordt maandagavond besproken tijdens een uitzending van Vandaag Inside. “Hadden jullie de indruk dat Cillessen blij was dat hij die penalty van Luuk de Jong pakte?”, vraagt Genee aan zijn tafelgasten.

“Ik had wel het idee dat het stoppen van een strafschop een beetje aan het ophopen was in zijn hoofd”, reageert René van der Gijp. “De ontlading was over de top. Je bent blij en het is hartstikke leuk om een strafschop te keren, maar als je het zo viert, dan zit het je ook wel heel hoog.”

Derksen is hard voor Cillessen en noemt het juichen van de doelman na de gestopte strafschop en het interview dat hij daarna aan ESPN gaf ‘belachelijk’ en ‘heel onprofessioneel’. “Hij stond na afloop nog te gillen. Het is natuurlijk heel belachelijk hoe hij zich gedroeg.”

“Het is heel onprofessioneel om als een gek, als een kind te gaan juichen. Wat René zegt klopt: het zat hem zo verschrikkelijk dwars, want hij had inderdaad nog nooit een strafschop gepakt in de Eredivisie”, besluit Derksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Als Vitesse supporter vind ik deze opmerkingen over Cillessen toch wel vermoeiend worden. Hij heeft een penalty tegen gehouden tegen de koploper die nog geen verloren partij kende. Cillessen word al weken maanden en jaren afgekraakt. Toch mooi hoe hij dit viert. Snap de commotie niet eromheen. Ze hebben PSV gestopt en hij houdt nog een penalty. Vooral dat die zijn gram ging halen na de wedstrijd Heerlijk! na al die opmerkingen en gezeik.

2 april 2024 om 07:37

De vreugde was wel begrijpelijk maar dat gram halen niet. Je hele carrière stop je geen pingel en als je dat dan wel doe dan moet hij opnieuw genomen worden. Daar moet iedereen toch om lachen? Daar had hij zelf ook gewoon uitgebreid om moeten lachen.

2 april 2024 om 08:04

Heeft die ook om gelachen. Het was ook heel grappig. Luister de podcast van Milan eens terug zou ik zeggen. Die lacht hem uit. Jasper spreekt hem erop aan als hij ineens heel blij doet. Milan kan zelf ook dan reageren dat het niet zo bedoeld was. Die praat er liever gelijk overheen.

2 april 2024 om 09:00

Hij heeft wel degelijk pingels gestopt. Dus je ontkracht je eigen verhaal.

2 april 2024 om 07:44

Denk dat het vooral gaat om het feit dat hij als een kleuter zijn ‘gram’ gaat halen bij een verslaggever. Erg laag. Meneertje vindt zichzelf een hele grote jongen maar zijn gedrag is van een hele kleine. Prima keeper verder, dat wel.

2 april 2024 om 08:07

Als Ajax-supporter vind ik de opmerkingen over Cillessen niet vermoeiend. Dat hij blij is omdat hij eindelijk een pingel stopt in NL, soit. Vooral doen, was een traumaatje zo te zien. Maar dan zo tenenkrommend je gram halen vond ik pijnlijk om te zien want je blijft een dramatische penaltykeeper, daar verandert die ene save niets aan. Zal ook wel in mij zitten, ik kan niks met mensen die verongelijkt doen en zichelf zo zielig vinden. Cillessen is een complete loser als het oo penalty’s aankomt, maar een winnaar als je kijkt naar waar hij gespeeld heeft en op welk niveau. En hij heeft zich tot miljonair gevoetbald, top gedaan. Focus daar dan lekker denk ik dan.

2 april 2024 om 08:15

De termen kleuter, erg laag, meneertje en zijn gedrag is van een hele kleine zijn anders van hetzelfde laken een pak. Jij haalt toch net zo goed hier je gram. Daarmee ben je geen haar beter dan Cilissen. Bij Cilissen is het misschien nog wel te verklaren. Die heeft echt een bak stront over zich heen gekregen. Maar wat is jouw excuus om op deze denigrerende manier over iemand te praten? Voor de rest begrijp ik de hetze van Derksen richting Cilissen niet zo goed. Derksen laat geen kans onbenut om hem onderuit te schoffelen. Ik vraag me af wat daar achter zit.

2 april 2024 om 09:23

Omdat? Hij spreekt een verslaggever aan op zijn hypocriete gedrag en volgens mij viel het in het fragment best wel mee en was het best luchtig en met een knipoog.

Verder heb ik er weinig problemen mee als verslaggevers en analisten worden aangesproken op hun wisselende meningen. In een studio met z'n allen lachen ze een speler uit en als de desbetreffende speler voor ze staat, prijzen ze hem de hemel in. Ik snap in het geval van Cillessen, die te pas en te onpas door het slijk werd gehaald, dat hij daar wel even klaar mee was

2 april 2024 om 11:06

Willem 100% eens, plus het was face 2 face.

2 april 2024 om 14:39

Maar je kunt toch als verslaggever moeten lachen om die Pingels maar vervolgens ook blij zijn voor die jongen als hij hem wel een keer pakt?

Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?

2 april 2024 om 07:57

Wat maakt het precies uit dat je een Vitess3 supporter benr?

2 april 2024 om 08:01

Het gaat wel over Nek(c) hier

2 april 2024 om 08:02

Die kijken vaak nog kritischer naar NEC en andersom. Daarom vind ik het wel een mooie toevoeging aan zijn opmerking.

2 april 2024 om 09:48

Natuurlijk reageert hij zo, Ook al stopt hij 10 penalty's per seizoen dan reageer je nog steeds zo. Oude mannen beginnen serieus vervelend te worden. Als ik het zo lees met Genee voorop, lekker op een zuigende manier die vraag stellen.

2 april 2024 om 11:05

Precies Zaza, volkomen terecht. Gezeik allemaal.

Stel je voor dat je als keeper zijnde heel blij bent dat je een penalty stopt.. Man man. Toen Lingr de 6-1 maakte tegen Heerenveen ging hij helemaal uit zijn dak en dat vonden we allemaal prima (beste voorbeeld wat ik momenteel kan bedenken van een blije speler op een vrij onbelangrijk moment), maar als Cillessen eindelijk eens een penalty stopt, en dan ook nog zo'n belangrijke, dan moet hij ingetogen blijven blijkbaar. Laten we vooral de emotie uit het voetbal proberen te krijgen..

2 april 2024 om 08:02

Het gaat toch helemaal niet om het feit dat hij juicht of blij is, maar om dat zielige gedrag in dat interview na afloop. En zo zijn al zijn interviews over het algemeen. Alsof hij elk moment in huilen kan uitbarsten en de hele wereld tegen hem is.

2 april 2024 om 08:06

De hele wereld was tegen hem. Zelfs over zijn persoonlijkheid werd van alles gezegd door een vd Vaart. En die Milan zat daar ook gewoon om te lachen. Hij brengt het niet tacktisch na afloop. Maar hij zegt er iig wat van waar de rest van de voetballers zijn mond houdt.

2 april 2024 om 08:20

Och als het Bijjlow was dan had je het volkomen begrepen dat hij zich zo zou uit laten. Jij vond het toch ook prima dat Bijlow met allerlei ziektes schold toen hij weer geblesseerd raakte. Alles wat Feyenoord is praat je goed en als het ook maar een relatie heeft met Ajax is het per definitie slecht. Dat Cilissen bepaalde maniertjes heeft die niet netjes zijn klopt volledig, maar als je de kritiek van een v.d. Vaart, Derksen en nog een leger van analisten hoort over hem, zijn ouders, zijn houding, zijn beperkingen als persoon en als keeper dan kan ik me goed voorstellen dat hij zijn gram haalt. Ik zou dat niet zo snel doen, want uiteindelijk verlies je als voetballer die strijd altijd.

2 april 2024 om 08:49

Wat heeft bijlow hier nou weer mee te maken? Dit artikel gaat over Cillessen die zich gedraagt als een halve dorpsgek. Maar omdat het een ex Ajacied is is hij opeens heilig voor jou?

2 april 2024 om 09:19

Die slachtofferrol staat gewoon niet bij een man van zijn leeftijd. Hij zou veel sympathieker overkomen als hij dat achterwege zou laten. En als hij besluit dat toch te doen, mag men daar wat van vinden. En ja, als Bijlow gefrustreerd is na de zoveelste blessure, mag hij best wat scheldwoorden eruit gooien. Doet hij dat na afloop tegen de media, ben ik daar net zo goed op tegen.

2 april 2024 om 10:34

Hahaha nou nou helemaal mee eens, zelfs met dat huilen. Zal de eerste en de laatste keer zijn overigens dat we het eens zijn denk ik. Maar inderdaad, dat je zo geraakt wordt past totaal niet bij die leeftijd, levensfase en context. Men heeft durven te lachen om een penalty die overgenomen moest worden, nou nou het is wat. Dat je in the heat of the moment na het stoppen van een penalty zo blij als een kind bent, kan ik inkomen. Schelden als je een zware blessure hebt voor de zoveelste keer ook. Maar als de eerste emotie verdwenen is hoor je jezelf in het gareel te houden en dat doet Cillessen hier niet, wat weer voer is om hem wederom belachelijk te maken en dat is nu ook weer aan het gebeuren. Zijn minderwaardigheidscomplex zal er niet minder door geworden zijn vrees ik.

2 april 2024 om 11:09

Eens Rochus die hetze op Cilissen is ook echt bedroevend.

Ik word moe van het gezeur op Cillissen. Man krijgt al jaren bakken met kritiek en wordt nu afgerekend op het feit dat hij juigt bij een goede prestatie tegen de koploper, terwijl NEC een enorm goed seizoen draait en nog strijdt voor de 5e plek. Dat interview met Milan van Dongen was onhandig en een beetje kleinzerig, maar ik vind het eigenlijk wel mooi dat hij hem even aanspreekt. Ik snap het juichen trouwens helemaal: heb dit jaar een penalty gepakt in de laatste minuut in de 5e klasse en heb toen even hard gejuicht als Jappie

Wederom een zuurpruimen reactie van Johan Derksen. Waarom moet iedereen toch hetgeen doen wat Johan Derksen verlangd, want anders krijg je kritiek op nationale televisie. Vreselijk dat dit continu aandacht krijgt en dat hij hier geld mee verdiend.

2 april 2024 om 08:39

Zijn werk is zijn mening geven en dat is in zijn geval vaak een zure/tegendraadse mening. Als bijv. een Kuyt dat zou doen dan krijg je een heel net programma maar zal er niemand naar kijken. Het lijkt er eerder op dat mensen waarde hechten aan Johan zijn mening, waardoor het reactie opwekt. Maar waarom zou je je ergeren aan een mening van een ander? Is toch totaal onbelangrijk maar puur voor vermaak. En zeker in het geval van Derksen weet je precies wat je gaat krijgen.

2 april 2024 om 09:17

Ik betwijfel ten zeerste of wat Johan allemaal uitkraamt ook daadwerkelijk zijn mening is. Die man is heel erg bewust van wat hij allemaal zegt

2 april 2024 om 09:32

Kan ook zomaar. Maar het is toch allemaal puur voor vermaak maar lijkt soms alsof de mening van Derksen erg belangrijk is, als je naar de reacties kijkt die er op komen. Het is maar de mening van één man en geen enkele zeggenschap heeft in het voetbal.

Wat is de Nederlandse media vaak toch kleinzielig. Altijd maar iedereen afkraken en dan met name Cillessen.

Ik vind het juist mooi hoe hij reageert dat hij het ook even op de man speelt en ook recht in zijn gezicht, niks kinderachtigs aan. Terwijl alle criticasters het op afstand doen en hij zich niet kan verdedigen. Bovendien was het een hele belangrijke strafschop, was hij erin gegaan had PSV nog een kwartier voor de gelijkmaker. Nu knapte er iets en kon NEC de wedstrijd makkelijker binnenslepen dan bij 3-2.

Waar was het commentaar van deze heren na de vreugde uitbarsting van Sven Van Beek na de overwinning op Ajax ? Dit is puur op de man spelen van deze kleuters. Hoe eerder dit programma van de buis verdwijnt hoe beter.

Aan tafel bij VI moeten ze ook weer hun plasje erover doen. De gestopte pingel was deels een persoonlijke overwinning voor Cillessen, maar ook gewoon een hele belangrijke redding op een discutabel moment. Schiet De Jong 'm wel in het netje, dan wordt het nog billenknijpen en kan je zo maar twee punten (en een hele knappe, unieke overwinning) mislopen.

Maar ach, het is Cillessen. Juicht hij niet, dan is het weer een arrogante kwal die net doet alsof hij wekelijks een penalty stopt... Ik heb ook volop uitbundig gejuicht in het stadion toen hij de pingel stopte en zou het 100x weer zo doen

Aldus groot NEC fan Johan Derksen die nooit iets positiefs over NEC of NEC-spelers kan zeggen.

Laat hem lekker. Voetbal is emotie, zeiksnor.

Heb Derksen vaak gehoord over dansjes en gebaren bij het scoren van een goal wat niet goed was. Nu juicht iemand weer eens mooi klassiek met de armen omhoog mag het weer niet omdat het een gestopte penalty is ipv een goal.
Het was een heel belangrijke reddi na op een belangrijk moment. Mede door die redding zijn zij de enige ploeg tot nu toe die van de koploper hebben kunnen winnen en nog belangrijker hebben ze nog twee belangrijke troeven om zich zonder playoffs te plaatsen voor Europees voetbal. Nu blijft de druk er bij Ajax vol op staan met drie heel lastige wedstrijden voor de boeg.

Hij pakt een penalty tegen PSV waar NEC al 14 jaar op rij niet van heeft gewonnen en PSV die niet heeft verloren sinds januari 2023. Dan is deze emotie toch gewoon mooi?

De enigen die over de top heen zijn, zijn jullie, de heren van VI. Ja het is soms leuk dat jullie wat meer direct zijn en zaken eruit flappen, maar het is eentonig geworden. En dan maar acties van bijvoorbeeld Cillessen afkraken om weer wat aandacht te krijgen. Lutsers.

Wat een zuigerds zeg daar aan tafel. Tuurlijk ben je blij als keeper dat je een penalty weet te houden en helemaal als dat al jaren niet gelukt is. Ja, dat gaat tussen je oren zitten. Net als dat je als spits als maanden niet weet te scoren. De opluchting is groot, da's logisch...

Jasper is de beste keeper van Nederland op dit moment en verdiend gewoon mee te gaan naar het EK. Helemaal op basis van zijn ervaring.

Ja hoor, de emotiepolitie is weer ter plekke. Inderdaad Johan, belachelijk dat iemand emoties toont. Jasper moet volgende keer eerst maar even Johan bellen om te vragen hoe hard hij precies mag juichen. Pff. Wat is het toch met mannen van die generatie dat emoties zo raar en eng zijn?

Het zat/zit gewoon diep bij Jasper, en ik kan me dat ook wel voorstellen. Sinds 2014 leeft het gewoon dat hij geen enkele strafschop kan stoppen, terwijl zijn cijfers helemaal niet onderdoen voor een gemiddelde keeper. Het wordt gewoon gebracht als feit dat hij geen strafschop kan stoppen, terwijl dat gewoon niet zo is. Dan kan ik mij voorstellen dat je een keer je gram haalt.

Gaap… zijn deze verzuurde bejaarden nog steeds op televisie? Altijd hetzelfde commentaar op altijd dezelfde personen

Sneu die Derksen. Cillessen vindt hij maar een eng figuur dus kan hij er ook niet normaal over praten. Enge vent die Derksen die alles affakkelt wat hij zelf niks vindt. Dat mensen nog naar die vieze verzuurde gele snor kijken zeg. Hahahahaha

Er wordt wel heel hard gezocht naar redenen om Cillessen af te kraken. Hij juicht nadat hij een strafschop stopt. Poe poe, hoe durft hij zeg. Het is niet alleen een belangrijk moment voor hem persoonlijk, maar ook gewoon een flinke prestatie om na een achterstand tegen dit PSV, met deze ongeslagen reeks, toch nog met de winst weg te komen. Mag je daar blij mee zijn?

En wbt dat interview achteraf: ik kan alleen maar respect hebben als je je grieven kunt uitspreken van man tot man. In plaats van achter de rug om, veilig in een studio waar je geen weerwoord kunt krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren