Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Indringer spreekt in video: ‘Ik ben Louis, ga nu het veld op en ben doodsbang’

Laatste update:

De Premier League werd donderdagavond opgeschrikt door een veldbestormer die zich tijdens de wedstrijd tussen Everton en Newcastle United (1-0) plots met een tie-wrap om zijn nek vastketende aan een doelpaal. Het blijkt te gaan om Louis McKechnie, een 21-jarige student, die in een video op Twitter zelf uitleg geeft over zijn controversiële daad. "Stop nu met olie", zo is de boodschap van de Brit.

McKechnie blijkt vlak voor zijn entree op Goodison Park een filmpje te hebben opgenomen, waarin hij zijn actie aankondigt. "Hallo, mijn naam is Louis McKechnie. Ik ben 21 jaar oud en ik studeer machinebouw. Ik sta op het punt om een voetbalwedstrijd te verstoren, en ik ben doodsbang." De jongeman betrad het veld in de 49ste minuut en slaagde er dus in om zich vast te ketenen aan een doelpaal. Na een minuut of vijf wist de beveiliging de indringer los te krijgen en werd hij aan zijn armen en benen weggedragen.

De demonstrant wist ongeveer wat hem te wachten stond, maar zette zijn actie door. "Ik geloof dat zoveel mogelijk mensen moeten weten wat ons in de toekomst te wachten staat. Miljarden mensen weten niet of ze in hun huis kunnen blijven wonen, of dat ze weg moeten, omdat landen te warm worden om te kunnen wonen. Massale hongersnood door mislukte oogst, het is vechten om brood. De crisis rond de kosten van levensonderhoud, het coronavirus en de oorlog in Oekraïne laten deze toekomst zien."

McKechnie is teleurgesteld in de Britse regering. "Ik waarschuw mijn overheid om alles te doen wat ze kunnen om dit uit te laten komen. Maar ze breiden juist uit met olie en gas, wat het alleen maar erger maakt en het risico vergroot. We weten dit doordat het internationaal energiebureau (IEA) ons heeft opgelegd: geen nieuwe olie en nieuw gas vanaf 2021, indien de overheid serieus is over ons klimaat. We roepen gewone mensen op tot massaal burgerlijk verzet deze lente. Honderden en honderden mensen, van alle leeftijden, verenigen zich om zich te verzetten tegen nieuwe olie en nieuw gas. Stop nu met olie. Het is een no-brainer."

De indringer heeft onlangs nog een gevangenisstraf van anderhalve maand uitgezeten vanwege het verstoren van het verkeer rond Londen, zo blijkt uit eerdere berichtgeving van LBC. McKechnie lijmde zichzelf vast aan een vangrail en legde zo de M25, een snelweg rond Londen, stil. In januari kondigde de demonstrant aan bereid te zijn de rest van zijn leven achter de tralies door te brengen om zijn klimaatveranderingsdoelen te bereiken. "Mijn ervaring met de gevangenis heeft me aangemoedigd om in de toekomst actie te ondernemen, ongeacht of de gevangenis een gevolg is", zei hij toen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook al is het een juiste boodschap, dan is het nog niet de juiste manier het op deze manier aan te pakken.

Al vind ik het enerzijds wel dapper dat je ondanks het kennen van de gevolgen dit soort dingen doorzet. En dan heb ik het wel puur over deze actie.

18 maart 2022 om 00:27

Het is idd niet de juiste manier maar gek genoeg werkt het wel. De aandacht is gigantisch, en ook wel een gekke manier. Volgens mij nog nooit zo gebeurd. En de boodschap is misschien niet eens verkeerd, wellicht wat overdreven in doemscenario's denkende maar goed er zijn wel zaken die niet best zijn, dus naief zijn is denk ik ook weer niet juist. Maar bij bepaalde zaken denk ik toch wel wat anders. Levenskwaliteit (in het westen) is absurd hoog, maar afgelopen tijd wordt er wel steeds meer controle geeist. Wil dat slagen (en dan heb ik het over crowd control etc.) dan moet de levenskwaliteit omlaag (want mensen met een hoge levenskwaliteit werken juist averechts en bevechten datgene) en de gevolgen van afgelopen gebeurtenissen raken de levenskwaliteit wel op allerlei vlakken (energie, gas, benzine, voedsel, olie etc.), en dat vind ik wel opvallend en is iets om over na te denken zoals deze persoon met zijn actie wil bereiken. Maar goed wie wil dat nou he, we genieten liever van de vele dagelijkse 'verleidingen'.

18 maart 2022 om 00:29

T is niet de juiste manier, maar een lantaarnpaal buiten het stadion had niemand gemerkt natuurlijk 😉. Je kunt je afvragen of hij nu ook maar iets heeft bereikt, behalve alleen exposure en een mega boete.

18 maart 2022 om 08:04

Hij wil de regering aanspreken toch? Dus misschien had hij zich vast kunnen maken aan het hek bij Downing Street 10. Dan had hij de aandacht gehad en had hij ook op de juiste plek gestaan. Deze mensen komen gewoon een potje voetbal kijken.

18 maart 2022 om 08:25

Downingstreet, had ook gekund. Breng m maar niet op ideeen.

18 maart 2022 om 06:31

Misschien is dit juíst de manier. Want wat is 'juist'? Draaien al sinds eind jaren 80 om de hete brei heen, maar vooralsnog stoten we meer CO2 uit. Misschien is deze radicale aandacht de enige manier om iets gedaan te krijgen.

Als we het Point of No Return al niet gepasseerd zijn.

18 maart 2022 om 08:51

Als dit niet de juister manier is, wat is dan volgens jou wel de juiste manier? Dat vergeet je er voor het gemak bij te zetten.

18 maart 2022 om 10:33

Geen idee of er een juiste manier is. Maar er zullen wel manieren zijn waarbij je geen 60.000 mensen moet lastigvallen.

18 maart 2022 om 11:04



Kan aan mij liggen hoor maar als je niet weet of er een juiste manier is, hoe weet je dan dat dit niet de juiste manier? Mij lijkt het een uitstekende manier om aandacht te vragen want dit gaat heel Europe en misschien zelfs de hele wereld over.

18 maart 2022 om 11:25

Nogal een vreemde opmerking vind ik dat. Ik weet niet hoe je met een vliegtuig moet vliegen maar ik weet heus wel hoe je het niet moet doen.

Verder valt dat heus wel mee. Binnen de voetbalwereld zal het wel wat aandacht krijgen. Als ik het aan mijn moeder en vader vraag dan zullen die het waarschijnlijk totaal gemist hebben.

18 maart 2022 om 11:51

Ik maak dus een vreemde opmerking en dan begin je over het besturen van een vliegtuig? Laat maar zitten.

18 maart 2022 om 11:56

Dat noemen ze een voorbeeld. Het is niet dat je weet hoe je het wel moet doen dat je niet weet hoe het niet moet.

Maar als het concept ‘analogie’ je niet bekend is dan houden we er inderdaad beter mee op.

18 maart 2022 om 12:15

Heel knap dat je vanachter je toetsenbordje kan oordelen dat ik niet bekend zou zijn met het concept 'analogie'. Jij bent een heel pienter kereltje

18 maart 2022 om 12:19

Je herkent het alleszins niet.

18 maart 2022 om 12:23

Get a room.

Maar dan toch op de inhoud: de retorische vraag is natuurlijk terecht "of er wel een juiste manier is". Dat wil zeggen, een manier waarin iedereen zich kan vinden, die dus niemand schaadt én die zorg dat het doel bereikt wordt. Als die manier niet bestaat, dan is het "kiezen tussen twee kwaden".

Het filmpje doet me denken aan de nieuwe Batman met The Ridler. No more lies.

18 maart 2022 om 01:04

Hij lijkt ook wel een beetje op the ridler haha. Vind iemand het gek overigens dat ik zijn actie zelfs nuttig vind? Er zijn belangrijkere dingen dan een voetbalwedstrijd en zijn boodschap is daar 1 van. Hij heeft mijn aandacht meer getrokken dan als die dit buiten zou schreeuwen.

18 maart 2022 om 07:44

Haha ja inderdaad, alleen deed hij het niet in zijn broek toen hij die plannetjes op tape had gezet en uitvoerde. Overigens credits naar Paul Dano, want het was wel een goeie Ridler moet ik zeggen. Met betrekking tot je mening over de actie, opzich vind ik dit ook wel een hele goede actie om exposure te krijgen voor een good cause om awareness te kweken voor de normale mens. Dit blijft beter en nuttige qua boodschap dan een naakte streaker over het veld zien rennen of wanneer Vitaly iets loopt te promoten voor zijn kanalen.

Geweldige actie, prachtige betrokkenheid met de maatschappij. Kan het alleen maar toejuichen.
Ik wou dat we veel en veel meer van deze jongeren hadden. Burgerlijke ongehoorzaamheid voor een zeer nobel doel. Hulde!

Kunnen al die mensen die het WK in Qatar geen probleem vinden nog wat van leren.

18 maart 2022 om 06:17

In Europa zijn we al druk bezig met alternatieven voor olie. Maar in China doen ze dit echt niet. Hij kon zich beter vast knopen aan een doelpaal bij een wedstrijd in China, alleen dan was dit nooit in het nieuws gekomen en zat hij nu in een gevangenen kamp. Als je nu ook per direct zou stoppen met olie is er ook 1 dikke chaos in de wereld, dit moet je langzaam afbouwen.

18 maart 2022 om 06:55

Ja in China weten ze wel raad met dit soort "gevaarlijkste mensen ter wereld"

18 maart 2022 om 07:14

Vind je hem 1 van de gevaarlijkste mensen ter wereld?

18 maart 2022 om 07:52

Lees de aanhalingstekens ook!

Ik vind dit een topactie, ipv een nutteloze veldbestormer een jonge student met een echte boodschap. Hulde.

18 maart 2022 om 07:58

Nee, dat riep jij gisteren totdat je daarop door forumleden werd aangesproken en je niet wist hoe snel je je comment moest aanpassen. De aanhalingstekens in mijn reactie hierboven gaven dat zeker niet weg? En verder klets je uit je nek over China vandaag, misschien moet je eerst maar wat gaan rondneuzen i.p.v. te roepen hoe jullie daar in Europa wel wat doen met alternatieven voor olie en "in China echt niet".

18 maart 2022 om 08:16

Sommige forum leden waren op hun pikkie getrapt, andere waren het roerend met mij eens. Tja in China geven ze een stuk minder om het klimaat en milieu en daarom zijn zij ook een wereld macht en wij zijn de zogenaamde wereld verbeteraars, maar geven ondertussen geen fuck om de rest van de wereld. Terwijl de eerste landen in hongersnood komen door de oorlog in Oekraïne, wil meneer Staghouwer toch alle stikstof plannen laten doorgaan en ook al wil de EU de Green Deal doorzien Staghouwer wil industrie. Maar goed ik dwaal een beetje af.

18 maart 2022 om 08:47

Nou doe je alsof ik suggereer dat jullie in Europa geen haar beter zijn. Dat suggereer ik niet. Ik zeg alleen maar dat je onzin praat wanneer je beweert dat ze in China niks doen aan alternatieven voor olie. Over de gehele wereld wordt er 54gigawatt aan windmolenenergie geproduceerd. Dan mag jij vertellen wat het aandeel van China is daarin, wat jij dus als "echt niet aan alternatieven doen" bestempeld.

On topic voordat mijn reactie door VZ wordt verwijderd als niets toevoegend: die jongen aan die goalpaal heeft een goed signaal op een verkeerde manier weergegeven. Maar hij heeft wel aandacht gehad. Of het zal helpen? Vast niet.

18 maart 2022 om 09:53

Ook in china word enorm geinvesteerd in alternatieven. Alleen lopen ze (misschien wat) achter op ons (al zijn wij ook veel te laat begonnen) en is het land achterlijk groot.
Deze man bedoeld denk ik ook niet dat iedereen morgen moet stoppen met olie. Ik denk dat hij zich zorgen maakt om de afhankelijkheid en alle randverschijnselen (milieu, corruptie, oorlog etc).

18 maart 2022 om 10:34

Feitelijke kennis doet je wel niet veel hè? China investeert honderden miljarden als het aankomt op alternatieve energie en ze staan er een stuk beter voor dan velen denken.

18 maart 2022 om 10:50

China heeft ambitieuzere doelstellingen op vlak van elektrische wagens dan vele EU lidstaten en olie wordt voor een groot deel gebruikt wordt voor de transport sector. Buiten dagelijkse wagens worden olieproducten vooral gebruikt voor goederen transport, vliegtuigen en industrie. In de toekomst zal dit voornamelijk moeten vervangen worden door duurzame waterstof, ook op dat vlak heeft China best ambitieuze doelstellingen. Qua olie-afhankelijkheid kun je echt niet stellen dat EU het beter doet dan China dus je bewering is gewoon fout.

Op vlak van uitfasering van kool staat China wél een heel stuk achter, omdat ze dit willen gebruiken om hun groeiende energieconsumptie op te vangen voor industriele activiteiten en de groei van duurzame energiebronnen daarvoor te traag verloopt.

18 maart 2022 om 07:37

Het zou wat zijn als iedereen die het ergens niet mee eens is dit soort acties gaat opzetten. Het verkeer zou overal vastlopen en wedstrijd worden steeds stil gelegd. Ik vind het apart day zoveel mensen er van overtuigd zijn dat ze alles beter weten en dat ze altijd gelijk hebben.

18 maart 2022 om 07:54

Misschien moet dat maar eens gebeuren om deze maffe wereld met gestoorde leiders te veranderen. Its time for change! Het gaat hier niet zomaar om een mening, dit zijn maatschappelijke en ethische kwesties die te weinig aandacht krijgen. We willen vaak gewoon doorgaan met hoe iets gaat. Mensen mogen meer gaan nadenken hoe we goed met de wereld en elkaar omgaan. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden.

18 maart 2022 om 08:26

Olie- en gasverbruik en het milieu zijn natuurlijk al hot items die veel aandacht krijgen. Sowieso in Nederland. Mocht het in Engeland anders zijn, dan snap ik deze actie wel.

18 maart 2022 om 09:22

In Engeland schijnt geen zon hè 😉 ☔️

19 maart 2022 om 08:32

Een hot item dan constant genegeerd wordt en door zelfs een veel te groot deel van de bevolking belachelijk wordt gemaakt.

De regeerpartijen hebben hier effectief zo goed als niets aan gedaan. Heel de Rutte-periode niet.

Mooi man, iemand die ondanks angst voor zijn idealen durft op te komen met een stukje ongehoorzaamheid. Goed om te zien

Dappere jongen met een boodschap die regeringen koud zal laten, hoewel in het licht van de energietransitie de oorlog in Oekraïne een zegen kan blijken te zijn, hoe raar dat ook klinkt.

Overigens merkwaardig dat een dozijn stewards zich hiermee bemoeit om een puber af te voeren. En dan die hals die met een betonschaar staat te hengsten op een tie-rip! Doe normaal Rambo…

IK vind het nobel en prachtig dat er mensen zijn die opkomen voor ons milieu en daadwerkelijk iets willen doen aan het klimaat. Alleen zijn er andere manieren om dit te uiten en te doen. Als steward moet je je werk doen en dit hoort er helaas ook bij. Je weet nooit of je te maken hebt met een gek of iemand die iets gevaarlijk gaat uithalen, moet ook niet prettig zijn voor die stewards hoor.

Nog zo'n gekkie. Veld bestormen, verkeer ontregelen. Je zadelt de gewone burger op met dit soort onzinnige acties. Ga dan lekker op een plein staan met je vrienden om te protesten. Op die manier heeft niemand last van je en kan je ze ook negeren.

18 maart 2022 om 13:22

Ja een paar minuutjes onderbreking van een voetbalwedstrijd is namelijk een echt probleem itt kapot milieu en oorlogen en dat soort futiliteiten.

18 maart 2022 om 20:41

Je wint 0,0 met zulke acties. En vaak genoeg zijn er gekken het veld op gekomen die de spelers iets aan willen doen. Want wat gebeurt hier precies mee? Zijn de problemen weg? Het idee is dat we er dan over gaan praten. Ook erover praten win je er niks mee. Problemen moeten verholpen worden door de politiek. En dat doe je door slim te stemmen. Maar dit soort acties zijn alleen voor de bühne.

21 maart 2022 om 13:27

Wel heel simpel om te zeggen dat het niet werkt omdat het (levensgrote) probleem de dag erop niet opgelost is.
Hierdoor gaan mensen erover praten en daardoor verhoogd het bewustzijn. Dus daar win je wel degelijk iets mee. Ook politieke partijen stemmen verkiezingsprogramma's af op basis van wat leeft onder het volk.
Het exacte effect is lastig meetbaar, maar het is prima dat er even publiekelijk aandacht voor is. En dan mekkeren dat de gewone burger hier problemen van ondervindt gaat al helemaal nergens over.

In het eerste bericht 99x gekkie genoemd en onder dit bericht zo'n 1 a 2x. Toch wel grappig hoe context van zo'n actie het beeld van zo iemand veranderd.

Als Ryan Reynold het deed gingen we gelijk op zoek naar de context, iemand die eruit ziet als een nerd krijgt bij voorbaat een stempel gekkie. Food for thought

18 maart 2022 om 17:06

Ik hap wel in je food for thought, lekker.
Ik denk dat het ligt aan het soort boodschap.
Als de beroemdheid Ryan Reynolds dit deed voor een populair onderwerp, bijvoorbeeld het milieu. Zal de media en andere beroemheden hem zien als een held.
Als de beroemdheid Ryan Reynolds dit deed voor een controversieel onderwerp, zoals verzet tegen de coronapas of digitaal passpoort, dan zal hij een 'gekkie' zijn en worden gecanceld.
Dat is mijn piece of cake voor de food for thought

18 maart 2022 om 20:52

Dan heb je hem niet begrepen, het punt wat ik probeer te maken is dat looks direct het vooroordeel gekkie met zich mee brengt. Het onderwerp 'stoppen met fossiele brandstoffen' wat deze gast nu brengt, lijkt mij niet echt controversieel. Volgens mij is dit een breed gesteund onderwerp of heb ik het mis?

19 maart 2022 om 09:24

Oh, je bedoelt dat hij er gewoon vreemd uit ziet? Ik dacht dat je status bedoelde i.p.v. zijn uiterlijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren