Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joey Veerman en Fodé Fofana maken basisdebuut voor PSV

Laatste update:

Joey Veerman en Fodé Fofana maken donderdag hun basisdebuut voor PSV tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar, die om 18.45 uur wordt afgetrapt. Trainer Roger Schmidt kiest ervoor om Cody Gakpo rust te geven in aanloop naar de topper tegen Ajax, die komende zondag op het programma staat. Tegelijkertijd maakt de van een knieblessure herstelde Eran Zahavi voor het eerst sinds november weer deel uit van de wedstrijdselectie.

Schmidt heeft besloten om niet van keeper te wisselen, waardoor Joël Drommel ‘gewoon’ de voorkeur krijgt boven Yvon Mvogo. In de defensie heeft Philipp Max voor het eerst sinds november weer een basisplaats. De Duitse vleugelverdediger liep een coronabesmetting op en sindsdien geeft Schmidt normaal gezien de voorkeur aan Mauro Júnior op linksback. Max vormt de defensie samen met Armando Obispo, Olivier Boscagli en Phillipp Mwene.

Op het middenveld is er voor het eerst een basisplaats voor de van sc Heerenveen overgenomen Veerman, die afgelopen zondag in de wedstrijd tegen FC Groningen (0-1 zege) als invaller debuteerde voor PSV. Veerman vormt een koppel met Érick Gutiérrez, terwijl Bruma en aanvoerder Mario Götze de aanvallende middenvelders zijn. Opvallend genoeg kiest Schmidt ervoor om Gakpo wél en Götze geen rust te geven met het oog op het komende duel met Ajax.

Doordat Gakpo geen basisplaats heeft, bestaat het aanvalsduo van PSV uit Yorbe Vertessen en Fofana. De negentienjarige Fofana heeft door blessureleed geen gelukkige eerste seizoenshelft achter de rug, maar behoorde afgelopen weekeinde al tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van PSV. Nu gaat Fofana zijn tweede wedstrijd in het eerste van de Eindhovenaren spelen, nadat hij eerder dit seizoen al als invaller in het veld kwam tijdens het duel met FC Midtjylland (0-1 zege) in de voorronde van de Champions League.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Obispo, Boscagli, Max; Gutiérrez, Veerman; Bruma, Götze; Vertessen en Fofana.

Opstelling Telstar: Koeman; Molenaar, Aktas, Tugarinov; Dijkstra, Zakir, Van Doorm, Fernandes, Kökcü; Plet en Van Velzen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij dat Fofana mag debuteren, word een grote. Geweldige speler wie ik over 2 jaar wel de vaste spits van PSV zie worden. Voor de rest prima dat hij o.a Romero en Gakpo rust geeft, zullen er beide tegen Ajax moeten staan.

20 januari 2022 om 18:12

Wat voor speler is die Fofana? Ik hoor wel eens wat over hem maar ik kijk geen eredivisie

20 januari 2022 om 18:19

Lange spits met veel techniek, scoort ook erg makkelijk en is vrij snel voor een spits. Kortom, wel echt een complete spits. Halfjaartje geblesseerd geweest en is nu net weer fit dus het is hopen dat hij deze kwaliteiten nu nog beheerst.

20 januari 2022 om 18:12

Eens! Fofana echt een groot talent. Mooi dat Veerman basis staat, hopelijk laat hij het zien. Met marco kan je echt niet aantreden tegen ajax

Mooi dat fofana weer eens zich mag laten zien na zijn blessure.

Mooi voor Veerman dat hij zijn Basisdebuut gaat maken vanavond. ik verwacht echt veel van hem. het is wel maar tegen met alle Respect Telstar. maar voor Veerman toch wel een Speciaal moment denk ik. zou mooi zijn als Veerman gelijk een Goal zou maken in zijn Basisdebuut. ik voorspel een 4-0 voor PSV.

Had stiekem een beetje gehoopt op bakayoko in de selectie. Gewoon als signaal dat hij goed bezig is.

Super om te zien dat Fofana zijn debuut gaat maken
Heb veel verwachtingen kunnen ze veel plezier aan beleven in Eindhoven

Terecht dat Veerman erin staat
Moet zondag ook zo en dan ten kostte van van Ginkel

Mooie tussenstand, altijd lastig, Telstar thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren