voetbalzone

In beeld: twintig van de meest obscure voetballers uit de PSV-historie

Robin Bruggeman21 dec 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2016, 07:15
Advertentie
Advertentie
In beeld: twintig van de meest obscure voetballers uit de PSV-historie
PSV heeft met bijvoorbeeld Romário, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij een aantal latere wereldtoppers in de selectie gehad, maar de Eindhovenaren hadden niet altijd zoveel geluk met hun aankopen. In onze special zie je twintig van de meest ‘obscure’ PSV’ers aller tijden! Reageren of wil je namen toevoegen? Ga naar onze Facebook-pagina!
Tweevoudig Australisch international Lindsay Wilson stond vier jaar onder contract bij PSV, maar kwam geen enkele keer in actie in de hoofdmacht. Na verhuurperiodes bij FC Volendam, Helmond Sport en het Schotse Kilmarnock vertrok hij in 2004 door de achterdeur.
Michael Ball werd door Guus Hiddink opgepikt bij Glasgow Rangers, maar wist het in Eindhoven nooit waar te maken. De back vertrok na twee jaar, en een handjevol wedstrijden, naar Manchester City.
Manuel Da Costa gold zo’n tien jaar geleden als een groot talent en PSV betaalde AS Nancy 2,5 miljoen euro voor de Marokkaans international. In Eindhoven kwam het er niet echt uit, al legde Da Costa de club financieel geen windeieren toen hij twee jaar later voor vijf miljoen euro door werd verkocht aan Fiorentina. Hij speelt tegenwoordig bij Olympiacos.
Marcelo Ramos moest de volgende Braziliaanse goalgetter in het rijtje van Romário en Ronaldo worden. De spits kon het niveau echter niet aan en keerde na een jaar weer terug naar Cruzeiro.
Igor Demo speelde in twee jaar PSV slechts elf wedstrijden en vertrok daarna naar Borussia Mönchengladbach, waar hij tussen 2000 en 2005 wel een gewaardeerde kracht was.
Reimond Manco kwam als opvolger van Jefferson Farfán naar Eindhoven, maar haalde nooit het niveau van zijn landgenoot. Na vijf wedstrijden in twee jaar keerde hij in 2010 terug naar Peru, waar hij tegenwoordig voor Allianza Lima speelt.
Mike Zonneveld toonde zich bij clubs als NEC en NAC Breda een prima Eredivisievoetballer, maar kwam te kort voor PSV. Na drie jaar, waaronder een jaar op huurbasis bij FC Groningen, vertrok hij naar het Cypriotische AEL Limassol.
PSV haalde de lange Deense aanvaller Peter Möller in het seizoen 1997/98 naar Eindhoven. Hij wist echter nooit te overtuigen in het Philips Stadion en vertrok een jaar later weer transfervrij naar Real Oviedo.
Jorginho Paulista kwam in 1998 als groot talent over van Palmeiras. In Eindhoven wist hij echter geen indruk te maken en hij verdween alweer snel richting Udinese.
Zhou Haibin zal op commercieel gebied waarschijnlijk een betere aanwinst zijn geweest dan voetbaltechnisch gezien. De Chinese verdedigende middenvelder kon het niveau bij PSV niet aan en keerde na elf maanden weer terug naar zijn vaderland.
Jagos Vukovic gold in zijn geboorteland Servië als een groot talent en leek een goede aanwinst voor PSV. De verdediger kwam er in Eindhoven echter niet aan te pas en vertrok na een uitleenbeurt bij Roda JC Kerkrade naar Vojvodina.
Davy Oyen maakte indruk bij Racing Genk en verdiende in 1998 een transfer naar PSV. In Eindhoven was hij na een jaar echter alweer klaar, waarna hij naar Anderlecht verkaste.
Georg Koch werd in 1997 naar Eindhoven gehaald om het Ronald Waterreus moeilijk te maken. De Duitser maakte echter een onzeker indruk en stapte na slechts drie wedstrijden over naar Arminia Bielefeld.
Rabiu Ibrahim gold zo’n vijf jaar geleden als een groot talent en verdiende in een oefenwedstrijd tegen PSV een contract in Eindhoven. De aanvallende middenvelder speelde echter slechts een paar wedstrijden in de hoofdmacht en vertrok na nog geen jaar naar Celtic, waar hij ook niet doorbrak. De Nigeriaan speelt inmiddels voor AA Gent.
Teddy Maybank kwam in de vroege jaren ’80 voor een miljoen gulden naar Eindhoven, maar speelde maar een handvol wedstrijden voor PSV. De Engelsman werd na slechts zes optredens afgekeurd wegens zogeheten ‘rubberen knieën’.
Vleugelflitser Edwin van Ankeren verdiende bij de Belgische clubs KSK Beveren en RWD Molenbeek een transfer naar PSV. Hier bleek hij het niveau echter niet aan te kunnen en hij vertrok een jaar later alweer naar Eendracht Aalst. De aanvaller stopte in 2006 bij FC Omniworld met voetballen.
Ivica Kralj stond drie seizoenen onder contract bij PSV, maar keepte er slechts zeven wedstrijden. De reservedoelman verkaste in 2003 definitief naar Partizan Belgrado, de club waar hij ook opgeleid werd.
Nathan Coe werd op voorspraak van Guus Hiddink, die op zoek was naar een jonge doelman, naar Eindhoven gehaald. Hij slaagde er echter nooit in om uit te groeien tot eerste keus en ruilde PSV in 2007 in voor FC Kopenhagen. De Australiër verdedigde tot vorig jaar het doel van Melbourne Victory.
Leandro Bonfim speelde in drie jaar PSV slechts 22 wedstrijden en stapte daarna over naar FC Porto. Zijn laatste club was het Saoedische Al-Wehda.
Steve Olfers verdiende bij de beloften van PSV een contract op amateurbasis voor het eerste, maar kwam nooit een wedstrijd in actie voor de hoofdmacht. Na een paar maanden ruilde hij de Eindhovenaren in voor het Azerbeidzjaanse Qäbälä PFK.