Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb niks tegen Ajax, ik weet dat heel veel spelers dat ook niet hebben’

Laatste update:
/

ADO Den Haag staat na dertien speelronden in de kelder van de Eredivisie, op plaats zestien. De club uit de residentie kan de punten erg goed gebruiken, maar de wedstrijd van zondag is dubbel zo bijzonder. Althans, voor de fans: die zien altijd graag dat hun team wint van Ajax. De ontmoetingen tussen beide clubs worden in Den Haag als zeer belangrijk beschouwd. Bij de spelers zelf leeft dat minder.

Santi Kolk, die woensdag bekendmaakte zijn carrière stop te zetten, speelde verspreid over vier perioden geregeld de wedstrijd ADO-Ajax. Hij weet dat de wedstrijd belangrijk is voor de fans in Den Haag, maar hij betreurt het wel dat er in het verleden vaak onlusten waren rond dat specifieke duel. Daarom zullen er zondag ook geen uitsupporters zijn in het Kyocera Stadion.

“Dat heb ik nooit zo begrepen”, zegt Kolk tegen Omroep West over de rivaliteit en ‘haat en nijd’. “Ik kom zelf graag in Amsterdam en heb persoonlijks ook niks tegen Ajax. Ik weet dat heel veel spelers van ADO dat ook niet hebben. Strijd is leuk, maar het moet wel sportief blijven”, vindt de aanvallende middenvelder. ADO haalde vorig seizoen twee keer een punt uit de ontmoetingen met Ajax: thuis en uit werd het 1-1. Het seizoen ervoor verloor men zowel uit (4-0) als thuis (0-2).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie reactie. Ik ben bang dat hij zich bij een deel van de Den Haag supporters niet geliefd maakt, maar dat illustreert juist hoe krom die overdreven haat binnen de voetballerij is.

Mooi gesproken! Gezonde strijd is leuk maar bepaalde supporters die geen stap in een bepaalde andere stad willen zetten, hebben hun prioriteiten niet echt op orde. Het is zelfs een beetje kinderachtig.

Waarom zouden ze in godsnaam Ajax haten omdat zij een 'rivaal' zijn.

Dat hoor je wel eens vaker, dat spelers er anders tegenaan kijken dan supporters. Zoals spelers die van rivaliserende clubs en concurrenten die elkaars beste vrienden zijn of komen elkaar wel regelmatig tegen in ''het wereldje''. Daarnaast zijn een hoop spelers van een club ongetwijfeld niet opgegroeid met een bepaalde rivaliteit of haat, waardoor zij er anders tegenaan kijken.

Vooral bij buitenlandse spelers die in de regel pas als volwassen profvoetballer naar een club komen, zal dat wel het geval zijn. Dat is precies hetzelfde als een Nederlander die aan de andere kant van Europa gaat spelen bij een kleinere club, maar uit onbekendheid met een rivaliteit geen hekel aan de rivaal heeft ontwikkeld in de jaren ervoor.

En bij een rivaliteit tussen twee clubs met een dermate sportieve verschil in de brede zin, zullen er bij de kleinere ongetwijfeld spelers uit de jeugd van de grotere club spelen. Die kijken waarschijnlijk ook anders tegen hun oude club aan dan de eigen aanhang. Tenzij ze heel rancuneus zijn.

29 november 2013 om 21:54

idd maar dat is natuurlijk ook logisch, er is bijvoorbeeld veel rivaliteit tussen cambuur en heerenveen, maar daar heb ik als vitessenaar niks mee, ik kan me dan ook voorstellen dat als ik een voetballer in dienst van een van deze clubs zou zijn, ik die rivaliserende gevoelens niet zou hebben. en dat geld natuurlijk voor meer spelers, die eigenlijk buitenstaanders in de club zijn, alleen jongens uit de eigen jeugd, omgeving, die al jarenlang voor de club spelen of die van jongs af aan fan zijn van de club waar ze spelen, beleven dit soort gevoelens echt, voor de rest zijn het de fans die dit soort wedstrijden bijzonder maken

Ik denk dat die haat mede komt door een oud incident , wraakactie op supportershome den haag
, arrogantie bij sommige ajax fans.

29 november 2013 om 21:22

Die ongeregelheden waren al eerder dan het staafincident en het staafincident was volgends mijn tegen Feyenoord.

29 november 2013 om 23:03

Staafincident was tegen Austra Wien...ka nog goed herrineren in het stadion. Rivaliteit komt al van eind jaren 70 bom in de meer half jaren tachtig. Met climax in 87 in Den Haag met veel zwaar gewonden.

29 november 2013 om 21:28

Staafincident in 1990? Aanval op supp.home ado? Was reactie op brandstichting bij ajax home..ado gooide bom in gezinsvak in de meer in jaren " 80..kortom rivaliteit gaat heel ver. .uiteraard keur ik deze excessen ten zeerste af. .helaas heeft iedere club malloten die er voor zorgen dat je niet spontaan(combi clubcart) naar stadion kan

29 november 2013 om 21:31

Elkaars supps homes zijn in de hens gestoken.
Eerst die van Ajax, en daarna die van Den haag.
Dat soort dingetjes,

29 november 2013 om 21:44

Waarom weer over arrogantie beginnen? Als een supporter of speler van een andere club dan Ajax hetzelfde zegt is het niet arrogant. Zo bekrompen.

Verder slaat die overdreven rivaliteit helemaal nergens op en de uitvoering al helemaal niet.

Die idioten die doorgesnoven willen vechten moeten eens oprotten. Dat zijn geen fans of liefhebbers maar de stront van de maatschappij.

Voetbal is van iedereen niet van zogenaamde gekken die willen vechten en je willen doodslaan omdat je uit een ander stadje komt.

29 november 2013 om 21:37

Prettig gestoord of een beetje jennen... ach dat is eigenlijk treiteren voor volwassenen.
Dat moet wel kunnen, maar sommige dingen zoals tussen Ajax en Feyenoord in Beverwijk horen natuurlijk nooit te gebeuren.
Maarja harde kernen willen/wilden hun naam hoog houden.
Gelukkig gebeurd dit nu veel minder, het zijn nu kleine groepjes die op afgelegen gebieden afspreken, en doden zijn er al heel lang niet meer gevallen.
Het liefst ban je dit helemaal uit, maar net als bij zoveel dingen heb je kiertjes en gaatjes waar deze mensen maar al te graag door heen gaan.

29 november 2013 om 22:47

Rivaliteit haalt bij velen het slechtste in hun naar boven. Mensen sporen elkaar aan om tot het uiterste te gaan alleen om je te bewijzen voor je 'vrienden'... Elkaar opzoeken en uitdagen gaan tot er doden of gewonden vallen alleen om je te bewijzen voor een groep...pfff

Ludieke acties onderling met betrekking tot rivaliteit is toch vele malen leuker. Bijvoorbeeld:
- Het beeld van Moulijn een Ajax shirt omdoen is op zich geen probleem, maar zolang het daar maar bij blijft. Dus niet het beeld te beschadigen of te bekladden, dat gaat mij te ver.
- NAC supporters die een fontein in Tilburg met kleurstof het water NAC geel laten kleuren...
- Mooie spandoeken zoals die van ADO - The Hague Goodfellas...

Er is al zoveel geweld op de wereld....

29 november 2013 om 23:09

Ludiek noem jij dat.. De held van Feyenoord een ajax shirtje omdoen, een grotere provocatie kan er niet zijn. Zulke acties vragen om reacties, lijkt mij niet verstandig!

30 november 2013 om 01:24

Grove provocaties zijn dat, mensonterend!

Als dat al niet kan in jouw wereld kan je beter korfbal gaan supporten, of klootschieten.

30 november 2013 om 03:40

@toldos

Provoceren is ook niks mee, dat hoort nou eenmaal bij het voetbal. Scherpe spandoeken zijn ook provoceren, zolang het binnen de grenzen gebeurd is het prima. Dat het reacties uitlokt is ook niet erg, wie provoceert moet ook kunnen incasseren. Zolang de reactie maar binnen proporties zijn, en zaken als bedreiging, vandalisme en geweld vallen zeker niet onder proportioneel.

Overigens hebben Feyenoord supporters ooit een Feyenoord shirt om het beeld van Abe Lenstra gehangen bij SC Heerenveen. Dat vond men toen ludiek, wanneer er een ander shirtje om een eigen standbeeld word gehangen moet je dan ook niet verontwaardigd doen.

30 november 2013 om 12:35

Toldos, wat is dit nou voor onzin.
Nee dat is niet ''een grotere provocatie kan er niet zijn'' jij maakt het wel heel erg bont.
Als dat al niet kan, man man...

Op het sportieve vlak zijn beide clubs geen rivalen van elkaar dus zal het wel over de verschillende steden gaan. Zelfde geldt trouwens ook met Utrecht.

Staafincident was tegen Austria wien dusss! Slaat ook nergens op dat gezeur om helemaal niet naar een stad van de (voetbal)rivaal te gaan in je hele leven omdat je voor een andere club bent. Dan ben je pas echt zielig en is je wereld heel klein, want zeg nou zelf NL is een piepklein landje. Stop the hate! Love the game................

29 november 2013 om 22:54

Velen zeggen dat ''*** stad'' en dat soort dingen, maar ondertussen wel lekker shoppen in Amsterdam.
En hetzelfde zal gelden voor Ajacieden die wat zuidelijker in Nederland wonen, die gaan naar Eindhoven, Tilburg en je hebt er ook een paar tussen zitten die naar Rotterdam gaan.
Dan is het geen probleem, maar als je het woordje 'voetbal' in de mond neemt dan is het opeens pure haat.
Simpele figuren zijn wij mensen toch ook.

30 november 2013 om 12:37

Je hebt haters en je hebt mensen die niks met Ajax hebben, echter tellen de haters die mensen ook bij de haters.
En dan zeggen ze dat 10 miljoen mensen Ajax haten... maar even er bij houden dat er ook 4 miljoen mensen niets met voetbal hebben.

Dat volk bij Ado daar op de lange zijde is gewoon verschrikkelijk om aan te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren