Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je kunt ADO met Kruidvat vergelijken, niemand in Nederland weet dat’

Laatste update:
/

De miljoenenovername van ADO Den Haag door het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen nadert zijn afronding. Algemeen directeur Maarten Fontein is deze week in Peking om de allerlaatste formaliteiten af te ronden. Fontein erkent dat het een race tegen de klok wordt om voor het einde van de huidige transferperiode nog toe te slaan, ook al staat de tegen degradatie strijdende club uit de Hofstad te springen om winterse versterkingen. Het wordt een race tegen de klok.

Zodra de miljoenen van United Vansen binnen zijn, kan Fontein werk maken van de aandelenoverdracht. Voor eind deze maand is een buitengewone aandeelhoudersvergadering in Den Haag belegd. Daar zal Wang Hui, eigenaar van United Vansen, ook bij aanwezig zijn. “Hopelijk hebben we nog tijd om spelers aan te trekken. Daar is dan direct geld voor beschikbaar”, vertelt de sportbestuurder donderdag in De Telegraaf.

Het is de bedoeling dat ADO met een beduidend hogere begroting dan de huidige vijftien miljoen euro op zoek gaat naar een structureel hogere positie in Nederland. Volgens Fontein is de vrees voor het verlies van de clubcultuur van ADO ongegrond. “Je kunt ADO met Kruidvat vergelijken. Die drogisterijketen is al jaren in handen van het Chinese Watsons, maar vrijwel niemand in Nederland weet dat. Daar merk je ook niks van. De producten zijn nog precies hetzelfde als voorheen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar komt dat geld vandaan om spelers aan te trekken ?

22 januari 2015 om 07:50

Van die Chinese vent

22 januari 2015 om 07:56

Die Chinees koopt aandelen van aandeel houders op. Dat geld is dus weg.
Als het al maanden duurt om aandelen te kunnen kopen met Chinees geld, hoelang duurt het dan om een speler te kopen?

22 januari 2015 om 07:50

In de tekst staat het: "zodra de miljoenen van United Vansen binnen zijn, kan Fontein werk maken van de aandelenoverdracht."

22 januari 2015 om 07:51

Dat lees je toch? Van United Vansen.

22 januari 2015 om 07:51

Gokken.... Nee ik denk investeringsmaatschappijen, zo krijgt ADO talenten maar zullen ze bij verkoop van spelers veel moeten afstaan aan derde partijen,

22 januari 2015 om 07:53

Dat wordt dus op korte termijn verboden. Als dat het plan is van de chinezen, schieten ze zichzelf nu al in de voet..

22 januari 2015 om 08:11

Investeringsmaatschappijen is wat anders dan een third party ownership. Een Investeringsmaatschappij kan afspreken dat ze geld lenen aan de club voor het maken van de deal. Als de speler weer verkocht wordt, krijgt de investeerder zijn inleg plus een gedeelte van de winst terug. Maar ze zijn dan nooit eigenaar van een speler. Dit is ook na 1 mei gewoon toegestaan. Bij een third party ownership is een partij echt (gedeeltelijk) eigenaar van een speler en bepaalt hij mede waar de speler naartoe gaat. Deze constructie wordt verboden.

22 januari 2015 om 08:33

Ktb84
Aha, ik begrijp het. Bedankt voor deze uitleg!

22 januari 2015 om 07:53

Lees, van die Chinese overname

22 januari 2015 om 07:57

Het geld van de Chinese overname gaat rechtstreeks naar van der Kallen, daar ziet ADO geen cent van. Nee, het geld voor eventuele versterkingen moet bovenop de 8 miljoen euro komen van de Chinees.
Je kan je afvragen of dat gaat gebeuren en hoe lang dat gaat duren ( als het ooit al allemaal werkelijkheid wordt), als je ziet hoe lang het duurt om die 8 miljoen (niet) te betalen.

22 januari 2015 om 07:58

Dat geld gaat naar de huidige aandeelhouders, niet naar Ado.

22 januari 2015 om 09:37

Komt van Vansen, als ze op tijd zijn komt er (naar zeggen) 5 miljoen naar Ado, 2.5 voor de structuur en jeugd en 2.5 voor het aantrekken van nieuwe spelers.

22 januari 2015 om 10:02

Voor deze overname gaat er geen geld naar Ado. Die 8 miljoen van nu is voor Van der Kallen en co. Of van Vansen ook toestemming heeft om nog eens 5 miljoen extra uit te trekken voor spelers weet ik niet. Die chinees wil er aan verdienen en geen bodemloze put. Dat laatste mag volgens FFP ook niet meer.

22 januari 2015 om 10:16

Hoezo bodemloze put?

ADO Den Haag schrijft al 3 jaar op rij zwarte cijfers dus snap je niet helemaal..

22 januari 2015 om 11:11

waarom wil Van der Kallen er zo graag van af? De meeste club's met een enkele eigenaar of suikeroom doen het niet goed. Als Vitesse alleen maar rood schrijft, ( schuld van 45 miljoen) hoe kan het dan dat ze in een veilige categorie zitten van de Knvb? Die zullen dus zwart schrijven dankzij extra geld van de eigenaar. Niks geen bodemloze put.

22 januari 2015 om 12:51

@vierdag: Vitesse heeft geen schuld. Ze geven structureel teveel uit, alleen wordt dat gedekt door de eigenaar. Officieel mag dat niet, maar ze hebben geen schulden.

22 januari 2015 om 13:20

Ze hebben volgens FFP een mega schuld. Dat het voor de eigenaar van de linker broekzak naar de rechter gaat maakt inderdaad niks uit. Vitesse heeft geen schuld want die hebben ze aan de eigenaar. Schuld aan je zelf????
Vitesse komt met zwarte cijfers over de brug , net als Utrecht wat ook miljoenen verlies draait. Toch zijn ze volgens de Knvb gezond omdat het van links naar rechts gaat. Gewoon op papier. In realiteit draaien ze grote exploitatie schulden. En dat mag dus niet. ADO net zo'n verhaal. Wel zwart schrijven maar meer uitgeven als er binnen komt. Roda of NEC hebben ook zo'n verhaal.

23 januari 2015 om 09:34

Omdat Kallen niet meer de munten bezit om structureel in Den Haag te investeren, al die faillissementen zijn hem (denk ik) financieel niet in de koude kleren gaan zitten.

Nu is Den Haag nog wat waard, de club staat er financieel goed op, heeft geen schulden want die zijn de afgelopen jaren allemaal door kallen gesaneerd, nu is het tijd voor een ander om de volgende stap te zetten.

25 januari 2015 om 10:57

.

Zelfs als de Chinees ADO overneemt voor 1 februari (moet het nog zien gebeuren), geloof ik niet dat hij geld beschikbaar stelt/heeft om in deze transferperiode spelers te halen.
Ook dat plan aangaande jeugdspelers van Real Madrid is natuurlijk niet echt goed voor de club Ado.
Tot nu toe is het allemaal blablabla en luchtkastelen bouwen geweest, ben benieuwd wat er uiteindelijk zal gebeuren!

Als Ado het goed aanpakt, dit 'grote' geld, kunnen ze hiermee mooie en stabiele middenmoter worden, permanent.

22 januari 2015 om 09:11

ADO Den Haag is al een middenmoter al is dat nu even niet terug te zien op de ranglijst. De bedoeling is juist dat ADO Den Haag in de top 5/6 komt in de komende 5 jaar.

Weer een club in buitenlandse handen, slechte zaak. Ik vrees een Vitesse scenario. Een en al chaos. Niemand heeft ooit een argument kunnen geven waarom dit goed/positief is.

22 januari 2015 om 08:45

Bij ADO is het door de jaren heen wel vaker een chaos geweest, gaat denk ik ook weinig aan veranderen. Hoort een beetje bij die 'cult' club.
Ze moeten Kramer iig niet verkopen in de winterstop, anders kan er zomaar degradatie uitrollen.

Zowieso hebben geldclubs in Nederland gelukkig nog maar weinig bereikt, Vitesse ?? Az een tijdje tot debacle scheringa.
Suikeroomclubs presteren ook al geweldig (roda JC, Nec, Utrecht)

De juiste mensen op de juiste plekken met een gedegen scouting/aanverkoop beleid dat werkt toch het beste. bijv. Heerenveen lange tijd, FC Twente, Dordrecht, Pec.

Kruidvat staat voor goedkoop en rommel. Daar zou ik mijn club toch liever niet geassocieerd mee zien. En ik denk de 'klanten' van de Residentieclub ook al niet.

Het geld voor de aandelen is niet voor de club. Dat is voor de voormalige eigenaars van de aandelen.

Nu maar hopen dat die Chinezen dus nog extra geld op zak hebben om het kapitaal te verhogen.

22 januari 2015 om 10:35

Rommel? 90% van de artikelen die het Kruidvat verkoopt zijn gewoon A merken, dus snap niet zo goed waar dat vooroordeel op gebaseerd is

22 januari 2015 om 10:42

En A-merken produceren geen rommel zeker?

Ik vind het maar een rommelige winkel die vol ligt met spul dat je één keer gebruikt in je leven en dan richting vergeetput verhuist.

Dat is mijn mening. Fijn dat u er anders over denkt.

22 januari 2015 om 10:58

Ja en als het uw mening is dan is het zo natuurlijk.
Jammer dat u als Belg zijnde, ook zo vooroordeel bevestigend bent.

Vergelijken met kruidvat, daar zijn de producten nog precies hetzelfde... Als ADO structureel voor hogere posities op de ranglijst wil meedoen, verandert er wel degelijk iets. FCDH hoort ergens tussen degradatie en middenmoot mee te doen, alle clubliederen zijn daar op gebaseerd. Nooit meer een ouderwets zespunten duel tegen een Willem II of Excelsior. Zeg maar dag tegen ons authentieke clubje.. Ik word wel voor 020 ofzo.

22 januari 2015 om 09:02

Dan ben je nooit een echte supporter geweest met laatste zin in gedachten!

22 januari 2015 om 10:55

Clublied ado:
Ieder kent het haagse ADO
In heel Nederland gevreesd.
Tot de beste te behoren.
Dat is steeds het doel geweest.

Ja ik merk hierbij dat het doel vooral is om onderin mee te draaien.
Ik hoop jou nooit in het stadion te zien neppert!

ADO steeds verrassend altijd voordelig

een stad als den haag MOET een grotere club hebben. Althans vind ik, veel te laag. Maar komt omdat alles naar Rotterdam gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren