Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik heb voor Van Persie gestemd, al is hij wel een heel slechte verliezer'

Laatste update:

Gary Caldwell vindt dat Robin van Persie hem gewoon de hand had moeten schudden na afloop van de wedstrijd Arsenal - Wigan Athletic (1-2). The Latics verrasten maandagavond met een overwinning in Londen, maar na afloop kregen Caldwell en Van Persie onenigheid. De aanvoerder van Wigan wilde wel heel erg nadrukkelijk een hand van de Nederlander, die daar absoluut niet gediend van was.

/

Caldwell zegt nu in de Daily Mail dat hij dat kinderachtig vond van Van Persie. “Het was niet nodig. Als je bij een grote club als Arsenal speelt, moet je geen slechte verliezer zijn. Je moet aan het einde van een wedstrijd wel een beetje waardigheid tonen. Toen wij in het DW Stadium met 4-0 werden opgerold, schudde ik iedereen de hand. Dat verwacht ik dan ook terug”, geeft de aanvoerder van Wigan aan.

“Ik wilde hem de hand gaan schudden, maar hij weigerde het. Jammer, het ging eigenlijk nergens om”, aldus Caldwell. “Je verliest wedstrijden, dan ben je teleurgesteld en laat je op dat verschillende manieren zien. Toch blijft Van Persie een fantastische speler. Ik heb zelfs op hem gestemd in de Speler van het Jaar-verkiezing, ik weet zeker dat hij die wint.”

Bekijk hier het incident tussen Robin van Persie en Gary Caldwell:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechte verliezer die van persie

18 april 2012 om 10:23

Als ik de beelden bekijk is de waarheid wel iets anders. Van Persie geeft hem eerst wel gewoon de 'five' en vervolgens lijkt die Caldwell een beetje geforceerd om felicitaties te vragen. Drukte om niks. Dit maak ik vooral op uit de gezichtsuitdrukking van Van Persie die wat geïrriteerd wordt op het moment dat hij voor zijn gevoel het handje al gegeven heeft.

Even daarvoor geeft RVP zelfs een andere speler de hand. Dus onzin.

18 april 2012 om 10:34

Waarom? Omdat er een misverstand ontstaat tijdens het handje schudden? Van Persie is gewoon een winnaar en baalt dat hij verliest. Hij doet in principe niets verkeerd en als je ook goed kijkt wat hij doet, dan zie je dat hij bezig is iemand anders hand te 'shaken'. Dat Caldwell een beetje geforceerd om een hand vraag vind ik kinderachtig. In dit geval had Van Persie eventueel beter gewoon een goede stevige handdruk kunnen geven, daar ben ik het wel mee eens.

Ja daar heeft hij wel gelijk in ja.. Beetje zielig van van Persie

18 april 2012 om 13:11

Dat is toch begrijpelijk. HIj verliest, is toch wel beetje uit vorm de laatste tijd. En die speler van wigan lokt het ook een beetje uit.

nounou, waar maken we een probleem van zeg. Het is niet dat hij hem beledigd of een tik geeft..

18 april 2012 om 14:47

Zielig van Van persie? Dat slaat dus nergens op hij was ten eerste bezig met iemand anders en hij gaf hem voor zijn gevoel gewoon een hand en dat caldwell zo reageert is zijn probleem.

Volgens mij haalt hij juist flauw zijn hand terug. Waardoor van persie denkt dat hij een grap maakt en daardoor geïrriteerd raakt.

18 april 2012 om 10:21

Dan had hij hem gelijk wel een hand gegeven niet dat? Maar hij moet zelf de hand van van Persie maken die hem wegslaat of wegdrukt.
Bekijk jij het filmpje op zijn kop ofzo?

18 april 2012 om 10:24

Bekijk jij het filmpje op zijn kop? Hij geeft hem toch gewoon een high five, net als hij even daarvoor een ander gewoon een hand geeft?

18 april 2012 om 13:09

kijk nog een keer, en dan met de ogen open.

Van Persie is eerst met een ander bezig en geeft hem dan met links een hand die vervolgens wordt terug getrokken door die Caldwell

Van Persie liep gewoon eerst naar een andere speler, en wou daarna Cadwell een hand geven. Daarna trekt Cadwell zijn hand terug, waarna Van Persie denkt 'wat doe jij nou?'

Ofwijl: deze jongen moet niet zo zeuren.

18 april 2012 om 09:28

hij trekt zn hand weg omdat je iemand met rechts een hand geeft en niet met links

18 april 2012 om 10:53

Pff alsjeblieft zeg als ik na een voetbalwedstrijd wegloop geef ik met links en rechts een hand een schouderklop of een aai over een bol of ik krijg een aai. Ga nu niet een moraal standaard neerleggen die gelijk is aan een Koninklijke etiquette want dat gaat nergens over al helemaal niet bij voetbal. Al met al geeft hij hem een high five en dat moet voldoende zijn voor Caldwell.

Als ik de beelden zo zie (ja echt, ik zag ze nog niet eerder) vond ik Caldwell helemaal niet provocatief, en zie ik geen enkele reden waarom VAn Persie zijn hand niet zou schudden. Nogal kinderachtig dit van Van Persie

18 april 2012 om 09:12

waar 2 vechten hebben 2 schuld, RvP is ook geen heiligboontje en die Caldwell ook niet.. dus zal wel onderlinge frustratie zijn, so be it

Dan ben je een echte heer. Ondanks het akefietje gewoon eerlijk stemmen.

18 april 2012 om 09:09

Misshien heeft hij zijn stem al uitgebracht voordat het gebeurde?

18 april 2012 om 09:13

of mischien laat hij zich niet beinvloeden door een enkele gebeurtenis..

18 april 2012 om 09:17

@beetje_vliegen
Laatste zin in de tekst: Ik heb zelfs op hem gestemd in de Speler van het Jaar-verkiezing, ik weet zeker dat hij die wint.”

Daar maak ik uit op dat hij al gestemd heeft voordat de wedstrijd plaats vond, maar ik kan me vergissen.

van persie denkt gewoon: ach, hij staat daar ik geef hem gewoon een high five.
en dan trek caldwell zijn hand weg, van wie is dat kinderachtig ??

Caldwell is nu dus echt de rollen aan het omdraaien hij trok eerst zijn hand weg en dus dacht Van Persie 'dan niet joh' en daarna verontwaardigd doen dat Van Persie geen hand geeft? Omgekeerde wereld.

18 april 2012 om 08:59

Ja Callwel wou gewoon een normale hand terug, niet een slap linkerhandje. Dan snap ik ook wel dat Caldwell zn hand terug trekt. Van Persie had gewoon even de kleine moeite moeten nemen om hem een fatsoenlijke hand te geven, dan had je dit soort onzin nu niet gehad.

Beetje schijnheilig dit van Caldwell. Ze hadden het de hele wedstrijd al met elkaar aan de stok, dus zo nadrukkelijk om een handje vragen is ook onnodig. Onverlet dient wel gezegd te worden dat van Persie hier gewoon boven moet staan (als aanvoerder van Arsenal). Robin heeft wel vaker van dit soort gefrustreerde momentjes, dat mag er wat mij betreft nog wel uit. Desalniettemin verdient hij natuurlijk dubbel en dwars de Speler van het Jaar trofee.

ben benieuwd wie er reageert op basis van dit stukje en wie reageert op basis van het filmpje of het zien van de wedstrijd :D

Je gaat toch geen klap geven met je linkerhand terwijl hij gewoon normaal een hand wilt geven.
Onsportief respectloos gedrag

18 april 2012 om 08:59

Ja en hij had nog een buiging moeten maken en zijn hoed af moeten nemen. Het is niet bepaald een de rotery club. Spelers onder elkaar kunnen prima elkaar even een high five geven ofzo. Anders moet iedereen na de wedstrijd nog 20 handen schudden voor ze weg kunnen.

Ja van Persie kijkt de andere kant op hij schudt daar een hand, dan ziet hij Caldwell komen en wil hem gewoon een klopje/high five geven en die Caldwell gaat dan lopen klooien. Ik vond het wel prima zo, na een wedstrijd geef ik ook niet iedereen een hand een pets op de schouder of een tik op de billen zie je ook vaak zat.

Hij geeft hem toch gewoon z'n hand?

Onzin natuurlijk. Van Persie beantwoord in eerste instantie de uitgestoken hand niet, omdat hij een andere Wigan speler al de hand aan het schudden is. Daarna zit óf Caldwell te kloten, of is er sprake van een lullig misverstand, maar om nou te zeggen dat Van Persie hem weigert de hand te schudden... Neuj.

En als hij moeilijk doet dat het om de linkerhand gaat, moet hij al helemaal niet zeuren. Doe je zelf toch ook niet als je zelf het veld af stapt? Het zijn vaak 15/16 personen, dus je geeft er een paar een hand, een paar een schouderklopje en een paar kom je niet eens tegen op weg naar de kleedkamers.

18 april 2012 om 09:01

Precies. Caldwell trekt juist zijn hand terug op het moment op het moment dat Van Persie hem een handje wil geven.

Wou net zegge want als et balotelli was geweest zou iedereen weer heel wat anders zegge ma omdat van persie is dan mag et

18 april 2012 om 09:03

Heb jij überhaupt het filmpje wel bekeken? Wat doet hij nou precies verkeerd? Ja, nou nou nou, hij geeft een slap handje met links. Een hand is toch een hand, of niet dan? Moet hij anders ook nog 2 kusjes op de wangen geven en een gesprekje met die gast aangaan?

Niet voor het eerst dat RvP op deze manier in het nieuws komt, vraag het oa Krul. Nederlandse beste voetballer met soms ranzige trekjes.

18 april 2012 om 09:38

valt wel mee, ophef over niets hier... rvp geeft hand, zijnde het met links, boeiend!!!

Tijdens deze wedstrijd was Caldwell heel erg irritant tegen van Persie. Ik kan mij dan voorstellen wanneer hij zo overdreven om een hand vraagt dat je daar dan niet echt zoon zin in hebt, maar toch je ziet aan de beelden dat juist Caldwell het slappe handje weigert van van Persie.

Achjah van Persie is dan misschien wel een slechte verliezer, maar dat vind ik wel een beetje bij de club horen. Kijk maar naar Wenger die wekelijks zit te zeuren om dingen.

Als dit baloteli of mourinho ofzo was zou iedereen zeggen: wat een respectloze onsportieve gedrag.... Maar nu het van persie is zeggen jullie allemaal het is normaal.... Ik ben ook fan van vanpersie maar dit is gewoon onsportief gedrag

Ik hoop echt dat Van Persie speler van het jaar wordt!
Dat heeft hij echt verdiend!
Jammer dat Caldwell maandag zou irritant deed, maar als van Persie hem een hand geeft is hij er ook vanaf.
Maar ik snap heel goed dat van Persie gefrustreerd was, aangezien Arsenal weer een draak van een wedstrijd speelde en dit leek op het Arsenal van het begin van het seizoen.

Raar gedrag van Van Persie zeg. Dat hij eerst een andere speler de hand schud kan ik nog wel bij, maar de manier hoe hij met links even Caldwell wegwuift getuigt van weinig respect. Het is totaal niet provocatief van Caldwell z'n kant. Van Persie maakt een gefrustreerde indruk sinds hij niet meer elke week motm is..

18 april 2012 om 09:13

Daarvoor had hij ook een akkefietje met Caldwell, dat zou ook wel hebben meegespeeld naast het verlies. Hij kwam inderdaad gefrustreerd over

18 april 2012 om 12:21

Wat een onzin, Caldwell zit hier van Persie te stangen door 2x z'n hand weg te trekken. Zeker na een verloren wedstrijd. Van Persie loopt daarna weg met een houding van 'tja dan niet, vriend.' en dan gaat Caldwell irritant doen. Echt allemaal gejank om niets dit.

Wat een bullcrap, van Persie wil hem helemaal niet de hand weigeren. Die Caldwell trekt gewoon zijn hand terug.

Ik vind die Caldwell maar een slechte winnaar. Zulke handjes zie ik wel vaker voorkomen in de gauwigheid en iedereen die het accepteert. Diegene waar die recht op af liep kreeg toch gewoon een normale hand. Als je telkens moet stoppen om omdraaien om iedereen te feliciteren dan blijf je bezig.

Vind het kinderachtig van Caldwell om dit dan te weigeren.

18 april 2012 om 09:30

Je kunt het inderdaad ook gewoon omdraaien, héél beperkt, maar het kan. RvP moet gewoon boven dit soort mindere voetballers staan, en als een vent hem feliciteren met de overwinning.

18 april 2012 om 09:55

Hij feliciteerd hem toch? Waar iedereen zo'n handje zou accepteren doet hij het niet en maakt er ophef van. Dan vind ik je een zielige winnaar. Beetje indenken dat zo iemand chagrijnig is na een verlies mag best.en dan zo kinderachtig lopen doen en janken om een goede hand. Hij staat na een verliespartij zeker met een big smile goede handen uit te delen en zelfs niet te beroerd om de polonaise te lopen met de tegenpartij.

Slechte verliezer... Dat is zo'n dooddoener. Altijd beter dan een "volgende-keer-beter-mentaliteit". Daarnaast komt het sterk op mij over alsof Caldwell wat wilde provoceren na de wedstrijd. Caldwell overigens een geweldige voetballer en aanvoerder voor Wigan, maar hij moet van een mug een olifant maken.

Door deze beelden kan je echt niet concluderen dat Van Persie een slechte verliezer is hoor. Hij had Caldwell pas opgemerkt nadat ie hem aantikte, en ja.. dan is het gewoon een kwestie van de juiste hand geven..
Je hoort een hand te geven met rechts, en niet met links.
Dat is wat Caldwell blijkbaar wilde duidelijk maken. Ik kan dan ook begrijpen dat Van Persie denkt op dat moment, "jongen lul niet en geef me gewoon een hand, heb hier nou echt geen zin in."
Normaal dat je dat zou denken toch? Je hebt net verloren, beetje geïrriteerd (wat menselijk is) en dan komt er iemand die je de les wil lezen( juiste hand geven)...

Hij schud wel de hand van een andere speler van Wigan Athletic. Dus ik denk dat het irritaties waren nog tijdens de wedstrijd. In dat geval kan ik het wel begrijpen van Van Persie. Maar hoe moet ook wel doorhebben vind ik dat dit echt kinderachtig overkomt via deze beelden. Volgende keer twee keer nadenken.

wat is iedereen aan het zeuren het gaat maar om een handje

Caldwell heeft gelijk, dit is een kinderachtig van Van Persie. Maar om daar nou weer een big deal van te maken gaat me ook wat ver.

Waar maken we ons druk om? Handje geven? Dat is uit de tijd van de Fjes en Etjes waar het verplicht was! Onderlinge frustraties tijdens de wedstrijd en dan geen hand willen geven? Waarom niet, wat maakt het uit? Of zal Caldwell er slecht van slapen ofzo dat hij geen handje heeft gehad van de "grote" van Persie?

- Van Persie had na hem moeten kijken bij het hand geven

- Caldwell had niet zo opdringerig moeten reageren

Klaar.

Volgens mij gaat dit echt de hele wereld over.....

Dit slaat echt nergens op.. caldwell wil een hand, rvp geeft die... Daarna wil hij een echte hand, maar blijkbaar vergeten mensen dat rvp linkshandig is.. en dat het dus lastig een hand geven is op die manier

18 april 2012 om 12:49

Ik ben ook linkshandig maar daarom geef ik nog steeds hand met rechts.. Maar ik begrijp wat je bedoelt.. er was gewoon een miscommunicatie waarschijnlijk gemixt met wat frustraties door het verlies, wat wel menselijk is

Caldwell zit hier gewoon fout dat weet hij zelf ook wel, Van Persie gaf hem al een hand maar deze man wilde volgens mij nog een knuffel erbij ofzo.

Toch Leuk dat die op Robin heeft gestemd, zal de prijs ook zeker winnen.

Caldwell probeert zichzelf nu goed te praten door van Persie in een kwaad daglicht te zetten, met de uitspraak dat hij een slechte verliezer is blabla. Onzin hij provoceerde zelf, valt duidelijk te zien want hij trekt zijn hand zelf ook terug als je in het filmpje kijkt bij 0:04 seconden.

Maar het wordt in de media altijd zo erg opgeblazen dit soort dingen, niet te filmen zeg.

Van Persie geeft toch een hand. Niet op de gebruikelijke manier met de rechterhand maar nu met de linker. Je hoeft trouwens geen hand te geven want dat is voor de wedstrijd al gedaan.

De meeste mensen kunnen niet tegen hun verlies , tenzij het een gewoonte is. Dan wen je er wel aan.

Maar er zijn slechtere verliezers, dan van Persie, ze spelen allemaal in de Top van Spanje.

Maar waar gaat het over. Een hand schudden na de wedstrijd. Als iemand dat neit wilt, waarom dan lopen zeuren, loop gewoon weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren