Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In de wandelgangen (4/9): Barcelona gaat voor man met Barça-clausule

Laatste update:
/
Peter Schmeichel keepte jarenlang bij Manchester United en zijn zoon gaat wellicht carrière maken bij Arsenal. Kasper Schmeichel doet het dit seizoen uitstekend bij Leicester City, dat wist te promoveren naar de Premier League. The Foxes willen het avontuur op het hoogste niveau graag samen met Schmeichel aangaan, maar Arsenal wil de Deen graag naar het Emirates Stadium halen. (BT)
/
Mads Junker draagt zaterdagavond tegen Cercle Brugge voor het laatst het shirt van KV Mechelen. De kans is groot dat de aanvaller niet alleen afscheid neemt van deze club, maar helemaal stopt met profvoetbal. "Mechelen wordt mijn laatste club, tenzij er iets spannends uit de bus komt. Een terugkeer naar Roda JC zou bijvoorbeeld leuk zijn", zegt de 33-jarige Junker, die in de zomer van 2012 van Roda naar Mechelen ging. (Gazet van Antwerpen)
/
Toen Juan Camilo Zuñiga zijn contract bij Napoli verlengde, werd er beweerd dat er een speciale Barcelona-clausule in deze verbintenis was opgenomen. Dit blijkt inderdaad te kloppen: geïnteresseerde clubs moeten dertig miljoen euro betalen om het contract van Zuniga af te kopen, maar de verdediger zou Barcelona maar vijftien miljoen euro kosten. Zuniga wordt gezien als mogelijke opvolger voor Dani Alves. (El Mundo Deportivo)
/
Vijftien miljoen euro is voor een club als Barcelona niet zoveel geld, maar de club probeert Zuñiga toch op een andere manier binnen te krijgen. De Spanjaarden hebben begrepen dat Napoli Alex Song wel wil hebben en stellen een ruildeal voor. Rafael Benítez ziet eigenlijk liever Javier Mascherano komen, maar Barcelona laat hem niet gaan. Een vertrek van Song is wél bespreekbaar. (El Mundo Deportivo)
/
Besiktas is inderdaad in gesprek met Joleon Lescott. De Turkse topclub wordt al geruime tijd met de verdediger van Manchester City in verband gebracht en bestuurslid Erdal Torunogullar schept duidelijkheid: "We zijn in hem geïnteresseerd en de onderhandelingen zijn gaande. Maar hij heeft nog niets getekend, er is nog geen akkoord", zegt Torunogullar. Lescott is in de zomer transfervrij. (Fanatik)
Juan Camilio Zuñiga is de ideale man voor Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het moet niet gekker worden, maar goed bedacht barca

2 mei 2014 om 12:31

En wat heeft Barça dan eigenlijk bedacht?

2 mei 2014 om 15:15

Goede aankoop! Maar had ook geel graag een CV gezien als Mangala of Marqinhos

wat geeft barcelona het recht/zuniga het recht om dit te eisen gaat toch nergens over

2 mei 2014 om 12:13

Als je goed genoeg bent en een club wil je graag hebben kun je van alles eisen.
Waarom kreeg Zlatan een Ferrari Enzo? Waarom hebben performers A4'tjes vol met eisen van de kleur bloemen in de kleedkamer tot het aantal pepermuntjes in een rond schaaltje op een Ikea klaptafel?
Omdat je anders zegt, dan teken ik niet en het bedrijf/club die je graag wil hebben dan een mindere ster moet halen.

2 mei 2014 om 12:13

denk niet dat Barca hier ook maar iets mee te maken heeft gehad buiten het feit dat deze jongen graag naar deze club zou willen. En de club is ermee akkoord gegaan dat als hij een transfer naar barce verdiende hij voor dat bedrag mocht..

Misschien dacht napoli dat hij nooit de interesse van Barca zou krijgen?

Iedereen mag toch eisen in zijn/haar contract wat hij wil, als beide akkoord gaan is iedereen tevreden toch?

2 mei 2014 om 12:23

En als je dan toch bezig bent de verontwaardigde kleuter te spelen; leg me dan meteen even uit waarom Barcelona hier fout zit.

2 mei 2014 om 12:29

Het is een voorstel, geen eis. Zuniga heeft deze clausule afgedwongen bij de contractbesprekingen en Barca wilt hier nu gebruik van maken, niks mis mee toch?

Oprotten met Masherano oooh wat vind ik hem slecht en nutteloos

Het is niet door barca bedacht maar door de speler en Napoli . Moeilijk he lezen

Van mij mag Mascherano best vertrekken, Song ook, schuif Samper maar door voor achter Busquets en koop 2 cb's. 1 die de Puyol rol overneemt en er meteen staat en een jong talent. Benatia + Laporte zou ik goed vinden, Mangala+laporte/balante ook, veel opties, zolang het maar niet David Luiz of Hummels is.

Als Rb zie ik liever een lange verdedigend ingestelde rb komen ipv een mindere versie van Alves, dit om de balans weer terug te brengen.

2 mei 2014 om 12:39

Gedeeltelijk mee eens, maar denk eerlijk gezegd dat het financieel niet gaat lukken om twee centrale verdedigers van dat kaliber vast te leggen. Er zou maximaal 120 miljoen uitgegeven kunnen worden, maar houd (inclusief de inkomsten uit de verkoop van spelers) maar rekening met zo'n 120 á 130 miljoen (er zal namelijk ook een deel gebruikt moeten worden om de schulden af te lossen) die te besteden is aan nieuwe spelers. Daarvan is al ongeveer 20 miljoen euro uitgegeven aan Ter Stegen en Halilovic, wat betekend dat er zo'n 70 á 80 miljoen over is voor andere versterkingen. Wat mij betreft vervangen we Dani Alves door Cuadrado en worden er twee centrale verdedigers en een reservedoelman aangetrokken; Eliaquim Mangala is m'n persoonlijke favoriet, al zou ik ook kunnen leven met Aymeric Laporte of Íñigo Martínez. Mocht het financieel mogelijk zijn zou je ruim 70 miljoen kunnen besteden aan Mangala en Íñigo, twee spelers die meer dan genoeg speeltijd zullen krijgen en er meteen staan. De reservedoelman moeten we maar even kijken en hoeft niet zo duur te zijn.

2 mei 2014 om 12:56

@ Catalonia,

Van mij mag Javier Mascherano best bij FC Barcelona blijven en Alex Song juist vertrekken, want dan kan Mascherano als stand-in van Sergio Busquets gebruikt worden en dan kan Sergi Samper rustig gebracht worden door FC Barcelona.

FC Barcelona heeft, denk ik, aan een nieuwe centrale verdediger genoeg, maar het moet dan wel een centrale verdediger zijn die fysiek sterk is, goed kan verdedigen en die Gerard Piqué qua verdedigende acties ondersteunt.

Piqué is verdedigend matig en opbouwend juist wel redelijk goed, maar zolang hij geen speler naast zich heeft die fysiek sterk is, goed kan verdedigen en die hem dan niet ondersteunt, dan zie je de zwakke punten van Piqué heel erg snel en ikzelf hoop dat ze Eliaquim Mangala van FC Porto overnemen.

Hij kost een hoop geld, maar dan heb je in ieder geval een goede verdediger voor de aankomende tien jaar, bij wijze van.

En voor een nieuwe keeper mag FC Barcelona ook wel wat uit gaan geven. Ikzelf, en waarschijnlijk meerdere supporters, hopen natuurlijk op Thibaut Courtois.

Vandaag las ik hier op Voetbalzone dat Courtois zijn voorkeur naar FC Barcelona had uitgesproken en dat Andoni Zubizarreta meteen actie zou ondernemen.

Ik hoop in ieder geval dat hier een kern van waarheid in zit, want dan heeft FC Barcelona voor de aankomende tien jaar in ieder geval een wereldkeeper onder de lat staan.

In mijn ogen moet FC Barcelona ook een paar spelers verkopen en dat zijn in mijn ogen deze spelers:

- Bojan Krkić.
- Keirrison.
- Isaac Cuenca.
- Ibrahim Afellay.
- Alex Song.
- José Manuel Pinto.
- Jonathan dos Santos.
- Carles Puyol (zal stoppen na dit seizoen).
- Victor Valdés (zal transfervrij vertrekken na dit seizoen).

Dan zou ik me versterken met de spelers die ik hierboven heb opgenoemd en ik zou (jeugd)spelers als Gerard Deulofeu, Rafa Alcântara, Adama Traoré, Denís Suárez, Sergi Samper, Franck Bagnack, Álex Grimaldo en Jean Marie Dongou in de voorbereiding ook kansen geven om mee te trainen en oefenwedstrijden te spelen in het eerste elftal.

Courtois
Alves
Mangala
Piqué
Alba
Fàbregas
Busquets
Iniesta
Sánchez
Messi
Pedro/Neymar
2 mei 2014 om 13:14

Rochester ik denk dat de kans vrij groot is dat ook Alves gaat vertrekken, daar kan Zuniga , Montoya of Cuadrado spelen. Verder prima opstelling. Al zou ik Reus wel willen zien ipv Sanchez maar dat gaat niet gebeuren denk ik.

Gewoon mangala benatie laporte cavani reus cuadrado ozil courtois ter stegen halen
Sanchez bojan cuenca song afellay dos santos verkopen
Neymar serge roberto laporte ter stegen verhuren

3 mei 2014 om 03:31

Pure onzin dit.

Eigenlijk zou ik hier geen reactie op moeten geven, maar dat doe ik toch wel.

Al deze spelers die je net genoemd hebt, zijn geen van alle haalbaar voor Fc Barcelona (naar mijn mening ook helemaal niet nodig) dat is denk ik wel duidelijk voor iedereen, die een beetje verstand heeft van de gang van zaken in het betaald voetbal.

Dan voor het aankoopbeleid.

Courtois heeft dan misschien z'n voorkeur uit laten gaan naar Barca, maar dat wil dan niet zeggen dat Hij de ideale keeper zou kunnen zijn voor deze ploeg. Ik had eerlijk gezegd vorig jaar werk gemaakt van Pepe Reina. Simpelweg omdat hij uit de jeugdopleiding komt van Barcelona en er een aantal jaren heeft gekeept (kent de jongens en z'n prestaties zijn naar behoren). Had absoluut geen verkeerde keuze geweest en dan had je gewoon een prima opvolger gehad voor de vertrekkende Victor Valdes.

Investering in de jeugd is het beste wat Barcelona nu op dit moment kan gaan doen zoals (rochester) al zei in een voorgaande reactie. Spelers laten proeven, hopelijk doorbreken op het hogere niveau.

Spelers als Xavi en Iniesta zijn eigenlijk niet te vervangen. Geef mij maar eens namen die exact het zelfde zijn als deze 2 heren en die Barcelona op een sleeptouw kunnen nemen.

Kortom naar mijn mening is het investeren een 'no-go' . Het kan wel, maar dan zou dat alleen eventueel in speler als Marquinhos moeten gebeuren. Een positie waar de versterking wel enigszins nodig blijkt te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren