Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kan wel heel stoer gaan doen, maar alleen De Graafschap belde’

Laatste update:

Hidde Jurjus speelt komend seizoen op huurbasis voor De Graafschap, zo werd afgelopen week bekend. De 24-jarige doelman wordt voor één seizoen gehuurd van PSV, waar hij nog tot medio 2021 onder contract staat. Jurjus is blij dat De Graafschap hem deze zomer heeft teruggehaald.

Vorig seizoen verhuurde PSV Jurjus aan Roda JC Kerkrade, waarmee hij via de Jupiler League Play-Offs degradeerde uit de Eredivisie en hij niet altijd een even zekere indruk maakte. Terugkeren naar Doetinchem was géén bewuste keuze. “Nee, De Graafschap belde en er belde niemand anders. Ik kan wel heel stoer gaan doen hier, maar ik ben heel blij dat ik weer voor De Graafschap kan spelen”, verzekert hij aan FOX Sports.

Jurjus, die de jeugdopleiding van De Graafschap doorliep, was van 2014 tot 2016 al eerste doelman van de club uit Doetinchem. Bij PSV, dat ongeveer een half miljoen euro voor hem betaalde, speelde hij niet in het eerste elftal. Wel kwam hij in het seizoen 2016/17 tot zeventien Jupiler League-wedstrijden voor Jong PSV.

Jurjus wil de periode bij Roda JC zo snel mogelijk vergeten. “Op het moment dat alles goed gaat in het leven, dan is het makkelijk. Soms heb je weleens de wind tegen. Dat had ik vorig jaar een beetje. Ik hoop dat het weer omdraait. Ik moet gewoon weer opnieuw beginnen. Voetbal blijft het leukste wat er is.”

Een wijze beslissing van De Graafschap om Hidde Jurjus te huren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"jurjus wil de periode bij Roda JC zo snel mogelijk vergeten."

Wij willen hem ook zo snel mogelijk vergeten. Vriendelijke jongen, maar een van de onzekerste doelmannen die ik bij Roda JC heb zien keepen. Mentaal niet sterk genoeg om zijn blunders te vergeten en de laatste wedstrijden naar de play-offs toe (vvv, ADO en als nekslag Almere) leek zijn onzekerheid angstaanjagend hoog te zijn.

2 juli 2018 om 09:21

Met veel vertrouwen is dit gewoon een goede doelman. Heeft in de periode bij ons niet zulke blunders gemaakt als bij jullie. Jurjus krijgt weer het vertrouwen van ons als supporters en club.

2 juli 2018 om 09:30

Het was ook niet zo dat die een hele stabiele ploeg voor zich had staan waardoor hij wat zekerder in de goal staat. Wil zijn fouten niet goed praten, maar het was natuurlijk niet de enige zwakke schakel in de selectie.

Redelijke lijnkeeper, maar dat wordt op de Vijverberg weer volop schieten van buiten de zestien.. Vrije trappen en afstandschoten is echt een zwak punt bij hem. Waren wel betere keepers geweest lijkt me.

Onbegrijpelijk hoe zo een jongen een club in de steek laat. Zei hij medio februari niet dat ie graag bij Roda wilde blijven? Dan met de pet erna gooien en degraderen en weg en niet meer naar omkijken. Walgelijk zo'n gedrag

2 juli 2018 om 10:59

Als je het artikel gewoon leest zie je staan dat alleen de graafschap zich melddde, roda was dus geen optie.
Verder geen idee waarom hij voor de jupiler league zou kiezen bij roda als hij dat ook gewoon kan met jong PSV?

2 juli 2018 om 12:18

Er staat toch duidelijk dat alleen de Graafschap belde voor zijn diensten... Dan kan hij toch niet terug naar Roda? Snap je zelf hopelijk toch ook wel?

2 juli 2018 om 12:20

Roda was geen optie, qua kwaliteit past hij wel bij ons. Maar op de belangrijkste positie in je selectie moet je iemand op wie je blind kan vertrouwen. Na een jaar met redelijk wat blunders kan dat gewoon niet. Zeker die fatale, simpele vangbal, die hij besluit weg te stoppen dwars door het midden. Het publiek heeft 0 vertrouwen in hem en hijzelf had het ook niet. Dan is verandering van omgeving beter. Deze jongen is prima voor onderin rechterrijtje of Kkd, maar soms haal je als club een speler die het verprutse bij andere en bij jou groeit en soms andersom.

2 juli 2018 om 13:04

Wat een zure reactie dit. Buiten dat alleen de Graafschap voor hem kwam, denk je dat PSV hem naar de juup had laten gaan als er een ED club aanklopte?

Kijk, dat is nog eens een normale en eerlijke reactie. Gun hem het beste, maar denk niet dat hij ooit het eerste van PSV zal halen. Maar hij kan zeker nog progressie boeken en aan een mooie carriere werken, subtop NL moet op termijn toch mogelijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren