Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In de wandelgangen (2/9): FC Twente overweegt zich te melden bij Ajax

Laatste update:
/
Marco van Basten vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen en weet nog niet wat hij vervolgens gaat doen. De coach wil graag in Nederland blijven: een buitenlands avontuur sluit hij uit. "Daar heb ik geen zin in", maakt Van Basten duidelijk. "Ik heb nog niet aan de telefoon gezeten. Het aantal clubs is natuurlijk ook beperkt." Voor volgend seizoen is AZ nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. (De Telegraaf)
/
De ambities van Dmitry Rybolovlev met AS Monaco zijn grenzeloos en de rijke Rus wil alleen het beste van het beste. Claudio Ranieri behoort in zijn ogen niet tot die categorie en de Italiaanse coach zal aan het einde van dit seizoen dan ook worden ontslagen. Droomkandidaat om hem op te volgen is Jürgen Klopp, die uitstekend werk heeft geleverd bij Borussia Dortmund en bij meer Europese topclubs op de verlanglijst staat. (Le 10 Sport)
/
FC Twente rekent erop dat Roberto Rosales aan het einde van dit seizoen vertrekt. De rechtsback weigert om zijn aflopende contract in Enschede te verlengen en dus is Twente op zoek naar een opvolger. Een van de kandidaten is Ruben Ligeon, de vaste stand-in van Ricardo van Rhijn bij Ajax. Scouts van Twente bekeken Ligeon in de competitiewedstrijd van Jong Ajax tegen Willem II. (Diverse Nederlandse media)
/
John Obi Mikel weet het nu zeker: hij moet zo snel mogelijk weg bij Chelsea. De Nigeriaan was al geen favoriet van José Mourinho, maar sinds de komst van Nemanja Matic zijn de kansen op speeltijd helemaal gereduceerd tot het nulpunt. De 26-jarige Nigeriaan weet dat hij in de belangstelling staat van bijvoorbeeld Galatasaray, al wil hij de zomer afwachten alvorens hij een definitief besluit neemt over zijn toekomst. (Daily Mail)
/
Newcastle United kocht de afgelopen jaren raak, maar Alan Pardew had dat liever niet gedaan. Het gebrek aan aanwas uit de eigen jeugd dwingt de manager er echter toe zaken te doen op de transfermarkt. "Wat wij nodig hebben is een speler uit de eigen jeugd die exceptioneel goed is. Kijk naar Southampton, met Gareth Bale, Theo Walcott, Luke Shaw en Adam Lallana. Dat is een kunst", weet Pardew. (Daily Mail)
Ajax moet Ruben Ligeon niet laten gaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Twente afhaakt als ze de prijs horen. Ligeon is niet net als Koppers al gewogen en te licht bevonden. En Koppers kostte al een half miljoen ofzo.

31 maart 2014 om 09:24

Koppers deed het gewoon prima bij ajax. Hij had echter de pech dat we met blind,boilesen en dijks al veel goede linksback hadden. Als dan twente zich meld moet je het zo'n jongen gunnen aangezien die te goed/oud was voor de JL. Hier zit ook wel het verschil met Ligeon. We hebben alleen van Rhijn en Tete nog, dat is te weinig. Tete schat ik overigens hoger in dan Ligeon die ook niet slecht is.

31 maart 2014 om 09:52

Wat is het verschil dan met de linksbackpositie? Ajax verkocht Koppers en verhuurde Dijks omdat Boilesen en Blind voldoende opties voor linksback waren, dat zijn toch ook gewoon 2 spelers? Nu met Tete en v Rhijn heb je er dan ook 2. En in de A1 loopt Owusu nog, die zou zomaar, net als Riedewald dit seizoen, doorgeschoven kunnen worden naar Jong en bij calamiteiten op de bank bij 1 gezet kunnen worden..

Anderzijds is de vraag of Twente, na gisteren tegen Willem II 7-1 op ons kloten te hebben gehad, nog interesse heeft of dat ze daar doorheen kunnen prikken..

Waar is trouwens die Twentefan die het in januari zo leuk vond dat Ajax interesse had in Twente jeugdproducten John en Elia?

31 maart 2014 om 10:24

Ligeon is echt wel te koop hoor, maar Overmars zal wel de hoofdprijs eruit willen gaan wringen voor zo'n speler.
Ik verwacht dat hij er wel tegen een miljoen uit wil slepen. Of dat Twente dat gaat betalen is een tweede, Ajax hoeft Ligeon niet te verkopen natuurlijk.

Ajax laat hem niet gaan, het is een prima stand-in voor Van Rhijn. Er komt wel een jongen uit de jeugd aan (naam even kwijt), maar die is er nog lang niet klaar voor.

Dubbele bezetting wil Frank hebben, dus ze zullen het niet zo snel laten gaan. Voor het geld hoeven ze het in ieder geval te doen.

31 maart 2014 om 09:26

Tete bedoel je denk ik

31 maart 2014 om 10:03

Tete is er wel klaar voor denk ik, speelt steeds sterker in Jong (gisteren was drama, maar 1 wedstrijd is geen graadmeter natuurlijk). Daarachter komt Owusu aan, die zit in de A1 en kan prima naar Jong doorgeschoven worden (hij is volgend jaar nog steeds een A junior) want vanuit de B1 komt ook nog een aardige rechtsback.. Als Ajax 1 positie goed bezet heeft t/m de B1 is het de rechtsbackpositie wel.. Om linksback maak ik me een stuk meer zorgen, daar zit achter Boilesen en Dijks niemand tot de B1..

Misschien is Mikel wat voor Arsenal? Toch een speler met veel kwaliteit op zijn plek.

Dan hebben ze een leuke wedstrijd uit gezocht om hem te bekijken.

31 maart 2014 om 09:28

Als het fout gaat, is het inderdaad een goed moment om te kijken hoe de speler in kwestie zich staande houd.

Maar met scouten gaan de clubs wel meerdere keren kijken met verschillende scouts, om een zo objectief mogelijke mening over een speler te kunnen vormen.

Denk dat hij wel uitstekend tot zijn recht kan komen bij Twente.

Hoeveelste staat jong Twente eigenlijk?

31 maart 2014 om 09:47

Ergens onder jong Ajax maar met minder tegendoelpunten. En daar gaat het nu net om bij het beoordelen van verdedigers.

31 maart 2014 om 09:53

Een scout kijkt verder dan het totale aantal tegengoals als hij 1 verdediger gaat beoordelen. Zeker als de defensie steeds in een wisselende samenstelling speelt. Iets dat de totale cijfers nooit ten goede komt.

31 maart 2014 om 10:25

Dat mag ik toch hopen. Niet allen voor de scouting, maar ook voor de trainer van jong Ajax. Anders zit hij volgende week op de tribune.

Jansen mochten we ook alleen voor de hoofdprijs kopen, is dat hij een clausule van 3 miljoen had.
Anders had Munsterman ook rustig 10 miljoen gevraagd.

Zes miljoen bieden, dan kan er over nagedacht worden.

Als er één is die voor een dubbeltje wil winkelen dan is Munsterman het wel, misschien kunnen we hem ruilen voor Tadic.

31 maart 2014 om 09:38

Wat een onzin verkondig je toch. Elke club wil spelers voor het minimale halen en voor het maximale verkopen

31 maart 2014 om 12:20

Cocqie,

Er staat niet voor niets een smiley bij, beetje vrolijkheid mag er toch wel zijn hoop ik.

Wil best met je in discussie gaan, kan er nog veel zinnige informatie worden uitgewisseld.

Kijk Munsterman( is zijn goed recht) gaat standaard voor het ontvangen van de hoofdprijs,
Ajax heeft al meerdere malen als het in het belang van hun spelers is water bij de wijn gedaan.

Theo Jansen mocht voor een vriendenprijsje naar Vitesse, van Ginkel mocht niet naar Ajax gaan van Vitesse.( in belang van de speler?)

Demy de Zeeuw kon bij zijn overgang naar Cska niet het salaris ontvangen wat hij graag wilde, Ajax heeft toen in het belang van de speler water bij de wijn gedaan en door Cska minder transfer geld dan al was afgesproken voor Demy te laten betalen in ruil voor een beter salaris voor Demy.

Kan je nog wel meer zaken vermelden, maar je moet soms dingen wel met een korreltje zout weten te nemen.

31 maart 2014 om 19:10

Nou als ik dit zo lees heeft ajax niet in het belang van demy gehandeld. Ajax wilde demy kwijt en de Russische club wilde niet meer uitgeven. Dus ajax deed de transferprijs omlaag.

31 maart 2014 om 09:52

hahaha goeie! 1 van de beste speler van de Eredivisie, zo niet de beste ruilen tegen een back-up rechtsback van Ajax. Zo wanhopig is Twente niet en Ligeon is alleen maar een optie. Ik hoop dat het iemand anders wordt.

31 maart 2014 om 15:13

Sarcasme.... jammer dat mensen dat moeilijk blijven vinden

Voor een miljoen of anderhalf moeten we hem toch wel kunnen missen?

Overbodig. Martina doet het prima en verder kan men de jeugd een kans geven. Een centrale verdediger lijkt mij een hogere prioriteit hebben, gezien het vertrek van Wisgerhof en hoogstwaarschijnlijk Bjelland of Bengtsson.

31 maart 2014 om 09:49

Martina doet het prima? Als rechtsback bedoel je toch? Jeetje wat was hij slecht tegen Ajax. Elke bal leverde hij in. Verdedigend stabiel, maar in de opbouw en aanval was hij echt heel erg slecht. Rosales werd heel erg gemist.

Volgend jaar komt Lachman al, en Martina wordt (terecht) meer gezien als CV. Twee rechtsbacks lijkt me eerder aan de orde, of Bouma moet zich dusdanig ontwikkelen dat hij een kans verdient.

31 maart 2014 om 10:14

Ja, hij leverde een paar ballen in, maar deden Bjelland, Schilder, Ebecilio en Gutierrez dat ook niet gisteren? Iedereen bij Twente leek een beetje zenuwachtig.
Mocht Twente een rechtsback willen halen, haal dan niet weer een derde keus van Ajax (koppers), maar haal dan een volwaardige rechtsback die al een beetje ervaring heeft.

31 maart 2014 om 10:33

Eens, maar ik vond het vooral opvallend bij Martina. Verhaegh zou leuk zijn trouwens. Ik zou eigenlijk eens de tijd moeten nemen om Jong Twente te kijken. Ben wel benieuwd naar Bouma en Kwee.

31 maart 2014 om 23:08

Ja Verhaegh is inderdaad al vaker genoemd, al denk ik niet dat die nog gaat komen.
Bouma en Kwee spelen geregeld, vaak wordt de een als linksback ingezet omdat men geen echte rechtsback heeft blijkbaar. Heb Bouma in de voorbereiding zien spelen, deed het toen prima, maar ben bang dat hij (voorlopig) kwaliteit tekort komt helaas.

Hoop niet dat er hier een paar beledigd of wat dan ook gaan voelen voor wat ik nu zeg.. maar gaan we nu echt van de afdankertjes van Feyenoord richting de afdankertjes van Ajax? Martina doet het prima, en anders zie ik liever iemand uit de jeugd of Paul Verheagh komen.

31 maart 2014 om 09:56

Gelukkig is het in de wandelgangen, wat ik zie hier ook helemaal niets in.
Martina doet het inderdaad prima en wanneer er een back wegvalt in de zomer zal Lachman daar komen te spelen.

Iemand ook enig idee hoe Bouma zich ontwikkeld?

31 maart 2014 om 10:43

Ik kan me vergissen, maar volgens mij heb ik Lachman nog nooit back zien spelen. Bengtsson gaat zo goed als zeker vertrekken en daarvoor komt Lachman

31 maart 2014 om 11:15

Sorry, ik bedoel inderdaad CV (ter vervanging van Bengtsson of Bjelland)

31 maart 2014 om 12:46

Martina kan prima de rechtsback worden van Twente, gewoon een degelijke stabiele speler. Overigens zie ik hem persoonlijk liever centraal achterin, maar daar zal Lachman wel komen te spelen.

Wat betreft Bouma,

Bouma heeft een tijd last gehad van een blessure, maar heeft naar mijn weten al een aantal wedstrijden achter elkaar gespeeld voor jong FC Twente. Ik denk niet dat hij het niveau (nu al) aankan, althans, als basisspeler, maar als back-up van Koppers, zou het prima kunnen. Kunnen we Schilder, die er niets van bakt, ook weg doen, scheelt weer salariskosten.

Bouma is naar mijn weten ook koploper bij jong FC Twente van de assists. Hij heeft namelijk 4 maal een assist gegeven.

Twente heeft een goeie wedstrijd uitgekozen om te scouten. Ruben zijn directe tegenstander scoorde binnen 45min een hattrick.

Beste rechtsback van Ajax op dit moment

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren