Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inter wint ook van AS Roma en is hard op weg naar Italiaanse landstitel

Laatste update:

Inter heeft zich ontpopt tot de torenhoge favoriet om de Italiaanse landstitel dit seizoen te veroveren. De ploeg van Simone Inzaghi won met 2-4 van AS Roma, dat daardoor een matige generale repetitie kent richting het Europa League-duel met Feyenoord volgende week. Roma staat vijfde en moet vooral hopen dat nummer vier Atalanta de komende tijd punten laat liggen. Koploper Inter staat nu zeven punten los van naaste belager Juventus.

Aan de kant van Roma kreeg Dean Huijsen andermaal een basisplaats toebedeeld, mede doordat de Ivoriaanse centrumverdediger Evan Ndicka nog altijd actief is op de Afrika Cup. Ook Rick Karsdorp mocht starten van trainer Daniele De Rossi. De Nederlanders moesten helpen de spitsen van Inter, Lautaro Martínez en Marcus Thuram, tegen te houden. Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begonnen op de bank.

Inter had zijn Nederlanders niet nodig om na een ruim kwartier de leiding te pakken in het kletsnatte Stadio Olimpico. Een hoekschop leek in eerste instantie niets op te leveren, totdat Francesco Acerbi opdook bij de tweede paal. De verdediger zette een geplaatste kopbal in, die boven alles en iedereen in de verre hoek belandde: 0-1.

Roma speelde aardig mee en liet zich niet imponeren door de koploper uit Milaan. Uit een vrije trap van Lorenzo Pellegrini was het vervolgens raak. De voorzet van de middenvelder was van dermate hoge kwaliteit, dat Gianluca Mancini alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten. Dat deed hij ook, waarna hij scoorde en middels een bal onder zijn shirt aankondigde dat er een kleine Mancini onderweg is.

Vlak voor rust kwam Roma vrij verrassend op voorsprong. Lorenzo Pellegrini had een diepe bal in huis op El Shaarawy, die opkeek en besloot te schieten. In de stromende regen raakte hij de bal totaal verkeerd, maar de Italiaans international zal zijn halve poging toch fraai binnenvallen via de binnenkant van de paal: 2-1.

Inter moest na rust aan de bak en dacht al vrij snel aan aanvallen. Een vrije trap van Hakan Calhanoglu leverde niets op, maar ogenblikken later was het alsnog raak. Matteo Darmian genoot zeer veel vrijheid aan de rechterkant en kreeg de bal dan ook naar zich toegespeeld. De vleugelverdediger gaf voor bij de eerste paal, waar Thuram binnentikte: 2-2.

De Franse spits beleefde mooie tijden, want nog tien minuten na de thee speelde hij ook een belangrijke rol bij de volgende Milanese treffer. Via Lautaro Martínez en Federico Dimarco belandde de bal links voorin bij de meegekomen Henrikh Mkhitaryan. De Armeen gaf voor de bij de eerste paal en opnieuw wist Thuram raad met de geboden mogelijkheid. Angeliño was de laatste die de bal aanraakte en kreeg dus een eigen doelpunt achter zijn naam.

Inter overtuigde ondanks de treffers niet, maar dat gold ook voor Roma. De manschappen van De Rossi probeerden desondanks om iets te forceren en er werd dan ook naarstig gezocht naar Lukaku, die echter geen opgelegde kansen kreeg. Winteraanwinst Tommaso Baldanzi probeerde het met een schot in de korte hoek, maar kwam niet verder dan het zijnet.

Roma bleef aanvallen en het was voor Inter aan Yann Sommer te danken dat het niet gelijk werd. De Zwitser redde prima op een kanonskogel van Leonardo Spinazzola. Dichterbij zou Roma niet meer komen. Uit een counteraanval wist Inter het duel in blessuretijd te beslissen. Het was centrumverdediger Alessandro Bastoni die vanaf randje zestien raak schoot: 2-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitstekend resultaat en 6/6 in dit belangrijke tweeluik. Zeker geen geweldige wedstrijd, tegen Juventus was het een stuk beter, maar uiteindelijk er toch nog over gegaan. Al is 2-4 duidelijk geflatteerd. Inter heeft de meeste kwaliteit in de serie A, maar ook vooral de perfecte ervaring om dit soort potjes uit te spelen. Zit echt enorm goed in elkaar.

23e Serie A wedstrijd ook al waarin ze geen tegengoal slikken in de laatste 75 minuten. Wat echt een ongelofelijke kwaliteit is.

Storm van Roma overleefd. Inter kwam 1-2 achter vlak voor rust. Ik dacht dat het een lastige tweede helft zou worden en 2-2 maximaal haalbaar zou zijn. Inter kwam juist heel sterk terug en uiteindelijk winnen ze 2-4. Zeer knap! Genoten van Thuram. Echt een big match player. Vooral als je hem vergelijkt met Lukaku.

10 februari 2024 om 20:15

In het kampioenenjaar was Lukaku ook wel echt een big game player. Maar zeker eens wat betreft Thuram. Geweldige aankoop gebleken en echt vitaal met zijn snelheid.

De invallers voorin zijn wel echt niet goed. Als 1 van de 2 voorin lang geblesseerd is dan is dat wel echt een groot probleem.

10 februari 2024 om 20:18

Klopt Alexis en Arnautovic vallen tegen. Arnautovic loopt zo sloom zeg en na 10 minuten is hij bekaf. Alexis heeft zijn impulsiviteit verloren. Inter had jongere spelers moeten halen maar goed als Lautaro of Thuram wegvallen hebben we een probleem maar ik zie iedereen zo beetje doelpunt maken en Inzaghi zal vast een oplossing vinden. Spelen met 1 spits bijvoorbeeld. Laatste wedstrijden is Lautaro ook niet echt in vorm maar dan staan anderen op. Komt wel goed.

10 februari 2024 om 20:20

Arnautovic leek uitgeputter dan Barella 5 minuten na zijn invalbeurt.

Ik zou Frattesi wel eens wat dichter bij een spits willen zien. Scorend vermogen en snelheid heeft die genoeg.

10 februari 2024 om 20:23

Goed punt, aankomend seizoen moet dat echt veranderen. Taremi lijkt wel te komen gelukkig, hopelijk aangevuld met een jonge snelle spits.

10 februari 2024 om 20:26

Heel tevreden met Taremi inderdaad. Wel niet echt snelheid, maar wel gewoon een goede spits. Iemand als Salcedo zou je eens de kans kunnen geven. Niet razendsnel, maar ook echt niet traag.

10 februari 2024 om 20:30

Wat vinden jullie er trouwens van dat Zielinski waarschijnlijk naar Inter komt.

10 februari 2024 om 20:34

Ik vind het een heerlijke transfer. De opvolging van Mkhitaryan heb je dan al in huis.

10 februari 2024 om 20:38

Zielinski is een sterke aanwinst. Het middenveld word zowel in de breedte als in de basis sterker. Ik weet niet wie er naast Hakan en Barella gaat starten komend seizoen, Frattesi gaat niet voor altijd op de bank blijven natuurlijk, Mkhitaryan doet het verbazingwekend goed en Zielinski komt ook niet om te banken.

10 februari 2024 om 22:36

Maar Mkhitaryan heeft verlengd dus wat komt Zielinksi doen? Banken? Daar is hij toch te goed voor

11 februari 2024 om 03:37

Concurrentie denk ik. Het gewoon uitvechten.

11 februari 2024 om 08:49

Vergeer niet dat Carboni ook terug komt van zijn huur periode. Groot talent. Schijnt dat west ham al 30 miljoen heeft geboden afgelopen transfer periode.

11 februari 2024 om 08:50

@quagliarella. Ja dat is toch top. Zielinski een speler die zich al jaren heeft bewezen in de Serie A. Het middenveld wordt zo alleen maar sterker en nog transfervrij ook. Mkhytarian wordt ook een jaartje ouder zo kan Zielinski en Fratessi het rustig overnemen. Met 29 jaar is hij nu juist in zijn prime.

Wat een heerlijke wedstrijd, had oprecht verwacht dat Roma een stuntje kon maken, helaas is inter veel te goed op elkaar ingespeeld en Roma juist niet, ondanks de grote (positieve) verschil tegenover onder Mourinho

Mooi alle toppers gehad op dit moment en allemaal gewonnen, nu nog alleen de inhaal wedstrijd winnen tegen onze vrienden uit Bergamo en je staat er helemaal goed voor.
Gelukkig nu een rustige schema met CL tussendoor maar dit ziet er goed uit.
Als Roma zo blijft spelen als in de 1e helft zie ik Feyenoord er sowieso uitvliegen wat ik ook verwacht.

Dit was een lekker potje zeg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren