Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik weet hoe goed hij is, ik denk dat Vitesse het verkeerd heeft gezien’

Laatste update:
/

Adnane Tighadouini en Brahim Darri speelden samen in de jeugdopleiding van Vitesse, maar de twee kenden geen grote doorbraak in Arnhem. Bij hun huidige clubs, respectievelijk NAC Breda en Heracles Almelo, doen Tighadouini en Darri het wel uitstekend. Eerstgenoemde heeft advies voor de tweede.

“Ik weet hoe goed hij is en hij grijpt zijn kans met beide handen aan”, zegt Tighadouini over Darri, die bij Heracles Almelo nog een contract heeft tot medio 2017. “Het is nu zaak dat hij zo blijft doorgaan en zichzelf nog meer verbetert. Ik denk dat Vitesse het verkeerd heeft gezien”, klinkt het tegen De Telegraaf.

“Brahim moet nu nog een of twee jaar bij Heracles blijven. Als de club in de Eredivisie blijft tenminste”, zegt Tighadouini, die zelf ook in verband wordt gebracht met een transfer. “Ik ben het met ze eens dat ik klaar ben voor een topclub, voel dat ik daar ook belangrijk kan zijn”, zei hij tegen Voetbal Internationalover lovende kritieken van Co Adriaanse en Demy de Zeeuw.

Van welke speler verwacht jij meer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allebei zeker leuke spelers die Vitesse echt wel had kunnen gebruiken. Zeker een misser van Vitesse. Ik verwacht wel wat meer van Tigha dan van Darri, maar allebei kunnen ze zeker wel uitgroeien tot minimaal een meerwaarde bij een club als AZ. Met Tigha, Darri en Mahi zijn er toch wel weer een aantal creatieve Marokkaanse buitenspelers in de ED, iets wat ik gewoon positief vind. Beschikken allen over de juiste mentaliteit i.t.t bijv. Bakkali.

23 april 2015 om 10:41

Beschikken over de juiste mentaliteit. Waar baseer je dat op? Dit eerste seizoen bij Nac? Ik denk het nog een beetje vroeg is om daarover te oordelen.

23 april 2015 om 10:58

Bij cambuur beschikte hij ook over een prima mentaliteit (tighadouni dan) hij speelde daar een half jaar op huur basis

Tighadouini gaat naar Feyenoord als opvolger Boetius.

23 april 2015 om 09:48

Tighadouini is op dit moment de meest overschatte speler van de Eredivisie. Hij speelt aardig, meer echt niet. Laat het eerst maar zien over een langere periode en in de luwte. Heerenveen zou bijvoorbeeld een mooie club voor hem zijn.

23 april 2015 om 09:56

Ja precies , tighadouini is nog steeds veel minder dan dat anouar diba een aantal jaar geleden was bij nac, die was toen nog niet eens goed genoeg voor een nederlandse topclub, laat staan deze jongen .

23 april 2015 om 10:01

Hij is met vlagen beter dan Diba. De laatste pass of het schot is alleen vaak nog niet goed maar er zijn maar weinig mensen in de eredivisie met een gevaarlijkere dribbel.

23 april 2015 om 11:50

toen waren de topclubs ook een stuk sterker...

23 april 2015 om 12:19

De stand op de ranglijst laat zien dat de traditionele top 3 gewoon aan kop staan met een (ruime) voorsprong op het overgrote deel

23 april 2015 om 13:04

klopt, maat de uefa ranking laat de laatste jaren zien dat onze (top)clubs steeds verder wegzakken, dus het niveau is zeker gedaald de laatste jaren

23 april 2015 om 10:07

Ik hoop het niet. Bij vlagen vind ik hem een erg goede speler, maar hij veroorzaakt ook veel balverlies en is nu nog absoluut niet constant genoeg om een meerwaarde te zijn voor Feijenoord. Zeer waardevol voor NAC op dit moment en hij heeft zeker een kans bij een middenmoter, maar voor Feijenoord moet hij zich echt nog verder ontwikkelen.

Zoals Lukaronaldo hierboven al aangeeft zijn het inderdaad allebei leuke spelers voor een middenmoter in de Eredivisie, met genoeg potentie om door te groeien. Denk dat Vitesse wel zal balen want beide jongens laten zien veel potentie te hebben

23 april 2015 om 10:07

Potentie is leuk maar als een club Europees voetbal wil halen dan moet er kwaliteit spelen en is er minder ruimte voor talenten die nog een lange weg te gaan hebben.

In dat opzicht snap ik Vitesse wel een beetje. Met Labyad wisten ze een buitenkansje binnen te halen en die was op dat moment zeker een stuk hoger aangeschreven dan Tighadouini.

Bij zijn vertrek had Vitesse overigens wel een terugkoop clausule in mogen bouwen. Heeft zich toch goed ontwikkeld en is naar mijn mening een uitstekende vervanger voor Labyad.

Darri heeft alles nog te bewijzen en had het niveau dat Vitesse op dat moment nastreefde gewoon niet.

23 april 2015 om 10:35

Bij adnane zit er een doorverkoop clausule.

Het is heel gewoon bij Vitesse, nu gaan er weer talentvolle spelers van jong Vitesse en Vitesse A1 weer transfervrij weg.

23 april 2015 om 19:13

Meldt je ook even dat er 3 of 4 aansluiten bij het eerste komend seizoen? Darri en Tighaoudini zijn prima voetballers voor NAC en Heracles, niet meer niet minder. Toen Vitesse Mads Junker na diverse mislukte seizoenen liet gaan naar Roda schoot hij er ook een stuk of 25 in, daarna was het wederom niet veel. Kortom een half seizoen leuk ballen maakt nog geen zomer.

Zeker zonde dat deze 2 weg moesten, terwijl ze de hele jeugdopleiding hebben doorlopen. Vitesse maakt wel vaker foutjes, ook Sander van de streek vind ik een grote misser. Vooral Tigha en Streek hadden gewoon een basisplaats kunnen hebben. Nu moeten we het doen met bv Labyad, dan zie ik liever een kind van de club met 3x zoveel rendement.

Tsja dat heb je als spelers van Chelsea of uit het oostblok voorgaan tegenover eigen jeugd...

23 april 2015 om 09:57

Alleen Traoré van Chelsea staat in de basis.
en dat is ook echt een aanwinst, dus je reactie slaat helemaal nergens op.
Ook heeft Vitesse veel Nederlanders als je het vergelijkt met andere clubs.

23 april 2015 om 10:00

Maar het gaat al langer dat Vitesse vooral veel aanvallende spelers krijgt van Chelsea, dus was er geen ruimte meer voor deze twee en moesten ze maar vertrekken. Vitesse had deze jongens makkelijk kunnen gebruiken, want Labyad en Traoré zijn allebei gehuurd.

23 april 2015 om 10:06

Precies Lukaronalo7....maar dat vergeten ze even!
en dan heb je zo'n Olynik ofzoiets die echt niet beter is dan deze 2....alleen tsja die komt uit de stal van de eigenaren hé!

23 april 2015 om 10:11

Vergeten ze even? De aanvallende Chelsea huurlingen hebben Vitesse veel meer gebracht dan deze 2 talenten zouden kunnen doen.

Afgezien daarvan hadden deze 2 het niveau gewoon nog niet en daarom mochten ze vertrekken. Dat ze daarna op bloeien bij een lager aangeschreven club is leuk voor ze maar dat wil zeker niet zeggen dat ze dat bij Vitesse ook voor elkaar zouden hebben gekregen. Zeker Darri niet.

23 april 2015 om 10:39

Die aanvallende spelers waren ook stukken beter dan deze 2 jongens.
Dus dan is het ook logisch dat ze de voorkeur krijgen.
Of vind jij Tigha en Darri beter dan Atsu en Piazon?

23 april 2015 om 11:49

Zeker darri niet?
Ik weet niet of je met je ogen dicht naar hem kijkt of iets tegen die jongen heb.
Maar het talent spat van die jongen af als je alleen al ze bal aanname ziet nee dit is niet ze plafond en een club als Vitesse ook niet dat weet ik zeker

23 april 2015 om 11:50

Dan praat je over het verleden, gaat om dit seizoen!
Maar Piazon was 1 seizoenshelft goed daarna ook niet meer gespeeld hé.

23 april 2015 om 13:22

@wilsen033,

Het zal je verbazen maar mensen kunnen ook gewoon van mening zijn dat iemand op een punt in zijn carrière nog niet goed genoeg was voor een specifieke club. Daar hoeft helemaal niets achter te zitten.

Zijn tijd bij de Graafschap in de Jupiler was niet bijzonder. Dat hij het momenteel leuk doet bij Heracles is leuk voor hem, maar dat maakt hem niet beter dan de spelers met wie hij moet concurreren bij Vitesse.

Tighadouini wist bij Cambuur indruk te maken met 7 goals en 9 assists, terwijl Darri bij de Graafschap geen basisplaats af wist te dwingen. Daar blijkt dan toch wel een verschil van niveau en status uit op het moment dat ze weer terugkeren bij Vitesse.

Dat Darri derhalve mocht vertrekken is veel logischer dan Tighadouini en voor mij reden om te concluderen dat zeker Darri niet goed genoeg was om te kunnen spelen en groeien bij Vitesse. Bij Heracles zit hij nu veel beter op zijn plaats en dat zal ook zeker beter zijn voor zijn ontwikkeling.

23 april 2015 om 13:34

Dat bij de graafschap is mis gegaan kwam door meerdere dingen de trainer die hem haalde ging na 3 dagen al weg,de trainer die er vervolgens kwam ging 4-4-2 spelen zonder buitenspelers valt Darri buiten de boot. Mede daardoor slechte keuze geweest. En bij Vitesse zag Peter Bosz' het niet in hem zitten terwijl die het grootste talent was in veel mensen hun ogen het zal ook wel aan hem zelf gelegen hebben maar ook veel tegenwerkingen gehad waardoor het nog niet allemaal eruit is gekomen maar ik blijf zeggen dat dit een van de grootste spelers word op zijn positie

23 april 2015 om 14:01

Darri het grootste talent? Haha, dat was hij toen hij op zijn 16e debuteerde, maar toen zat Peter Bosz er nog lang niet. Inmiddels is hij gewoon stil gaan staan in zijn ontwikkeling en was hij allang niet meer het grootste talent. Darri was gewoonweg niet goed genoeg voor Vitesse en in zijn verhuurperiode aan De Graafschap (subtop JL) kon hij dus ook geen basisplaats afdwingen. Waarom zou hij dan opeens wel goed genoeg zijn voor Vitesse, dat bovenin de Eredivisie mee draait?

Dat hij het nu bij Heracles goed doet is leuk voor hem, maar zo geweldig vind ik hem ook weer niet spelen.

Tighadouini was een veel groter talent. Maar die kwam niet in aanmerking voor een basisplaats bij Vitesse, doordat hij een behoorlijke blessure kreeg in de voorbereiding en Piazon gewoonweg veel beter was. Vitesse heeft hem toen aan NAC gegeven met een behoorlijke doorverkoopclausule. Op die manier kon Vitesse meer aan hem verdienen als hij daar alsnog door wist te breken. Geheel onlogisch was die deal dus op zich ook niet, aangezien er door die blessure twijfel kwam of hij het wel zou redden. Uiteindelijk heeft Tighadouini het geweldig gedaan bij Nac, maar heeft hij nog wel veel te leren (met name samen spelen).

23 april 2015 om 10:02

Je loopt weer te zwetsen, want Diks krijgt de voorkeur bovrn Wallace, is van der Streek concurrent van vejinovic en Propper, en Tighadouini van Labyad en Oliynik. Volgens mij heeft dit dus niet met de Chelsea spelers te maken of wel??

23 april 2015 om 14:02

Tighadouini vertrok toen hij nog concurrentie had van Piazon. Dus daar heeft hij wel gelijk.

23 april 2015 om 11:42

Het heeft ze anders geen windeieren gelegd met de mogelijkheid om nog derde te kunnen worden.

Labyad halen leek aardig. Heeft ook best wel veel doelpunten gescoord maar zal nooit de topper worden die men in hem zag. Tiga was veel geblesseerd en leek het nooit helemaal te gaan halen. Lijkt nu inderdaad een vergissing maar moet zich nog wel bewijzen bij een club waar veel dominanter gespeeld wordt. Darri is typisch een voorbeeld van een groot talent toen hij 16 was en niet echt doorgegroeid.
Over het algemeen denk ik dat de Vitesse jeugdopleiding het niet zo slecht doet met het ontwikkelen van talenten. Waar had vd Streek nu moeten spelen dan? Middenveld van Vitesse is supersterk. Op de bank zitten nog Leerdam, Nakamba, Mceachran. vd Streek is ook geen jeugdopleiding maar werd laat gehaald van Barneveld.

23 april 2015 om 14:03

Correctie: van SDV Barneveld werd hij gehaald. Barneveld (plaatselijk VVB genoemd) is een andere club en is veel kleiner.

Deze spelers doen het nu leuk maar vergeet niet dan beide spelers vorig seizoen bij de graafschap en cambuur geen potten konden breken en de meeste tijd op de bank door hebben gebracht.

Prima gezien van vitesse om niet te verlengen met darri , tighandouini heeft wel een contract aangeboden gekregen maar eiste een plek in de selectie die niet gegarandeerd kon worden dus vertrok hij.

Vitesse is niets te verwijten hierin.

23 april 2015 om 13:24

Tighadouini heeft toch zeker wel indruk gemaakt bij Cambuur hoor. 7 goals en 9 assists voor een jonge gehuurde speler is gewoon heel erg goed.

Op basis van zijn tijd bij Cambuur had ik juist wel eerder verwacht dat hij wellicht nog een kans zou krijgen. Dat hij dus vrij makkelijk weg mocht heeft me destijds best wel verbaast. Aan de andere kant is het netjes als ze realistisch hebben gezegd dat ze niet aan zijn eisen konden voldoen en hem daarom maar lieten gaan.

23 april 2015 om 14:07

Maar dat was wel in de Jupiler League. Dat is natuurlijk wel een ander niveau dan de Eredivisie. Er zijn genoeg spelers die in de Jupiler League het aardig tot goed hebben gedaan, maar in de Eredivisie geen potten konden breken.

Maar zoals al gezegd had hij daarna vaak last van blessures, waardoor hij niet aan spelen kwam. Daarnaast had hij ook te veel concurrentie en eiste hij een basisplaats, anders wilde hij zijn contract niet verlengen. Vitesse heeft hem toen aan NAC gegeven met een flinke doorverkoopclausule. Op die manier kon Vitesse dan alsnog aan hem verdienen. Al met al dus een goede beslissing van Vitesse, dat hem anders alsnog zag vertrekken, omdat zijn contract af liep. Dan had Vitesse niets meer aan hem kunnen verdienen.

23 april 2015 om 14:33

Uiteraard is het 'maar' de Jupiler League. Maar als je een jonge speler uitleent en hij doet het gewoon heel goed daar dan is het toch een indicatie dat er wel wat in zit.

Wat het uiteindelijk waard is moet je altijd afwachten. Mijn reactie is gebaseerd op de opmerking dat hij bij Cambuur geen potten kon breken. Ik wil alleen aangeven dat dit feitelijk onjuist is.

24 april 2015 om 00:27

Niet verder te gaan met darri hij had een contract tot 2017 dus dat is grote onzin! Vitesse wilde hem zelfs niet laten gaan tot de laatste week van de transfer markt.

Adje wilde toch zelf niet verlengen? Staat mij iig iets van mij. Om te voorkomen dat hij transfervrij weg zou lopen hebben ze met Nac de afspraak gemaakt voor een doorverkooppercentage. Ik had hem wel graag zien blijven, vond hem in de voorbereiding goed spelen. Helaas raakte hij daarna weer geblesseerd en raakte Piazon goed op stoom.

En voetbal is geen exact vak. Je moet op een bepaald moment de inschatting maken of een speler binnen een bepaalde tijd op het gewenste niveau zit. Je kunt niet iedere jeugdspeler maar contracten blijven omdat je bang bent dat ze het bij een andere club goed gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren