Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik heb mezelf weleens afgevraagd: 'Wat doe ik hier bij Ajax?''

Laatste update:

Mickey van der Hart hoopte op een glansrijke loopbaan in het shirt van Ajax, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Tot de zomer behoorde dat ook tot de mogelijkheden, maar de Amsterdammers toonden te weinig vertrouwen, waarop de jonge sluitpost besloot om zijn opties te verkennen. In augustus stapte hij over naar PEC Zwolle.

/

Hij noemt die overgang twee stappen vooruit ten opzichte van zijn tijd bij Go Ahead Eagles, waar hij vorig jaar (op huurbasis) tegen degradatie streed. “Met PEC speel ik bovenin de Eredivisie. En ik heb het vertrouwen van de trainer, Ron Jans. Een fijn gevoel”, zegt Van der Hart in gesprek met De Stentor.

De sluitpost moet in Zwolle de concurrentie aangaan met Kevin Begois, maar loopt daar niet voor weg. Vanuit de jeugd bij Ajax is hij wel gewend om te knokken voor zijn plek. Zo speelde hij in de A-junioren met spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen. “Vaak ging ik op mijn bek en kreeg ik op mijn kloten. Want bij Ajax wordt een hoog niveau van je verwacht.”

“Ik heb me weleens afgevraagd: 'Wat doe ik hier?'. Maar achteraf ben ik blij dat ik toch heb doorgezet”, vervolgt de viervoudig international van Jong Oranje, die onlangs nog te kennen gaf hij heeft gebaald van zijn vertrek uit Amsterdam. “Ik heb zeker het gevoel dat ik eerste keeper bij Ajax had kunnen worden”, verkondigde hij in een interview met FC Afkicken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelofelijk matig keeper vind ik. Doet nu wel leuk over degradatie voetbal maar hij was toch wel een grote reden dat ze uit eindelijk gedegradeerd zijn

Ik heb me weleens afgevraagd wat een keeper als VD Hart bij een goede club als Zwolle doet....

Snap dus ook echt niet waarom Pec hem heeft gehaald, was vorig jaar bij de Eagles zo'n beetje elke week schuldig aan een tegengoal. In de 2 wedstrijden tegen Feyenoord ook weer fouten gemaakt.

10 oktober 2015 om 12:50

"was vorig jaar bij de Eagles zo'n beetje elke week schuldig aan een tegengoal."

Wat een lachwekkende opmerking, hij had twee blunders gemaakt dat seizoen. Statistieken wezen uit dat die kortzichtige beeldvorming zoals jij hier plaatst niet waar is. Hij was een van de betere keepers gelet op het reddingspercentage. Hij stond net onder Zoet en Cillessen, en gelijk met Warner Hahn.

Hij heeft zijn foutjes inderdaad, maar hij is nog heel jong voor een keeper. Die foutjes zijn er over 1-2 jaar uit en dan is het een uitstekende keeper.

10 oktober 2015 om 13:13

Naar statistieken kijken heeft ook niet altijd zin. Ik vind het ook vreemd dat PEC hem gehaald heeft, was vorig jaar matig en dat zet hij nu gewoon door. Blij dat Begois eerste keeper is, die is veel betrouwbaarder. Van der Hart zal afzakken naar de kelder van eredivisie ben ik bang, hij mag blij zijn dat PEC het met hem probeert.

10 oktober 2015 om 13:28

Hij is 21 jaar, en heeft al behoorlijk wat minuten gemaakt in de Eredivisie. Ik betwijfel inderdaad of hij ooit goed genoeg gaat worden voor de Nederlandse top, maar subtop moet zeker mogelijk zijn voor deze jongen.

Hij is inderdaad niet heel betrouwbaar nog, maar dat zie je toch wel vaker met jongere keepers. Als ze dat niet hebben gaan ze gauw naar de top (cillessen, Hahn). Maar zie deze jongen eens 5 jaar door ontwikkelen, dan zullen zijn foutjes weg zijn en kan hij nog 10 jaar door keepen. Dan kan hij echt wel beter dan de kelder van de Eredivisie.

10 oktober 2015 om 15:01

Dat jij door je Ajax-bril die opmerking lachwekkend vind moet je natuurlijk zelf weten, maar ga de samenvattingen er maar op na. Niet perse elke week bij een tegengoal betrokken maar wel veels te vaak. Heeft er gewoon weinig van gebakken.

En statistieken zijn voor mensen die geen hele waarheden willen horen of daar niet tegen kunnen. Want volgens de statistieken zou VD Hart (bijna) evengoed zijn als Hahn. Iemand die dat echt meent wordt naar een ziekenhuis gestuurd voor controle.

10 oktober 2015 om 15:12

Keizerstad. Statistieken geven juist, mits goed opgemaakt, de hele waarheden, in tegenstelling tot de meningen en onderbuikgevoelens die men zelf creeert en puur op subjectiviteit zijn gericht. Dus stukje dat je niet tegen hele waarheden zou kunnen als je met statistieken komt is nogal heel erg onzin v.d. Hart is verder inderdaad nog niet echt een topper, vandaar dat hij bij Ajax ook niet meer verder. Maar kan wel uitgroeien tot een prima eredivisie keeper.

10 oktober 2015 om 15:31

Statistieken vertellen de waarheid en niet jouw subjectieve interpretatie van flarden van de wedstrijden die je hebt gekeken.

10 oktober 2015 om 15:37

Je zegt het zelf al, je hebt wat aan statistieken mits ze goed opgemaakt zijn. Oftewel ze moeten in een context geplaatst worden en ik denk dat dat vrij lastig is in het voetbal. Voetbal is amper te vatten in statistieken, de sport is daar te dynamisch en veranderlijk voor.

Zo'n statistiek van het reddingspercentage zegt mij eigenlijk ook weinig. Je kunt nog wel een hoog reddingspercentage hebben maar als je bijna elke week schuldig bent aan een tegengoal zullen niet veel goede clubs je willen hebben. Beslissende fouten worden onder andere niet meegenomen in zo'n reddingspercentage en nog andere zaken waardoor zo'n statistiek van een reddingspercentage mij eigenlijk niks zegt over de echte kwaliteit van een keeper. Want het gaat er niet zozeer om hoeveel je redt maar wat je redt. Als keeper 1 van 10 houdbare schoten er eentje laat glippen heb je een veel hoger reddingspercentage dan als keeper 2 van 3 moeilijke/onhoudbare schoten er 1 uitstekend pakt. Qua statistiek zou keeper 1 veel beter zijn dan 2 maar in realiteit ligt dit anders.

Dit is maar een ontzettend simpel voorbeeld van hoe statistieken een heel vertekend beeld kunnen geven. Want zeg nou eens eerlijk, qua statistieken zou VD Hart ongeveer evengoed zijn als Hahn. Dat is niet eens een halve waarheid maar iets dat grenst aan een onwaarheid. Als je dat stelt ben je ook goed de weg kwijt. Net zoals er ooit statistieken waren die aantoonden dat Lex Immers een van de beste spelers van de Eredivisie was. Alleen deze 2 voorbeelden zorgen er al voor dat ik persoonlijk redelijk wat statistieken met een korreltje zout neemt. Ze zijn namelijk niet in de context geplaatst en daarmee niet relativerend.

10 oktober 2015 om 15:44

Wat vind je vreemd dan, PEC heeft geen geld en deze jongen was gratis.

Hij is natuurlijk nog jong, en ik wil hem niet nu al direct afschrijven, maar hij moet echt stappen gaan maken hoor. Tot nu toe laat hij maar weinig goeds zien.

Als hij net zo goed zou zijn als hij in zijn hoofd denkt te zijn dan hadden we voor de komende 10-15 jaar geen keepersprobleem in het NL-elftal...
Helaas zit er een 'klein' verschil tussen ;-)

Als je eenmaal een foutje maakt die wordt uitvergroot door de media dan wordt je al snel afgeschreven, zo blijkt ook op deze site weer. Mickey is een prima doelman voor de Nederlandse Eredivisie en het is niet voor niks dat Jans hem gehaald heeft

"zo speelde hij in de A-junioren met spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen"

Van der Hart en Vertonghen schelen 6 jaar in leeftijd.
Lijkt me heel stug dat Van der Hart op zijn 12e (vertonghen was dan 18) al in de A-jeugd speelde.

10 oktober 2015 om 16:48

Zal wel bij Jong Ajax bedoeld worden. Ik geloof dat Van der Hart op zijn 16e daar al af en toe een wedstrijdje mee pakte, dus zal 2010-2011 zijn geweest. Als Vertonghen, Alderweireld en Eriksen dan een blessure hadden, dan kan het wel eens zijn voorgekomen dat ze samen hebben gespeeld bij het krijgen van wedstrijdritme. Eriksen scheelt maar 2 jaar, dus dat kan eventueel nog wel in de a-jeugd, maar Toby Alderweireld is ook al 5 jaar ouder.

Het kan zijn dat hij over 3 jaar ineens lekker kan keepen en speelt bij een club als Heerenveen, Az, Twente.

Keepen is mede een ervaringvak, goed positioneren

Als tweede keeper gewoon prima. Jong rn talentvol en niet duur

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren