Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik hoop dat ze bij Ajax de wedstrijd tegen Vitesse ook gezien hebben'

Laatste update:

Jody Lukoki hoopt dat hij zaterdagavond is bekeken door de technisch verantwoordelijken bij Ajax. De aanvaller van SC Cambuur speelde een uitstekende wedstrijd tegen Vitesse, dat in Leeuwarden met 4-3 werd verslagen. Door dat resultaat is Cambuur verzekerd van nog een jaar Eredivisie-voetbal. Lukoki hoopt volgend seizoen echter niet meer in Friesland te spelen.

/

De Ajax-huurling heeft als doel om te slagen in Amsterdam. "Tegen Vitesse speelde ik de wedstrijd van mijn leven", zegt Lukoki in gesprek met Voetbal International. "Ik hoop dat ze bij Ajax de wedstrijd tegen Vitesse ook gezien hebben." De 21-jarige Lukoki deed dit seizoen in 30 competitiewedstrijden mee en wist daarin 2 keer te scoren.

Volgens algemeen directeur Gerard van den Belt van Cambuur is Lukoki te duur voor zijn club. "Wij zijn erg tevreden over Jody en zouden graag zien dat hij blijft, maar we hebben geen middelen om hem aan te trekken", zei de sportbestuurder vorige week al in het Algemeen Dagblad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

terughalen die jongen, we hebben helemaal geen fatsoenlijke speler op zijn positie en hij doet het erg goed. Denk dat we hem volgend jaar erg goed kunnen gebruiken.

16 april 2014 om 16:17

Ik vind dus helemaal niet dat hij het goed heeft gedaan bij Cambuur. Zijn medespelers werden dit seizoen zelfs gek van hem omdat iedereen dacht dat hij oogkleppen op had. Nu speelt hij een goede wedstrijd en dan is het hosanna, maar het niveau van Ajax is echt te hoog gegrepen voor hem. Vergeet ook niet dat het spel van Cambuur, veel counteren en meer ruimte om zijn snelheid te gebruiken dan bij Ajax, hem op het lijf geschreven is.

16 april 2014 om 16:22

Schone vult het meer dan uitstekend uit, Kishna kan er uit de voeten al zien ze hem bij Ajax waarschijnlijk meer als linksbuiten. Maargoed Fischer komt ook terug, hopelijk in vorm en dan kunnen Kishna en Fischer beide op de vleugels in mijn ogen.

Verder heb je in de jeugd nog El Ghazi die het ook uitstekend doet. Ik vind Lukoki juist een prima speler voor een team met veel ruimte voor zich, dan is hij gevaarlijk met zijn snelheid.

16 april 2014 om 16:30

@ikbencool. Hij doet het erg goed? Hij is de minste aan cambuur-zijde week ik, week uit. Dat er eens in de 30 wedstrijden een wedstrijdje tussen zit dat er eindelijk eens wat lukt, doet daar niet veel aan af. Deze jongen is veel, maar dan ook veel te licht voor Ajax. Dat is dit seizoen door zijn optredens alleen maar duidelijker geworden. Denk dat er niet veel meer dan een club in het rechterrijtje van de eredivisie in het verschiet ligt voor Lukoki.

16 april 2014 om 16:39

Een goede wedstrijd maakt nog geen zomer. Ik heb hem ook acties zien maken waarbij hij zo een vrije speler kon vinden en dan toch geen goede voorzet kon afleveren of zelf schoot. Tegen Vitesse stond hij tegenover van Aanholt. Aangezien die nog steeds denkt dat hij linksvoor speelt ipv verdediger, kreeg Lukoki regelmatig heel veel ruimte om de bal voor te geven. Dus om nu al meteen te roepen dat Ajax hem terug moet halen is wel erg vroeg. Daarvoor moet je toch wel meer laten zien.

16 april 2014 om 17:39

@ikbencool waar basseer je op dat hij het erg goed doet? Op de wedstrijd tegen vitesse? Want daarvoor heeft hij echt niet zo goed gepresteerd hoor... En als je hem als oplossing ziet voor het gebrek aan echte rechtsbuitens in de selectie van ajax dan heb je het mis... Voor het niveau dat ajax wil halen kun je hem bepaald geen "fatsoenlijke speler" noemen!

16 april 2014 om 18:06

Ik vind hem een goede speler daar hoef jij het niet mee eens te zijn. Wie hebben we bij Ajax op dit moment die het goed doet op rechts? inderdaad helemaal niemand en ik denk als je deze ojngen het vertrouwen gunt en geeft hij het goed gaat doen.

16 april 2014 om 18:15

On topic: één zwaluw maakt nog geen zomer.
Wat heeft die jongen verder nou laten zien?

16 april 2014 om 18:36

Mijn ogen vielen ook uit mijn oogkassen toen ik Lukoki zag spelen, maar laat hem deze vorm eerst maar eens 10x in een seizoen herhalen, zonder de overige wedstrijd door de ondergrens te zakken, dan gaan we over Ajax 1 praten. Momenteel zijn de Sa, Schöne en Kishna allemaal een klasse beter dan Lukoki.

Cambuur heeft Lukoki wijsgemaakt dat ze hem willen houden, maar dat hij te duur zou zijn. Geloof mij nu maar, als hij dit niveau wekelijks had getoond, hadden ze hem van de winter voor vijf jaar vast willen leggen.

16 april 2014 om 18:38

Ik denk dat de 6 negatieve reacties wel genoeg zeggen over jouw mening. Helaas, ik had het Lukoki er gegund om te slagen bij Ajax, maar laten we eerlijk zijn, hij is te licht. Ik heb eigenlijk ooit nooit gesnapt hoe deze jongen al zo lang in de Ajax jeugd heeft kunnen spelen, dit hadden we toch kunnen zien aankomen?

16 april 2014 om 18:54

Helemaal geen? Daar doe je Lasse toch wel een beetje tekort man. Daarnaast doet de Sa het de laatste tijd ook erg lekker. Ik denk nog steeds dat Jody het gewoon net niet aan kan. Hij heeft leuke acties, maar heeft te vaak die typische actie waarbij hij na een mooie actie de bal naar de cornervlag schiet, of te ver voor zich uit speelt, waardoor de bal over de achterlijn of bij de keeper terecht komt.

16 april 2014 om 19:46

terughalen op basis van 1 of 2 goede wedstrijden?
meeste wedstrijden vond ik hem toch een blind paard

Ik denk dat Lukoki gewoon te kort komt voor Ajax 1. Als je hem zag spelen de rest van het seizoen zou je hem in Leeuwarden willen laten

16 april 2014 om 18:10

Tis niet best idd ...maar ook niet minder dan te dure bojan. Of de sa.

16 april 2014 om 18:19

Niet minder dan Bojan? Ga jij is even gauw je mondspoelen! (woordgrapje :D)
Even serieus Bojan begon slecht en kreeg een hoog verwachtings patroon mee maar komt de laatste weken in vorm in de spits en was uit vorm nog altijd 3 klasse beter dan Lukoki.

16 april 2014 om 18:56

Uit vorm niet, toen was ie van hetzelfde niveau. Maar nu laat hij eindelijk zien waarom mensen zoveel van hem hebben verwacht. En nu is hij inderdaad ook echt wel van een andere klasse.

1 goede wedstrijd betekend niet dat je het ajax niveau elke week haalt. Daarnaast speelt ajax veel dieper en is de ruimte beperkt. Hooguit in het laatste kwartier als er meer ruimte is zou je in een counter iets kunnen doen

16 april 2014 om 16:21

Hierin heb je volkomen gelijk. Afgelopen wedstrijd speelde hij de sterren van de hemel. Maar over het algemeen maakt hij geregeld wat blunders. Tijdens de wedstrijd tegen Ajax thuis had hij zich moeten laten zien maar het leek erop of hij hun wilde helpen te winnen in Leeuwarden. Veel balverlies, geen overzicht, geen winnaars mentaliteit. Zo zijn er nog meer wedstrijden geweest. Een leuke voetballer maar ik denk dat Een PEC Zwolle (net iets hoger ook op lange termijn) wel zijn top is. Misschien bij Utrecht of bij Roda.

Als dat de wedstrijd van zn leven is, is hij waarschijnlijk niet van meerwaarde bij ajax.

2 goals in 30 wedstrijden is simpelweg te weinig. Weet niet hoeveel assists hij precies heeft maar dat zal ook niet meer dan 5 zijn. Misschien wel wat voor Heerenveen of Groningen

16 april 2014 om 16:29

Wat moeten die ermee dan? Die zijn nu gewend geraakt aan spelers als Kostic, Basacikoglu, Sinkgraven. Dat soort spelers zijn veel beter man.

Lukoki doet me soms denken aan een Cabral. Soms een opleving, vaak blind rennen en doodlopen op de verdediger.

Cambuur is een prima club voor Lukoki, een stapje hoger naar een subtopper kan misschien ook nog wel maar Ajax is echt te hoog gegrepen voor hem. Dan kan Ajax beter een nieuwe speler voor die positie zoeken..

16 april 2014 om 16:56

Nog één jaartje verhuren aan Cambuur, kunnen ze hem daarna transfervrij binnenboord houden.

heel het jaar lang heeft hij maar 1 wedstrijd uitgeblonken en dan wilt hij terug naar ajax.
Hij kan zoveel willen maar bij ajax weten ze ook wel dat hij te kort komt.

16 april 2014 om 18:57

Ik heb hem toch wel wat meer potjes leuk zien voetballen hoor. Maar niet genoeg idd.

Ja en hopen dat ze de andere 33 niet hebben gezien

16 april 2014 om 16:27

Nou ja, 29 in het geval van Lukoki haha

Leuke jongen, maar mist gewoon rendement, ongeacht zijn leeftijd. De hoeveelheid kansen die hij onbenut laat, door niet te scoren, of niet een assist te geven, is te hoog voor bij een topclub in Nederland. Ik vind hem voorlopig nu bij Cambuur uitstekend op z'n plek zitten. Weer een jaar Eredivisie, zou een 2de verhuur geen optie zijn of loopt zijn contract af?

Blinde voetballer, dat gaat De Boer niet doen.mag van mij hoor, maakt de competitie weer wat spannender.

Ik denk dat Lukoki wel een stukje verder is dan de Sa. Bij ajax verdient hij nog zijn laatste kans en kunnen ze de Sa volgend seizoen verhuren.

Denk niet dat hij het niveau van ajax aankan, misschien bij een Fc Utrecht, Heracles etc.. of gewoon lekker bij Cambuur blijven en een lagere salaris accepteren.want zie hem eerlijk gezegd niet slagen bij de aanstaande landskampioen!

16 april 2014 om 16:26

Het gaat volgens mij niet alleen om het salaris maar ook de transfersom die voor Cambuur te hoog is. Zelfs een miljoen of acht ton is al te hoog voor de ploeg uit Leeuwarden. Dat budget hebben ze gewoon niet voor één speler.

16 april 2014 om 16:30

Ook al hadden ze dat wel, dan lijkt het me onverstandig om als Cambuur zijnde zo met je geld om te gaan en een veel te wisselvallige speler te kopen. Hij is een gokje waard als hij transfervrij is, of voor heel weinig kan vertrekken. Maar alles meer dan een paar ton is veel te veel voor hem, en dat risico moet Cambuur niet willen lopen met hem.

16 april 2014 om 16:36

Ja klopt, wist niet dat zijn contract nog doorloopt tot 2015, dacht dat hij na dit seizoen transfervrij was.

16 april 2014 om 16:41

Dat bedoel ik ook met 'dat budget hebben ze gewoon niet voor één speler.' Ze zullen het geld wel hebben, maar om alles op één speler te richten die inderdaad niet eens overtuigd in Leeuwarden. Dat zou getuigen van wanbeleid. Zelfs als hij transfervrij was, had ik hem links laten liggen. Die jongen met dit rendement hoort niet eens in de Eredivisie thuis, sorry.

16 april 2014 om 17:43

Toen ik aan het typen was dacht ik eigenlijk al dat je precies hetzelfde bedoelde. Transfervrij zou het misschien wel kunnen, hij is nog jong en heeft wel enige potentie. Als hij een beetje zelfkritiek krijgt kan het wat worden, denk dat het daar ook aan schort. Hij speelt 1 wedstrijd goed en hoopt weer op Ajax.

Deze uitspraak doet mij denken aan Ruben Schaken na Utrecht: 'ik hoop dat ik iedereen de mond gesnoerd heb.'

Blijkbaar beseffen die jongens niet dat ze een heel seizoen constant moeten presteren om iemand te overtuigen of iemand de mond te snoeren. Ja, Lukoki speelde waanzinnig tegen Vitesse, maar hij heeft vaak genoeg bewezen dat hij een waardeloze speler is voor een spits. Ik neem als voorbeeld Go Ahead Eagles uit. Hij gaf daar tien voorzetten en één voorzet kwam daadwerkelijk bij een medespeler. Dat rendement is schokkend, zo niet rampzalig slecht voor een buitenspeler.

Als ik moet kiezen welke vleugelspeler meer indruk heeft gemaakt dan is het zonder twijfel Manu. Niet alleen omdat het een Feyenoorder is, maar omdat hij vaker beslissend is geweest. Lukoki is een blind paard die hard kan rennen, maar uiteindelijk voor het doel radeloos is. Hij doet mij een beetje denken aan Labyad op dit moment. Labyad is ook iemand die redelijk speelt, maar voor het doel lijkt dicht te klappen. Allebei gewoon totaal niet bepalend genoeg om indruk te maken op ons Nederlanders.

16 april 2014 om 19:10

Ik heb behoorlijk wat wedstrijden van Cambuur gezien en geloof mij maar als ik zeg dat Manu behoorlijk egoïstich is en bij hem is rendement ook behoorlijk laag. En waar Lukoki z'n snelheid heeft, heeft Manu z'n kracht. Dus dat streept elkaar weg.
Het rendement bij Manu ligt nog wel wat hoger en áls hij een bal breed legt komt 'ie wel vaker goed terecht. Dat is zeker zo.
Maar ik vind wel dat Lukoki een goede ontwikkeling doormaakt. Hij heeft wel meer wedstrijden goed gespeeld, dan alleen die tegen Vitesse. Als je alleen al hoort dat Cambuur en Vitesse het vaakst uit standaardsituaties hebben gescoord en dat Lukoki de vrije trappen en corners vanaf links neemt.. dan weet je al gelijk dat hij toch wel wat assists gegeven heeft.

Of hij geschikt is voor een stap hogerop, dat denk ik niet. Hoe hoger je speelt, hoe minder ruimte er achter de verdediging ligt. En de kracht van Lukoki is juist dat hij diepgang heeft. Hij gaat nooit binnendoor.

Lukoki komt simpelweg tekort voor Ajax. Hij is zeer snel en kan een mannetje passeren, maar zijn voorzet is dramatisch. Weinig assists en ook nog eens zeer weinig doelpunten. Als vleugelspeler kom je dan zeker tekort voor Ajax. Hij moet lekker naar een club in het rechter rijtje gaan en trainen op zijn voorzet. Misschien kan hij dan over een paar jaar de stap maken naar de subtop van de eredivisie.

Ja, Ajax heeft deze wedstrijd waarschijnlijk wel gezien. Ze houden hem waarschijnlijk in de gaten hoe hij het doet, hoe hij zich ontwikkelt etc. Echter, ze zien ook de rest van de wedstrijden van hem, en daarin is hij stukken minder. Hij heeft 2 goals in 30 wedstrijden, wat vrij mager is in mijn ogen. Teveel wedstrijden is hij gewoon slecht, en een paar wedstrijden (zoals Vitesse) doet hij het dan weer super. Hij is te wisselvallig. Als hij altijd een bepaald niveau haalt is hij voor Ajax een goede speler, echter zakt hij te vaak door de ondergrens heen. Bij Ajax moet je elke wedstrijd een bepaald niveau halen, als buitenspeler moet je iedere wedstrijd dreigend zijn, en ik denk niet dat Lukoki dat in zich heeft.

16 april 2014 om 16:38

"Hij heeft 2 goals in 30 wedstrijden wat vrij mager is" ... kees kwakman legt er nog meer in dan 2, slaat toch helemaal nergens op

16 april 2014 om 17:46

Kwakman heeft er al 2 tegen PSV alleen

Verder zeggen we precies hetzelfde, of hebben dezelfde gedachte, alleen ik verpak het iets milder. Straks leest Lukoki mee, en dan kan hij vanavond niet slapen en moet hij bij moeders uithuilen

16 april 2014 om 19:26

haha, ja eigenlijk heb je wel gelijk ! :P we zijn het er in ieder geval over eens dat Lukoki beter de 100m sprint kan gaan lopen :P

17 april 2014 om 14:10

Bojan doet het niet beter, kost veel geld en levert niets op en blokkeert de jeugd...

Een Ajax-speler die wordt verhuurd aan met alle respect een kleine ploeg, hoort daar te schitteren. Zo niet is hij naar mijn idee niet Ajax waardig. Lukoki doet het niet, Castaillon deed het niet en ga zo maar door.

Blind deed het bij Ajax, Vertonghen deed het bij Rkc, Bizot (geen huur meer) bij Groningen.

Als Lukoki de beste was, hoe slecht was de bewierookte linksback van Aanholt dan wel niet?

16 april 2014 om 16:42

Die was onthutsend slecht. Maar dat was heel Vitesse. Kijk, het is geen schande om door iemand met de snelheid van Lukoki eruit te worden gelopen als je naast hem staat. Maar die opgehemelde van Aanholt snapte niet dat als hij vijf meter achter Lukoki zou gaan staan, hij hem in zijn broekzak heeft. Want Lukoki komt nog geen lantaarnpaal voorbij zonder zes schijnbewegingen en half struikelend over zijn eigen korte beentjes.

Hij heeft wel gewerkt aan zijn voorzet, die is nu veel beter. En niet alleen in de wedstrijd tegen Vitesse.

16 april 2014 om 16:43

Noem mij vijf wedstrijden, buiten Vitesse, waarin hij meer dan twee geslaagde voorzetten heeft gegeven. Ik denk dat je bij twee wedstrijden toch echt moet bekennen dat je er niet meer kan bedenken.

16 april 2014 om 18:30

Dat zijn er genoeg. Ik weet niet wat voor haat jij tegen Lukoki hebt? Ik zit elke wedstrijd in het Cambuur stadion dus ik zie hem elke week voetballen. Jij ziet waarschijnlijk af en toe een samenvatting en baseert je mening daarop. Lukoki neemt onderhand bijna alle corners, en daar zitten prima corners bij. Uit zijn corners komt veel meer gevaar dan uit die van Ritzmaier, die door iedereen de hemel in word geprezen. Het lijkt er enorm veel op dat Lukoki ontzettend veel heeft getraind op zijn voorzetten die nu 7 van de 10 keer prima aankomen. Dat zijn assist gehalte niet heel hoog is komt ook omdat er een gigantische prutser in de spits staat (barto). Dus misschien zelf even die zogenaamde ''oogkleppen'' af doen en eerste eens meerdere wedstrijden kijken voor je een oordeel geeft.
En om antwoord te geven op je vraag: Bijna elke wedstrijd na de winterstop.

Iedereen praat de mannen van VI naar lijkt het. Vertonghen was bij Willem 2 ook echt niet de speler die hij in het laatste jaar in Amsterdam was. Zo zijn er nog genoeg voorbeelden van spelers waarvan de ontwikkeling later kwam. Anita, de Jong, Blind.. Geeft hem nog maar een kans in de voorbereiding.

16 april 2014 om 16:47

Ik vind Blind bij Ajax absoluut opgeleefd, maar nog niet echt een uitstekende linksback. Pas sinds hij op centrale middenveld staat zie ik pas echt wat voor geweldige voetballer het is. Ik vind zijn mentaliteit echt een voorbeeld voor velen.

Anita vond ik nooit echt overtuigen in Amsterdam, in ieder geval niet in de rol die hij nu als spelmaker heeft bij Newcastle. Met de Jong twijfel ik nog steeds. Dat is een blessuregevoelige speler die denk ik nooit de stap hogerop kan maken. Bij Ajax moet hij gewoon een soort 'mister Ajax' worden ofzo. Vooral niet zijn broer achterna gaan, anders komt hij in hetzelfde traject terecht denk ik.

Vertonghen is een voorbeeld waarbij het wel goed is gelopen. Maar bij RKC zag je al zijn kwaliteiten naar boven komen en was het voor weinig mensen een twijfelgeval voor Ajax het jaar daarop.

Mensen komen steeds vaker aan dat wij VI napraten. Dat is in mijn ogen onzin. Wij zeggen ook wat wij zien en als dat overeen komt, hoeven we niet per se die lummels daar na te praten. Volgens mij is iedereen het hier wel eens, behalve jij, dat Lukoki gewoon veel te kort komt voor het niveau waar Ajax naar streeft. Als je al moeite hebt met een Schmid bij Go Ahead Eagles, moet je het dan volgend jaar maar op gaan nemen tegen backs als Alba, Marcelo en dergelijke? Succes.

16 april 2014 om 16:56

Napraten? Achja beter als een mening die eigenlijk nergens op gebaseerd is.. Rkc bedoel je trouwens, Vermeer was Willem II, verder was hij daar velen malen beter als Lukoki nu bij Cambuur, neem alleen al de wedstrijden tegen Ajax Jody raakte geen knikker, Vertonghen scoorde nog wat Ajax misschien zelfs de titel kostte.. Anita, de Jong en Blind zijn weer een compleet ander verhaal, die hebben gewoon meer talent dan Lukoki ooit had.. Neem alleen Anita al die was 16? toen hij debuteerde, dat mensen maar bleven zeuren over zijn lengte etc. zelfs toen hij goed speelde op LB is te vergelijken met Blind nu, en wat had ik Anita nu nog steeds graag op cvm gehad! de Jong is inderdaad een laatbloeier en in de jeugd nooit echt gezien als super talent. Terwijl Lukoki In de jeugd wel meer werd bestempeld als groot talent, zijn snelheid zijn wapen maar hij kan het op hoger niveau niet goed genoeg combineren met ook goed voetbal..

16 april 2014 om 17:49

Is het ooit in je opgekomen dat mensen ook dezelfde ideeën kunnen hebben dan ze bij VI hebben? Lukoki komt momenteel veel te kort voor Ajax, bij Cambuur is het al niets. Deze ene wedstrijd doet er weinig aan af. Hij heeft misschien enige potentie, maar hooguit het niveau Schaken. En dat is niet heel hoog in mijn ogen.

Vertonghen was inderdaad niet de speler die hij later was. Is ook logisch. Ronaldo was ook niet bij United in zijn begintijd dezelfde speler als hij nu is. Vertonghen was bij Rkc, en dus geen Willem II, toch een van de beteren daar. Bij Ajax wist hij zich stabiel verder te ontwikkelen. Dat zie ik Lukoki niet doen, vooral omdat hij nu al moeite heeft met het niveau van Cambuur.

17 april 2014 om 19:17

Vertonghen heeft nooit bij Willem II gespeeld!

Ach we moeten Lukoki niet beter maken dan dat hij is. Hij heeft wel eens een leuke pot gespeeld maar grossiert voornamelijk in de bal dom verspelen of een waardeloze voorzet geven. Nee zo'n jongen hebben we niet nodig bij Ajax, hij is technisch ook lang niet goed genoeg en zijn snelheid is voornamelijk bruikbaar in de counter, wij spelen vanuit balbezit. Leuke speler wellicht voor de subtop, AZ / PSV of Heerenveen.

Dat is natuurlijk maar 1 wedstrijd, om eerlijk te zijn heb ik hem niet goed gevolgd dit seizoen in Leeuwarden. Alleen op basis wat hij bij Ajax liet zien en toch wat "oh oh oh " momenten bij Cambuur neig ik er toch naar om hem op de transferlijst te zetten. Wellicht dat Ajax wel wilt mee werken om hem voor een zacht prijsje van de hand te toen aan Cambuur Leeuwarden. Nu hoop ik er nog steeds op dat Ajax er alsnog eindelijk er eens in slaagt om die gewilde linker vleugelspeler ergens te vinden waar men al een tijd naar op zoek is. Als Poulsen dan blijft en Ajax weet nog een goede vervanger voor Sigthorson te vinden zal Ajax hopelijk nu eens de tweede ronde van de Champions League bereiken.

Als dit de wedstrijd van zijn leven was, dan kan hij mooi in Leeuwarden blijven. Daar zijn ze enthousiast over hem in Amsterdam niet.

Af en toe geeft hij een goede bal voor de goal, maar nog veel vaker mist hij het overzicht en verkwist hij een goede bal., zo ook tegen Vitesse toen hij niet in staat was de bal goed neer te leggen voor Manu of Ogbeche die inkwamen lopen. Half hoog ging hij aan iedereen voorbij, bij een goede bal was het wel een goal geweest.

Hardloper die het niet in zich heeft om te slagen bij Ajax 1. En dan vooral op de manier waarop de Boer zijn ploeg het liefst spelen ziet.

Als je als huurling terug wilt naar ajax, dan moet je net zo goed spelen en net zo belangrijk zijn voor cambuur als bijvoorbeeld ritzmaier. Die hoort week in week uit bij de uitblinkers in leeuwarden. Lukoki heeft gewoon veel te weinig laten zien gedurende het jaar, 1 wedstrijd aan het einde van het seizoen verandert daar in mijn ogen niks aan. Manu heeft in een half jaar bij cambuur meer laten zien dan lukoki in een heel jaar... Nee blijf maar lekker dromen jody, maar je tijd bij ajax zit erop

Ik hoop voor Ajax dat de scouts meer dan een wedstrijd van hem kijken (met Ajax bril op, met PSV bril op zie ik hem graag in de basis tegen ons ). Deze jongen kan er echt helemaal niets van, heeft een leuke wedstrijd gespeeld en denkt meteen weer bij een topclub aan de slag te kunnen.

Is niet slechter dan Bojan en Sana. Maarja, dat zijn Jozefzoon en De Sa ook niet. Ajax heeft alleen een speltype waarin geen ruimte is voor deze spelers. Bij Ajax mag je geen risico nemen en ervoor zorgen dat je de bal altijd in bezit hebt. Lukoki en De Sa zijn altijd geneigd voor de actie te gaan en dat kan weleens mis gaan. Bij Ajax moeten ze de bal in zo'n geval opzij of terugspelen. Vandaar dat Schone ook beter tot zijn recht komt. Die is namelijk meer controlerend. Dus voor de speelstijl van Ajax heb je meer types als Kuijt op de vleugels nodig.

16 april 2014 om 18:41

Jezus hoor jezelf even praten, niet slechter dan Bojan en Sana? Man man man. Sana, oke die mag je met lukoki vergelijken (hoewel ik persoonlijk een hogere pet op heb van Sana).
Maar Bojan!? Rot op, als je niet ziet dat Bojan veel talent heeft en voetbalintelligentie, ik durf te zeggen minstens het Dubbele van Lukoki, dan moet jij je televisie op zondag uitzetten en gaan puzzelen. Gewoon 'game over' voor jou

16 april 2014 om 18:43

Bojan fan?

16 april 2014 om 18:44

Totaal niet, gewoon voetbal verstand, en totaal geen fan van Lukoki

16 april 2014 om 18:44

En wat betreft je buitenspelers verhaal, denk even aan de tijd van Overmars, Swart, Keizer. Het Ajax spel is vanuit vroeger juist gebaseerd op het hebben van goede buitenspelers.

Cambuur speelt juist verzorgd voetbal op de helft van de tegenstander, waardoor Lukoki op ongeveer 20 meter van de achterlijn speelt. Hetzelfde dus als de vleugelspelers bij Ajax. Dat zijn beide goals dit seizoen uit een counter kwamen is toeval. Hij had er veel meer kunnen maken, maar wist deze kansen simpelweg niet te verzilveren. Hij past qua spel uitstekend bij Ajax. Komt altijd zijn man voorbij en krijgt vaak dubbele dekking van een centrumverdediger.

Echter, zijn voorzet is dramatisch en daarom komt hij niet in aanmerking voor een plekje bij Ajax.
Laat Ajax maar wat water bij de wijn doen en deze jongen nog een jaartje bij Cambuur laten voetballen.
Hij is zich wel degelijk goed aan het ontwikkelen, vergeleken met het begin van het seizoen(bron: Dwight Lodeweges). Misschien kunnen ze een éénzijdige optie in zijn contract zetten, dat hij na een nieuwe verhuurperiode bij Cambuur volgend seizoen, bij goed presteren een contractverlenging bij Ajax kan krijgen. Lijkt mij een win-win situatie.

-Doet hij het goed, heeft Ajax er profijt van door de optie te lichten. Cambuur heeft het hele seizoen Lukoki kunnen gebruiken en Lukoki zelf heeft zich goed kunnen ontwikkelen.

-Doet hij het niet goed, dan kunnen ze hem transfervrij laten gaan en kan Lukoki zelf op zoek naar een nieuw avontuur, waarvan hij denkt dat hij er het beste aan doet. Lukoki is geen grootverdiener(bij Ajax) en Cambuur zal een aanzienlijk deel van dit salaris op zich nemen dus ook hier vallen alle verliezen mee.

Die hebben ze zeker gezien,maar helaas voor Lukoki ook alle andere wedstrijden en die waren over het algemeen niet al te denderend.

Die gaat het nivo nooit halen om in het eerste door te breken,misschien hooguit als rotatie speler maar nooit als basis kracht.

En ook de andere wedstrijden. Kortom, zelfkennis ontbreekt bij deze speler. Wel vreemd dat de laatste jaren bij Ajax zo veel spelers doorbreken met een gebrekkige techniek (lukoki, de Sa, Ebicilio, enz.). En dat deze spelers desondanks alle elftallen doorlopen. Maar ja, als men bij Ajax van der Hoorn scout i.p.v. van Dijk, is dat dan ook weer niet zo vreemd. Verkeerde mensen op verkeerde plaats (jeugdopleiding, scouting)......

Als we geen andere buitenspelers halen zie ik hem graag terugkomen. Schöne is geen rechtsbuiten, doet het daar nu prima maar een passeerbeweging maken en langs de man komen kan hij niet. Kishna is op dit moment mijn grootste hoop op een goede flankspeler. In De Sa zie ik het totaal niet zitten. De explosiviteit die ik bij Lukoki en bij Kishna zie, mis ik totaal bij De Sa. Dan is een extra rechtsbuiten geen overbodige luxe. Lukoki heeft erg veel dreiging en snelheid, de laatste pass of schot zijn jammer genoeg niet best, maar ik zie hem liever dan De Sa of Schöne.

bij cambuur goed spelen is makkelijker dan bij ajax goed spelen, in amsterdam wordt immers meer van je verwacht..

Wat een blamage dat je zo'n jongen wegdoet en dan voor twee miljoen Bojan laat schutteren. Kapitaalvernietiging en jeugdblokkering!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren