Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik scoor gemakkelijk en voor Inter zou dat nog makkelijker moeten zijn’

Laatste update:

Luc Castaignos is nog maar achttien jaar, maar de Nederlander maakt komend seizoen mogelijk zijn debuut voor topclub Internazionale. De aanvaller wordt door sommigen vergeleken met Thierry Henry, die in het verleden furore maakte bij Arsenal en Barcelona, maar dat is volgens Castaignos wat overdreven.

/

“Ben ik als Henry? Dat hebben veel mensen al gezegd. Maar ik ben Castaignos en hij is Henry”, laat de jonge spits weten via de officiële kanalen van i Nerazzurri. Castaignos, die het voorbije seizoen vijftien treffers produceerde voor Feyenoord, is opgetogen met zijn overstap naar Italië.

“Het is moeilijk te beschrijven hoe blij ik ben om voor zo’n grote club als Internazionale te spelen”, zegt de geboren Schiedammer. “Ik scoor gemakkelijk en voor een team als Internazionale zou dat nog makkelijker moeten zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou bijna zeggen dat hij een grapje maakt maar hij is serieus?

Nou goed, ik wens hem veel succes maar vrees dat hij binnen no-time voor een 3e rangs italiaanse club speelt want ik vind hem toch echt veeeel te veeel te kort komen voor een club als Internazionale.

10 juli 2011 om 15:31

ligt eraan hoe je het bekijkt, hij redeneert mijn teamspelers zijn beter bij inter dus je krijgt beter ballen aangespeelt die je makkelijker kan afmaken. En ik denk dat als hij bij inter het (nog) niet aankan hij wel uitgelevert word aan een club als Cesena of Catania of misschien zelfs een club als Genoa

10 juli 2011 om 18:38

in italie heb je ook weer betere verdedigers en goede keepers dus eigenlijk slaat dat nergens op

10 juli 2011 om 15:35

Ik heb ook mijn bedenkingen bij zijn transfer naar Inter. Dat soort clubs kopen toch vaak weer absolute topspelers en ''vergeten'' dan vaak de jeugd. Ik hoop dat ik in dit geval ongelijk heb want Oranje kan wel een nieuwe jonge frisse spits gebruiken.

10 juli 2011 om 15:42

Je gelukswens komt ook echt héél oprecht over

Volgens mij wil je gewoon dat deze jongen keihard faalt zodat je je gelijk kan halen. Wat een pessimisme zeg. Denk even wat breder, als Castaignos over een paar jaar de topspits van Inter wordt dan heeft Nederland een probleem minder voorin. Want ik zie van Wolfswinkel of een je Jong ook niet als echt pure afmakers voor de toekomst.

Hij komt ook momenteel tekort voor Inter maar hij is nog heel erg jong. Ik hoop dat die zich goed ontwikkelt en over een paar jaar wel echt klaar is voor het grote werk.

10 juli 2011 om 15:57

Wat zou mij het uitmaken of hij faalt of niet, maakt me niks uit. Ik zou het voor hem leuk vinden als hij een topspits van Internazionale wordt. Maar wees eens realistisch man, hij komt toch helemaal niet in de buurt om ook maar een kans te hebben om in de basis van internazionale te komen.. Clubs van dat formaat kopen 10 spitsen en met geluk redt 1 het. Grotendeel van die mensen worden verhuurd aan B clubjes met 100 mensen als toeschouwers.

Ik geloof ook niet dat dit de beste keus voor hem was en zeker niet voor zijn ontwikkeling. Hij had gewoon in de Kuip moeten blijven, misschien naar een Nederlandse topclub over jaartje en als dat goed gaat een stap naar het buitenland maken.

Ik ben ook niet pessimistisch bezig, zulke gevallen komen zo vaak voor en er is een hele kleine kans, in mijn mening, dat hij gaat slagen. Mijn gelukwens meende ik wel oprecht maar dat het zo niet overkomt kan wel zijn. Over 'n paar jaar is de kans groot dat iedereen hem is vergeten. Maar goed, hij verdient lekker dus zijn ouders en familie zullen blij zijn.

10 juli 2011 om 17:13

Inter koopt dus voor pakweg 50 miljoen spitsen in de hoop dat er 1 slaagd? Jij bent gek, kijken echt wel naar het plaatje en schets voor ze echt kopen, en Castaignos is een top talent,vaan inter de zaak er goed mee om te gaan en er een doelpunten schone ervan te maken.

Hoeveel spitsen van zijn leeftijd maken in zijn 1e seizoen direct zoveel doelpunten voor een ploeg dat rond plek 8/10 rondzwerft? Niet veel hoor.

11 juli 2011 om 00:02

Dat je hem overschat vindt mag natuurlijk. Maar het kwam over alsof hij de transfer niet verdiende, dat je hem maar een derde rangs spelertje vindt die geluk heeft gehad met deze transfer. Voor de rest heb je wel goede punten. Tuurlijk herrinneren we ons nog een Babel, Collins John, Drenthe enz. Die hadden voor hun club veel kunnen betekenen, maar kozen voor het grote geld.

Maar verplaats je eens in hun schoenen. Denk bijvoorbeeld aan Rigters (wie?). Die jongen krijgt na een goed EK een contract voor miljoenen. Die gozer weet echt wel dat die veels tekort kwam. Deze jongens kunnen op een veels te jonge leeftijd financieel enigzins onafhankelijk worden, trainen met de beste spelers ter wereld en maken een kleine kans om bij een topclub door te breken. Zou jij dan voor een veel kleiner loon je club trouw blijven met de kans dat blijkt dat je over een paar jaar toch niet zoveel talent had als je dacht en niemand je meer wilt en dat je je gelukkig mag prijzen om uberhaupt nog in de eredivisie mag spelen. Of erger je benen breekt en anoniem wordt. In een ideale wereld niet de beste keus maar je zou gek zijn om niet deze kans met beide handen aan te grijpen.

11 juli 2011 om 00:03

De laatste zinnen zijn zeker waar. Cruijf, van Basten en Bergkamp bijvoorbeeld scoorde veel minder in hun debuut jaar. Ik heb ook wel het idee dat dit een grote speler kan worden.

Leuke PR.

Feit blijft dat hij voor Inter juist moeilijker zal scoren. Hij lijkt de enige die in een droomwereld zit, niet dat dat hem kwalijk te nemen valt.
Inter zal hem sowieso verhuren. Kan niet anders.
Ook leuk voor hem dat Sneijder waarschijnlijk weg gaat.

Ik denk dat dit iets wat overdreven is, maar potentie heeft hij, dat heeft hij al laten zien, denk alleen niet dat hij bij Inter gelijk aan spelen toe zal komen.

10 juli 2011 om 15:37

inderdaad ja, vind castaignos nou niet inter-waardig.. zal heel wat moeten bij trainen wil die veel minuten maken.

Veels te vroeg vertrokken deze jongen, had nog makkelijk 2-3 jaar bij Feyenoord kunnen blijven. Maar blijkbaar namen de eurotekentjes in zijn ogen de overhand en is hij gezwicht, jammer, gevalletje Bruma, horen we de komende 4 jaar niks meer van.

10 juli 2011 om 15:10

en van Bruma horen we dan niets meer dan? Hij is juist uitzondering op de regel. Bruma heeft afgelopen seizoen geregeld speelminuten gehad en zal bij HSV ook veel speelminuten pakken.

Bij Castaignos kun je ook nog niet ordelen of hij te vroeg vertrokken is, laten we eerst maar eens afwachten hoe het eerste seizoen bij Inter zal gaan.

10 juli 2011 om 16:07

Bruma heeft wat...4 wedstrijden in 3-4 jaar gespeeld bij Chelsea? Vorig jaar werd hij uitgeleend aan een first division club (volgens mij), dus jah..daar maakt ie wel zn minuten. Hij had gewoon nog wat langer moeten blijven bij Feyenoord.
Uitzondering op de regel vind ik Bruma niet echt.

Ik gun het Luc wel, maar kom op...alsof hij speeltijd zal krijgen bij het eerste van Inter. Wie moet er wijken dan? Eto'o? Milito? Pazzini?

10 juli 2011 om 16:24

Bruma heeft afgelopen seizoen er ook een tijd uitgelegen met een lieslessure. Dat hij dit jaar al een wedstrijd een basisplek heeft gehad is toch een redelijke prestatie als 19 jarige. Daarnast zullen we komend seizoen ook ongetwijfeld van hem gaan horen als hij bij HSV speelt.

Over Castaignos: Tuurlijk zal hij niet een van deze spelers voorbijstreven. Maar hij zal waarschijnlijk wel geregeld zijn minuten pakken als invaller.

Dacht bij de titel meteen aan Pazzini, die scoort zo makkelijk zeg. En dat zou bij Inter inderdaad alleen maar makkelijker moeten gaan volgend seizoen. Gaat Inter heel veel plezier aan beleven.

Ja en wat Castaingos betreft, denk niet dat hij heel veel minuten gaat maken komend seizoen.

helaas luc, het stijgt een beetje naar je hoofd ben ik bang want de verdedigers in italie zijn toch een tikkeltje harder en groter dat hier in nederland.

ben benieuwd of hij uberhaupt wel bij inter blijft en niet uitgeleend word,
het is zeer zeker een spits met veel potentie maar hij moet dan niet met zulke uitspraken gaan komen want dan verwachten ze dat je er 20 inlegt in een seizoen.

succes bij inter maar ben bang op weinig minuutjes

Hij heeft er betere spelers om zich heen en dat bedoelt hij ook, zelfde als Vlemmix die naar mijn mening gewoon kan slagen in de Pl want als je er 20+ inschiet bij een beperkte club als Nec moet je dat ook wel kunne met betere spelers om je heen.
Castagnois zie ik geen basisspeler worden maar hij zal wel wat wedstrijden meepikken

10 juli 2011 om 15:19

Maar de speelstijl bij een mindere club is ook heel anders dan bij een topclub. Bovendien zijn de tegenstanders ook van een ander niveau in verschillende landen.

Nederland bijvoorbeeld staat niet bekend om haar geweldige verdediging. (verdediging, niet eens verdedigers, want ook het middenveld en aanval verdedigt matig mee). Dan is het als spits ook heel anders voetballen dan bijvoorbeeld in Italïe waar alle teams beginnen met een goede verdediging.

Buiten dat landen verschil denk ik ook dat bijvoorbeeld Vlemminx het veel minder zou doen bij bijvoorbeeld Psv, Twente of Ajax. Natuurlijk, ook daar kan hij er wel een aantal scoren, maar de speel stijlen zijn gewoon heel anders. Bij NEC zal het ze een zorg zijn wat Vlemminx een hele wedstrijd doet, je hebt 9 spelers die moeten proberen geen goal tegen te krijgen, en dan 2 die moeten proberen een keertje te scoren. (een beetje overdreven gesteld, maar daar komt het haast wel op neer). Natuurlijk moet je ze dan nog maken en dat deed Vlemminx, maar bij een topclub moet je als spits vele meer doen, en dat gaat vaak ten koste van het aantal momenten voor de goal. Een speler als Vlemminx schiet mijns inziens veel te kort in de passing, snelheid, controle, etc.

Castaignos heeft mijns inziens veel meer potentie, maar ik denk dat hij het in Italië juist veel lastiger gaat krijgen om te scoren, puur omdat hij niet gewend is dat er zo verdedigt wordt; maar alles is te leren. Ik denk wel dat hij het in zich heeft om een grote te worden, maar voorlopig acht ik hem nog niet klaar voor de Serie A.

Het kan aan mij liggen, maar ik vind hem niet echt op Thierry Henry lijken qua speelstijl. Ik blijf er nog steeds bij dat hij veel te vroeg weg is gegaan uit Nederland. Natuurlijk Internazionale is een geweldig avontuur en zal er zeker ook beter worden, maar de basis slaat hij toch over. Ervaringen die je opdoet door veel wedstrijden te spelen. Hij zou sowieso de eerste spits zijn bij Feyenoord en dus een garantie op speelminuten. Ik ben benieuwd of hij ook kansen krijgt en of hij die aangrijpt bij Inter. Ik had hem liever nog 3/4 jaar in de Eredivisie gezien, dan was hij 22 of 23 en dan is de juiste stap om te maken.

Ik vind zonde dat hij nu al deze stap maakt. Ik had hem liever nog een jaartje of 2 bij Feyenoord gezien en dan pas de stap gemaakt. Je ziet vaak met dit zulk transfers dat ze mislukken, maar hij wel veel potentie om een grote te worden. Succes!

Hij moest vertrekken wegens de financiële situatie van zijn ouders
Verder heeft Feyenoord voor iemand die zich nog niet bewezen heeft veel geld gevangen
Door deze transfer is iedereen blij dus niet zeiken met te vroeg weggaan enzo
Verder kan deze jongen het wel degelijk gaan maken alleen zal inter hem niet gelijk in de basis of zelfs in de selectie opnemen maar dit is een toekomstige spits voor oranje

Veel succes Luc

10 juli 2011 om 15:15

dan moet hij nog erg veel gaan leren daar...wil hij de spits van Oranje worden..

10 juli 2011 om 15:21

Hij is 18 dat is juist in leeftijd in voetbal om te leren.
Jij wil blijkbaar spelers van 18die alles kunnen maar zo zit het helaas niet in elkaar

10 juli 2011 om 15:20

Vertrekken wegens de financiele situatie van zijn ouders?? Lijkt me sterk. Hij had bij Feyenoord echt wel een paar ton per jaar kunnen gaan verdienen hoor. Kan je prima van leven met een paar personen. Zijn mensen die het met minder moeten doen in dit land.

10 juli 2011 om 15:25

Wat jou sterk lijkt doet er helemaal niets toe want dit is hoe het in elkaar zit en ik zie niet in waarom de familie castagnos dit hele verhaal bij elkaar zou liegen.
Een speler van 18verdient trouwens niet zomaar een paar ton en castaignos wilde natuurlijk ook naar een club als inter

Goed gesproken Castaignos je zal veel spelen zeker nu Eto'o naar Engeland wil en Pandev en Milito waarschijnlijk ook vertrekken. Bewijs je op training man en dan komen je kansen vanzelf. Iedereen zei ook over Afellay ja hij zou niks spelen enzo en kijk nu? Dus Castaignos veel geluk man en bij Feyenoord houden we van je.

10 juli 2011 om 15:14

affelay heeft ook niet veel gespeeld.

10 juli 2011 om 17:18

als Castaingnos even veel speelt als Affelay. poe dan is die jongen blij, dat wil je niet weten.

Affelay is ook 6 jaar ouder als Castaignos hé, laten we dat niet vergeten

10 juli 2011 om 15:38

Ja want Affelay heeft verschrikkelijk veel minuten gemaakt en staat vaak in de basis toch?

10 juli 2011 om 17:18

Inter gaat echt nog wel een nieuwe spits kopen als die 3 die jij noemt vertrekken.
Je word in heel Italie compleet belachelijk gemaakt als je hele team top is en de spits is.. Castaignos.
Een speler die18 jaar oud is en bij Feyenoord leuk speelde.
Hij komt echt 2 klasses tekort voor Inter.

Niet omdat het een oud-feyenoorder is , maar deze jongen kan er toch helemaal geen zak van. Ofwel. Laten we nou serieus zijn ...ik heb hem zelden een bal fatsoenlijk zien aannemen, een fatsoenlijke pass zien geven , of laten we zeggen , zelden een fatsoenlijke goal zien maken. Ik heb hem buitenspelgoals zien maken, intikkers , en vooral hard zien werken. Maar alles ziet er naar uit , dat dit een enorme flop gaat worden. Deze jongen vond ik er zelfs bij 'het feyenoord van vorig jaar' nog niet bovenuit steken !!

10 juli 2011 om 15:26

Je kan ook overdrijven, met je 'deze jongen kan er toch helemaal geen zak van'. Dat jij nou niet die beelden hebt gezien van Castaignos waaruit blijkt dat hij meer kan dat de nietsnut die jij omschrijft, wil niet zeggen dat hij daadwerkelijk ook zo is.

En ten tweede is Italië geen Nederland. Een spits moet in Nederland kunnen meeverdedigen, passen, technisch zijn, snel zijn, kopsterk zijn, neusje voor de goal hebben en ook nog het overzicht bewaren. In Italië moet een spits 1 ding doen: scoren. Hoe je het doet, doe je het. Ooit gehoord van Filippo Inzaghi? Heb je hem ooit van buiten de 16 zien scoren? Heb je hem ooit een bal zien volleren? Heb je hem ooit na een solo-actie zien scoren? Maar in Italië wordt die man gerespecteerd, waar hij hier niet datzelfde respect zou krijgen.

Als Castaignos 20 intikkertjes maakt, kan die jongen daar niet meer stuk en over 30 jaar weet toch niemand meer wat voor goals het waren.

Ik hoop dat alle Nederlandse voetballers buiten de landsgrenzen slagen, dus ook Luc.

10 juli 2011 om 15:31

Jij hebt inzaghi's balbehandeling zeker ook gezien?? Zo goed kon die niet voetballen en het waren ook bjina alleen maar intikkers maar hij stond er wel elke keer, dat is ook een kwaliteit een kwaliteit die je niet moet onderschatten.

10 juli 2011 om 15:37

Inderdaad, maar Inzahgi kon dat compenseren met zijn sublieme neusje voor de goal en scoorde dus vrijwel elke goede kans die hij kreeg. Luc heeft 6 kansen nodig voordat hij 1 goal maakt. Wat een verschrikkelijk kromme vergelijking zeg.

Een goeie spits, maar ik denk toch dat Inter een stap te groot is voor hem. Had hem liever bij een ploeg als Fiorentina, Malaga, Borussia Dortmund of Aston Villa gezien. Niet zo zeer die ploegen, maar nog niet de absolute wereldtop. Daarbij vind ik hem totaal niet lijken op Henry qua speelstijl. Henry kon een sprint inzetten over 100 meter en vervolgens ijskoud afwerken. Henry deed dingen die we ons bijna niet konden voorstellen. Ik betwijfel of Castaignos dat kan... Wel heeft Castaignos ongelooflijk veel potentie en ik hoop echt voor hem dat hij het gaat maken. Maar aan carriereplanning heeft hij denk ik niet gedaan, zoals Affelay dat wel deed...

Hij is jong en heeft potentie.

Echter is dit in mijn ogen een verkeerde stap. Ik begrijp ook niet dat Inter hem niet meteen weer uitleent aan Feyenoord. Castaignos komt op dit moment te kort voor Inter en bij Feyenoord kan zo'n jongen zichzelf iedere week laten zien.....

Castaignos is een getalenteerde jongen, maar denk dat hij er bij Inter helemaal niet aan te pas gaat komen. De concurrentie is moordend en bovendien beter. Denk dat het een soort Arnautovic verhaal gaat worden, al hoop ik dat niet voor hem.

Dit gaat toch werkelijk nergens meer over. --ik scoor makkelijk?-- Heeft de jeugd tegenwoordig echt geen zelfreflectie meer? Ik snap nog steeds niet wat er in deze jongen gezien wordt, hij heeft meer slechte wedstrijden dan goede gespeeld. Ook had hij juist moeite om de makkelijkste kansen binnen te schieten afgelopen seizoen.

Leuk voor hem dat hij bij Inter zit, maar dit is een type Richters, te snel naar het buitenland en die zien we nooit meer terug. Slimme keuze Luc !!

Wat ik het afgelopen jaar van Castaignos heb gezien, noem ik niet bepaald makkelijk scoren. Hij mag dan jong zijn met heel veel potentie, Inter is toch een jaartje of 3 te vroeg voor hem. Bij Inter komt hij toch niet aan het spelen toe.. Dan zit hij daar bij Inter, waar niets vertrouwd is en waar hij alleen maar hoeft te trainen.

Ik denk dat het veel te vroeg is voor hem om nu al naar Inter te gaan.
De beste oplossing zou zijn als hij nog 2 jaar verhuurd zou worden door Inter aan Feyenoord, dat zou voor alle partijen heel goed uitkomen, voor zowel Feyenoord (ze verzwakken niet), Castaignos (hij komt aan spelen toe) en Inter (hij kan zich goed ontwikkelen.

hahaha wat een grap. Deze jongen gaat het echt niet maken bij Inter. Het niveau is daar gewoon simpel weg veel te groot voor. Hij kan beter naar een middenmoter in Nederland gaan, bijvoorbeeld Nec.

10 juli 2011 om 15:48

Want?
Onderbouw dat eens dan? Waarom noem je Nec?
Als je bij een slecht draaiend Feyenoord nog tot 15 goals komt als 18-jarig broekje heb je het helemaal niet zo slecht gedaan.
Komt nog bij dat hij erg jong is dus nog veel kan leren en verbeteren, ik denk dat zijn vertrek een grotere aderlating voor Feyenoord is dan Wijnaldum.

10 juli 2011 om 17:21

ja ik snap je ook niet dat hij opeens naar NEC moet terwijl hij bij Feyenoord gewoon een basisspeler was.

Castaignos maakte veel goals voor Feyenoord maar miste ongeveer evenveel 100% kansen. Feyenoord heeft toch nog 3 miljoen voor een speler met een half-jaar contract gekregen, even veel als PSV voor Affelay.

10 juli 2011 om 23:35

Dus jij wilt zeggen dat Castaignos beter is dan Wijnaldum?
Als Spits hoor je te scoren, Wijnaldum (een middenvelder) heeft maar 1 goal minder gemaakt vorig seizoen. En ik noem expres NEC als voorbeeld, aangezien IK hem niet hoeft te zien bij Feyenoord. Die jongen heeft zoveel 1 op 1 met een goalie gemist.
En met alle Respect naar Nec, qua niveau past Luc daar beter bij.

10 juli 2011 om 23:35

Dus jij wilt zeggen dat Castaignos beter is dan Wijnaldum?
Als Spits hoor je te scoren, Wijnaldum (een middenvelder) heeft maar 1 goal minder gemaakt vorig seizoen. En ik noem expres NEC als voorbeeld, aangezien IK hem niet hoeft te zien bij Feyenoord. Die jongen heeft zoveel 1 op 1 met een goalie gemist.
En met alle Respect naar Nec, qua niveau past Luc daar beter bij.

10 juli 2011 om 23:46

Lezen gaat je slecht af, ik zeg niet dat hij beter is wel dat zijn vertrek een groter gemis is voor Feyenoord , een subtiel verschil misschien maar weldegelijk een verschil.
Dat jij een jonge jongen van 18 al afserveert als Feyenoorder doet mij het ergste vrezen voor de toekomst van de gemiddelde Feyenoord supporter.
Wees blij dat hij er afgelopen seizoen nog 15 in heeft geschopt anders was Feyenoord nacompetitie materiaal geweest.

11 juli 2011 om 10:39

kijk, jij zegt zelf dat hij een groter gemis is dan Wijnaldum, dat geeft al aan dat je het afgelopen seizoen feyenoord niet goed hebt gevolgd.
Ten tweede, die jongen had er makkelijk 25 kunnen inschieten, maar hij mist nog gewoon kwalititeit van een echte spits, zoals Dirk Kuijt bijvoorbeeld. Die heeft veel meer voor Feyenoord moeten betekenen voordat hij naar Liverpool kon.
En nee, lezen gaat mij niet slecht af, jij moet je beter verwoorden

Zolang hij niet grote stappen gaat maken bij Inter zie ik deze jongen helaas mislukken. Bij Feyenoord was hij iig nog lang niet uitgeleerd, en ik vraag me af of hij wekelijks zijn plekje in de spits kan behouden.

Jullie vergeten allemaal of zien niet in wat voor een knappe prestatie deze jongen heeft geleverd dit seizoen. Bij zijn debuutseizoen als 17/18 jarige heeft hij bij een club die het hartstikke moeilijk had toch wel 15 doelpunten gemaakt! Ik vind het zelf natuurlijk ook een te vroege stap maar mensen moeten hem niet afschrijven. Hij moet wel verhuurd worden anders horen we inderdaad nooit meer iets over hem.

Het schijnt maar niet tot hem door te dringen dat hij straks toch bij een kleine club gestald wordt. Hij zal nu echt geen kans krijgen bij het eerste van Inter. Ach hij komt er vanzelf achter de komende maanden.

Eeuwige dat pessimistische gedoe in dit land. Bij Van Persie toen hij naar Arsenal ging, bij Kuijt toen hij naar Liverpool ging, bij Afellay toen hij naar Barcelona ging en Castaignos is het volgende slachtoffer.

Deze 18-jarige knaap heeft 15 goals gemaakt in een dramatisch seizoen van Feyenoord, wat ook tevens zijn debuutseizoen was. Als ik sommige reacties hier lees, bakt Castaignos er niet veel van. Toch knap dat hij, met z'n dus ''beperkte'' kwaliteiten, er 15 goals heeft gemaakt onder die omstandigheden.

Niemand verwacht dat Castaignos volgend jaar topscorer van de Serie A wordt. Jullie snappen toch wel dat het gaat om de lange termijn? In dat kader moeten jullie je rust pakken en zien of Castaignos zich gaat ontwikkelen en zo ja, in welke mate. Dan pas kan er kritiek geleverd worden.

10 juli 2011 om 17:26

Kuyt was 25, Affelay 24 en Van Persie is de enigste uitzondering. Deze jongen is 18 jaar en verwacht dat hij een basisplaats krijgt bij het grote Inter? Laat me niet lachen joh, de eerste seizoenshelft kreeg zelfs Smolov (!) de voorkeur in de spits.

Ik zeg niet dat hij er niks van bakt, maar hij is 18 jaar en maakt 15 goals in de eredivisie.

Zie je het al voor je:
Milan: Ibrahimovic 22 miljoen
Barca: Sanchez 40 miljoen
Real: Liorente 30 miljoen

en daar komt Inter met hen eerste spits: Het is een wereldtopper, jammer dat Barcá hem niet gehaald heeft, een garantie voor minimaal 30 goals, Hij speelt Pazzini en Milito zo uit de basis het is:

Luc Castaignos (18 jaar) 3 miljoen

Onthoud die naam goed.

Ach man houd toch op

10 juli 2011 om 17:36

Ik heb het niet zozeer over de leeftijd, maar over het feit dat bepaalde transfers veroordeeld worden, zonder dat de speler in kwestie nog maar 1 seconde heeft gespeeld. Kuijt z'n techniek was beperkt voor Liverpool, Afellay komt er totaaaaal niet aan te pas bij Barca en Van Persie vertrok veel te vroeg. Volgens mij pakt het tot nu toe goed uit voor deze spelers.

Waar zegt Castaignos dat hij een basisplek verwacht? Hij gaat uit van z'n kwaliteiten, potentie en de mogelijkheden om bij Inter te ontwikkelen als speler. Wat ik al zei, hij verwacht ook niet minimaal 30 wedstrijden in de basis te starten, maar op termijn moet er vooruitgang in zitten. Nogmaals, op termijn en niet komend seizoen. En net of Inter hem heeft gehaald omdat hij er per direct moet staan. Is een aankoop met het oog op de toekomst.

10 juli 2011 om 17:41

Ik heb meerdere intervieuws gelezen van Castaignos (feyenoord Magezine, Hand in Hand of de VI) en hierin komt hij over alsof hij een basisplaats verwacht.
Luc zegt het niet lettelijk maar als je het leest zie je gewoon waarvooor hij naar Milaan is gegaan.

Ik denk dat Castaignos dit jaar wel uitgeleend zal worden aan een club in de Serie C1. Hij is nog veel te jong voor het harde voetbal in Italië. Ook fysiek zal hij nog erg moeten groeien. Over een paar jaar, wanneer hij in dat opzicht ook gegroeid is zullen we zien of hij aan spelen toekomt en misschien wel een basisplaats kan veroveren.

En weer zo'n opgehemeld talent dat in het niets verdwijnt, net als Royston Drenthe... wat zijn dit soort jongens dom zeg. Denk deze tiener nou werkelijk dat deze stap goed is voor zijn eigen ontwikkeling? Wat ontzettend naïef want ik neem aan dat hij verwacht op gesteld te gaan worden anders ga je er niet heen... Ik ben trouwens maar al te blij dat dat irritante ventje van de Nederlandse velden is verdwenen, supporters van PSV die mee waren gereisd naar Rotterdam voor Feyenoord-psv zullen beamen dat dit echt een irritant ventje is, provoceren als een malle!

als je makkelijk voor feynoord scoort wil het niet zeggen dat je makkelijk voor inter scoort.
sorry maar ik denk dat hij na het volgende seizoen weer eens verhuurd word

Waarom bleef hij niet gewoon bij Feyenoord? Hij is bij lange na (nog) niet goed genoeg voor Inter. Ik zie hem echt nooit spelers als Eto'o en Milito uit de basis spelen. Jammer want in de Kuip kon hij zich veel beter ontwikkelen.

Dit vindt ik echt zo overdreven, vergelijking met Henry? Doe even normaal. Ik vind dat hij zich nog niet eens heeft bewezen in de Eredivisie. Scoor 2 seizoenen 25 keer in Nederland, dan heb je je daar bewezen, dit is echt enorm misplaatst.

Ik dacht toen ik de titel las dat hij een grap maakt maar als je dit zo leest dan is hij toch wel redelijk serieus. Hij kan wel bij een Feyenoord redelijk wat doelpunten hebben gemaakt maar het niveau zal toch wel heel anders liggen. Bovendien zal Castaignos niet tweede of derde maar eerder vierde keus zijn mocht hij dit seizoen bij Inter blijven. Eto'o, Pazzini en Milito zullen allen een streepje voor hebben en zullen zowiezo voorrang hebben op hem.

Deze jongen gaat totaal mislukken in Italie(exuses voor het ontbreken van de trema's me laptop pakt die niet iemand een idee hoe ik ze kan aanzetten?) Ik denk dat ie beter nog 3 jaartjes of langer bij Feyenoord had kunnen blijven en dan naar Duitsland, ik vind de Bundesliga wel bij hem passen. Nou ja, ik hoop voor hem dat hij slaagt maar ik denk het niet met jongens als Eto'o, Milito enz voor je.

Ik vond hem dit jaar bij Feyenoord al niet zo heel goed! natuurlijk speelde hij in een zwakdraaiend elftal, maar allereerst had deze jongen een zwakke balaanname en matige actie en koppen kan hij ook niet. Daarom is deze stap ook gewoon te vroeg. Daarbij speelt hij nu niet meer tegen tegenstanders van het niveau Penders(met respect) maar tegen verdedigers van het niveau Lucio, ook daar zit een verschil in.
Daarnaast zijn spitsen als Pandev, Eto'o, Millito en Pazzini velen malen beter. Dus op alle vlakken komt deze stap te vroeg en verwacht ik hem vroegtijdig terug te zien bij een club in Nederland of een andere laag geklasseerde team!

Deze jongen komt veeeel te kort voor zo'n grote club als Inter. En daarbij komt hij sowieso te kort voor Italië, vrijwel elke ploeg speelt verdedigend, 0-0, 1-0, 1-1 zijn de meest voorkomende uitslagen, elke kans moet voor een spits eigenlijk raak zijn, dat was bij hem absoluut niet het geval en hij komt gewoon te kort voor Inter. Henry? Hij is pas 18, maar dat niveau? Lijkt me heel sterk, maar we gaan wel zien of hij ons kan verrassen, en daarbij:
staat beetje gek?

Julio César
Maicon
Lucio
Ranocchia
Chivu
Motta
Sneijder
Stankovic
Eto''o
Castaignos
Pandev

ik hoop dat Inter volgend jaar zo gaat spelen die oudjes moeten eruit . Het elftal aangevuld met aankopen en ik verwacht dat Sneijder, Pandev en Milito vertrekken. Misschien nog ook Cambiasso en Thiago Motta. Das goed want ik wil echt wel een veel jongere elftal en die spelers hebben niks meer te winnen met Inter.

J.Cesar
Jonathan
Ranocchia
Lucio
Santon
Coutinho
Montolivo
Alvarez
Eto''o
Pazzini
Casemiro

Jah sorry ben J. Zanneti vergeten hij zal dan wel linksback spelen

10 juli 2011 om 20:36

zanetti een lekker fris knaapje van 37,goed voor de verjonging waar je het over had

ik vind Castaignos veel te licht voor het niveau inter.
hij kan nu wel populair gaan roepen dat hij makkelijk scoort,
maar hij heeft daar bij feyenoord ook alle gelegenheid voor gehad, in italie krijg je maar 1 kans en die moet hangen. als ik hem bij feyenoord heb gezien afgelopen seizoen valt me dat vies van hem tegen!
hij heef véél te véél kansen nodig om tot een doelpunt te komen,
maarja we gaan het zien ik wens hem veel succes daar in Italië.

Van Feyenoord naar Inter,waarom niet.rvp deed het ook en slaagde dus deze jongen kan het ook proberen.dat mensen het niet geloven is wat anders maar hij kan het tegendeel bewijzen,hij heeft 15 gescoord als feyenoorder en is nog niet eens 19jaar en bij inter kan hij gewoon alleen maar groeien.

Iedereen roept nou dat hij te vroeg is gegaan maar dat riep iedereen ook bij v.persie toen hij naar Arsenal trok en had men ook verwacht hem snel weer terug te zien in Nederland , hij kan best een tijd onder de vleugels van Eto'o en Milito veel leren en langzaam gebracht gaan worden.

Het is alleen te hopen dat er bij Inter iemand rondloopt die een idee heeft met Castaignos en in hem gelooft net zoals Wenger in hem geloofde en Bergkamp zich over hem ontfermde.

Als het zo leest is niemand echt overtuigd van lucje,maar ik vond hem vorig seizoen helemaal zo gek nog niet! Berg van Psv was vorig jaar veel slechter, Dost van Heerenveen bakte er niets van,siempje bij mijn geliefde ajax schoot er ook minder in,volgens mij was alleen luuk (what's in a name) van twente doelgerichter,en waren het alleen buitenlanders die meer scoorden. Dus na dat uitstekende debuutjaar denk ik dat met een beetje(boel)krachttraining en de trainingen met etoó en consorten wel degelijk een topspeler van deze nog zeer jonge en talentvolle knaap te maken valt. Volgens mij gunnen sommige mensen van buiten r'dam het hem ook gewoon niet. Maar wie 11 of 12 goals maakt in een matig team en zonder ervaring op het hoogste niveau is gewoon goed!!!!

@penose72

Hahaha ja weet het man maar hij is een legende man die kun je echt niet op de bank zetten. Als je die dan wel erop zet ( geen enkele trainer deed dat ooit he hij is de vaste kapitein van Inter.). Dan zie je meteen alle Inter hooligans voor je huis met wapens enzo, nee Zanetti is misschien 37 jaar maar rent nog echt als een paard prachtige voorbeeld voor elke voetballer .

10 juli 2011 om 20:44

heb het ook altijd een geweldige speler gevonden,cambiasso ook trouwens,motta niet en ze moeten renoveren maar er moeten natuurlijk wel altijd wat oudjes blijven voor de balans, die braziliaan die op sneijder zijn plaats speelt is erg goed en jong!!

10 juli 2011 om 20:45

zie volgend bericht

Eerst zien dan geloven..

Ben heel benieuwd, jammer dat hij niet nog wat jaren in Nederland te zien is, want denk dat hij zich prima nog in Nederland had kunnen ontwikkelen. Zal waarschijnlijk heel weinig spelen, maar als hij er dan in komt moet -ie in ieder geval aantonen het niveau aan te kunnen want anders kan -ie beter weer naar Nederland komen om eerst uit te blinken op dat niveau. Overigens heb ik het gevoel dat hij het op de één of andere manier wel gaat redden. Een beetje hooghartigheid heeft -ie in zich waardoor hij wel eens zo overtuigd van z'n eigen kunnen kan zijn, dat -ie gewoon gaat knallen in Italië, maargoed, dat is een gevoel. Arnautovic heeft het daar ook niet gered, dus dan kan mijn beredenering alweer de prullenbak in, we zullen zien..

Feyenoord heeft het wel zwaar op deze manier. Talenten vertrekken veel te snel naar het buitenland. Luc Castaignos, ebecillio, drenthe, nathan ake, bruma en ik vergeet er waarschijnlijk nog een paar. De jeugd lijkt zo arrogant tegenwoordig of ze denken allemaal dat zij het talent van van persie hebben. Van persie is een uitzondering in de regel en hij had zich ook al bewezen. Hij had een belangrijk aandeel in de uefa cup met een fantastische voorzet op van hooydonk tegen inter en je kon meteen al zien dat het een enorm talent was. Dat seizoen erna toonde hij zijn talent in de eredivisie en werd samen met van der vaart als de grootste talenten van de eredivisie beschouwd. Dat hij daarna te vroeg vertrok was jammer, maar dat hij slaagde bij arsenal was allerminst verassend met zijn talent. Luc heeft daarentegen zijn naam nog niet dubbel en dwars gevestigt in de eredivisie en is zijn stap dus naar het buitenland te vroeg.

ontopic: Het zijn mooie woorden van Luc, maar zoals vele hier al aangeven gaat hij niet al teveel speelkansen krijgen gezien de concurrentie. Verhuren aan een serie-b club zal zeker niet bevordelijk voor zijn ontwikkeling zijn. Feyenoord had uiteraard beter geweest voor zijn ontwikkeling een seizoen of 2 op zijn minst. Nu vrees ik het zelfde lot die veel andere talenten zijn ondergaan met te vroeg naar topclubs vertrekken en vervolgens vergeten worden een aantal jaar verder. Zonde.

Je scoort misschien makkelijker maar je concurrenten zijn nog beter voor het doel, dus sorry je hebt de bus gemist.

Maar goed ik wens hem veel suc6, zal ie nodig hebben.

Hij zal hoogst waarschijnlijk toch veel meer leren van Eto'o, Milito en Pazzini dan van weet-ik-veel wie bij Feyenoord. Hij zal vooral bekermatchen spelen en invallen op momenten die er niet toedoen. Als hij daarin een goede indruk maakt. Nouja in voetbal kan het leven snel gaan e. Kijk maar naar bvb Nagatomo, wie kende hem voor dit jaar. En meteen al van Cesena naar Inter en daar goed voetballen. Natuurlijk kan je dat niet vergelijken. Ik zeg maar het kan snel gaan. Btw Inter zal hoogstwaarschijnlijk nog Vidal, Banega en Casemiro halen. Casemiro zal wel uitgeleend worden tenzij Mariga wordt verkocht.
Banega wordt gehuurd van Valencia met een aankoopoptie. Die zal wss veel roteren met Vidal.
Maicon heeft een reserve onder de naam Jonathan. Zanetti kan worden vervangen door Nagatomo.
Samuel/lucio door Cordoba/ranocchia. César door Viviano (als die blijft) Cambiasso door Thiago Motta, Sneijder(als hij blijft) door Coutinho (ik weet het, te jong. Maar deze jongen heeft heel veel potentie). Vidal -> Banega, Eto'o -> Castaignos, Pazzini -> Milito, Alvarez -> Pandev.
Inter zit dus mits die aankopen, heel goed bezet. En kan wel een grote blessuregolf aan. Tenzij Eto'o zwaar geblesseerd is.

Julio César
Maicon
Samuel
Lucio
Zanetti
Cambiasso
Sneijder
Vidal
Eto''o
Pazzini
Alvarez

ik ben bang dat deze jongen zichzelf enorm overschat. het is een groot talent,dat staat vast. maar na 1 goed seizoen bij feyenoord denkt die meteen dat die er 20 kan inleggen in italie. nou jongen, ik kan je vertellen dat je nooit of nauwelijks speeltijd gaat krijgen. en mocht je dan een keer spelen en je tegen een chiellini komt te staan, dan denk ik dat je wel anders piept. hij had niet te overmoedig moeten worden en gewoon voor speeltijd moeten kiezen bij feyenoord, waar die op handen werd gedragen. als je echt goed geneog bent dan had inter over 2 jaar ook wel aangeklopt. heel jammer dit voor zo'n groot talent die veel speelminuten moet maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren