Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inzameling supportersverenigingen levert FC Twente tachtigduizend euro op

Laatste update:
/

FC Twente verkeert momenteel in financieel zwaar weer en dat is in Enschede en omstreken niet onopgemerkt gebleven. Een aantal supportersverenigingen van de club en Twente, verenigt! hielden daarom een inzamelingsactie, waarbij iedereen die de club een warm hart toedraagt geld kon doneren.

Daarnaast werd er ook een veiling georganiseerd, waarbij supporters konden bieden op verschillende FC Twente-attributen. Al deze inspanningen leveren de club nu 80.196,74 euro op, een bedrag dat in de Grolsch Veste ongetwijfeld met gejuich zal worden ontvangen.

Drie weken geleden, op 10 juli, werd tijdens een supportersdag een tussenstand van zestigduizend euro bekend gemaakt. Dat bedrag is in de afgelopen tijd dus nog met ruim twintigduizend euro gegroeid tot de uiteindelijke tachtigduizend euro die FC Twente nu tegemoet mag zien.

Een mooi bedrag voor FC Twente

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk is het toch beschamend. Zoveel liefde voor de club en dan worden de supporters zo behandelt door een paar egoïsten binnen de club. Respect voor al die supporters die het dan kunnen opbrengen om nog geld in te zamelen, grotere clubliefde bestaat er dan niet. Op deze manier komt Fc Twente er bovenop!

31 juli 2016 om 22:25

Beschamend dat de directie gewoon zoveel geld opslurpt! Zij kunnen die 80.000 euro samen makkelijk neerleggen. Dan heb ik het nog niet eens over de spelers. Als de directie 1 maand geen salaris zou nemen zouden ze al op 5 ton zitten. Ik vind het beschamend hoe de supporter nu kaalgeplukt worde.

31 juli 2016 om 22:35

Er wordt niemand kaal geplukt. Als je de tekst goed leest dan is het ingezameld met verschillende succesvolle acties vanuit liefde voor de club. In Twente leeft de club en wordt de schouders er onder gezet en lopen we niet zo simpel te klagen over salaris van directie zoals jij doet

31 juli 2016 om 23:26

En als jij zijn reactie goed leest, dan begrijp je dat hij het beschamend vind dat dit initiatief om geld uit eigen zak in de club te steken niet van iemand binnen de club is gekomen, ondanks het feit dat die mensen dat geld veel gemakkelijker kunnen missen dan de supporters die waarschijnlijk allemaal op minimumloon moeten rondkomen. Da's wat anders dan "simpel klagen". Je hoeft dat "kaalplukken" ook niet zo letterlijk te nemen, ik denk dat hij ook wel kan bedenken dat niemand die supporters het mes tegen de keel heeft gehouden om geld te doneren aan Twente.

1 augustus 2016 om 08:36

Lees de reactie van mentalist even en dan zie je dat dit al gebeurd is in een crediteurenakkoord met oude directieleden. De nieuwe directie verzet al geweldig werk en moeten volgens jou daarnaast nog een gedeelte van hun salaris afstaan als voorbeeld? Sorry ik zie die logica niet. Dit is gewoon een mooi initiatief van supporters en alle kleine beetjes helpen in de wederopstanding

31 juli 2016 om 22:38

En het doorslaan in overtrokken reacties is weer begonnen. Als mijn nieuwe werkgever de boel bedonderd had dan ging ik mijn salaris niet afstaan voor dingen uit het verleden. Daarnaast is het een donatie: geheel uit vrije wil om de club te steunen. Ook is er met de oud bestuurders een behoorlijke crediteurenakkoord afgesloten zodat die een significant deel op zich hebben genomen. Het is bekend, het veroordelen is gebeurd. Hou nu maar op met dat populistisch geblaat over het wanbeleid. Dat is inmiddels geschiedenis en twente is een geheel nieuwr club. Tof gebaar van de aanhang! Echte supporters.

31 juli 2016 om 23:53

Zullen we dan eerst maar eens ophouden met de benamingen van het oude en nieuwe FC Twente. Het klinkt alsof Mcdonalds zegt, kijk we hebben een nieuwe verpakking nu is ons eten wel lekker en goed. Voor mij is het een nieuw papiertje met nog steeds dezelfde rommel erin. FC Twente is nog steeds dezelfde club, zelfde shirt, zelfde stad, er zitten alleen nieuwe poppetjes. Wat krijgen we dan straks, de Fiod komt langs met een naheffing, nee die is niet voor ons, die is voor het oude Fc Twente? Zullen we de transferinkomsten van de via valsheid in geschriften verkregen meneer Ziyech dan maar overmaken naar het oude Fc Twente, want dat hoort niet bij het nieuwe toch. Zeggen dat de club nieuw is, dat is populistisch en vooral gemakzuchtig je handen in onschuld wassen. Waarom moet het nieuwe Fc Twente dan in stand worden gehouden met akkoorden en garantstellingen over de oude FC ?

On; een goed en mooi gebaar van de echte supporters, hun gun je het. Maar dat betekent niet dat zij en wij zomaar kunnen doen alsof er niks gebeurd is. En mentalist het be- en veroordelen is nog niet gedaan. Dat weet jij ook.

1 augustus 2016 om 00:13

Na mijn pleindooi tegen populisme ga je er zelf keihard mee overheen. Beetje jammer met je nieuwe verpakkingen. De hele club is van binnenuit hervormd, bestuursmatige abcessen zijn weggesneden en er zijn louter competente mensen neergezet. Dat twente nu in de nasleep zit, is een logisch gevolg. Maar zoals jij even doodleuk bagatelliseren dat de club eenvoudigweg hervormd is, dat is natuurlijk kansloos. Dat is gewoon willen dat de club rammelt en wankelt. Jammer dat zulke mensen bestaan.

1 augustus 2016 om 01:07

Dat komt omdat jezelf zo populistisch als het maar kan bent. "jammer dat zulke mensen bestaan." dat zegt al genoeg. Dus jij hebt liever dat mensen er niet meer zijn, dan dat ze kritisch over je clubje zijn. Lekker dan. Ieder zijn eigen mening en ik heb gezegd de echte supporters het te gunnen, helaas lees je daar overheen. Maar jouw ich habe es nicht gewusst of slachtofferrol houding die gaat er niet meer in. Dat hele net doen alsof alles veranderd is, maakt het hele gebeuren daarvoor nog niet goed. Je doet net alsof de club wat goeds heeft gedaan, ze hebben alleen gedaan wat ze jaren geleden al hadden moeten doen. Maar in de tussentijd.. Zou een mooi zooitje in de samenleving worden als we allemaal zo dachten.

1 augustus 2016 om 01:18

Het is niet eens mijn clubje. Daar sla je de plank al volledig mis. Het gaat me om de proportie. Die is volledig zoek. De hele club moet maar weg en de komende 10 jaar keihard leiden door mismanagement van enkelen. Hoe is dat evenredig? Waarom wordt daar steeds weer naar verwezen? Omdat er naar het onderbuikgevoel van incompetente personen niet genoeg gestraft is. Laten we in godsnaam dankbaar zijn dat de maatschappij niet ZO in elkaar steekt. Robbertje moet hangen is het credo.

1 augustus 2016 om 01:20

Barbertje moet hangen uiteraard. God zegene de mobiele telefoon

1 augustus 2016 om 10:01

Dat Twente schade heeft van het beleid lijkt me duidelijk een geval dikke bult, het is direct het gevolg van de boel willens en wetens bedonderen. Zelfs bij het crediteurenakkoord met gemeente en bedrijfslevem heeft de club nog niet volledig open kaart gespeeld. Dus nee, dit is niet een nieuw Twente dat met schone lei in de voetbalwereld staat, dit zijn de overblijvelsen van een corrupte organisatie.

1 augustus 2016 om 12:53

Het maakt niet uit of het jouw clubje wel of niet is, het blijft natuurlijk een achterlijke uitspraak. Jammer dat zulke mensen bestaan.

1 augustus 2016 om 14:35

Bij deze een heel diepe buiging voor jou haunted. Je slaat echt de spijker op zijn kop. Dat hele zielige gejammer vanuit Enschede moet echt eens ophouden. Ja, jullie vorige bestuur heeft jullie belazert, maar ons fans van andere clubs misschien nog wel meer met onterechte en oneerlijke concurrentie, maar daar denken ze in Twente niet aan. Nee, zij zijn zielig want iedereen vind ze vervelend en wijst ze feitelijk op de fouten die hun geliefde club gemaakt heeft. Ja sorry, wie zich brand moet op de blaren zitten, zelfs al voel je jezelf heel zielig en ben je al gemazzeld door de Knvb

3 augustus 2016 om 09:49

Dank je yatsemata. Inderdaad dat zielige gedoe zonder enig schuldbewustzijn of zelfreflectie komt mij ook de strot uit. Jarenlang in polonaise achter Joop aanlopen en anderen terechtwijzen. Maar nu het erop aankomt, opeens zielig gaan doen. We zullen zien hoe dit seizoen gaat aflopen, het mag wel beginnen onderhand

Mooie actie van de supporters. Goed seizoen!

Is het salaris van 3 spelers, helpt weinig maar goed.

31 juli 2016 om 22:21

Maandsalaris*

31 juli 2016 om 22:24

het gaat om het gebaar

Bedrag valt mij tegen. Ik lees de hele tijd dat ze zo'n grote achterban hebben. Met veel supporters in de hele regio, dan had het toch echt hoger moeten/kunnen zijn.

31 juli 2016 om 22:31

Was ook mijn 1e gedachte. Echter moeten andere clubs zoiets nog maar zien te bewerkstelligen. Initiatief is mooi.

31 juli 2016 om 22:37

Er is al een garantstelling uit het bedrijfsleven van meer dan 12 miljoen. Dit komt puur vanuit supporters en supportersverenigingen. Alle kleine beetjes helpen met de wederopstanding

31 juli 2016 om 22:37

Dit geld is ook opgebracht door de gewone supporter. Niet door sponsoren die hiervoor al meer dan 10 miljoen bij elkaar hebben geschraapt. Vind het een mooi bedrag.

1 augustus 2016 om 00:05

Volgens mij was deze inzameling ook voor de jeugdopleiding van Twente bedoeld (?).
Misschien dat er daarom ook wat minder animo en bekendheid aan is gegeven en daardoor de opbrengst minder?

Spelers en directie 2 maanden af zien van loon en ze komen al over de miljoen heen. Spelers kunnen makkelijk 2 maanden overbruggen en de directie ook.

31 juli 2016 om 22:40

Doet geen enkele speler, niet zo naief doen. Daarnaast hebben zij ook rekeningen die ze moeten betalen.

31 juli 2016 om 23:30

Hij zegt nog heel nadrukkelijk "spelers kunnen makkelijk 2 maanden overbruggen en de directie ook"...

Of geloof je echt dat ze met zo'n salaris direct verhongeren wanneer er 2 maanden geen geld op de rekening wordt gestort? Dan ga je wel heel erg slecht met je geld om...

31 juli 2016 om 23:44

Waarom zouden ze dat doen? Als het bedrijf waar ik werk dat van mij vraagt zou ik het ook afwijzen. Zij maken een puinhoop van en dan moet ik als werknemer gaan boeten? Ja dag. Laten ze het geld maar ergens anders vandaan halen. Een voetballer die denkt waarschijnlijk net zo. En gelijk heeft hij.

31 juli 2016 om 22:41

Onredelijk en onrealistisch om dit te verwachten. Daarnaast is het juridisch gewoon onrechtmatig om zonaar lonen in te houden van werknemers.

Erg blij met het bedrag! Alle beetjes helpen en ben blij dat wij (als supporters) bij elkaar hebben gehaald. Komende seizoenen overleven en met z'n allen ervoor gaan! Heb er vertrouwen in dat het goed komt!

Nou dat zijn dan drie maandsalarissen van een selectiespeler

31 juli 2016 om 23:32

Die dus niet meer betaald hoeven te worden aangezien de supporters dat al hebben gedaan. Kan het bestuur dat geld mooi gebruiken voor de grote schoonmaak...

Supporters van de nummer 15 van de Jupiler League (fortuna Sittard) haalden in februari binnen 2 weken nog dik 136.000 euro op voor de redding van hun club. En het was bij lange na niet de eerste keer dat zij de beurs trokken. Met als hoogtepunt ruim 6 ton in 2009... Tot zover dus het geblaat over 4e club van Nederland.

31 juli 2016 om 23:04

Fantastisch gedaan inderdaad. Maar het gaat hier om het gebaar. Bij ons is de nood niet dusdanig hoog als destijds bij Fortuna.

31 juli 2016 om 23:14

Sittard zelf ook 12 miljoen?
Sponsors ook 10 miljoen?
Hmm dus toch de 4de club.
Tenminste wanneer je zo bekrompen bent dit te relateren aan de opbrengst van een inzameling.

31 juli 2016 om 23:51

Dat bedrag werd door supporters én sponsoren binnengehaald destijds bij Fortuna in 2009.
Voor zover het geblaat van Kwakzalver.

Ik denk trouwens dat, wanneer Twente 6 ton nodig was om te kunnen overleven, Twentesupporters ook 6 ton bij elkaar zouden kunnen krijgen.

1 augustus 2016 om 09:57

Proficiat met deze geweldig doordachte reactie!
a) jij hangt de ranking van een club op aan een inzamelingsactie...
b) je vergelijkt appels en peren (dit gaat om geld van voornamelijk supporters die recentelijk een paar honderd euro voor een scc hebben afgeschreven) en geen sponsors ed.

Tot zover kwakzalver, die zijn naam eer aan doet.

Mooi bedrag, dat naar mijn weten naar de jeugdopleiding gaat. Klasse werk van de supporters.

1 augustus 2016 om 01:20

Het komt nogal karig over voor een club welke volgens velen zo gigantisch leeft onder de bevolking en waarbij de actie al weken loopt...

1 augustus 2016 om 09:44

Vanuit supporters, supportersverenigingen en bedrijfsleven kwam meer dan 12 miljoen euro.. Zo karig is dit alles niet

mmmm weetje ik vind het zelf een heel matig bedrag hoor.... we zitten met 30,000 man in het stadion en als iedereen 3 euro per persoon doet heb je al 90,000 euro ik had zelf meer verwacht heb zelf 50 euro gedoneerd aan Twente en hoop dat we er snel mogelijk bovenop komen

Maar aan de andere kant snap ik sommigen ook wel Wij als Twente supporters zijn echt na het kampioenschap jaren voor de gek gehouden door Munsterman en dat heeft echt iedereen super veel pijn gedaan

die 80,000 euro is een mooi gebaar en hoop dat het goed word besteed!
En het mooiste van allemaal vind ik dat wij achter de club blijven staan en hebben nu al meer seizoenskaarten verkocht dan de afgelopen 2 seizoenen

Proud to be a Tukker !

Nette opbrengst van de supporters. Elke euro is meegenomen voor twente.

Vind het door alles wat er gebeurd is een walgelijke club (daarvoor ook al geen fan), en vind dat ze hadden moeten degraderen als straf (zeker niet kapot gaan, dat gun ik geen enkele club) maar een groot aantal trouwen fans hebben ze wel. Hierdoor zie je wel dat deze club niet snel gaat omvallen. Respect voor deze supporters maar geen respect voor de club en Knvb.

1 augustus 2016 om 09:53

Ik kan jouw reactie wel waarderen. Ik snap dat de club er nu beroerd voorstaat wat betreft imago en dit zal langzaam (hopelijk) veranderen. Als supporters kunnen we maar één ding doen. Er vol achter blijven staan.

Het toont weer eens aan dat misdaad loont . Het gebaar is goed maar als de directie 1% loon inlevert krijg je meer.

1 augustus 2016 om 10:07

Wat heeft dit met misdaad loont te maken? En waarom moet de nieuwe directie 1% inleveren? De oude directie die dit veroorzaakt had heeft dat namelijk al gedaan in het gesloten crediteurenakkoord. Daarnaast denk ik dat 1% echt niet meer dan 80.000 is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren