Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind het niveauloos dat hij weigert om mij een hand te geven, ja’

Laatste update:

Eric Gudde zwaaide vorige week officieel af als directeur van de KNVB. In een groot interview met het Algemeen Dagblad kijkt Gudde zaterdag terug op zijn roerige tijd in het bestuur van Feyenoord en de nationale voetbalbond. Zo werd hij anderhalf jaar geleden de nationale Kop van Jut toen de competitie moest worden stilgelegd en de sportieve gevolgen daarvan moesten worden bepaald. Gudde wist op dat moment al dat hij dat nooit naar iedereens tevredenheid kon doen. “De reglementen voorzagen totaal niet in een scenario als dit. In 65 jaar was het profvoetbal nog nooit eerder stilgelegd.”

“Al weken voorafgaand realiseerde ik me: het wordt een duivels dilemma.” Gudde benadrukt dat het dossier niet aan de vergadertafel op te lossen was. “Er zouden altijd winnaars en verliezers zijn, bij elke denkbare oplossing. Ook intern waren de meningen hier vrijwel 50/50 verdeeld, allerlei polls gaven eenzelfde beeld. Maar die knoop moest door - daar heb ik nooit voor weg willen lopen.” Uiteindelijk werd gekozen om geen promotie en degradatie door te voeren. “Het besluit dat we hebben genomen, is nu vrijwel één-op-één opgenomen in de aangepaste reglementen. Dat zegt wel wat.”

“Ik vond, alles opgeteld en afgetrokken: het kan niet zo zijn dat je promoveert terwijl je nog niet gepromoveerd bent. Evenmin dat je kunt degraderen wanneer je feitelijk nog niet gedegradeerd bent. Dat zie ik nu nog precies hetzelfde”, benadrukt Gudde. “Wel ging er natuurlijk op de dag zelf veel mis. Dat het allemaal digitaal moest, met alle complicaties van dien, hielp niet bepaald mee. Aan de manier waarop dat ging, heb ik geen goed gevoel overgehouden. Ik ben ook niet van steen.”

FC Utrecht greep naast Europees voetbal: de bekerfinale werd geschrapt en de ranglijst was bepalend, ook al had Willem II drie punten meer, een wedstrijd minder en een slechter doelsaldo. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren weigert Gudde tot op de dag van vandaag een hand te geven. “Dat laatste vind ik wel, hoe zal ik het zeggen… Niveauloos, ja. Ik snap heel goed dat er hevige emoties waren, dat clubs en supporters boos waren. Maar met de mensen van Cambuur en De Graafschap heb ik uiteindelijk weer een normale, gezonde werkrelatie gekregen. Ik heb aan Cambuur zelfs de kampioensschaal nog uitgereikt.”

“Je kunt het heel erg oneens zijn, maar als je zelf in de voetbalwereld werkt, wéét je volgens mij hoe gevoelig dingen liggen. Wat de impact kan zijn van woorden, van een bepaalde houding. Enig wederzijds respect kan geen kwaad in deze wereld.” Ook bij Feyenoord kreeg hij met emoties te maken, rond het Kuip-dossier bijvoorbeeld. “Wat me het meest geraakt heeft in al die jaren in dit werk, was een opmerking van een van mijn zoons, toen er bij Feyenoord van alles speelde.”

“Jesper en Tim zaten nog op school, ze woonden nog thuis, toen Jesper op een dag zei: 'pap, zullen we weer teruggaan naar ons oude leven? Toen je nog bij de gemeente werkte? Toen was alles nog normaal.' Dat heeft er wel in gehakt, hoor.” Hij kijkt met weemoed terug op de landstitel in 2017 maar ook hoe de financiële situatie met dertig miljoen euro schuld naar een eigen vermogen van dertig miljoen plus ging. “Daar is ongelooflijk hard voor gewerkt door heel veel mensen, maar die landstitel had veel meer impact natuurlijk - en dat hóórt ook zo. Dat maakt voetbal tot zo'n boeiende en intense wereld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar het gaat toch niet zozeer om het besluit, maar meer de manier waarop. Neutrale stemmen werden geteld als; Tegen promotie, degradatie en titels. Zonder dat de neutrale stemmers, of überhaupt alle stemmers dat wisten. Gewoon slecht gedaan.

9 oktober 2021 om 10:58

Idd stemmen zonder vooraf aangeven wat de spelregels zijn is een vreemde gang van zaken.

9 oktober 2021 om 11:01

Dat gedoe met die neutrale stemmen was inderdaad wel heel vaag, om dan te zeggen dat er geen meerderheid van de stemmen voor was...

Want je had net zo goed kunnen stellen dat er geen meerderheid tegen het voorstel was.

9 oktober 2021 om 11:05

Vooral dit. Gewoon slecht gecommuniceerd. Uiteindelijk was het wel iets waar de meesten mee konden leven. Snap de boosheid bij bepaalde clubs zeker, maar wat had je anders willen doen? Ga je opeens onderling resultaat boven doelsaldo zetten terwijl doelsaldo al 65 jaar bepalend is? Dat zou veel onredelijker zijn naar mijn mening. Ga je wel voor promotie/degradatie dan heb je de 2 andere clubs over de zeik. Daarnaast was afgelopen seizoen ook het perfecte voorbeeld dat je 10 rondes voor het einde niks kan zeggen, want de graafschap verpeste 3 promotiewedstrijden op rij terwijl emmen zich van een kansloze laatste plek zich nog naar promotie/degradatie voetbalde en de laatste wedstrijd zich nog kon handhaven. Uiteindelijk degradeerde ze wel in de play-offs, maar na speelronde 25 gaf niemand ze een kans.

9 oktober 2021 om 12:29

Het was anders wel heel toevallig dat net de clubs waar Gudde een bepaald lijntje mee had (feyenoord, rkc) dat die het meest profiteerden van deze manier van het uitleggen vd stemming….

9 oktober 2021 om 13:00

Stemmen over deze materie was sowieso raar. Je hebt clubs met grote belangen zoals wel of geen kampioenschap, wel of geen finale KNVB beker, wel of geen degradatie en clubs in de mddenmoot die het allemaal niet zoveel uitmaakt.
In dit soort situaties kan je het gewoon nooit goed doen omdat de regels er niet in voorzien hadden. Dan zijn er altijd clubs die zwaar getroffen worden door de beslissingen en erg boos zijn zoals Cambuur en Utrecht.

Zoals hij zelf omschrijft, je kan het nooit helemaal goed doen. Er zijn altijd clubs die voor of nadeel zien in het besluit. Triest dat Van Seumeren dat niet erkent en hem daarom de hand niet meer schud. Dan ben je gewoon kinderachtig en niet professioneel.

9 oktober 2021 om 11:13

Tegenwoordig doen we een elleboogje of boks, handjes geven is zo 2019...

9 oktober 2021 om 12:14

Diep trieste man, die van Seumeren. Heb je een bedrijf groot gemaakt en weet je hoe het werk in de top van het bedrijfsleven ( waar vele duistere zaakjes worden gedaan), ga je al 11/2 jaar een potje zielig doen in het openbaar richting iemand die klem zat tussen voorschriften van de overheid, een pandemie, verschillende clubbelangen, zeurende clubvoorzitters enz.

Zet er een punt achter, geeft Gudde een hand, bied je excuses aan voor al die achterlijke reacties van je in de media en ga dan weer verder met je leven en FC Utrecht.

9 oktober 2021 om 16:44

Nee hoor topvent die van Seumeren die kwaliteit van niveauloze KNVB voorzitters kan onderscheiden. Gaat de bij Feyenoord volledig uitgescheten Gudde via de KNVB jaar in jaar uit nogmaals de belangen van Feyenoord zitten behartigen. En daarna doen alsof het oude jongens krentenbrood is. Incompetente zak hooi.

9 oktober 2021 om 22:32

Als er iemand niveaulois is, dan is het van Seumeren wel. Die kan nog steeds niet over een (welieswaar grote) tegenslag heen stappen en reageert als een doirgesnoven supporter ipv een bestuurder.

Gudde heeft de Nederlandse clubs vertegenwoordigd en niet Feyenoord. Daarnaast had Feyenoord reeds door die 4e plek al recht op Europees voetbal. Echter, bij de uitbraak van corona werd alles vanuit den haag geregeld en zat hij in een spagaat. Wat hij ook deed, het was nooit goed. Er zouden altijd winnaars en verliezers zijn.

9 oktober 2021 om 13:36

Je ziet het aan het hele FC Utrecht, hoe fel ze waren tegen ons in die laatste wedstrijd alleen al.. Het zit ze zo ongelooflijk dwars en geven iedereen en alles nog altijd de schuld.

9 oktober 2021 om 17:05

Je lijkt wel een Ajax supporter, die klagen ook altijd dat FC Utrecht te hard hun best doet tegen hen. FC Utrecht krijgt gewoon veel meer ruimte in wedstrijden tegen Ajax of Feyenoord, omdat die clubs aanvallender spelen dan wat ze normaal tegenkomen.

Hahaha Fransje toch. Chique is het zeker niet maar die man is een bom emotie dus dit gaat er inderdaad niet meer uit. Heb zelf ook nog steeds een hele zure nasmaak over hoe dat is verlopen toen en het niet spelen van die bekerfinale. Ze hadden het prima net zoals in Spanje kunnen doen dat je hem speelt voor de eer

9 oktober 2021 om 12:15

Het ging hem en FC Utrecht om Europees te spelen, niet om dat cupje.

9 oktober 2021 om 13:04

Mensen vergeten elke keer dat betaald voetbal verboden was door de overheid. Tot 1 september mocht er niet gespeeld worden. Dan kan je de finale pas spelen na de Europese inschrijvingen en na de voorrondes EL / CL, die toen nog onduidelijk waren.

9 oktober 2021 om 15:36

Niet helemaal juist Fc Utrecht mocht 1 augustus wel vriendschapellijk tegen AZ voetballen maar over een bekerfinale was echt geen enkele medewerking voor. Het was al bepaald en een oplossing wilde ze niet vinden. Willem 2 had ook 1 wedstrijd meer gespeeld waardoor de stand ook behoorlijk oneerlijk was moet er wel bij zeggen de inhaalwedstrijd was tegen Ajax (maar die werden 2 weken ervoor nog verslagen in de halve finale beker). Ik kan er niet boos over zijn want we kunnen het toch niet terug draaien maar dat het zaakje niet klopte was wel duidelijk. Als je dan ook bijv dit seizoen naar Utrecht - Rkc kijk en een dag later naar Go ahead - Zwolle zie je toch wel duidelijk dat er gemeten word met 2 maten in Zeist. Vind het dan ook triest dat Gudde nu alles in de media gooit en zichzelf slachtoffer wil maken het kwam zijn favoriete clubjes wel heel goed uit hoe het allemaal geregeld was kan bijna geen toeval zijn.

9 oktober 2021 om 16:47

Klopt maar dit is vechten tegen de welbekende bierkaai. Ik snap niet dat Gudde het nodig heeft om dit nog even te roepen. Als je dan echt zo een grote jongen zou zijn, zou je de verstandigste zijn en je klep houden.

12 oktober 2021 om 13:11

@fcu_030, Die stand was niet oneerlijk want Willem II had die wedstrijd meer verloren. Zou je heel die speelronde eruit hebben gehaald (omdat die niet volledig gespeeld was) dan had Willem II nog steeds 3 punten meer. Het enige oneerlijke aan deze actie was dat onderin ineens niet de ranglijst gebruikt wordt. In dat geval hadden ze de verdeling van europese tickets obv het jaar daarvoor moeten doen. of de ranglijst volledig gebruiken dus met degradatie en promotie. Het is alles of niets niet halve bak.

Zoals meerdere hier vermelden kun je het nooit goed doen en hoewel ik van mening ben dat de bekerfinale gewoon gespeeld had kunnen worden zonder publiek laat van Seumeren zich hier wel heel erg kennen.

Gedane zaken nemen geen keer.

9 oktober 2021 om 11:18

Dat zeker, maar de overheid verbood alle voetbalwedstrijden tot 1 september hé. Wat als utrecht de beker had gewonnen? Dat zou veel meer gezeik opleveren, want de Europese voorrondes waren al bezig. Daarnaast was de transfermarkt open, dus had de halve selectie kunnen vertrekken, etc. Het zou veel meer gezeik opleveren als het wel door ging denk ik.

9 oktober 2021 om 11:31

Ik bedoelde dat de finale op de normale datum gespeeld was maar ik ben met je eens. Ik wil hiermee ook niet de schuld in de schoenen v/d knvb schuiven, die waren door de overheid met handen en voeten gebonden.

Dit geeft wel des te meer aan hoe v Seumeren zich hier laat kennen aangezien Gudde hier niet zoveel aan heeft kunnen doen.

Van seumeren is gewoon n klein kind. Je moet je er ook overheen kunnen zetten en fatsoen tonen.

Deze beste man begrijpt helaas niet waarom de clubs zo gefrustreerd waren. Als je zo’n plank voor je kop hebt dan ben je ook niet geschikt als bestuurder.

9 oktober 2021 om 12:21

Volgens mij begrijpt hij dat wel, maar geeft hij aan dat ze weinig keus hadden omdat het een onvoorziene situatie was. Juridisch gezien had bijvoorbeeld ADO alle resterende wedstrijden kunnen winnen en had Utrecht zowel de inhaalwedstrijd als de bekerfinale kunnen verliezen. En wat AZ betreft: onderling resultaat gaat in Nederland nooit boven doelsaldo dus waarom zou dat toen opeens moeten gelden?

Als je iemand geen hand wilt geven hoeft dat gewoon niet. Niemand heeft recht op een hand van een ander. Welgemeende hand of gewoon niet, nou van Seumeren zit blijkbaar in zijn gevoelen en dus zou zo een hand geen verschil maken.

Dat 'gewoon een hand geven' is een leuk sprookje, maar als iemand daar gewoon geen zin in heeft who cares. Wat maak je je nou druk als je effe niet kan vingervrijen.

9 oktober 2021 om 12:18

Ken je de woorden fatsoen en respect? Seumeren komt uit het bedrijfsleven, heeft een groot bedrijf gerund. Denk jij dat hij nooit smerige deals gemaakt heeft? Vast wel, en meer dan 1 ook.

9 oktober 2021 om 13:23

Moet je per standaard fatsoen en respect voor iemand opbrengen? Leuk en aardig, als ik geen hand wil geven, geef ik geen hand.

Wat hebben die smerige deals hiermee te maken. Als de gedupeerde hem geen hand willen geven, is dat hun goed recht. Ga je dan ook roepen fatsoen en respect, ondanks die smerige deals?

9 oktober 2021 om 13:39

Ja, je kunt namelijk om jezelf geloofwaardig te maken voor in de toekomst het fatsoen hebben om iemand een hand te geven. Of je het nou eens bent met iemand of niet, je toont door een hand te geven dat je de ander serieus neemt als gesprekspartner. Als ik namens mijn bedrijf met een overtreder van de wet corrigerend moet toespreken, dan geef ik de vertegenwoordigers van het schuldige bedrijf altijd een hand, hoe ernstig de overtreding ook is. Daarmee toon ik aan dat ik aanwezigheid respecteer en serieus met elkaar kunnen bespreken wat we moeten bespreken. Zoals van Seumeren nu reageert, door geen hand te geven, neemt mijn respect voor deze man af. Door zijn houding neemt het respect voor deze man in een rap tempo af.

Wat duistere deals betreft, in het bedrijfsleven zijn vele bedrijven groot geworden door duistere deals. Daar kunnen de bedrijven van van Seumeren van mee spreken. Ik heb hem daar nooit over horen praten, overdegenen die door hem benadeeld zijn. En … Ik begeef mij in hetzelfde wereldje als Mammoet enz.

Veel respect voor deze man. Heeft zich jaren lang ingezet devoot Feyenoord. Heeft de puinhoop geprobeerd op te ruimen. Met zo’n taak kan je nooit iedereen te vriend houden. Zeker met onze achterban is dat onbegonnen werk. Toch is hij nooit weggelopen voor welke besluiten dan ook. Dat sommige verkeerd uitpakken is part of the job. Hij is er niet voor weggelopen, zoals de rest. Mooi dat hij de landstitel heeft mogen vieren. Ook bij de knvb was het een wespennest en nam niemand zijn verantwoordelijkheid. Eric bedankt. Nu lekker genieten met je gezin.

Eigenlijk te triest voor woorden, als je kinderen vragen dat ze graag weer “normaal” willen leven. Dit omdat er zoveel mensen flippen als ze je naam horen en dan doodsbedreigingen sturen, je kinderen lastig vallen, je huis bezoeken, jou in je Maasgebouw aanvallen dat de ME moet ingrijpen enz.

Tja misschien kinderachtig om geen hand te geven maar eerlijk Hij heeft er wel een zooitje van gemaakt.

En Utrecht is wel erg benadeeld terwijl er toch echt wel kansen geweest zijn om de finale te spelen of in ieder geval over na te denken maar dat wou Gudde niet .

En als dan een jaar later weer iets gebeurd over de verzetting van de wedstrijd tegen Feyenoord ( finale play offs ) de beruchte kort geding dan kan ik wel begrijpen dat je hem geen hand meer wil geven .
Iemand die ik niet kan uitstaan geef ik ook geen hand .

Maar dan komt hij met de uitspraak niveau loos dan schiet dat mij in de verkeerde keelgat hij gebruikt dat woord terwijl hij nu in de media alles oprakelt dat vind ik nou niveau loos

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren