Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jans accepteert ‘erebaan’ als bondscoach: ‘Trots dat ik hiervoor ben benaderd’

Laatste update:

Ron Jans vertrekt aan het einde van het seizoen als technisch manager van FC Groningen. Het is voorlopig nog onduidelijk wat de zestigjarige Zwollenaar zal gaan doen na zijn vertrek bij de Trots van het Noorden. Op 15 juni zal Jans in ieder geval de bondscoach van Noord-Nederland zijn tijdens de semi-interland tegen Noord-Duitsland.

Voor het eerst sinds 1960 is de traditie van de ontmoeting tussen Noord-Nederland en Noord-Duitsland weer in het leven geroepen. Het elftal bestaat uit de beste amateurvoetballers van Groningen, Friesland en Drenthe, die worden geselecteerd door Jans en journalisten van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en het opnemen tegen de beste amateurvoetballers uit het noorden van Duitsland. In eerste instantie bedankte Jans voor de ‘erebaan’, maar uiteindelijk accepteerde hij toch het aanbod.

“Daar zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats is het natuurlijk voetbal, een van mijn grote passies. Verder ken ik wat mensen achter de schermen van dit initiatief”, zegt Jans in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Ik ben nog nooit bondscoach geweest en ben in die zin ook wel trots dat ik hiervoor ben benaderd. Op deze wijze kan ik op een ontspannen manier eens ervaren hoe het is om trainer te zijn van een vertegenwoordigend elftal in een officieuze interland.”

Jans werkte in het verleden als leraar Duits en heeft zodoende wat contacten bij de oosterburen. “Op het Maartens College beschikten we ook over contacten in Duitsland. Ik stimuleer dat grensoverschrijdende verkeer graag. Los van dat alles lijkt het me gewoon een heerlijke dag, die 15de juni”, besluit Jans. Het duel wordt in juni afgewerkt in Emmen, terwijl dan een jaar later de return in Duitsland volgt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk initiatief zo'n interland. Leuk voor die jongens die niet goed genoeg worden geacht voor het profvoetbal, maar wel degelijk een balletje kunnen schoppen.

Oftewel Friesland tegen Noord-Duitsland.

Flauw grapje van iemand beneden de rivieren

On:

Ik hoop dat Ron Jans weer trainer wordt in de Eredivisie, vind het echt een sympathieke vent en hij moet zich zelf niet aan commerciële functies wagen..

28 februari 2019 om 08:45

Laat die Friezen maar thuis, daar wordt iedereen beter van.

On: Ik zag laatste de confrontatie tussen Van Gaal en Jans weer terug. Schitterend. Zo'n man is tovh een sierraad voor de sport?

28 februari 2019 om 08:50

Haha, die in 2008 ofzo? Bij die persconferentie? Heerlijke TV is dat!

28 februari 2019 om 09:49

Ja die ja! Als Groningen-fas was dat prachtig, Van Gaal die het eigenlijk niet kan verkroppen dat Groningen een punt haalde en Jans die er vrij nuchter onder bleef.

28 februari 2019 om 09:52

Liever Groningers thuis, kunnen zich toch nooit normaal gedragen tijdens Europese wedstrijden.
Straks gooien die tokkies weer met fietsen..

Heeft ook met geschiedenis te maken, vroeger was noord Nederland Friesland en je had Duitsland. Groningen bestond nog niet?

28 februari 2019 om 10:01

Groningen bestond inderdaad nog niet en was feitelijk gezien Friesland. Pleit ook al jaren dat we Groningen langzaam aan weer gewoon zouden moeten annexeren.

28 februari 2019 om 10:14

@keepertoob, de Ommelanden waren deels Fries inderdaad. Stad niet. Die hoorde eerst bij Utrecht en werd daarna langzaam vrij, binnen het Heilig Roomse Rijk.

28 februari 2019 om 10:26

Stukje Denemarken, Noord Duitsland,noord holland, zuid holland , geheel Groningen...dat was 1 groot Friesland. Uiteindelijk hebben we de lelijke gedeeltes weggegeven en het mooiste stuk zelf gehouden ;-)

28 februari 2019 om 10:50

@madmarcel, klopt, behalve Stad. zoals ik net ook al zei. Stad Groningen hoorde bij het Sticht Utrecht.

Edit: Noem het trouwens maar weggeven, daar was niet zoveel vrijwilligs aan. Niemand wilde dat laatste stuk gewoon hebben

Jans is één van de meest sympathieke trainers.

Ik hoop dat hij weer spoedig een mooie club gaat trainen, daar ligt zijn kracht !

Zou Jans bij Feyenoord misstaan?

28 februari 2019 om 10:52

Ik weet niet of je dat moet willen. Feyenoord moet echt een goede trainer voor de groep zetten als ze stappen willen gaan maken. Jans is geen verkeerde trainer, maar hoger dan Heerenveen, Groningen en Luik is hij nooit gekomen. Ik denk sowieso dat er op het moment geen Nederlandse trainer beschikbaar is die Feyenoord beter kan maken. Misschien Van Gaal, maar of je daar nog aan moet beginnen is ook weer een vraag apart.

28 februari 2019 om 12:34

Als ik Feyenoord was zou ik Huub Stevens benaderen. Die heeft wel de autoriteit voor die club en kan samenwerken met een jongere veldtrainer uit zijn entourage.

Ik moet zeggen ik had nog nooit van deze traditie gehoord, maar lijkt mij ook een leuk initiatief. Misschien nog wel es waard om naar Emmen af te reizen voor een leuk potje voetbal in juni.

Vond het ook zo jammer dat Jans directeur werd. Was echt een verrijking van de eredivisie langs de lijn.

Is Jans niet iets voor NAC? Misschien houd hij de club in de Eredivisie.. NAC hoort ook op het hoogste niveau thuis in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren