Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In de wandelgangen: Ajax gaat strijd aan om dertienjarig toptalent

Laatste update:
/
Gianluigi Donnarumma staat op het punt om zijn contract bij AC Milan te verlengen, maar vertraging rond de Chinese overname zou nu tot problemen kunnen leiden. Mino Raiola wil naar verluidt van de chaos profiteren om een transfer af te dwingen. (Tuttosport)
/
Zach Clough kon al op interesse rekenen van onder meer Middlesbrough en Leeds United en de aanvaller van Bolton Wanderers staat nu ook op het lijstje bij Everton. Ronald Koeman is op zoek naar offensieve versterkingen. (The Sun)
/
Ajax mengt zich in de strijd om het dertienjarige toptalent Karamoko Dembele. De Amsterdammers zullen onder meer Manchester City en Chelsea moeten aftroeven om de jongeling van Celtic te kunnen strikken. (The Independent)
/
Olivier Giroud is niet van plan om Arsenal in januari de rug toe te keren. Zijn zaakwaarnemer verzekert dat de Fransman ook na de transferperiode nog in het Emirates Stadium zal spelen. (BBC)
/
Everton is van plan om in januari afscheid te nemen van Tom Cleverley. The Toffees hebben naar verluidt een aantal andere clubs op de hoogte gebracht van de beschikbaarheid van de middenvelder. (Daily Mirror)
/
Het zeventienjarige toptalent Moris Sportelli kan op de nodige interesse rekenen. Chelsea, Sevilla en Stoke City hebben de verdediger van AC Milan in het vizier. (Diverse Italiaanse media)
Denk jij dat Ajax serieuze interesse heeft in Karamoko Dembele?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geloof het niet, in die leeftijdscategorie hebben we altijd alleen maar Nederlandse mannetjes lopen.

e. of de zoontjes van buitenlandse spelers of zo. Maar die halen we niet.

7 december 2016 om 15:57

Antonucci, Onana, Dolberg, Cerny, Bay, Muric. Komt ook nog die australiã«r.

6 grote talenten die we destijds hebben gewonnen in de strijd om hun krabbel met de topclubs.
En er spelen nog meer buitenlandse aangekochte talenten, dit is zo even uit het blote hoofd..
edit:
Ik zie nu dat je bedoelt in die leeftijdscategorie: wellicht dat Ajax daar ook wel iets aan wil veranderen.

7 december 2016 om 23:22

@selassi, en nog twee Hongaarse jongens, en er komt nog een derde bij. Maar raad eens? Ze waren allemaal 16 jaar toen ze kwamen, want dat is de minimum leeftijd voor een buitenlandse transfer. Dus tenzij die jongen een Nederlands paspoort heeft, komt hij niet naar Ajax.

Kansloze zaak natuurlijk. Clubs als Chelsea en Manchester City hebben veel meer te bieden en zijn veel aantrekkelijker, laat staan het geld. Ondanks dit alles is het natuurlijk verstandiger om naar Ajax te gaan voor zijn carriere

7 december 2016 om 15:14

Waarom zou hij naar Ajax gaan als hij bij Celtic zit?

7 december 2016 om 15:17

Om bij éã©n van de hoogst aangeschreven jeugdopleidingen terecht te komen?

7 december 2016 om 16:07

Enw ij hier maar allemaal huilen als Engelse teams onze talenten weg halen! aar nee deze jongen moet wel naar 1 van de hoogst aangeschreven jeugdopleidingen gaan.....

Zoveel wereld top uit de jeugd door gekomen de laatste 5 jaar hier in Nederland..

7 december 2016 om 16:19

Capis, beetje makkelijk niet? Dat gehuil is er voornamelijk omdat ze bij topclubs gewoon geen speeltijd krijgen. Wij Nederlanders achten dat gewoon het belangrijkste voor jonge spelers, terwijl anderen het misschien genoeg vinden dat ze meetrainen met topspelers.
Tuurlijk komt het ook gedeeltelijk voort uit eigen belang (je wilt immers niet je beste spelers kwijtraken), maar toch voornamelijk door een verschil in visie. Weinig mis mee.

7 december 2016 om 16:46

Als je bv kijkt wat er bij de wedstrijd selectie zit as donderdag voor een EL wedstrijd.....dan kan ik me als jonge voetballer me best voorstellen dat Ajax aantrekkelijk is.....

7 december 2016 om 18:31

Dat er veel jeugd in de selectie voor de EL zit komt alleen maar omdat ze al veilig zijn. In de ED zal Bosz dit niet doen.

Ik geloof trouwens niets van het bericht, kan me niet voorstellen dat Ajax in die leeftijdscategorie ook al aan het shoppen is.

7 december 2016 om 20:44

En bij hoeveel andere clubs zou er zoveel jeugd bij de selectie zitten ondanks dat men veilig is... Bij Ajax krijgt de jeugd dit jaar veel meer kans.....Anders dan bv Valentijntje van de Telegraaf wil doen laten geloven

7 december 2016 om 23:25

@capis, je staat wel vaak vooraan om het walgelijke stroopbeleid van de Engelse topclubs te verdedigen, he? Heb je aandelen ofzo?

8 december 2016 om 00:35

Het is maar de wandelgangen, Ajax gaat hem echt niet halen hoor

7 december 2016 om 16:09

Verre van kansloos, anders zouden Onana, Dolberg, Eriksen, Sanchez, Antonucci en Cerny nooit voor Ajax hebben gekozen. Al die jongens (en meer in het verleden) konden naar dat soort clubs, maar kozen bewust voor Ajax. Kijk wat voor kwaliteit er allemaal rondloopt aan begeleiding op de toekomst. Daar wil je als jonge speler gewoon voor gaan.

8 december 2016 om 12:06

Sanchez heeft toch ook gekozen voor Ajax terwijl die ook naar Barca kon. Het gaat ook om hoeveel kans je krijgt om ergens te spelen en of je jezelf door ontwikkelt om klaar te zijn voor een hoger niveau. Je kunt zien dat het soms heel lang kan duren om bij een topclub een beetje te spelen in het eerste kijk maar naar odegaard

Als je nu in de jeugdopleiding van Celtic speelt, waarom zou je dan naar Ajax willen....ik denk dat het qua kansen om door te breken redelijk gelijkwaardig is. Misschien zelfs bij Celtic wel groter. En daarbij denk ik ook dat je je bij Celtic eerder in het vizier van een grote club speelt.

Sportelli kan beter bij Milan blijven, met een voorbeeld aan Locatelli, Calabria en Donnarumma zie je dat Milan de jeugd nu een serieuze kans geeft.

7 december 2016 om 16:11

Bij Ajax is het niveau in de jeugd veel hoger dan bij Celtic en zijn de faciliteiten gewoon top. Net als de trainers overigens.

7 december 2016 om 16:20

Bij Celtic speel je je misschien eerder in het vezier bij de Engelse ploegen. Bij de rest van Europa vraag ik het me af.

Waarom zou een jongen van Celtic naar Ajax gaan? Manchester City en Chelsea hebben interesse. Dan blijf je of bij Celtic, of je gaat naar Engeland. Van Celtic naar Ajax is een stap opzij, in een vreemd land. Waarom zou hij dat doen?

7 december 2016 om 15:19

Of niet, hoeveel jeugd breekt er door bij City of Chelsea? Los daarvan denk ik dat ze ook niet iemand van 13 gaan halen. Maar daar zijn het wandelgangen voor natuurklijk

7 december 2016 om 16:06

Een standaard vergissing die men hier veelal maakt. Je hoeft niet per se direct door te breken bij een absolute topclub om een mooie en bovengemiddelde carriã£â¨re te hebben.

Zo heeft Manchester United momenteel 28 spelers afkomstig uit hun jeugdopleiding rondlopen die bij andere clubs in de top 5 competities spelen . Dat zijn er 15 meer dan Feyenoord en 17 meer dan Ajax.

Daar waar slechts de allerbeste talenten uit onze opleidingen nog eens in een top 5 competitie terecht weten te komen, weet een flink aantal 'afdankers' van zo'n topclub het vergelijkbare te bereiken.

7 december 2016 om 16:40

Sammerens,

Leuk zo'n statistiek. Het is alleen een kwestie van hoe je er naar wil kijken. Een jeugdspeler van Utd zal waarschijnlijk Engels zijn, waar komt die logischerwijs terecht: Juist! bij een andere club in Engeland. Dus of in Premier League waar clubs achtelijk grote selecties hebben, of in een lagere competitie.
En de jongens van Ajax en Feyenoord ie afvallen? Die komen ergens in de eredivisie terecht, en die competitie neem jij niet mee.
Ajax staat bovenaan als we kijken naar het aantal spelers dat zijn afgeleverd aan de top 31 competities in Europa. Feyenoord en ook Heerenveenstaan dan boven United

7 december 2016 om 17:39

Veel komen inderdaad bij een andere club in Engeland terecht, aangezien Engelse voetballers zelden naar het buitenland vertrekken. Dat is niet alleen een voordeel, maar tevens een nadeel in de top 31 statistiek waar jij naar refereert.
Immers worden Engelse talenten die in het Championship terecht komen niet meegeteld, terwijl het niveau en zeker het salaris daar hoger ligt dan veel van die top 31 competities. Zo zijn er alleen dit en vorig seizoen al minimaal 9 door United opgeleide spelers naar de Championship vertrokken. En die tellen dus niet mee, terwijl het gemiddelde salaris daar zo'n 380.000 Euro per jaar bedraagt, tegenover ongeveer 260.000 Euro in de Eredivisie.

Daarnaast gaat deze discussie over een speler die Ajax uit het buitenland aan zou willen trekken en waarvan men zegt dat hij beter naar Ajax zou kunnen komen. Die jongen zal niet als ambitie hebben om 1 van die 52 (72 - 11 in top 5 competities - 9 huidig bij Ajax spelend) modale spelers te worden die in de relatieve anonimiteit van de Eredivisie (of een ander laag aangeschreven top 31 competitie) komt te spelen.

Zo'n jongen ambieert spelen in een topcompetitie en gezien de 37ste en 50ste plek op de top 5 ranglijst kan je er vraagtekens bij plaatsen of de route via Nederland dan wel zo goed is als men hier doet voorkomen.

Die nummer 1 plek van Ajax in de top31 ranglijst bestaat namelijk voor het gros uit spelers die het niet hebben gered bij Ajax. Velen zelfs als groot talent uit andere jeugdopleidingen weggehaald. Het is dan eigenlijk frappant dat er gezegd wordt dat je niet naar een absolute topclub in bijvoorbeeld Engeland moet gaan omdat je daar toch niet doorbreekt, maar tegelijkertijd trots wordt verwezen naar een hoge klassering van een Nederlandse club die juist wordt gestuwd door talenten die daar niet doorgebroken zijn en vervolgens 'slechts' een modale carriere hebben.

7 december 2016 om 15:55

Qua opleiding is Ajax een van de beste van de wereld. Hij zou er dus veel kunnen leren, ook krijg je bij Ajax als jeugdspeler sneller een kans dan bij de topclubs in Engeland.

Zou iets typisch voor Raiola zijn. Ac Milan is een gevallen topclub die terug aan de weg naar de top wil bouwen en niets liever wil dan jonge Italianen die dit gehele project mee doormaken en gevestigde toppers worden tegen het moment dat Ac Milan zich weer bij de Europese top kan scharen. Er is op dit moment dus geen betere club voor zo'n jongen als Donnarumma. Maar ja, de jongens is momenteel hot en daar kan meneer pizzabakker financieel van profiteren.

7 december 2016 om 17:07

Als Donnaruma het met jou eens is dan blijft hij ongetwijfeld bij AC Milaan. Maar misschien is hij het wel niet met je eens. Ajax wil ook al een jaar of 10 bij de Europese top horen, dat lukt ook niet echt he. Als Donnarumma niet gelooft in de ambities van Milan zal hij op den duur willen vertrekken. Je gelooft toch dat een pizzabakker dat voor hem bepaald?
Mensen doen altijd zo overdreven over Raiola. Een speler beslist zelf en kan dan gebruik maken van het netwerk van zijn zaakwaarnemer die hier dan aan verdiend. Als die jongen wil blijven gaat Raiola hem echt niet proberen toch te verkopen ofzo.

13 jaar...aub zeg laat hem nog zijn kindjaren daar blijven totdat hij 16 is en een contract mag tekenen.

Ajax, Partizan Belgrado en Dinamo Zagreb leveren in Europa de meeste spelers af via hun jeugdopleiding. Garanties zijn er nooit maar cijfers liegen niet en dus vergroot je alleen je kans om bij Ajax te tekenen.

7 december 2016 om 18:05

Ajax staat echter op plek 50 met betrekking tot aantal opgeleide spelers die in een top 5 competitie spelen. Zagreb staat op plek 45 net een tikkeltje hoger.

Kwantiteit is niet hetzelfde als kwaliteit. Het feit dat die top van het onderzoek voornamelijk gevuld is met topclubs uit lager aangeschreven competities geeft eigenlijk meer aan dat die clubs vooral in staat zijn de meeste talenten in hun land naar hun club halen. Het gros van die talenten breekt logischerwijs niet door en worden daarna opgepikt door lager aangeschreven clubs in de hoogste afdeling van dat land.

Als je als groot talent een topcarriere ambieert, moet je dan wel kiezen voor een club die vooral kwantiteit aflevert, of ga je voor een club die in totaliteit minder spelers in de top 31 competities aflevert, maar er wel veel meer in de grotere competities weet te krijgen?

7 december 2016 om 18:43

En hoeveel van die spelers zijn toppers geworden? Er komen de laatste jaren maar weinig Europese topspelers uit Amsterdam en veel spelers die meegeteld worden in de statistieken zijn spelers die niet eens goed genoeg zijn voor de Nederlandse top.

Vind het altijd zo belachelijk hè, transfer van kinderen met zo'n jonge leeftijd. Ik vind dat je minimaal 16 moet zijn voordat je echt een transfer mag maken, maar dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren