Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wilde en wil best invallen bij Oranje, maar niet voor twee minuten’

Laatste update:
/

Klaas-Jan Huntelaar behoort op dit moment op eigen verzoek niet tot de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van Schalke 04 belde bondscoach Danny Blind zelf op om aan te geven dat hij wilde nadenken over zijn toekomst bij Oranje. Het was vervolgens Huntelaar die weer contact zocht met Blind. “Hij vroeg mij: ‘Wat denk je?’ Ik zei dat het mij beter leek dat hij mij niet zou oproepen voor deze trip.”

Huntelaar, 32 jaar, behoorde twee maanden geleden tot de selectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Frankrijk. De 76-voudig international, goed voor 42 treffers, wilde in de slotfase van het laatste duel niet invallen. “Dat ik niet wilde invallen is gechargeerd gezegd. Ik wilde en wil best invallen, maar niet voor twee minuten”, zo benadrukt Huntelaar in gesprek met het weekblad Voetbal International. “Ik zat op de bank en was nog niet eens warm.”

“Andere jongens waren aan het warmlopen. Het risico was te groot voor mij en mijn club, om zo even koud in te vallen.” Huntelaar ontkent dat hij overweegt definitief te bedanken voor Oranje. Dat is nooit in hem opgekomen en hij vindt het elke keer weer een eer voor Nederland te mogen uitkomen. “Het raakt mij echt, voetballen in Oranje.” Oranje oefent tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

Huntelaar leefde bij Oranje lang in de schaduw van Robin van Persie en zag dat Blind in de voorbije interlandperiode voor Luuk de Jong of Vincent Janssen als spits koos. In de voorbije drie interlands speelde Huntelaar dan ook geen minuut.

Klaas-Jan Huntelaar hoort in Oranje thuis

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft deze man toch veel te weinig minuten gekregen in oranje. Een klasse beter dan van persie en wat mij betreft de grootste killer van nederland

25 mei 2016 om 06:42

Huntelaar laat al een tijd niks zien en is voetballend gezien beperkter dan Van Persie. Voetballen in de spits is meer dan alleen maar doelpunten scoren, Van Persie had meer talent in zijn linkervoet dan Huntelaar in zijn gehele lijf en Van Persie kan in feite alles met de bal.

25 mei 2016 om 07:02

Allemaal leuk en aardig: tis geweldig wat sommige spelers met een bal kunnen. Wij slaan daar volkomen in door.

Wij in Nederland vergeten nl vaak dat het om doelpunten gaat. Maakt niet uit of ze technisch briljant zijn.

25 mei 2016 om 07:38

Laat vpersie nu meer doelpunten hebben gemaakt in Oranje dan Huntelaar...
Maar dit stukje bewijst eens te meer dat Ajax Huntelaar niet moet halen.

25 mei 2016 om 07:49

Van persie heeft hier dan ook meer minuten voor gehad dan Huntelaar.

25 mei 2016 om 08:28

Van Persie heeft ook meer minuten niet in de spits gespeeld. Of wordt dat gewoon vergeten?

25 mei 2016 om 09:25

Van persie heeft ongeveer 5000 minuten van zijn totaal in de spits gespeeld en maakte daarin 40 doelpunten. Huntelaar speelde totaal in oranje 4340 minuten en maakte daarin 42 doelpunten. Een gemiddelde uitrekenen lijkt me in deze al overbodig. Hunterlaar is veruit de meest scorende spits van de 2.

De vergelijking op basis van cijfers lijkt me ook kansloos, want zijn totaal verschillende voetballers. Zijn redenatie over het niet invallen toen is gewoon logisch, hij is geen 18 meer, heeft competitie wat belangrijk is en is afgelopen jaar de fitste niet meer. Dat hij dan niet in wil vallen is gewoon slim en professioneel. Het niet oproepen van hem nu is ook niet gek, waarom zou je. Daarnaast speelt over 2 jaar toch echt niet meer mee met een eventueel WK, dus laat die jongen gewoon lekker bij zijn club. Je kan zeggen wat je wil, maar die vent heeft zijn lijf en leden gegeven in alle minuten die hij voor Oranje speelde en heeft altijd de ondankbare taak gehad om als 2de spits achter 'de grote van persie' te spelen, terwijl hij misschien wel een tijd lang recht had op die positie. Nu is het gewoon klaar voor hem, niks ergs aan.

25 mei 2016 om 07:05

Nooit meer oproepen deze verwende arrogante ........

25 mei 2016 om 07:12

Omdat hij verstandiger is dan de bondscoach in een oefenwedstrijd?

Sowieso gaan zulke wissels nergens over in oefenwedstrijden. Ik zat een keer bij Nederland-Duitsland. De stand was 0-0 en in de laatste 10 minuten gebruikte lowe al zijn 7 wissels. En niet in 1x...Nee 1 voor 1. Dus de laatste 10 minuten is er geen bal meer getrapt. Puur tijd rekken, want aan de speeltijd hebben die jongens niks. Das toch huilen

25 mei 2016 om 07:18

Hoezo? Heeft groot gelijk. Je gaat niet iemand onnodig koud laten invallen. Zeker niet in een oefeninterland en al helemaal niet voor 2 minuten. Te groot risico zonder dat het ergens goed voor is. Klaas-Jan heeft groot gelijk.

25 mei 2016 om 09:30

als speler doe je wat de trainer je opdraagt anders moet je thuis blijven . tevens is er nog een klein verschil tussen huntelaar en van persie : van persie is bij alle top ploegen geslaagd , kun je van huntelaar toch echt niet zeggen .

25 mei 2016 om 15:54

Bij welke is Huntelaar dan mislukt? Ik kan alleen PSV bedenken. Zijn gemiddeldes bij alle andere clubs zijn heel goed.

25 mei 2016 om 19:26

real ? milan ? kunt niet echt zeggen dat hij daar geslaagd is , bij deiden maar 1 jaar en weer weg .

25 mei 2016 om 07:17

huntelaar is gigantisch overschat al zijn hele carriere opgehemeld terwijl hij niks speciaals is.
als je bij 3 grote clubs word weggestuurd en zelfs bij schalke geen 15 goals meer kan maken..

van persie is zijn hele leven al 3 klassen beter als huntelaar maarja hij komt van feyenoord af dan heb je niet die onvoorwaardelijke steun van het nederlandse(ajax) publiek.

hoop gewoon dat we doorgaan met vincent janssen rvp en luuk.
sneijder zijn tijd is ook over ook tijd om te vervangen.enigste van de oude garde die je moet behouden zijn robben en rvp door gebrek aan beter.

25 mei 2016 om 07:25

Jaa idd, het ligt er allemaal aan dat RvP van Feyenoord komt..

Wat een onzin. RvP heeft gewoon een belachelijke mentaliteit. Met het aantal minuten dat hij bij Oranje kreeg zou KJH nu al 20 doelpunten meer hebben dan RvP, dat is waarom de meeste toch liever KJH zouden zien.

RvP komt dichterbij een rotte appel in de selectie, dan een echte leider. Iets wat Sneijder en Robben van nature meer hebben. Maar toch moest hij wel het haantjes gedrag tonen van een leider. Maar zelfs een kippen zouden niet onder indruk zijn van deze man.

25 mei 2016 om 08:03

onzin dat huntelaar meer zou scoren.elke keer dat hij speelt draait het voor geen meter het nederlands elftal en dit is gewoon een gebrek aan kwaliteit.kwaliteiten die rvp wel over beschikt.
rvp is ook geen leider van nature en die rol moet je hem ook niet geven.
ja huntelaar is net zon grote huichelbak als rvp en als ik moet kiezen zou ik altijd voor kwaliteit kiezen.huntelaar is passe,rvp ook gedeeltelijk maar die heeft specifieke kwaliteiten die de andere aanvallers niet hebben.
sneijder is ook overschat,goede voetballer maar niet van het niveau dat sommige doen vermoeden.heeft nooit bij de allerbeste op zijn positie gehoord.een goed seizoen bij inter thats it.

25 mei 2016 om 08:13

Op basis waarvan ziu Huntelaar dan veel meer goals hebben gemaakt?
Ik ben het met je eens dat Huntelaar een betere afmaker is dan RvP maar je maakt een hele grote denkfout.
Huntelaar is qua meevoetballen nml veel minder en RvP was bij veel aanvallen betrokken waarin hij ook scoorde.
Huntelaar zou nog niet de helft van de kansen hebben gekregen dus ook minder goals dan RvP hebben gemaakt

25 mei 2016 om 08:33

Pro2312
Als je minuten wilt gaan gebruiken in je vergelijking, schrap dan al die minuten die van Persie niet als spits heeft gespeeld. Of vind jij dat hij altijd in de spits heeft gespeeld?
En kippen hoeven niet onder de indruk te zijn.
Ik hoor niet bij de meesten blijkbaar. Want ik hoef Huntelaar niet te zien in Oranje. Van Persie nu ook niet, maar als de keuze tussen deze twee zou moeten zijn, dan altijd van Persie.

25 mei 2016 om 09:31

En dat huntelaar doelgerichter is als rvp is ook een fabeltje.heb hem nooit meerdere malen over de 18-20 goals zien halen in een topcompetitie.

25 mei 2016 om 08:06

Hahaha een klasse beter dan RvP?? Laat me niet lachen man.
Huntelaar mag RvP zn schoenveters nog niet vastmaken. Huntelaar is een goede clubspits maar komt in het spel van oranje veel te veel tekort.

25 mei 2016 om 11:59

Hij heeft volkomen gelijk.
Wat zo vaak gebeurd dat een speler in de laatste 2 min laat invallen gewoon niet normaal . Jammer dat hè zo coach niet weggestuurd kan worden in de laatste 2 min door de spelers.
Zou wel een stunt zijn, gewoon weigeren door alle spelers.

Niet invallen voor 2 minuten! Wel invallen voor 3 minuten dan?😊😊

25 mei 2016 om 08:27

Lees je de tekst wel? Hij zei dat hij koud moest invallen zonder warm te lopen en dat er andere jongens al aan het warm lopen waren. Je gaat niet koud invallen voor 2 minuten in een oefenduel. Dan heb je wel een heel groot risico op een blessure voor helemaal niets. Blind zou daar toch ook wel op moeten letten.

Gewoon laten lopen, mooie carriere, zeer goed geweest in Oranje, regelmatig ook slecht, maar wie niet.
Bouw aan een elftal waar we nog enige jaren mee vooruit kunnen en in de overgang een tweetal van de oude garde meenemen, Sneijder en Robben.
We kunnen weer een aardig elftal neerzetten met deze spelers:
Cillissen
Veltman Bruma Blind Dijks
Strootman Bazoer
Sneijder
Robben Janssen Depay

Om de 23-koppige selectie compleet te maken: Zoet, Krul Tete, van Dijk (de Vrij), Riedewald, Willems, Hendrix, Propper, Klaassen (wijnaldum), Promes, Luuk de Jong (of Bas Dost), Locadia.

Wat ook een leuke opstelling is:
Cillissen
Veltman Bruma Blind Willems
Strootman
Klaassen/ Wijnaldum Propper
Robben Janssen Depay
Iets aanvallender, tegen de mindere ploegen. Als iedereen maar fit blijft....helaas inherent aan Nederlandse voetballers, geblesseerd zijn...strootman, Willems, Robben, Siem de Jong (zou ook een uitstekende versterking voor Oranje zijn wanneer die weer fit en op niveau is) voorheen van der Vaart.
Strootman misten we echt op het WK 2014 en de afgelopen kwalificatiewedstrijden...
Bruma/ Blind lijkt me een goed koppel, Bruma het beest dat verdedigen kan, Blind positioneel altijd sterk, goed aan de bal, kan inschuiven. Veltman vind ik een uitstekende rechtsback, verdeigend even sterk als Tete, maar brengt voetballend meer. Willems op links is aanvallend goed, maar verdedigend minder dan Dijks en we moeten er toch eerst voor zorgen geen goals tegen te krijgen. Op het middenveld hebben we verschillende smaakjes, normaliter Strootman onomstreden, Bazoer komt eraan, Propper, Wijnaldum, Siem de Jong, Hendrix, van Ginkel, Klaassen. Alleen weinigen met creativiteit, vandaar Sneijder er nog bij.

Voorin weinig keuzes, hopelijk herpakt Depay zich nog, ben blij met de ontwikkeling van Janssen en Robben moet nog maar twee jaar door (laat hem eens fit blijven) en dan maar afwachten of er een goede doorbreekt (cerny naturaliseren?). Promes doet het blijkbaar goed in Rusland, maar in Oranje kan het me niet bekoren vooralsnog, El Ghazi is uit vorm, Locadia ben ik ook niet niet rete-enthousiast over....
Maar goed, bij Ijsland loopt gemiddeld minder goede spelers rond, evenals bij Tjechie en die presteren het van ons te winnen...als collectief. Ik snap wel dat ze bij Oranje dat voorbeeld nu willen volgen.
Echter, zou een international niet altijd een do-or-die mentaliteit moeten hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren