Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen: 'We hadden ook verwacht dat Corona al wat verder zou zijn'

Laatste update:
/

Jesús Manuel Corona heeft in zijn eerste maanden bij FC Twente nog weinig indruk kunnen maken. De jonge Mexicaan heette een van de grootste talenten uit zijn geboorteland te zijn, maar de aanpassing aan Nederland en het Nederlandse voetbal verlopen stroef. Trainer Michel Jansen begrijpt echter dat fans van de club ongeduldig zijn.

Hij stoort zich daar niet aan. "Het is verlangen naar het onbekende. We hadden na zijn eerste wedstrijd, waarin hij ook scoorde, verwacht dat hij al wat verder zou zijn, maar hij heeft toch wat probleempjes gehad", stelt Jansen in een interview met FC Twente TV. Volgens hem is het verwachtingspatroon bij de buitenwacht misschien te hoog.

Corona sloeg afgelopen zomer de nodige interesse in de wind toen hij besloot een contract te tekenen in Enschede. Het Mexicaanse supertalent kon onder meer aan de slag bij Barcelona, maar koos heel bewust voor zijn ontwikkeling en beschouwt FC Twente als perfect tussenstation. Tot op heden kwam hij niet verder dan vier optredens in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige speler. Nog wat onervaren maar je ziet dat hij heel veel potentie heeft. Eindelijk weer een speler die met snelheid een man kan passeren. Daarnaast heeft deze jongen ook en geweldige techniek. Het is voor hem wel jammer dat het bij Twente bovenverwachting gaat. Wie had ooit kunnen dromen dat promes en Eghan (in mijn ogen het grootste talent) het nu al zo goed zouden gaan doen? We gaan nog veel zien van deze Corona in de 2de seizoenshelft.

29 november 2013 om 14:49

en waar heb jij deze geweldige eigenschappen precies gezien, in het eerste is hij nog niemand voorbij gekomen

29 november 2013 om 14:56

Wanneer jij deze eigenschappen niet ziet,dan heb je oogdoppen op gehad of ben je stekeblind.

29 november 2013 om 14:58

Wat zijn deze eigenschappen dan? Mensen beledigen is makkelijk. Maar kun je ook nog meer?

29 november 2013 om 15:07

Wanneer heeft hij het laten zien dan, op youtube? Laat hem het eerst maar eens bewijzen, dan praten we verder. En die onzin van Barcelona geloof ik ook wel ff, Barcelona B misschien maar voor het gewone Barcelona komt hij never in aanmerking.

29 november 2013 om 18:13

Mooi dat jij de toekomst kan voorspellen Azakmaar2, wie wordt er kampioen dit jaar?

On: Geef deze jongen de tijd, desnoods een jaar. We hebben veel aanvallers dus dat is geen probleem. Het is een hele cultuuromslag vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Ruiz heeft in zijn eerste jaar bij Gent ook bijna alleen maar op de bank gezeten, daarna we allemaal kunnen zien hoe goed deze man kan voetballen.

29 november 2013 om 15:30

Zijn eerste invalbeurt was veelbelovend met een mooi doelpunt als beloning. Tegen NEC krijg hij 30 minuten de kans om watte laten zien, maar vond ik het ronduit zwak wat hij liet zien. Alleen maar kaatsen en geen enkele diepgang af actie van hem gezien.

Hopelijk wend hij snel aan de cultuur en het spel en laat hij nog veel mooie dingen zien

29 november 2013 om 19:30

@DeVeste,

Jij hebt hem zien spelen/trainen, kun je vertellen waarom Corona nog niet in de basis (speeltijd) staat?

zo'n mexicaan had toch veel beter naar een zuid-europese club kunnen gaan?
het is inderdaad een groot talent, speelde in mexico best goed en in de nationale jeugd elftallen ook.

misschien moeten ze hem gewoon wat wedstrijden op rij in het veld zetten.

29 november 2013 om 13:59

Ze hebben hier een deel van het intervieuw niet opgeschreven. Corona voldoet voetballend zeker an de verwachting. Maar kan het conditioneel nog niet opbrengen om een volle week te treinen en daarnaast ook nog eens een wedstrijd te spelen. De fans zijn niet ongeduldig omdat Corona nog niets brengt, maar dat hij telkens pas zo laat word gebracht of dat ipv hem Mokthar word gebracht. Ze willen hem ook zien spelen, maar de trainers vinden hem er nog niet klaar voor.

29 november 2013 om 14:01

Heeft ie geen auto vd club?;

30 november 2013 om 02:30

Haha zalig.

Tja, een paar dingen. Er zijn een aantal spelers op te noemen die in Mexico hoger staan aangeschreven qua ''grootste talenten'' en die ook veel meer aan de stap naar een europese club toe zijn. Corona had in Mexico inderdaad nog de ''groot talent'' status, maar ik vraag me af wat ze dan verwacht hadden bij Twente? Hij is pas 20, heeft nog nooit voor het groot nationaal elftal gespeeld en had in 36 optredens (welliswaar met inval beurten ook) voor Monterrey welgeteld 3 goals gemaakt. Die jongen kan best voetballen, maar kom op, waar baseer je je op met ''wij hadden verwacht dat Corona wel verder zou zijn''?

29 november 2013 om 14:01

Op conditioneel niveau. Voetbaltechnisch is het gewoon een geweldige voetballer. Ook qua rendament is het gewoon prima. 1 goal, in een aantal invalbeurten, waarvaan 2/3 langer dan 10 minuten.

29 november 2013 om 14:04

Je snapt mijn punt denk ik niet.

29 november 2013 om 14:15

@pacomemo

Jij interpreteert de uitspraken van Jansen onjuist, het gaat hier om fitheid, niet om niveau.

29 november 2013 om 14:21

Maar fitheid maakt toch ook onderdeel uit van waar je een speler op baseert? Ik zeg maar iets: Ik zou er als club bijvoobeeld rekening mee houden dat Van der Vaart in principe na een uur spelen gewisseld moet worden. Het gaat mij erom dat deze jongen, vind ik, te vroeg naar Europa is gehaald op daadwerkelijk in de basis te staan. De situatie zoals deze nu is, is juist precies wat ik had verwacht. Daarom vraag ik me dus ook af waarop ze bij Twente dachten dat ie verder zou zijn, ook al doelen ze daarmee op zn fitheid.

29 november 2013 om 14:28

Corona kan het niveau prima aan, hij heeft op een hoger niveau geacteerd dan het gros van de Eredivisie spelers (WK voor clubteams, WK onder 20), hij heeft alleen een flinke trainingsachterstand waardoor hij (nog) niet in staat is meer dan 20 minuten te spelen.

Jansen had verwacht dat hij met een week of 6 wel wedstrijdfit zou zijn maar dat is door allerlei oorzaken (kleine blessures, aanpassingsproblemen) nog niet het geval. Na de winterstop staat hij er zeker, van de goal die hij tegen Groningen maakte droop de klasse vanaf.

29 november 2013 om 14:55

@ Riche, Ik zeg ook niet dat het in potentie geen geweldige voetballer is, maar Corona was gewoon nog niet aan de stap toe om bij een Europese club meteen mee te doen, laat staan het verschil te maken. Jij bent van mening dat het na de winterstop goed komt, ik denk dat het toch wat langer zal duren. Ik kan er zo een paar opnoemen die Twente ipv Corona hadden kunnen nemen, die nu wél meer toegevoegd zouden hebben.

Nogmaals, dat die jongen het in zich heeft, geloof ik best. Nu is het alleen nog te vroeg.

weer lekker kansloos wat je zegt; Desperado.
Maar goed. Ruiz had ook de tijd nodig zich aan te passen.
Soms heb je het geluk dat jouw spel past bij het Nederlandse voetbal.
Dat hij op het lijstje van Barca heeft gestaan of welke club dan ook zegt mij niks.
Deze jonge jongen gaat nog wel schitteren. Misschien een kwestie van vertrouwen.

29 november 2013 om 14:03

Bij Twente had hij geen tijd nodig om zich aan te passen, scoorde meteen. Maar ik denk dat jij hem kende van zijn tijd in belgie (aan je naam te zien). Corona komt er wel is het niet na de winter dan wel aan het einde van de competitie. Dan wordt het inderdaad een sensatie!

29 november 2013 om 14:20

Moet jij mij eens uitleggen wat de connectie is tussen zijn naam en Belgie?

on;

Het is jammer, maar Corona heeft een actie in de benen en ik denk dat we echt nog veel van hem gaan genieten.

29 november 2013 om 15:16

Grootste beledeging ooit om mijn naam te relateren aan een Belg.
En hoe ironisch, woon nog in Twente ook nog.
Om je een indicatie te geven hoe dichtbij.
Ik kan in bepaalde wijken het stadion nog horen.

Doet hij eigenlijk wel regelmatig mee Jong Twente? Het lijkt me dat hij dan uitstekend kan aanpassen.

29 november 2013 om 14:04

Nee doet niet mee met jong. Kan het conditioneel niet aan om een volle week te trainen laat staan daarna een volle wedstrijd te spelen. Voetballend doet hij het prima, alleen heeft de conditie nog niet. Wanneer deze jongen 100% fit is is hij een serieuze kandidaat om iemand uit de basis te spelen.

29 november 2013 om 14:25

Ik volg deze jongen niet zo, maar hoezo kan die het conditioneel niet aan? Is ie geblesseerd geweest? Ik neem toch aan dat in Mexico het tempo niet lager ligt dan in de Jupiler League. Zou toch minstens delen van de wedstrijd moeten kunnen spelen als ie zoveel kwaliteit heeft?

29 november 2013 om 14:29

Trainingsachterstand, hij werd na het WK door zijn club uit de selectie gezet vanwege contractuele perikelen.

29 november 2013 om 14:32

Corona is in potentie een topspeler. Hij was er gewoon nog niet aan toe om de stap naar Europa te maken, in de zin van: hij zal er dan meteen staan en het verschil maken. Zoals het nu gaat, is zoals je voraf kon verwachten. Ik vind het daarom ook een nogal rare opmerking vanaf Twente/jansen.

29 november 2013 om 14:42

Daar heb je een punt, alleen is dat iets waar iedereen bij Twente al rekening mee hield. Gutièrrez, Rosales en zelfs Ruiz stonden er ook niet meteen. Een speler uit Zuid (of Midden) Amerika heeft vaak 6-12 maanden nodig om zich aan te passen aan de Europese speel- en leefwijze ongeacht of hij nu 20 of 25 is.

29 november 2013 om 14:46

En waar basseer jij het precies op dat hij het prima doet en de supporters balen van de te korte invalbeurten ipv zijn spel. Op een mooie goal na heeft ie nog helemaal niks laten zien is ie onopvallend en heeft veel balverlies. van forumleden die waarschijnlijk in tegenstelling tot jou wel regelmatig een training volgen hoor je vooral dat hij op de training weinig bijzonders laat zien. Het kan nog best een grote worden, maar laten we als nuchtere tukkers nou niet de fout maken iemand al de hemel in te prijzen zoals jij nu doet, voor dat hij ook maar iets heeft gepresteerd.

29 november 2013 om 14:57

Maar als Twente van alles af wist, zijn contract probelemen bij Monterrey, het geinge speeltijd van de afgelopen maanden, etc - is zo'n uitspraak van Jansen toch volkomen onzin? Ik vind het onbegrijpelijk in ieder geval.

Dure handelswaar die nul rendement oplevert als hij niet speelt, niet opvalt en zich niet ontwikkeld. Joop gaat hem binnenkort opstellen, wat denken die twee pannekoeken op de bank wel ? Handelswaar moet altijd spelen, ook als ze er geen kloten van bakken. Zie Castaignos en Tadic.

29 november 2013 om 15:01

Castaignos zou kapitaal vernietiging zijn. Tadic tja zoals hij nu speelt krijg je er niet veel voor. Maar ben het er wel mee eens. Voetbal is moderne slavernij.

29 november 2013 om 15:28

Wellicht eventjes opzoeken hoe het in de tijd van de slavernij aan toe ging. Slaven hadden geen keuze, moesten lange dagen maken en leefden onder waardeloze omstandigheden en hadden geen zicht op een betere toekomst.

Voetballers hebben de keuze waar ze een contract tekenen, trainen een paar uurtjes per dag en krijgen een geweldig salaris en als het een beetje meezit zijn ze op hun 30e binnen en hoeven ze nooit meer wat te doen.

29 november 2013 om 18:44

Daarom staat er ook moderne ...slimpie. De hele voetbalwereld is toch ook een soort van slavenhandel? Kapitaal moet spelen anders geen handel. Clubliefde heeft plaats gemaakt voor handel in spelers...geld...geld...geld. spelers zien Nederland als tussenstap om in Engeland te gaan cashen.

Wij hadden vorig jaar het grote Mexicaanse talent Ulises Davila in de gelederen.
Deze speler heeft ook niet gebracht wat je vooraf mocht verwachten.
Denk dat Corona hetzelfde lot beschoren is en dat het allemaal zal uitdraaien op een flop.
In Mexico hebben de jonge spelers al heel snel het stempel "talent".

29 november 2013 om 14:18

Davilla is wel van een ander niveau (qua potentie dan) dan Corona, laatstgenoemde heeft op het WK voor clubteams en het WK onder 20 voldoende laten zien om van een groot talent te spreken.

29 november 2013 om 14:24

Maar dat WK is het enige waarin hij zich een beetje heeft geprofileerd. Tuurlijk moet je er op een (onder 20) WK staan en goed, maar verder had ie bijvoorbeeld bij zijn club in Mexico nog niet echt het vershil gemaakt.je haalt een jongen die daar nog rustig gebracht wordt naar Nederland, dan moet je hem hier ook rustig brengen. Niet met die onzin aan komen van ''we dachten dat ie verder zou zijn''.

29 november 2013 om 14:31

Dat is toch geen onzin?

Deze uitspraak heeft geen betrekking op zijn spelniveau, zoals jij telkens opnieuw beweert en ik iets verder naar boven al weersproken heb, maar met het feit dat hij een conditionele achterstand heeft.

29 november 2013 om 14:22

Of je geeft ze de tijd om te acclimatiseren, Guiterrez 1e jaar niet bijzonder bij Twente, Ruiz 1e jaar niet bijzonder bij Gent, Rosales idem. Dat Corona goed kan voetballen, daar twijfelen ze bij Twente niet over, ze hadden alleen niet verwacht dat de conditionele achterstand zo groot zou zijn.

29 november 2013 om 15:00

''ze hadden alleen niet verwacht dat de conditionele achterstand zo groot zou zijn.'' Dan moet je als club maar beter scouten/informeren. In Mexico waren er vanuit verschillende hoeken vraagtekens gezet toen de overstap aanstaande was.

29 november 2013 om 15:44

@pacomemo

Je blijft de uitspraak van Jansen maar verdraaien of op je eigen manier interpreteren, niet waar?

Twente wist dat Corona een conditionele achterstand had, men heeft hem een voorbereiding laten draaien zoals alle spelers voorafgaand aan het seizoen doen. Zoiets kost een week of 6 en dan is een voetballer wedstrijdfit. Bij Corona neemt dit echter meer tijd in beslag doordat hij tussentijds wat kleine blessures heeft opgelopen en uiteraard de normale aanpassingsproblemen.

Zo moeilijk is het toch allemaal niet? Of vind je het gewoon leuk om (ongefundeerde) kritiek op het aankoopbeleid van Twente te leveren?

29 november 2013 om 16:14

Helemaal niet. Ik heb niks met Twente of met Corona. Wat mij betreft gaat ie mee naar het WK en maakt ie Mexico Wereldkampioen.

Ik verdedig die jongen alleen een beetje tegen zo'n uitspraak van de trainer. Ik weet niet in hoeverre jij alles in Mexico gevogld hebt, ik nogal van dichtbij, en nogmaals, lang niet iedereen was ervan overtuigd dat Corona er al aan toe was om deze stap te maken.

Een jongen die 2 jaar lang wekelijks speelt bij zijn club en er 30 ingeschoten heeft, zo nu en dan mee mag doen met het nationaal elftal is toch op het oog een veel betere optie dan Corona? Jansen moet dan gewoon niet gaan zeuren. Die jongen doet het naar verwachting, ook conditioneel. Dat hij gedacht had dat Corona verder zou zijn, is prima, maar ik vind het achteraf altijd makkelijk praten.

''twente wist dat Corona een conditionele achterstand had, men heeft hem een voorbereiding laten draaien zoals alle spelers voorafgaand aan het seizoen doen. Zoiets kost een week of 6 en dan is een voetballer wedstrijdfit.''

Je bewijst overigens mijn punt; ze hebben hem een voorbereiding laten draaien zoals alle spelers voorafgaand aan een seizoen doen. Ze hebben dus geen (extra) rekening gehouden met deze jongen, maar gewoon gedacht ''ach, over 6 weken zal hij -zoals elke speler- wel weer fit zijn''. Daarbij is Corona nog maar 20, moet je ook vooral oppassen met hoe je zo'n jongen brengt. Als deze uitspraak na de winterstop was gemaakt, dan had ik er geen problemen mee gehad. Nu (eind november) vind ik gewoon niet dat Jansen zoiets al kan zeggen.

Ik begrijp dat deze speler niet als directe versterking is gehaald bij Twente, maar na 3 maanden mag je toch wel op z'n minst fit zijn? Ik hoop voor Twente de dingen gaat laten zien die van hem op youtube staan, maar gezien de exotische aankopen van Twente uit het verleden vrees ik het ergste.

29 november 2013 om 14:23

Het is allemaal wel ingecalculeerd. De verwachting was al dat we tot de winterstop weinig van hem konden verwachten. Daarnaast had hij nog last van kleine kwetsuren.
Voor Twente nog geen probleem, want ook Mokthar doet het vooralsnog prima. Zolang Corona zich maar blijft ontwikkelen. Gezien zijn potentie heb ik goede hoop voor het volgende seizoen.

29 november 2013 om 14:48

Ik vind persoonlij kmohktar ook nogal tegenvallen, tot nu toe 1 aardige invalbeurt, de rest onopvallend of ronduit slecht

Niks raars aan, Gutierrez had ook veel moeite om de hele wedstrijd te ballen het eerstje jaar. Nu is hij een sterkhouder bij ons. Corona zal na de winterstop wel iets meer gaan spelen verwacht ik.

Ach Ruiz en Gutierrez hadden ook moeite met aanpassen, daarna werden ze de belangrijkste spelers van het team. Komt wel goed met die jongen, zeker met zon naam

Latijns amerikaanse jongens moeten de tussenstap maken in portugal of een middenmotor in Spanje, dan kom je vanzelf in de picture bij de grote Spaanse clubs.

29 november 2013 om 15:08

Onzin. Er zijn genoeg spelers die vanuit Latijns amerika meteen naar een europese topclub zjin gegaan (niet alleen de grote Spaanse clubs).

Corona komt nog wel, ben ik niet zo bang voor. De jongen speelt steeds beter op de trainingen en wordt langzaam sterker. Wordt rustig gebracht, heeft tijd nodig. Op dit moment loopt het goed met tadic en promes. Straks met schorsingen en blessures krijgt hij zijn kans wel. Voorin hebben we het luxe op het moment. Die jongen komt er wel, net zo'n klasbak als Gutierrez.

Momenteel kan je Promes of Eghan ook niet op de bank zetten dus laat hem maar rustig komen. Ik snap alleen niet waarom hij steeds maar 5min mag meedoen van Alfred. Aanvallend wisselen ligt Schreuder duidelijk niet, maar Corona steeds een paar minuten laten invallen gaat hem ook niet verder helpen. Hopelijk wordt Tadic in de winter verkocht voor een goed bedrag, dan kan hij na de winterstop meer minuten maken.

29 november 2013 om 15:04

Idd hij creëert ook onzekerheid bij corona. Bij Zwolle uit moest ie snel zijn trainingspakje weer aandoen toen de 1/1 viel. Eghan is na 1 helft op, probeer dan corona eens een helft op 10.

Wat een voetbalkenners hier , allemaal johan derksens / maar hij moet wel beginnen met 30 min. te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren