Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

In navolging van Ajax nóg een onderzoek naar transfers van Mislintat gestart

Laatste update:

Sven Mislintat wordt ook door zijn voormalige club VfB Stuttgart onderworpen aan een onderzoek, zo wordt door de Duitse club bevestigd aan BILD en Kicker. Mislintat haalde Borna Sosa op Deadline Day namens Ajax weg bij Stuttgart. Die deal is door vraagtekens omgeven.

"VfB Stuttgart onderzoekt de transferactiviteiten van Mislintat vanwege de recente ontwikkelingen", zo luidt de korte verklaring van de Bundesliga-club. Ajax betaalde op de slotdag van de zomerse transferwindow acht miljoen euro om Sosa over te nemen van Stuttgart. Dinsdag onthulde de NOS dat die transfer werd afgerond door zaakwaarnemersbureau AKA Global van Arthur Beck. Het kantoor blijkt drie procent van de aandelen te bezitten van Matchmetrics GmbH, een databureau dat deels in handen is van Mislintat.

De transferconstructie is waarschijnlijk in strijd met richtlijnen waaraan Ajax zich als beursgenoteerde organisatie moet houden. Ook Stuttgart wil het fijne van de deal weten, bijvoorbeeld of er door Mislintat aan de transfer van Sosa is verdiend. Ook de Duitse club werkt overigens samen met Matchmetrics, het databureau van de Ajax-directeur.

Arthur Beck, de zakenrelatie van Mislintat, ontkent alle beschuldigingen
Sosa vertelde zijn vorige zaakwaarnemer Thies Bliemeister (van CAA Stellar Europe) dat hij de overstap naar Ajax alleen met Beck kon maken, omdat Mislintat alleen zaken met Beck wilde doen en niet met CAA Stellar. Die informatie werd dinsdag bevestigd aan De Telegraaf en NRC. "Het zijn vooral aannames", reageerde Beck woensdag tegenover Voetbal International.

"Dat de transfer alleen met mij als zaakwaarnemer kon, is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb", aldus Beck. "Ik ken Borna (Sosa, red.) al heel lang en was één van meerdere agenten die werk gedaan heeft voor hem. Ik mocht namens de speler praten met meerdere clubs, ook Ajax. Een paar weken eerder heb ik hem aangeboden bij Ajax. Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem zou willen, er snel gehandeld moest worden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het houdt niet op.. dit lijkt me echter niet meer dan normaal, de verkopende club wil toch ook weten hoe dit allemaal verlopen is. Het zal gelukkig niet lang meer duren voordat deze boef terug naar Duitsland gestuurd wordt.

Ja, het is een feit dat Mislintat niet meer kan werken in voetballerij, dus voor hem is afgelopen!

20 september 2023 om 23:41

Nou die komt weer aan de bak hoor. Je wilt niet weten hoe dit wereldje in elkaar zit. Ik ga hier grof schatten: 40% zijn goeie agenten en 60% niet. Bij TDs same percentages. Dit allemaal verbaasd me niet. Wat ik alleen van schrok is dat dit bij een Ajax gebeurd..

21 september 2023 om 00:09

Klopt, hij gaat misschien na Ajax naar Midden-Oosten, om meer geld te verdienen denk ik. Hij zal dus ook niet in Europa gaan werken, want dan heb je meer hetze tegen hem.

21 september 2023 om 00:29

@bpreal Baseer je deze cijfers ook op iets behalve je onderbuikgevoelens?

21 september 2023 om 00:50

Bovenbuikgevoelens

21 september 2023 om 09:31

Ik baseer het op feit dat ik in deze wereld werk.

21 september 2023 om 10:45

Dan is de kans dus 40% dat we je moeten geloven. Volgens je eigen logica.

21 september 2023 om 14:44

@bpreal Ik werk ook in deze wereld en heb een totaal andere ervaring dan jij. Mag ik vragen, uit interesse, op welk gebied je werkzaam bent?

21 september 2023 om 18:49

@tukkertje, jullie moeten niks. Ik deel mijn ervaring. Ik werk in Belgie en hier was genoeg aan de hand met propere handen en veel van die figuren zijn nog steeds werkzaam. De controles zijn gelukkig wel strenger, maar die sjoemelaars zijn er gewoon nog steeds. @Tullius, zelf actief als agent + eigenaar van agency. Ik ondervind enorm veel cowboys van agenten die mijn spelers zomaar benaderen of TDs die een speler voorgesteld krijgen om die af te wijzen en een andere agent die speler te laten benaderen. Heb een waslijst en dat jij trouwens geweldig belevenis heb, good for you. Echter is dit mijn realiteit.

21 september 2023 om 00:18

Daar ben ik anders absoluut niet van overtuigd. Ik zie hier bijv. ook nogsteeds Ajacieden voorbij komen die vragen om Arnesen. Dit terwijl hij bij Feyenoord ook aan dit soort zaakjes deed met zijn eigen zoon.

Verder moeten we eerst maar eens afwachten wat er uit dit onderzoek komt. Het is sowieso geen goede zaak voor Mislintat zijn reputatie maar hij verdient een eerlijke kans.

21 september 2023 om 09:33

Dit probeer ik dus steeds uit te leggen hier. Er zijn echt veel sjoemel TDs. Maar vaak worden die ‘beschermd’ en krijgen agenten een slechte naam, alhoewel ook bij de agenten de grootste deel sjoemelaars zijn.

Duidelijk dat die Beck en de sportieve directeur samenspannen. Nogmaals dit is echt niks nieuws aan, in de voetbal wereld zit er vol met dit soort TD en agenten. Verschil is dat de agenten vaak als zondebokken worden aangewezen + dit was zo obvious.

Er was ooit een plan opgesteld die ervoor zorg draagde dat mensen met zgn ajax-dna op sleutelposities binnen de organisatie zouden zitten, waarbinnen ook een technisch hart was geïnstalleerd. Door veel mensen verguisd (Arno bijv.). Helaas is dat door de tegenstanders inmiddels helemaal omver geworpen en hebben we weer nobodys die denken dat ze ajax wel even kunnen runnen. Hebben ze dan na v/d Boog niets geleerd? Ik heb de commissarissen en “cso” even gegoogled, vol zelf geschreven teksten waar ze zichzelf de hemel in prijzen. Kan me niet voorstellen dat de bestuursraad hier helemaal achter staat.

Helemaal klaar met dit Ajax geneuzel. Alles wat er de afgelopen jaren is opgebouwd is na het sturen van wat dickpicks ingestort. Zo erg zelfs dat we nog minimaal 2-3 jaar nodig hebben om hieruit te komen.

We missen een leider op het veld. We hebben geen Ajax DNA meer op het veld. We hebben een, met alle respect voor de beste man, zeer matige coach. Directie is kut. De jeugd zit weinig in. En we hebben weinig waarde meer op het veld staan.

En tot overmaat van ramp lopen PSV en Feyenoord, mede dankzij het overgrote aandeel van Ajax prestaties in Europa, weg met de CL tickets, en lopen in (of zelfs uit) op Ajax.

Iemand behalve Soccerfan_1 en D-Bergkamp die wat positiefs te melden heeft ?

21 september 2023 om 00:51

Tja, zo gaat dat met dickpics (zonder k). De mannen denken dat ze een hoogtepunt gaan opleveren, maar vaak blijkt het een dieptepunt te zijn.

21 september 2023 om 05:58

Schei toch uit met je Ajax dna, als je de huidige technische staf incl scouting en directie van Feyenoord bij Ajax neer zou zetten haal je ook veel buitenlanders maar presteer je wel naar behoren.

Wat valt er te onderzoeken?
Ze hebben zelf toch akkoord gegeven dus wat maakt het uit aan wie?

Je kan mij nog meer vertellen en iedereen kan zeggen dit is een hetze tegen mislinat. Maar dat hier iets niet in de haak is lijkt mij nu wel duidelijk. Het stinkt aan alle kanten in iedergeval

Als Ajax zijn huiswerk goed had gedaan, hadden ze nooit met die Mislintat in zee gegaan.
Het zal.zn eigen wel het meneertje hebben gevoeld met het geld van Ajax, maar wat heeft hij nu uiteindelijk gekocht????
En dan ook nog zeggen dat het Ajax zeker 4 jaar zal kosten voor ze weer bovenaan staan.
Hij heeft door slechte aankopen Ajax in een diep dal gebracht.
En dan nu Stein de schuld geven, zegt gelijk hoe hij te werk gaat.
Weg met die vent liever vandaag dan morgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren