Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was al overgeheveld, maar Ajax wilde me nog voor debuut hebben’

Laatste update:

Ajax versterkte zich een jaar geleden met het Zuid-Afrikaanse duo Dean Solomons en Leo Thethani, die over werden genomen van zusterclub Ajax Cape Town. Met de verhuizing naar Amsterdam ging er voor de twee negentienjarigen een droom in vervulling en de talenten hopen dit seizoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie nieuwe waardevolle ervaringen op te kunnen doen.

Voor Thethani vormt het voetbal een uitweg, aangezien hij een paar jaar geleden, onder invloed van vrienden, de verkeerde kant op ging: “Na een paar jaar realiseerde ik dat ik mijn ouders veel pijn deed. Ik moest veranderen, zorgen dat ze trots op me werden. Nee, er was niet iets ergs gebeurd. Ik werd op een dag wakker en dacht: het moet anders. Sommige van mijn vrienden van toen zitten nu in de gevangenis, vorige week werd er nog een doodgestoken”, legt hij uit aan Ajax Life.

Solomons groeide op in andere omstandigheden dan zijn ploeggenoot en vertelt veel respect te hebben voor Thethani: “Ik heb geluk gehad. Ik groeide op in een stabiele omgeving, in Heathfield. Dat is een stuk kleiner dan Khayelitsha, een stuk minder gevaarlijk ook. Mijn ouders hielden me op het juiste pad, zeiden steeds dat ik bescheiden moest blijven. God kijkt altijd mee.”

De twee speelden in Kaapstad samen met andere jongens die volgens Thetani meer talent hadden dan Solomons en hijzelf. Die andere spelers liepen er echter de kantjes van af, terwijl de vleugelaanvaller en de centrale verdediger altijd hard bleven werken. “Ik wilde het eerst elftal van Ajax Cape Town halen. Alleen God had een ander plan. Een mooier plan”, gaat Solomons verder. Thetani is het eens met zijn landgenoot: “Ik was al naar het eerste overgeheveld, maar voordat ik kon debuteren, wilde Ajax Amsterdam me hebben.”

Denk jij dat Dean Solomons en Leo Thethani het in de toekomst tot het eerste van Ajax gaan schoppen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag mij bij dit soort spelers af of Ajax er daadwerkelijk iets in ziet, of dat het een of andere liefdadigheidsactie is. Het zijn namelijk geen bijzondere spelers of zo die op den duur ook maar Eredivisiewaardig gaan worden, of die je in Nederland niet zou kunnen vinden.

21 augustus 2018 om 20:49

Ik denk dat het een beetje van beiden is. Er hoeven er maar een paar door te breken en je hebt de kosten er al uit. Helaas heeft het de laatste jaren niet veel opgeleverd. Een tijdje terug braken er wel een paar spelers door.

21 augustus 2018 om 21:20

Mwah, namen zoals Pienaar, Serero en Enoh hebben het toch wel aardig ver geschopt nadat ze van Cape Town naar Amsterdam zijn gehaald. Allemaal een prima bestaan als profvoetballer opgebouwd. Is natuurlijk geen garantie voor deze nieuwe jongens, maar gun ze het beste!

21 augustus 2018 om 21:52

Doel niet zo zeer op Ajax Cape town, maar puur op deze 2 spelers. Zie qua talent niet waarom precies deze 2 spelers naar Nederland gehaald zijn, want bijzonder qua talent is het niet. Pienaar, Serero en Enoh heb ik nog wel dingen van gezien dat je ze naar Nederland haalt en daar dus wisselend succes mee hebt. In deze 2 spelers zie ik het niet.

22 augustus 2018 om 10:13

Ik ken ze niet zo goed. Kijk niet zo vaak naar Ajax of Cape Town. Lijkt me dat je niet zo heel veel hoeft te kunnen om op de bank te zitten bij Jong Ajax toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren