Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeugdinternational AZ transfervrij naar Willem II: 'Graag meer minuten maken'

Laatste update:
/

Thom Haye maakt met ingang van het nieuwe seizoen de overstap van AZ naar Willem II. De 21-jarige middenvelder tekent, onder voorbehoud van het resultaat van een medische keuring, een contract voor twee seizoenen bij de Tilburgers. De club heeft daarna de eenzijdige optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

Haye, die negen interlands met Jong Oranje achter zijn naam heeft staan, komt transfervrij over uit Alkmaar. “Ik wil graag meer speelminuten maken in de Eredivisie en die hoop ik bij Willem II te gaan krijgen”, vertelt hij. “Ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan en er een mooi seizoen van te gaan maken.”

In Tilburg gaat Haye samenwerken met de nieuwe coach Erwin van de Looi, die zich content toont met de komst van de jongeling. “Hij is een creatieve speler met veel potentie die op jonge leeftijd al aardig wat Eredivisie-ervaring op zak heeft. We hopen dat hij bij ons verder kan groeien.” Haye maakte vanaf zijn veertiende deel uit van de jeugdopleiding van AZ. In 2014 debuteerde hij onder Dick Advocaat in het betaalde voetbal. Sindsdien speelde hij 73 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Vind je dit een verstandige keuze van Thom Haye?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is NEC nu echt aan het slapen? Dit is toch gewoon een bruikbare, enigzins betaalbare speler? Ik weet niet hoeveel deze jongen verdient, maar als Willem II hem kan betalen, dan kan NEC dat toch ook wel. Hier gaat Willem II wel plezier aan beleven.

20 juni 2016 om 22:17

AZ had een optie om zijn contract te verlengen, dat heeft AZ niet gedaan.

Daarna heeft AZ nog een verlaagde aanbieding gedaan als alternatief dat meer Paste bij de status van wisselspeler

Haye koos voor speeltijd en dat krijgt hij bij AZ niet, hij kan leuk passen en schieten maar is heel sloom qua handelen, lui in meeverdedigen en laat snel zijn koppie hangen als hij niet speelt of niet goed speelt.

Misschien kan vd looi wat peper in zijn reet douwen maar het zal weinig baten denk ik zolang zijn mentaliteit te wensen over laat

Als hij zo top was had AZ wel de 2-jarige optie gelicht. Nu verdiend Haye veel minder maar speelt weer wel

22 juni 2016 om 09:32

Zeg ook niet dat deze jongen het Nederlands elftal in moet, maar het is een leuke speler voor het rechterrijtje. Daarnaast heeft NEC op dit moment maar 2 middenvelders: Bikel en Breinburg, dus is een versterking meer dan welkom.

Dit stond er gisteren ook al op. Misschien kun je het op deze site zetten als het helemaal rond is.

Goeie stap voor Haye, bij Az stond er vaak net eentje voor hem in de pikorde.
Hij heeft wel iets over zich heen hangen van "ik ben toch goed, waarom speel ik dan niet" en dat moet er ook uit.
Lichte mentaliteits kwestie, maar dat geeft nog niet....hij is nog jong.
Veel plezier Willem II en veel minuten gewenst Thom.

Weg van de minste weerstand , zegt heel veel over zijn mentaliteit. Is 21 en dan ga je van een subtop naar een degradatie kandidaat. Je kan ook zeggen ik ga de ballen uit mijn broek trainen en laten zien dat ik hoor te spelen.

20 juni 2016 om 18:30

En dan het risico nemen dat je weer een jaar weinig speelt waardoor je ontwikkeling alleen maar minder is.. goeie keuze van hem om een stapje terug te doen naar een club waar die nu dus (waarschijnlijk) in de basis gaat spelen. Soms moet je een stapje terug nemen zodat je later twee omhoog kunt doen. Uiteraard wel te hopen voor hem dat alles gaat zoals t zou moeten gaan

20 juni 2016 om 19:02

Als je voor de weg van de minste weerstand gaat is het inderdaad een prima stap. Het is gewoon tekenend voor de mentaliteit van de huidige generatie, knokken voor een plek en jezelf in een elftal spelen is ook een optie hoor. Bovendien train je bij AZ op een hoger niveau en dat komt je ontwikkeling ook ten goede. Stel hij valt ook buiten de groep bij Willem II wat zomaar zou kunnen met Falkenburg , Schuurman, Kali en Ojo, dan maakt hij dus in het 2e zijn minuten. Stel dat ze dan ook nog degraderen , dan is je carriere zo goed als over.

20 juni 2016 om 21:54

Ik vind niet de weg van minste weerstand. Hij wil spelen om zich te ontwikkelen. Kan dat bij Willem II. Hij doet een stap terug om er straks hopelijk 2 voorruit te maken.

Hij komt bij Willem II niet op de bank. Het elftal zal rond hem en Kali gebouwd worden.

Goede zet van Willem2, een jongen die zich wil bewijzen en duidelijk potentie heeft. Financieel aantrekkelijk, zowel op korte als lange termijn.
Echter speelt hij niet op dezelfde positie als Schuurman? Hoopte eigenlijk dat hij het volledige vertrouwen zou krijgen.

20 juni 2016 om 15:58

Dat gaat Schuurman niet krijgen want op 10 hebben we Falkenburg. En ik meen dat Haye niet voor 10 maar daar achter, in ons geval naast Kali komt te staan.

20 juni 2016 om 16:51

Klopt, maar zou een middenveld met Schuurman op 10 en daarachter een blok met Kali + Haye niet enorm sterk zijn? Falkenburg als beweeglijke spits ervoor en je hebt een dynamisch middenveld dat bovendien creatief is. Zou naar mijn mening het aanvallende voetbal wat wordt nagestreefd kunnen realiseren. Maar eerlijk is eerlijk, het is gewaagd.

20 juni 2016 om 21:55

Zal waarschijnlijk. Kali Haye Falkenburg op 10 en Ogbeche op 9 worden.

20 juni 2016 om 23:04

Schuurman zal echt z'n minuten wel gaan maken, Falkenburg werkt zich altijd helemaal kapot en maakt meestal geen 90 minuten vol en hij kan eventueel ook op linksvoor uit de voeten

21 juni 2016 om 06:30

Haye en verdedigen? Lol.
Daar is het absoluut de speler niet voor. Haye moet passen/assists en schieten... Terwijl mandekken, werken en verdedigen zijn zwakke punten zijn

21 juni 2016 om 22:21

Lol waar lees je dat ie moet verdedigen. Hij komt op het middenveld naast Kali en moet daar voor de opbouw zorgen. Assists geven aan Ogbeche en Falkenburg. En voor de verdediging aanspeelbaar zijn. Kali zal meer als verdedigende middenvelder dienen. Al moet elke speler van Willem II met zn man meelopen en dekken als de tegenstander in balbezit is.

Geweldige speler voor Willem Ii.
Krijgen tóch weer een leuk elftal en nu maar hopen dat er weer geen langdurige
blessures zijn van spelers.

20 juni 2016 om 16:43

Dat hoop ik ook niet. Het seizoen begon goed voor jullie maar mede door blessure's waren jullie bijna gedragradeerd. Gelukkig was kali op tijd fit. Volgend seizoen weer met Obeyce. Denk dat het eens een goed seizoen kan worden voor jullie mits iedereen fit blijft.

sorry, dubbel geplaatst

Welkom Thom, middenveld lijkt hiermee wel in orde. Haye, Kali, Schuurman, Ojo en Falkenburg. Nog een goede spits naast Ogbeche en een rechts en links back en er staat een goede basis

20 juni 2016 om 16:48

Een buitenspelen voor de basis kunnen we anders ook nog wel gebruiken, die reserve spits is op het moment toch echt minder belangrijk. Gezien onze Fally altijd nog in de spits kan!

21 juni 2016 om 22:22

En die portugese jeugdspeler wiens naam niet te spellen is.

Welkome versterking. We hebben nu weer een aardig middenveld. Nog een paar verdedigers en mogelijk nog een spits halen en je bent al weer klaar voor seizoen.

20 juni 2016 om 16:49

Buitenspelers?

Dit vind ik als AZ-fan heel zonde. Hele goede speler met veel risico in zijn spel. Versnelt, maakt acties, heeft een goed schot.. Kan ook nog eens op veel posities uit de voeten. Is niet minder dan sommigen die het bij AZ wel redden. Een verhuurperiode zou ik van AZ verstandiger gevonden hebben.

Voor Willem II een hele goede!

21 juni 2016 om 13:01

Versnelt?? Maakt acties?? Hij verslo9mt het spel juist en helpt niet meeverdedigen, als invaller zeker niet slecht maar ik vind Henriksen, Van Overeem, Rienstra & S Wuytens toch wel zeker een klasse beter.

Hopen dat je Andersen kan overnemen met een vergelijkbare deal als met Dijks twee jaar terug. Dan nog een linksback erbij en het team staat er eigenlijk wel. Hopen dat onder van de Looi spelers als Kok, Koks en Ogenia minuten kunnen gaan maken!

Lamprou
Heerkens
Wuytens
Peters
Aankoop
Haye / Ojo
Falkenburg
Kali
Andrade
Ogbeche
Andersen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren