Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janne Andersson verrast door Van Bronckhorst: ‘Dat had ik nooit gezegd’

Laatste update:

Janne Andersson is verbaasd door de uitspraken van Giovanni van Bronckhorst over Sam Larsson. De bondscoach van Zweden acht het niet bevorderlijk om de aanvaller te bekritiseren, zoals Van Bronckhorst zondag deed na de 4-2 zege van Feyenoord op NAC Breda. In die wedstrijd werd Larsson in de rust al naar de kant gehaald.

"Je voelt natuurlijk dat hij het moeilijk heeft", verklaarde Van Bronckhorst na afloop. Bij zijn eerste actie komt hij naar binnen. We hebben het daar vaak met hem over gehad: als hij in schietpositie komt, moet hij zijn traptechniek benutten. Maar hij liet dat moment liggen, waardoor er weer twijfel ontstond. Dat hoorde je ook in het stadion, zeker toen er een aantal acties daarna mislukte. Natuurlijk is Sam heel teleurgesteld over vandaag, over zijn optreden, maar daar moeten we hem mee helpen. Daar zijn we voor."

Ondanks dat hij in teleurstellende vorm verkeert, werd Larsson door bondscoach Andersson wel opgenomen in de spelersgroep voor het vriendschappelijke duel met Oostenrijk van donderdag en de wedstrijd tegen Turkije in de Nations League van volgende week maandag. De keuzeheer is verbaasd door de kritiek die Van Bronckhorst uitte op Larsson. "ik zou dat nooit gedaan hebben. Ik heb hem in actie gezien en ik vind dat hij het goed doet. Daarom zit hij er nu weer bij. Zijn trainer kan zijn eigen uitspraken doen, maar ik vind Sam nu goed genoeg om erbij te zijn", vertelt Andersson aan Fotbollskanalen.

Zelf zegt Larsson, die zich maandag in Stockholm aansloot bij de selectie, dat hij 'gewoon' zijn ding blijft doen. "Ik moet meer geven, vooral in de wedstrijden. Ik kan veel brengen, maar heb de juiste flow nog niet gevonden. Ik wil en weet dat ik dat wel kan halen." Over zijn statistieken van dit seizoen is de Feyenoorder niet ontevreden. "Ik heb nu drie wedstrijden gespeeld en daarin drie assists gegeven. Ik probeer me op het positieve aspect te richten."

Waren de uitspraken van Giovanni van Bronckhorst verstandig?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Realistisch gesproken door Gio. Echter heeft hij hier ook een aandeel in. Een complete staf staat achter zo'n knul. Neemt geen verantwoordelijkheid weg als speler, maar ook als trainer moet je hier toch verandering in kunnen brengen? Vorig seizoen was niet anders bij Sam

Onder gio is niemand beter geworden ... enige wat gio moet doen ... inpakken en wegwezen

3 september 2018 om 23:36

Karsdorp transfer naar Roma onder Gio. Kongolo transfer naar Monaco. Berghuis van bankzitten bij Watford naar bijna topscorer Eredivisie. Elia carrière weer op de rails. Jorgenson topscorer eredivisie en meeste goals ooit. Vilhena meest productieve seizoen ooit en international.

4 september 2018 om 00:17

Zemmel .. Karsdorp en Kongolo zouden het ook hebben gered zonder Van Bronckhorst.
Elia en Berghuis hebben bewust een stapje omlaag genomen , die zijn te goed voor dit team (Elia met vlagen , Berghuis heeft nu eindelijk iemand waarmee die kan spelen , namelijk Rvp).
Jorgensen die was gewoon voor Feyenoord gemaakt , precies de spits die we nodig hadden.. Toen het bekent werd dat Feyenoord hem heeft aangetrokken ben ik meteen filmpjes gaan opzoeken van hem.. En heb er met vrienden op gewed dat ie er minimaal 15-20 zou maken.
Vilhena die had altijd al scorendvermogen (als hij een x op 10 speelde dan spatte de kwaliteiten er vanaf) , het enige wat Van Bronckhorst heeft gezegd is dat ie wat vaker voor de goal moet komen/voor eigen succes moet gaan.
Nee Van Bronckhorst heeft niemand beter gemaakt... Hoop dat ie Malacia , St.Juste , Larsson , Tapia , Ayoub allemaal beter kan maken , anders hebben we 30mln weggegooid.
Bovendien is er iets structureels mis in de scouting/opleiding aangezien er geen technische spelers van niveau doorstromen. Sterker nog , die kunnen niet aarden bij Feyenoord / krijgen niet de kans door oa de speelstijl die er wordt gehanteerd.

4 september 2018 om 07:39

@Vegitosan : alle zes de genoemde spelers zijn onder Gio aantoonbaar beter geworden. Argumenten als: 'deze speler zou sowieso beter zijn geworden' kun je nooit hard maken. Daarnaast had niemand verwacht dat Berghut en Elia het bij een stap terug zo goed zouden doen en zelfs Oranje weer zouden halen. Zeker niet bij Elia. Jorgensen hadden nooit ergens veel gescoord, zeker niet op niveau Feyenoord. De cijfers van Vilhena zijn onder Gio nog beter geworden. Mooi dat je overal een mooi verhaal over hebt met niet te controleren aannames. Maar de feiten geven aZemmel gewoon gelijk.

4 september 2018 om 07:58

@KTB84 Hier ben ik het niet met je eens. Elia en Berghuis hadden hun waarde in het verleden al bewezen, ze hebben aangetoond goed te kunnen voetballen en dat komt er bij Feyenoord weer uit. Karsdorp en Kongolo waten al basisspelers en zaten in de flow omhoog. Jorgensen had zijn waarde bij Kopenhagen al bewezen en floreerde onder gio, een plusje voor gio. Vilhena speelde al jaren bij Feyenoord, de stap moest nou eenmaal een keer gezet worden. Maar juist de spelers die er nog niet stonden worden niet aantoonbaar beter. Amrabat, Gustafson, vejinovic, Nieuwkoop, Malacia, Bilal, Larsson, van beek, überhaupt enige jeugdspeler. Niemand wordt aantoonbaar beter door. Daarbij is gio een meester in het afbranden van spelers die door het publiek niet gewaardeerd worden: vejinovic, Larsson, Bilal, boetius. Berghuis bijvoorbeeld, maakt in de wedstrijd tegen trencin een schandalige overtreding waar hij met geel goed weg komt. Boetius kreeg het weekend daarvoorveen schorsing voor iets doms, terecht, maar waarom Berghuis niet? Dan had hij ballen getoond, maar nee.

4 september 2018 om 08:50

@ MelvinPlatje: Feit is, dat op het moment dat Elia en Berghuis terugkwamen bankspelers waren. Ze zaten bij hun huidige club vaak niet eens bij de selectie. De laatste wedstrijd die Elia goed speelde was jaren daarvoor. Ze kwamen bij Feyenoord en opeens floreren ze weer en komen ze bij Oranje. En dat heeft niets met Gio te maken? Nee, zeg jij. In een ver verleden hebben ze aangetoond dat ze goed kunnen voetballen. De periode dat ze niet goed voetbalden was veel langer dan de periode dat ze dat wel deden. Wat mij betreft kun je niet ontkennen dat de goede periode bij Feyenoord niet losgekoppeld kan worden aan de aanwezigheid van Gio. En Jorgensen? Mislukt in Duitsland, opgebloeid bij Feyenoord. Met een oproep voor het WK als gevolg. Ook dat heeft niets met Gio te maken? Ik vind de invloed van Gio te makkelijk wordt ontkend. Wat betreft de jeugdspelers heb je helemaal gelijk. Malacia, Nieuwkoop en Vente speelden alleen maar door blessures van Haps, St. Juste en Jorgensen. Alleen Bijlow is in het doel gekomen ondanks de aanwezigheid van verschillende meer ervaren keepers.

4 september 2018 om 02:14

@oemar

dat komt natuurlijk ook door het matige aankoopbeleid van Van Geel. die haalt echt zelden tot nooit spelers die een hele grote potentie hebben

4 september 2018 om 08:15

Of die potentie wordt bij Feyenoord niet waargemaakt. Ik weet zeker als Ziyech destijds naar Feyenoord kwam dat hij nu ergens in Turkije of zo zou spelen en dat hij ook onder de mislukte aankopen van, van Geel hoort. Het is de club Feyenoord met Gio als trainer die ervoor zorgt dat er geen voetbal wordt gespeeld en technische spelers kunnen daardoor niet aarden en helemaal met Gio als trainer. Zet Peter Bosch voor deze groep en veel spelers zullen veel meer uit zichzelf gaan halen.

4 september 2018 om 11:33

@willemholder

ik denk dat Peter Bosz het ook niet red met deze selectie. te weinig creativiteit en individuele klasse om zijn aanvalsspel met hoge pressie te spelen

Ziyech is een speler denk ik die het overal red, die stak er al met kop en schouders bovenuit in de Eredivisie in zijn Twente tijd. dat was bij spelers als Larsson, Tapia, Ayoub etc. toch een heel stuk minder het geval. die waren wel van waarde in de subtop maar niet wekelijks bepalend en dan weet je dat dat risicovolle aankopen blijven

In alles zie je dat van Bronckhorst simpelweg totaal geen kwaliteiten van trainer bezit. Het zit er gewoonweg niet in bij hem. Keer op keer moet die worden gered zoals toen met Advocaat in zijn eerste seizoen.

Ook dit soort uitspraken, waarmee je iemand openlijk de grond intrapt, is schrijnend voor het gebrek aan trainers capaciteiten bij van Bronckhorst. En dat heb die in het verleden wel meer geflikt zoals bij Vejinovic. Wat daarop volgde was bekend, die werd vervolgens zwaar bedreigd vanuit de aanhang van Feyenoord.

Feyenoord moet nou eens kritisch en realistisch naar de werkelijkheid kijken en concluderen dat als ze een stap omhoog willen zetten, ze o.a. van Bronckhorst eruit moeten zetten.

3 september 2018 om 23:33

1x werd Advocaat erbij gehaald..
Wanneer werd Gio nog meer gered dan?

Het valt simpelweg niet te verkopen om een trainer die 5 prijzen gewonnen heeft in 3 en een beginnend seizoen eruit te gooien. Onder Gio werden eindelijk prijzen gepakt met een aantoonbaar mindere selectie dan Ajax en PSV. Dat het veldspel minder is en beter kan zijn we het allemaal over eens, maar dat hij het maximale aan prijzen binnen hengelt valt ook niet te betwisten.

Feyenoord kan zich op heel veel gebieden verbeteren, maar beginnen met Gio eruit sturen zou het domste ooit zijn.

3 september 2018 om 23:57

Het seizoen daarop werd die bijvoorbeeld gered door Kuyt, het is bekend dat hij dat dat seizoen zowel binnen als buiten het veld alle coaching op zich nam, en doordat Ajax zich vooral richtte op de EL.
Ik zie de hand van Giovanni niet in het behalen van het kampioenschap.
Het was een zeldzaam incident.

Ook vorig seizoen was het rampzalig, zowel Europees als in de competitie, maar een bekertje (waar ook alles meezat wat mee kan zitten) deed alles vergeten. Het ging pas redelijk lopen toen van Persie er was. Ook dit seizoen wordt die vooralsnog in het zadel gehouden door van Persie.
Het houdt maar niet op met het geluk dat hem beschermd...

Na 3,5 jaar is er nog geen enkele (stijgende) lijn/denkwijze te ontdekken. 
Het spel is grotendeels gebaseerd op wat bevliegingen van vleugelspelers.

2 seizoenen van de 3 op schandalig grote achterstand van de koploper geëindigd.

Onvoldoende zelfreflectie. Nooit een kritische noot naar zichzelf. 

Spelers die geen toekomst hebben bij Feyenoord of duidelijk tekort komen voor het niveau krijgen veel te veel speeltijd.

Jeugdspelers krijgen alleen de kans om zich te bewijzen bij een noodzakelijkheid (blessures).

Wisselbeleid is erbarmelijk.

Spelbeeld is verschrikkelijk

Die paar prijsjes verbloemen een hoop maar daar moeten we eens doorheen kijken.

4 september 2018 om 01:49

@Raubaht: Gered worden door kuyt slaat nergens op, kuyt werd vaak zelfs terecht gepaseerd omdat hij niet goed genoeg was. De enige reden dat kuyt in de kampioenswedstrijd speelde was omdat vilhena geschorst was. Dat ajax zich richte op de el slaat ook nergens op. Alsof zij niet vol voor de titel wilde gaan... ze hadden een drukker schema, maar wilde net zo graag kampioen worden. Dat het votig seizoen zo matig ging was omdat er zoveel blessures waren. Er werd amper met hetzelfde team gespeeld. Ik vind het echt onzin hoe je over gio praat en zijn prijzen bagatelliseert.

4 september 2018 om 05:41

Waar was Redder Kuyt in het eerste seizoen dan?

4 september 2018 om 01:44

Wanneer eerd gio verder gered dan? Het is toch niet zo gek om iemand als advocaat erbij te halen als het niet loopt. Van bommel heeft nu ook een leermeester in van marwijk. Verder zijn de woorden van van brockhorst niet eens zo hard en vrij realistisch in mijn ogen. Het is toch duidelijk dat hij het moeilijk heeft. Wil jij van brockhorst de schuld geven van de bedrijgingen naar vejinivic? Want dat vind ik wel heel vreemd. Wat mij betreft heeft van bronckhorst wel veel krediet met 3 prijzen in 3 jaar. We staan nog maar 3 punten achter op psv en 1 op ajax die het zwaar in europa gaan krijgen.

4 september 2018 om 08:54

@Raubaht: het is oneerlijk om alle negatieve punten aan Gio te wijten en alle positieve punten aan anderen. Nee, Gio is voor beide verantwoordelijk.

Gio kan natuurlijk als hij een speler die hopeloos uit vorm is na 45 minuten wisselt moeilijk zeggen dat hij tevreden is over hem. Ik vind het overigens ook opvallend dat Larsson wordt opgeroepen als hij in zijn slechtste periode van zijn carriere verkeerd.

4 september 2018 om 08:57

Helemaal met je eens. Daarnaast vind ik de kritiek best mild. Hij geeft alleen aan dat er eerder gezegd is hoe hij moet schieten als hij een kans krijgt en dat hij nu twijfelt. Een Zweeds international zou daar toch tegen moeten kunnen?

Mist overduidelijk vertrouwen. Jammer, maakt hem al met al toch een matige speler. Ik had meer van hem verwacht.

Geval van zachte aanpak tegenover recht door zee. Laat ik maar aan de discussie over waar Larsson meer aan zou hebben.

4 september 2018 om 00:59

Precies. Van Bronckhorst heeft met zijn mening wel een punt vind ik, maar of Sam er wat aan heeft weet ik niet. Uiteindelijk is alleen hij degene die er wat mee kan(/moet) doen, tevens de enige die kan bepalen of dit goed voor hem is of niet.

4 september 2018 om 08:05

Tja, wat heb je er aan als een coach niet aangeeft wat je verbeterpunten zijn en waar je de laatste wedstrijd niet op presteerde? Doe mij dat maar liever dan een coach die zegt dat ik alles goed doe, want daar heb je vrij weinig aan.

Kijk, of Gio dit nou zo in de media moest gooien is iets anders, maar eerlijk zijn is toch beter dan iemand pamperen?

Doe mij maar n trainer die eerlijk en daardoor wat harder is, maar werkt natuurlijk niet voor iedereen. Heb niet t gevoel dat gio daar heel flexibel in is en (nog) niet de status als trainer heeft om dat niet te hoeven zijn om t draaiende te houden..

Een trainer die niet ziet dat Larson op z'n zachts gezegd niet in vorm is heeft toch echt stront in z'n ogen. Van Brockhorst zegt niets verkeerds volgens mij. Larson is een volwassen kerel die ziet zelf ook dat hij momenteel niet goed draait en terecht gewisseld wordt.

Dat van Bronckhorst bashen wat een aantal hier al maanden doet begint echt een zielige vertoning te worden. Van Bronckhorst doet het prima 5 prijzen in 3 jaar lijkt mij een uitstekend resultaat. En die prijzen worden behaald met verre van de sterkste selectie van Nederland.

Dat niet alles goed is lijkt me duidelijk maar waar is dat wel het geval?

Het blijft me verbazen hoe sommige Feyenoordfans Giovanni van Bronckhorst in ene een slechte coach vinden. Niet zo heel lang geleden wilden ze bij wijze van spreken hun kinderen nog naar hem vernoemen. Vooral in het kampioensseizoen had Feyenoord een veel mindere selectie dan Ajac en PSV. En toch kampioen worden! Kan je zeggen dat mensen hem hebben gered, maar dat slaat werkelijk nergens op. Tuurlijk heeft hij hulp gehad. Maar die hulp krijgen zoveel trainers op de een of andere manier. Wie willen jullie dan als coach? Peter Bosz zou een goede zijn. Maat hoe groot is de kans dat die komt? Prijs je gelukkig met de trainer die voor het eerst in jaren een hoofdprijs naar Rotterdam heeft gebracht!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren