Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil volgend jaar de eerste linksback van Feyenoord worden’

Laatste update:

Het seizoen voor Tyrell Malacia zit er na de 5-1 overwinning van Jong Oranje tegen Mexico op. De linksback van Feyenoord kan terugkijken op een wisselvallig seizoen, waarin hij basisplaatsen afwisselde met wisselbeurten. De laatste weken van het seizoen mocht hij zich weer basisspeler noemen in De Kuip en die lijn hoopt hij volgend seizoen onder Jaap Stam door te trekken.

De negentienjarige linksback kwam tot zeventien competitiewedstrijden. Hij had graag meer wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. “Het was een jaar vol ups en downs, maar ik denk dat ik het seizoen goed heb afgesloten. Die lijn wil ik volgend jaar doortrekken”, aldus Malacia vrijdagavond na afloop van de ruime zege op Mexico tegenover Voetbal International.

Malacia weet op welke punten hij zichzelf moet gaan verbeteren. “Ik moet eerst verdedigend de nul houden en dan kan ik aanvallend wel eens een goaltje meepikken. Dat is lekker, zeker, maar ik moet vooral positioneel beter staan. Ik denk dat dat al veel verbeterd is, maar ik ben er nog steeds veel mee bezig”, aldus de jeugdinternational. “Ik kijk veel beelden van mezelf terug samen met de trainers. Af en toe sta ik niet goed of moet ik rustiger aan de bal zijn, dat soort dingen zie je dan terug.”

De linksback is blij dat hij onder Giovanni van Bronckhorst heeft mogen debuteren. “Maar nu komt er een nieuwe trainer en daarmee nieuwe kansen voor mij. Ik wil volgend jaar wel echt gewoon de eerste linksback van Feyenoord worden en alle wedstrijden spelen”, aldus Malacia, die via Feyenoord ook in beeld hoopt te komen bij het Nederlands elftal. “Eerst moet ik zorgen dat ik me bij Jong Oranje bewijs en dan gaan we het zien, wie weet. Het zou wel heel mooi zijn als ik een keer mag aansluiten, dat is zeker een droom van me.”

Wie zie jij het liefst als linksback van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat hij zeker wel een kanshebber is maar voorlopig is Haps iets beter denk ik. Als Malacia wel die baisplek pakt zal hij aan het einde van het seizoen echt wel naar Oranje kunnen denk ik.

1 juni 2019 om 09:14

Is deze jongen echt zo talentvol? Ik heb hen niet echt gevolgd en zag hem tot nu toe vooral fouten maken en wat te kort komen. Natuurlijk nog jong en kan nog groeien maar dat heeft hij dus ook in zich zo te zien aan de Reacties?

1 juni 2019 om 09:19

Hij heeft t zeker in zich, en is ook zeker gegroeid. Fouten maken doet ie al een heel stuk minder, maar hij is wat je zelf al zei nog maar 19. Mathijs de ligt stond er ook niet gelijk, die maakte ook aardig wat fouten, maar kijk hoe goed hij nu speelt. Dat verwacht ik ook met malacia.

1 juni 2019 om 09:27

ja Malacia gaat af en toe de fout in, vind hem zelf nog wel een beetje roekeloos af en toe. Dat zal er vanzelf wel uitgaan als hij genoeg speelt. Over Matthijs gesproken, hij heeft in het begin echt veel blunders gemaakt met Ajax en Oranje em hij is mede schuldig aan dat we het WK niet haalden.

1 juni 2019 om 09:33

Het scheelt natuurlijk wel dat De Ligt toen 17 was, en Malacia 19 is. Desalniettemin is 19 natuurlijk nog steeds jong, en denk ik dat Malacia zeker nog kan groeien, maar of die de absolute top gaat halen zoals De Ligt betwijfel ik.

1 juni 2019 om 10:59

Wat boeit 17 of 19 nou? Beide super jong en een hele carrière voor ons. In landen als Spanje en Engeland debuteren veel gasten pas in de 20. Niemand zegt dat malacia zelfde niveau als de ligt gaat aantikken. De Ligt werd er alleen bij gehaald om te laten zien dat zelfs super talenten in het begin veel fouten maakten

1 juni 2019 om 09:14

Een fitte Haps is echt een flink niveau hoger dan Malacia momenteel. Malacia moet er zo vaak een tqckle uitgooien dat er vooraf dus al veel fout is gegaan. Ik moet wel zeggen dat hij het seizoen aardig is geeindigd maar ik zou ook niet weten waarom Oranje realistisch is voorlopig. Zolang er spelers als Blind, Ake, vAanholt, evt Willems en Haps beschikbaar zijn lijkt het mij niet dat hij die allemaal voorbij streeft.

1 juni 2019 om 09:24

Ik weet niet of dat waar is, hoor? Ik vind Haps een beetje een slappe jongen en te blessuregevoelig. Het is eigenlijk wanbeleid van Van Geel. Zo'n dure speler halen, terwijl je zo'n jongen al in huis hebt.

1 juni 2019 om 09:25

Willems is voor echt al lang niet geselecteerd (en heeft dit seizoen bijna alleen maar op het middenveld gespeeld) , Haps is nog nooit geselecteerd, Aké speelt liever op centraal en als een Blind of Van Aanholt geblesseerd raakt heb je toch iemand nodig. Ik denk dat voorlopig Kongolo bovenaan staat als vervanger aangezien hij bij de voorselectie zat en Willems niet. Maar ik heb nooit gezegd dat Malacia nu al goed genoeg is, maar dat als hij groiet dat hij het zou kunnen halen. Is er dan iemand die verwacht had dat De Ligt en Frenkie zoveel zouden spelen in Oranje??

1 juni 2019 om 09:30

Hij is zeker blessuregevoelig, had hij bij AZ ook al. Haps heeft bij Feyenoord al 36 wedstrijden gemist door blessures, en dat in maar 2 seizoenen.

1 juni 2019 om 09:45

Viel wel mee bij AZ, in totaal 2 maanden waarvan zn teen de langste tijd was (52 dagen).

1 juni 2019 om 09:55

@FRoTank: wanbeleid? Malacia was 2jr geleden nog helemaal nergens en begin dit seizoen ook niet. Eindigt leuk dit jaar en dat is het. Behalve enthousiasme heeft hij vooral laten zien positioneel slordig te zijn en verdedigend veel te druistig. Iedereen had vGeel en Gio voor gek verklaard destijds het volledige vertrouwen in malacia uit te spreken.

1 juni 2019 om 10:35

Hij heeft in zn laatste 2 seizoenen 5 blesurres gehad... Zijn ook gewoon 15 wedstrijden

1 juni 2019 om 10:17

Was veel en veel beter dan haps vorig seizoen , al die miljoenen voor een linksback.... echt Feyenoord

1 juni 2019 om 10:36

Ja omdat Haps weer eens geblesseerd was

Ik denk dat je dat ook gewoon moet doen. Gewoon het vertrouwen geven. Haps is vaak geblesseerd. Ik denk dat dit voor Feyenoord het soort stappen zijn die ze moeten nemen. Geef jongens als Kokcu en Malacia nou een het volle vertrouwen. Derde word je toch wel.

1 juni 2019 om 09:32

Tuurlijk moeten we dit doen, Geertruida moet ook zo langzamerhand opkomen en Burger, Hansson, Sinisterra en Vente moeten ook meer speeltijd krijgen/verhuurd worden.

1 juni 2019 om 09:33

Precies wat dat betreft kan Feyenoord jeugd inzetten omdat ze toch geen kampioen worden en niemand t verwacht.

Malacia heeft zich heel sterk herpakt na een mindere periode. lk zie komend seizoen liever Haps als 1e linksback. Een fitte Haps is nog wel een paar niveautjes beter dan Malacia. Als hap een stabiel seizoen draait en alles speelt kan die een mooie transfer maken wat geld vangen voor hem en kan Malacia die positie mooi overnemen.

In principe zal Haps de eerste linksback zijn. Maar die is zo vaak geblesseert dat zowel Malacia als Verdonk nog behoorlijk veel aan spelen toekomen. Doen het beiden ook gewoon zeer verdienstelijk en zijn nog jong. De linksbackpositie zit dus wel goed voorlopig. Er móet wel echt een goede LCV en rechtsback bij want die posities zijn veel te zwak bezet. Botteghin is eigenlijk de enige echt stabiele centrale verdediger die we hebben nu. Van Beek en vd Heijden zijn echt dramatisch slecht. Nieuwkoop zag ik wel potentie in maar kan nooit 90 minuten volmaken zonder weer weken geblesseert te zijn en st. Juste is ook wel redelijk blessuregevoelig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren