Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse kranten zijn kritisch: 'Dit is een Italië zonder kwaliteit'

Laatste update:

Niet alleen de Engelse tabloids maken gehakt van de nationale ploeg wanneer er slecht gepresteerd wordt; ook de Italiaanse media zijn kritisch. Na twee speelronden heeft de wereldkampioen slechts twee punten te verzamelen en volgens de ochtendbladen is Italië kansloos bij haar poging om de titel te verdedigen. “Dit is een Italië zonder kwaliteit”, beweert Corriere Dello Sport bijvoorbeeld.

/

De Italianen deelden op de eerste speeldag de punten met Paraguay en kwamen zondag niet verder dan een gelijkspel tegen voetbaldwerg Nieuw-Zeeland. “Italië is een flop: nu is er het risico dat we al naar huis moeten!”, schrijft La Reppublica. De Italianen hebben evenals Nieuw-Zeeland twee punten; Slowakije staat op één en Paraguay is groepshoofd met vier punten.

De kranten zetten vooral vraagtekens bij de tactiek van Lippi, die zijn ploeg aanvallend weer weinig zag brengen. “Is dit het nu, Lippi?”, vraagt La Gazzetta Dello Sport zich af. In Corriere Della Serra schrijft een journalist: “Ik ben bang dat Lippi zijn elftal steeds omgooit, omdat hij ziet dat het elftal niet kan brengen wat hij voor ogen heeft. Het team staat er echt heel slecht voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

99% mee eens
Ik vond alleen Montolivo goed

Tsja dit was te verwachten. Ze hebben het, net zoals Nieuw-zeeland(!) allemaal in eigen hand om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Ach ja, Italie zal wel weer doormazzelen met drie gelijke spelen. En in de tweede ronde heel lafjes met 1-0 van Nederland winnen.
Ik vrees met grote vrezen voor dit scenario.

21 juni 2010 om 10:05

ik vrees met je mee

21 juni 2010 om 10:13

Ik vrees niet mee. Ik vrees Brazilië, dit Italië kunnen we namelijk makkelijk aan want het is een onsamenhangend team dat echte kwaliteit ontbeert. Als we daar nog niet van kunnen winnen hebben ook wij niets te zoeken op een WK!

Italië zit in hetzelfde schuitje als Engeland, geen enkele creativiteit. Ik dacht dat er bij Italië tenminste nog enige creativiteit te vinden was in de vorm van De Rossi, maar hij is momenteel kampioen in het 'tikkie breed'. Montolivo speelt onder zijn niveau met opvallend veel balverlies. Vervolgens zijn de twee spitsen Iaquinta en Gilardino van een lachwekkend niveau. Gilardino presteert het om in twee wedstrijden nul keer op goal te schieten en een score van 100% balverlies te genereren. Ik snap niet hoe je zo bedroevend kunt spelen, hetzelfde geldt voor onze Engelse vrienden.

Tja als ze dit nog maar 2 potjes volhouden ben ik tevreden ! Nee serieus , ik denk niet dat Oranje veel problemen zal hebben met dit Italie ? Er zit werkelijk helemaal niks goed in die ploeg ! Achterin is het niet overtuigend het middenveld is bagger en de aanval is simpelweg niet aanwezig ? Wat een baggerteam is dit geworden zeg ! Ik ben normaal gesproken best een gematigde fan van Italie , maar dit team is te simpel voor woorden . Nee Lippi's opvolger kan vol aan de bak om een fatsoenlijk team op te gaan bouwen ! Je maakt mij toch niet wijs dat er in heel Italie geen betere spelers lopen dan de huidige selectie ? Of in ieder geval spelers die een betere verhouding in deze selectie te bewerkstelligen ?

Lippi was eigenwijs en nu krijgt hij de rekening. Wel Camoranesi selecteren, en geen Aquilani.wel Quairaella selecteren, en geen Casano, en dan heb je nog Totti Micoli, Balotelli,camberini. Ja dit italie had meer kwaliteit in huis kunnen hebben.
Nu denk ik dat Italië met 3 punten door zal gaan.en dan catenaccio gaat spelen tegen Nederland, en dan wint met strafschoppen.

Lippi heeft gewoon simpelweg niet de beste spelers of de spelers in vorm meegepakt. Hij pakt Quagliarella, Iaquinta, Camoranesi, Gilardino om maar enkele te noemen mee terwijl de twee Juventini vaak geblesseerd waren en de andere twee eigenlijk een matig seizoen hebben gehad. Als je dan ziet dat hij een Giuseppe Rossi, Cassano en Miccoli van aanvallers thuis laat en een Aquilani van Liverpool dan kan je toch verwachten dat het niet draait.

Nee, ik zei het al net voor het wk. Met de selectie die hij heeft zit het op verdedigend vlak en op het middenveld goed met Montolivo, De Rossi, Marchisio en Pirlo maar op aanvallend vlak houdt het op. Je ziet in twee wedstrijden duidelijk dat ze wel passes kunnen geven tot twintig meter voor doel. Dan houdt het ook op. Ze moeten het nu dan ook hebben van afstandsschoten of stilstaande fases.

Je kan er niet om heen, Italie wordt nu afgeschilderd als een slecht of matig team terwijl dit niets zegt over het Italiaanse voetbal maar over de selectie keuze van Marcello Lippi. Ze verdienen momenteel die tweede ronde niet. Liever eruit in de eerste ronde dan in de tweede ronde tegen Nederland bv.

21 juni 2010 om 13:56

Juist heb ik er zin in Italië - Nederland weer even de Italianen voetbal les geven.
Ze hebben gewoon geen goed team het is heel erg matig, snap ook niet waarom ze geen spits meenemen bijvoorbeeld Totti, of Baletolli. Het zijn wel spitsen die het verschil kunnen maken.

Italie kan je eigenlijk gewoon vergelijken met Frankrijk...

toplanden met een drama coach die verkeerde spelers meeneemt...en ze presteren dramatisch!
zou prachtig zijn als deze landen de volgende ronde niet doorkomen

Maja toch denk ik dat Italie het wel redt de volgende ronde halen en dan moeten we niet te makkelijk denken, dat we ze dan oprollen! het is en blijft nog steeds Italie maar ik zie wel meer kans dan tegen Paraquay bijv!

21 juni 2010 om 10:54

Daar ben ik het niet met je eens.

Paraguay die spelen aanvallender voetbal dan Italie.
Italie hangt gewoon met 10 man achter de bal en dan een vlugge counter.
Paraguay houdt nog een mannetje of 2 voorin.
En Nederland voetbalt dan toch simpeler tegen landen die iets aanvallender spelen.

Ja het is onbegrijpelijk dat Lippi teveel met Milan/juve spelers in het team speelt. De meesten zijn al over the hill. Ik kan best begrijpen dat je de As van het team uit ervaren spelers laat bestaan. Maar ik zie niet in waarom een zambrotta beter is als een Motta van Roma of Iaquinta/quagiarella beter dan Balloteli. Let maar op het engelse/italiaanse voetbal gaat ten onder aan de vele buitenlanders in de competitie. Andere landen zien het in dat het belangrijker wordt om eigen opgeleide spelers te hebben.

Nederland voetbal inderdaad iets makkelijker tegen aanvallende teams maar ik heb paraquay gezien, dan heb ik toch liever een verdedigende italie die totaaaal geen dreiging vormt en uit vorm is dan tegen een aanvallend paraquay die in vorm zijn en best aardig kunnen voetballen ( wat ik tot nu toe van ze heb gezien )

Ze kunnen dan wel veel man achter staan maar de aanval van NL zal toch wel door de verdediging heen komen aangezien italie meestal achteruit loopt. Tegen New Zeeland hebben ze niet eens echte kansen gecreeerd, ze zijn hopeloos uit vorm! Ik heb de spitsen van Italie gezien maar die vormen totaaal geen gevaar. Maar wat ik zal zei, italie blijft italie...zal je weer zo zien dat als ze tegen NL spelen dat inneens alles weer lukt

Slowakije moet de wedstrijd van het toernooi spelen en italie op een gelijkspel houden.
Dan moet Paraguay Nieuw Zeeland laten winnen.
Zijn we van Italie verlost


Het gat tussen de aanval en het middenveld is veel te groot, er is nooit aansluiting. Op dat gebied zou een 'koppel-speler' moeten staan, een type als Cassano. Een creatieve middenvelder die een aanval in kan leiden.

De grootste fout van Lippi is dat hij spelers anders opstelt dan ze in clubverband gewend zijn. Een voorbeeld: Marchisio is een diepliggende centrale middenvelder en moest de eerste wedstrijd opereren als trequartista en vervolgens als links buiten tegen Nieuw Zeeland.

Bovendien hebben de kranten gelijk, er mist gewoon kwaliteit. Ieder team heeft wel een speler van topniveau die de hele ploeg op sleeptouw kan nemen. Italië niet. Nu wordt alle hoop gevestigd op de terugkeer van Pirlo.. die heeft toch zeker 3 wedstrijden nodig om in een wedstrijdritme te komen. Ik zie de Azzurri niet verder komen dan de 8e finales.

dit italie mist een vormgever als Pirlo en de enige die deze ploeg vorm had kunnen geven is Aquillani en die is niet opgeroepen. Daarbij zou ik Gilardino en Iaquinta eruit gooien en Di Natale en Pazzini erin zetten. Die andere twee hebben al genoeg geklooit.

Gek dat er geen kwaliteit in zit als je Del Piero, Totti, Cassano en Balotelli thuis laat hè.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren