Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb begrepen dat er nog wel een afspraak staat met Ajax’

Laatste update:

Serhat Cakmak keert na enkele maanden afwezigheid weer terug bij Ajax. De aanvaller maakte in de zomermaanden de overstap van de jeugdopleiding in Amsterdam naar Trabzonspor, maar aan dat avontuur is nu al een einde gekomen. Het driejarige contract van de negentienjarige Cakmak is ontbonden en nu gaat hij aan de slag bij Ajax zaterdag 1.

Cakmak werd het slachtoffer van de aanstelling van Vahid Halilhodzic, die volgens de tiener geen prijs stelde op de aanwezigheid van de nieuwelingen van zijn voorganger. “Iedere speler die de vorige trainer had gehaald, moest weg. Mijn contract is ontbonden en nu ben ik back at home”, vertelt de spits in gesprek met Ajax Showtime.

Cakmak is teleurgesteld dat hij Ajax verliet voor een buitenlands avontuur en raadt collega’s niet aan om op jonge leeftijd naar het buitenland te gaan. “Voordat je het weet zit je zonder club.” De aanvaller speelde elf seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax en weet niet of hij in aanmerking komt voor een plek in de selectie van Jong Ajax. “Ik heb van mijn zaakwaarnemer begrepen dat er nog wel een afspraak staat met Ajax. Ik wil natuurlijk dolgraag van Ajax zaterdag naar Jong, Ajax is en blijft mijn club.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, het gras is ergens anders altijd groener. Wel fijn dat zo een jongen met hangende pootjes terug keert. Tegelijkertijd vind ik niet dat hij gelijk bij Jong Ajax moet beginnen. Hij heeft Ajax verlaten en laat hem zichzelf eerst maar weer eens bewijzen.

Maa ralleen maar goed voor de opleiding van Ajax dat er steeds meer spelers in gaan zien dat het buitenland geen goede stap voor ze is. De faciliteiten, begeleiding, kansen en mogelijkheden zijn bij Ajax allemaal dubbel zo goed. Alleen voor salaris zou je nog weg kunnen gaan, voor alle overige facetten zit je bij Ajax op 1 van de beste plekken ter wereld.

Gelukkig zijn er ook alweer andere spelers die gaan mislukken. Dilrosun die naar het buiten land is vertrokken is totaal geen top talent. Peeters naar Madrid is leuk en aardig, maar die gaat het daar ook totaal niet maken. Bouy bij Juventus is ook wederom een flop.

Nee het bewijs word groter en groter dat Ajax de beste keuze voor je ontwikkeling is.

14 oktober 2014 om 10:30

Hij had geen contract en zou er ook geen krijgen, een ander verhaal dan die zogenaamde talenten die zich gek laten maken door het geld.

14 oktober 2014 om 10:41

@ Lunny

Ik neem aan dat je het over een contract bij Ajax hebt. Die had hij inderdaad niet. Bij Trabzon kreeg hij een 3 jarig contract dat is ontbonden. Daar had hij wel degleijk een contract. Turkse ploegen zijn heel veel jeugdige turkse spelers terug aan het halen ivm de max aantal buitenlanders regel. Vandaar dat hij daar misschien ook wel kansen zag.

Maar al met al is het gewoon nogmaals de bevestiging dat het gras bij andere plekken niet groener is. En daar kan een club als Ajax, maar ook Feyenoord bijvoorbeeld heel erg blij mee zijn. Des te meer jeugdige talenten te vroeg vertrekken en falen, en des te meer spelers blijven en slagen. Des te groter de aantrekkings kracht de clubs krijgen. En op een gegeven moment gaan spelers vanzelf wel dubbel hard nadenken over een hoger salaris bij een andere club. Omdat het eigenlijk ook wel goed is wat ze hebben op het moment.

14 oktober 2014 om 11:39

Ahhh dus geen contract bij Ajax en dus vertrok hij. Dan vindt ik het opzich niet heel vreemd dat hij zijn geluk elders beproefd heeft. Mocht hij wel een contract aangeboden hebben gekregen bij Ajax en dat hebben geweigerd maar voor een andere club hebben gekozen kun je zon jongen nooit meer gij Ajax terug nemen. Het zou geen goed signaal zijn naar de andere jeugdspelers toe zo van: je mag het elders proberen en als je dan faalt nemen we je wel weer terug. Dan gaat iedere jeugdspeler het ergens proberen omdat ze weten dat de deur bij Ajax toch altijd open staat mochten ze mislukken.

14 oktober 2014 om 10:48

Lees de tekst goed . Deze jongen kreeg van Ajax GEEN contract , moet hij dan stoppen met voetbal?
Logische keuze toch om naar Turkije te gaan van hem...

14 oktober 2014 om 11:35

Maar Ajax is voor de jeugd ook niet alleen maar het walhalla.

Genoeg voorbeelden van spelers die weg moesten en waarna Ajax later de handtekening dingde; Elia - Narsingh - Ondaan - Bilal - Assaidi etc
Genoeg spelers die via een omweg toch de weg omhoog hebben ingeslagen.

Maar verder met je eens, dat spelers goed moeten nadenken over hun vervolg-stap !

14 oktober 2014 om 11:42

Ja dat kunne wel stellen, aan de andere kant ligt het gewoon aan een momentopname. Als jij op het moment van peilen bij Ajax in de jeugd niet goed genoeg bent of er loopt een betere ergens voor jou positie dan is het exit. Dat de betreffend weggestuurde speler zich later dan bij een andere club zich goed herpakt en doorontwikkeld kunnen die trainers die ze wegstuurde ook niets aan doen.

Veelal is het gewoon een momentopname van een grillige tiener.

Tja jongen dat had je enigszins kunnen verwachten. Natuurlijk niet op deze manier maar een vroege stap naar het buitenland pakt bijna nooit goed uit. Waarom zou je ook als je bij Ajax zit? Ajax is een perfecte club om jezelf te ontwikkelen en als je echt goed bent gaat het daarna snel.

14 oktober 2014 om 10:41

Hij is weggegaan omdat hij geen contract kreeg en weg mocht, niet omdat hij dat zelf zo graag wilde. Volgens mij wilde hij zelf namelijk graag blijven.

14 oktober 2014 om 11:04

Dat wist ik niet. Lijkt me dan sterk dat hij nog in aanmerking gaat komen voor Jong Ajax toch?

Als Ajax je club is, waarom ga je dan naar subtopper in Turkije? Ik hoef hem niet meer bij Ajax, als er een andere buitenlandse club komt is ie weer weg.

14 oktober 2014 om 10:49

Als ajax geen contract geeft..

Had sowieso al geen toekomst bij Ajax, hij speelde in de A2 dacht ik.

Ik wens hem in ieder geval veel succes met de rest van zijn voetbalcarriere, misschien wat voor de onderkant Eredivisie of bovenkant Jupiler League.

Het blijft business....
Als hij nu wel goed genoeg voor Jong Ajax is kan hij gewoon blijven
Is hij niet goed genoeg dan hoop ik voor hem dat er een club komt uit de JPL die het wel in hem ziet zitten...
En anders....einde carrière ben ik bang

Hoe zet je het automatisch afspelen van de filmpjes bij de artikelen op deze site uit?
Vind het zeer vervelend dat er vaak een filmpje wordt gestart zonder dat ik daar om vraag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren