Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil Van Persie morgen hebben... maar dan moet ons stadion wel weg’

Laatste update:

Sporting Portugal lijkt niet serieus van plan te zijn om een poging te doen Robin van Persie te halen. Portugese media lanceerden zaterdag het gerucht dat de club uit Lissabon zich zou willen versterken met de Nederlandse spits van Fenerbahçe, maar hoofdtrainer Jorge Jesus rekent er al gauw mee af.

/

“Van Persie is interessant voor iedere club. Het is een geweldige speler... maar als we het dan toch over geweldige spelers hebben: dan noem ik Lionel Messi. Kijk toch eens naar wat die jongens jaarlijks verdienen. Dan is het gewoon één grote grap!”, legt Jesus uit. “Het is een onmogelijke droom voor vele, vele clubs op aarde. In Turkije kan dit nog, maar laten we niet gaan speculeren over hoeveel salaris er wordt betaald.”

“Ik zou Van Persie hier morgen nog willen hebben, hoor. Maar dan zouden we ons stadion moeten verkopen. Alles. En we moeten toch ergens spelen”, aldus Jesus in gesprek met SportTV.

Robin van Persie blijft gewoon nog een jaar bij Fenerbahçe

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is tegenwoordig het grootste probleem, een speler kopen kan nog wel maar het allergrootste probleem is het salaris. Ik vind het echt erg en jammer voor clubs die niet mee kunnen met de top en het word alleen maar erger en erger. Je hebt zoveel mensen die echt letterlijk niks te vreten hebben en dan hoor je bijvoorbeeld een pogba die wordt gekocht voor 120 miljoen euro en salaris van 13 miljoen elk jaar ongelofelijk.

24 juli 2016 om 01:40

Een mooie auto kopen is één ding, het kunnen onderhouden is een ander verhaal hueheueue. Maar je hebt gelijk idd.

Ach, dan zal ie toch gaan banken! Van Persie is echt niet beter dan Slimani. Alleen hebben beiden verschillende kenmerken. Slimani is echt een 16 meter spits terwijl Van Persie een meevoetballende spits is.

Ironisch uit de mond van een trainer die 5/6 miljoen per jaar verdiend...

24 juli 2016 om 01:18

Die miljoenen worden betaald door investeerders. Sporting wil zeker problemen. Ooit willen ze hun geld terug.

Verdient Jorge Jesus zelf niet net een gigantisch salaris? Het verschil in salarissen tussen de Portugese en de Turkse topclubs is toch sneu om te zien, bv. wanneer je denkt dat Quaresma en Nani eigenlijk gewoon voor Porto en Sporting zouden moeten spelen terwijl ze in Turkije speel(d)en puur omdat ze er meer kunnen verdienen.

24 juli 2016 om 11:06

Uiteindelijk zijn de spelers daar zelf bij. Ik werk bijvoorbeeld liever voor een bedrijf waar ik 1500 euro netto verdien met de kans op doorgroeimogelijkheden, dan dat ik bij een bedrijf werk waar ik 1700 euro netto verdien, maar geen doorgroeimogelijkheden heb. Die mentaliteit mis ik vaak bij voetballers. Als je toch al 6 miljoen verdient, waarom dan naar een competitie gaan dat ten koste gaat van het niveau en je (maar) een miljoen meer verdient.

Veel spelers beseffen niet hoe schadelijk een vertrek naar een slechtere competitie is, vooral als er veel geld zit. Als ze dan vervolgens weer terug willen, kunnen ze alleen nog maar naar een subtopper die het salaris niet kan/wil betalen. Echter zit het Turkse voetbal in competitieverband wel in de lift, al gaat dat flink ten koste van de nationale ploeg.

Als Sporting Lissabon moet je dit ook niet willen, mijn inziens. Je hebt een geweldige jeugdopleiding (waar door een contractuele samenwerking met City de grootste talenten uitgeplukt worden), voldoende vermogen om te investeren in spelers welke iets toevoegen in de Portugese competitie EN die uiteindelijk ook iets gaan opleveren. Van Persie past dan ook niet in de visie van Sporting Lissabon. Te oud, te duur en een te groot haantje. Next!

Enige uitzondering die je moet maken (gekeken naar leeftijd) is Quaresma. Heeft het EK toch weer laten zien wat hij in zijn mars heeft en Sporting Lissabon blijft toch zijn 'thuis' ondanks de vele jaren bij Porto. Maar dit heeft mogelijk te maken met een persoonlijke voorkeur. Zelfde zou overigens gelden voor Cristiano Ronaldo.

Ajax, PSV en Feyenoord moeten gewoon pogingen doen voor dit kaliber spelers. Ja, hij verdient veel, maar met bonussen en tekengeld maak je al een hoop goed. Als we als Nederland zijnde een stap willen zetten, moeten we dit soort spelers halen. Ervaren krachten, die het niveau omhoog trekken.

24 juli 2016 om 11:12

Je kan van de Nederlandse top niet verwachten dat ze even 5 miljoen per jaar betalen aan salaris voor een enkele speler. Allereerst zal de selectie in het algemeen ook hoger gaan mikken qua salarissen, zeker als er een speler is die beter presteert. Verder zal er ook nog een transferbedrag betaald moeten worden en de zaakwaarnemer zal ook nog zijn graantje mee willen pikken.

Er is gewoon te weinig geld in het Nederlands voetbal. Af en toe heeft een ploeg een verrassend sterke selectie, maar dat is meestal tijdelijk. Over het algemeen kunnen wij absoluut niet concurreren met landen als Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland enzovoort. Absoluut geen schande, maar helaas wel de huidige realiteit.

Waar halen de Turkse clubs toch al dat geld vandaan. Voor mij een groot raadsel.

24 juli 2016 om 12:57

Grote fanatieke aanhang, dus als jij een sponsor bent dan wil je natuurlijk fors betalen om geassosieerd te worden met zo'n turkse club. Daarnaast is het huishoudboekje van die clubs niet om naar huis te schrijven. Als ze dezelfde normen zouden hanteren als wij in nederland hadden was het voetbalniveau daar waarschijnlijk gelijk aan Denemarken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren